Serie A 14/15 (4): JUVENTUS 3-0 Cesena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 19:20

Sorek21 pisze:Jak wyżej wymieniona trójka nie wyjdzie w pierwszym składzie to Allegri jest betonem.
Po jego konferencji można wywnioskować, że znowu zagramy 3-5-2 a jedyną zmianą będzie Evra za Ase na lewej...szkoda.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 19:46

Polecam kupić najnowszą Fifę reklamowaną przez Waszego ulubionego polskiego napastnika. Zainstalować, włączyć tryb kariery i ustawiać drużynę jak się chce. Za bardzo rozpieszczeni jesteście jeśli chodzi o ostatnie lata, bo a to, że za mało zmian, a to, że taktyka nie taka jak trzeba. Powiedzcie mi, gdzie był Conte po 3 kolejkach? Hmm był w takim miejscu, że dla niego Vidal był ławkowiczem, a De Ceglie latał na LO. Nie wiem na co komu rotacja w początkowej fazie ligi, kiedy na gazie jest paru zawodników. Ofc, zmiany to bardzo ważna rzecz, mamy pewną rotację (wymuszoną czy nie, mało istotne), a i tak są głosy narzekania. Są głosy narzekania na taktykę, ale nikt z krytykujących nie zauważa, że styl jest nieco inny niż za Antka. Mniej narzekania, więcej docenienia tego, że pomimo kontuzji mamy komplet punktów, rotację, wyniki, fajną grę i mocny równy skład. Allegri na pewno wprowadzi zmiany, jednak przez fanów Juventusu jest mocno pod presją i jeśli zacznie za wcześnie wprowadzać radykalne zmiany, a nie daj Boże wszystko się zawali i popłyniemy jak za Ferrary to nikt nie będzie już mówił, że był orędownikiem zmian.

Tak dla żartu, Moyes też odebrał ułożony skład, wielki budżet na transfery, a wykopano go na z bity pysk. Z jakiego powodu? Bo wprowadził natychmiastowe zmiany.
Ostatnio zmieniony 24 września 2014, 15:26 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 20:28

Niech pobiega coś więcej Morata, bo chłopak ma głód na grę. Tevez musi wyjść w pierwszym, bo jest ewidentnie na fali! FORZA!

freddie88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 20:34

Licze na gladkie 2-0 Minimum Tevez i Llorente :-D

Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 21:21

Na TJ podają skład: Gigi-Evra;Chiellini;Bonucci;Romulo-Pogba;Marchisio;Vidal-Coman;Morata;Tevez.

Marzę o takim składzie i ustawieniu jutro. :pray:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 21:43

Gramy ze słabszym przeciwnikiem.Kiedy jak nie teraz mamy dać szansę rezerwowym ? Z Atletico ?

Tevez w gazie ? Ok ,niech trzyma formę na Hiszpanów,gdzie musi być wypoczęty.LM to priorytet i nie możemy zajechać najlepszych graczy w meczach z ogòrami podczas gdy młode wilki palą się do gry. Po to jest szeroka kadra.A jak rezerwowi nie dadzą rady beniaminkowi to Juve dla nich za wysokie progi.

Jak z Ceseną będą męczarnie to wejdzie Tevez , Pogba czy Llorente i wygramy. Po to są zmiany.

Conte na początku zakładał to czy tamto,ale podczas sezonu wystrzelił np Vidal i trzeba było poświęcić Del Piero i przejść z 442 na 433 itd. Potrafił wybrać optymalny skład i formację ze względu na formę zawodników a nie nazwiska.

Miejmy nadzieję że Allegri też tak zrobi i nie będzie świętych krów.Jak gra będzie szła szybciej z Marchisio niż starym wolnym Pirlo to niech rolę się odwrócą. Jak wystrzeli Morata ,Coman czy Pereyra to grajmy 4-3-coś tam,oczywiście z Asą na LO,ktòry jest o klasę lepszy od Evry.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 22:39

Gdzie Ty widzisz święte krowy u Allegriego?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2014, 23:01

Narazie za wcześnie na takie stwierdzenia.Chciałem napisać aby Max był jak Antek .Jak będzie czas pokaże.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 09:27

Mecz typu must-win. Gramy u siebie z beniaminkiem i nie ma innej opcji jak komplet punktów. Zastanawiam się nad wyborami Maxa. Gazetta podaje, że Romulo zastąpi Lichta a Morata LL. Fajnie byłoby zobaczyć nasze 2 nowe nabytki w większym wymiarze czasowym. Dodatkowo Evra, Vidal i Ogbonna. Ciekawe czy Max zdecyduje się na aż 5 zmian w stosunku do meczu z Milanem. Tevez niech wyjdzie w 1. skłdzie i załatwi nam mecz do przerwy i w okolicach max 60 min. zmiana za Comana. To byłby idealny scenariusz :pray: Obowiązkowo też trzeba zachować po raz kolejny czyste konto. Na konferencji pytano Maxa o zmianę formacji, ale chyba spodobało mu się ustawienie 3-5-2 i chyba nie prędko od niego odejdzie :? Obym się mylił.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 15:11

W pełni zgadzam się z "wloskim". Duża rotacja w składzie na obecną chwilę mogłaby przynieść skutek odwrotny, co krytykom trenera dałoby uzasadnione argumenty, by go właśnie krytykować. Mamy początek sezonu, a niektórzy wystawiliby już rezerwy! A ja myślę że chłopakom przydałoby się teraz wysokie zwycięstwo, takie z 5:0, żeby udowodnić, że i tak można z Allegrim.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 15:34

Sorek21 pisze:Narazie za wcześnie na takie stwierdzenia.Chciałem napisać aby Max był jak Antek .Jak będzie czas pokaże.
Szczerze mówiąc to ja mam to gdzieś... rotacja, nie rotacja... mnie interesuje tylko wygrana, więc jeśli przegralibyśmy tym samym składem cały sezon i tym samym zdobylibyśmy mistrzostwo Włoch i półfinał CL, to jestem jak najbardziej za. Jedyny minus to to, że nie mielibyście jak fapać przy naszych nowych nabytkach.

To Allegri widzi zespół na treningach, to Allegri ma z piłkarzami styczność prawie każdego dnia. Nie widzę więc potrzeby narzekania na brak rotacji, tym bardziej, że za Maxem przemawiają wyniki i całkiem efektowna gra Juventusu.

Allegri nie musi być jak Antek, Allegri ma wygrywać i zdobyć więcej niż Antek.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 15:39

Sorek21 pisze:Narazie za wcześnie na takie stwierdzenia.Chciałem napisać aby Max był jak Antek .Jak będzie czas pokaże.
Bez przesady. Jak narazie grają zawodnicy w najlepszej formie i jest wszystko w porządku.

Ten moment to nie jest czas na generalną rotację, bo piłkarze są świeży, rotacja jest bardzo istotna od okresu kiedy zaczyna się końcowa walka w grupach Ligi Mistrzów i trwa to do kwietnia, kiedy zapada często najważniejsza odpowiedź (o co w końcu gramy). W tym okresie jest mnóstwo nagromadzonych spotkań, dochodzi Superpuchar Włoch w grudniu (chyba) i okres około świąteczny, gdy jest mocno ściśnięty terminarz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 17:09

Ciekawe jak Allegri to zestawi. Ciekawe jak wyjdzie Cesena. Czyżby pierwszy ,,autobus'' na drodze naszego trenera? Typowy mecz do jednej bramki. Czym szybciej tym oczywiście lepiej, coś jak roma pozamiatała z cagliari.
Nie ma tu miejsca na wpadkę, wiem, że skuteczność kuleje ale spokojnie 3 bramki moglibyśmy strzelić. Rywale nie mają kim straszyć, to też zdziwiłaby mnie stracona bramka.
Gazzetta najlepiej trafia z awizowanym składem, zmiany zatem zanoszą się na bokach (Romulo i Evra) oraz Vidal za Pereyrę.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 17:10

Dragon pisze:Ciekawe jak Allegri to zestawi. Ciekawe jak wyjdzie Cesena. Czyżby pierwszy ,,autobus'' na drodze naszego trenera? Typowy mecz do jednej bramki. Czym szybciej tym oczywiście lepiej, coś jak roma pozamiatała z cagliari.
Nie ma tu miejsca na wpadkę, wiem, że skuteczność kuleje ale spokojnie 3 bramki moglibyśmy strzelić. Rywale nie mają kim straszyć, to też zdziwiłaby mnie stracona bramka.
Gazzetta najlepiej trafia z awizowanym składem, zmiany zatem zanoszą się na bokach (Romulo i Evra) oraz Vidal za Pereyrę.
Jak się nie mylę pierwszy autobus już był z Malmo ;).

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2014, 18:05

Z Milanem też w zasadzie był.

Zablokowany