Serie A 14/15 (3): Milan 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Paweł 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:51

Niby tylko 1:0 a tak naprawdę easy win , dominacja Juve w każdym elemencie gry ... co mnie najbardziej dziwy świetny Ogbonna czyścił wszystko co miał ... Milan pokazał , że to jednak słaby team po tym meczu jedyne co pewne to to że tylko Roma jest w stanie nam zagrozić .

Forza Juve!
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:52

Pogba słabo, ale dwoma zagraniami wygrywa mecz. Najpierw asysta, a potem w ostatniej akcji nie dał się nabrać na balans ciałem Bonaventury, przy którym może 5 zawodników na świecie nie zostawiłoby strzału z czystej pozycji. Strasznie dojrzałe zagranie jak na niego.

Hejt na Allegro za wpuszczenie Vidala. Oczywiście Chilijczyk jest nieporównanie lepszy w obronie niż Pereyra, ale aż prosiło się, kiedy Pippo zaczął wymieniać graczy z tyłu na napastników, żeby wpuścić Moratę za Llorente. Ćwiartka dynamiki którą młodziak pokazał z Malmoe wystarczyłaby na jakąś fajną kontrę i spokój przy 2:0, a w takich warunkach trzymanie Lwa na boisku mija się z celem, jedynie do podwyższenia drużyny przy stałych fragmentach gry się przydaje.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:52

Milano1910 pisze:No niestety nie udało się nam. Gratuluje zwycięstwa
Dzięki bardzo :wink: Zdrowa rywalizacja się ceni :bravo:

Szkoda, że Roberto nie mógł zagrać całego meczu. Świetne Juve! Nie pozwoliło na nic Milanowi w drugiej połowie. Aż mnie duma rozpiera! :bravo:

Fajnie, że Pgba błysnął wtedy kiedy musiał. Vidal i Romulo fajnie weszli w mecz, choć Brazylijczyk miał pare strat z przodu. Świetny wieczór- Juve wygrywa, a Polska w finale Mistrzostw Świata!!!!

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:53

Całkiem przyjemnie, ale mogło być wyżej. Byle do przodu o 3 pkt.
Teraz cięższy i o wiele bardziej emocjonujący mecz nas czeka w LM.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:53

west88 pisze:Llorente jak zwykle dobrze.
:think: powinien usiąść na ławie, piłka się go nie słucha, a jak już (wyjątkowo) wszystko zrobi dobrze, brakuje szczęścia.
Ostatnio zmieniony 20 września 2014, 22:54 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:54

jaro10 pisze:mało ciekawy mecz,
No i ... ?
jaro10 pisze: wymęczone zwycięstwo,
ale nadal za 3 pkt
jaro10 pisze: , a mimo wszystko wydaje się że Milan powinien dostać co najmniej 1 karnego,
A mi się wydaje że nie
jaro10 pisze: nas ratuje znowu Tevez
Normalnie jakaś klątwa ten nasz Tevez! Najpierw w LM, a teraz jeszcze z Milanem!
:doh:

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:54

Skibil pisze:Rizzoli powinien biegać w koszulce Milanu, żeby nie było wątpliwości. Żenada. Choć powinniśmy się w sumie cieszyć, że nie podyktował karnego jak się przewrócił Menez a później Torres, bo znając jego możliwości... A Muntari niech dziękuje Allahowi, że akurat sędziował ich koleś.

Chiellini zagrał TRA-GICZ-NY mecz, Ogbonna wyglądał przy nim jak profesor. Pereyra z kolei wyśmienity. Czekam na januszy, którzy hejtowali ten transfer. Strzelona bramka, później kontrola spotkania. Tylko końcówka na rozluźnieniu - to mogło się źle skończyć. Ogółem mecz dobry, choć bramkę powinniśmy strzelić szybciej (i więcej). Jak wszedł Torres (a później jeszcze Pazzini) to wiedziałem, że nic złego już nas nie spotka w tym meczu. Lichy zawija de Sciglio jak amatora, po czym podaje w najgorsze możliwie miejsce... :doh:

Btw. tylko mnie rozbraja dźwięk rodem z dworca PKP, gdy są jakieś zmiany na San Siro? :prochno:
Czyli co, skoro Ty byłeś za transferem Pereyry to każdy który był przeciw lub przynajmniej sceptyczny jest automatycznie januszem? Świetna logika :lol: ze skrajności w skrajność. Pereyra rozegrał dobry mecz, ciekaw jestem jednak co byś napisał zamiast tego fragmentu o januszach gdyby takiego meczu jednak nie rozegrał. Teraz masz argument w ręku jeśli byłeś zwolennikiem transferu tego gracza, ale nie nazywaj januszem kogoś kto takim zwolennikiem nie był bo nie masz do tego żadnych podstaw. Równie dobrze ktoś może tak określić Ciebie po transferze jakiegoś piłkarza którego nie chciałeś a okazał się dobrym. Wtedy pewnie będziesz się o to kłócił, czyli wykażesz się hipokryzją bo sam wcześniej robiłeś to samo.

Osobiście uważałem podczas mercato że Pereyra jest nam niepotrzebny, ale jeśli będzie grał tak jak dotychczas to przyznam się do błędu, bo do tej pory facet prezentuje się naprawdę dobrze i wnosi sporo do gry, taki drugi Vidal, ale trochę bardziej ofensywny i z pewnością szybszy od Arturo. Niech tylko utrzyma ten poziom i każdy sceptyk jego transferu się do niego przekona.

Co do samego meczu to był świetny dla oka i zasłużone zwycięstwo dla nas. Mieliśmy więcej sytuacji i więcej z gry. Fajnie że Tevez znowu strzelił :ok:
Niestety znowu mamy problem ze skutecznością. Nie wiem czy to koncentracja czy pech czy jeszcze coś innego, ale trzeba koniecznie to poprawić. Dziś co prawda takich czystych 100% wiele nie było, ale kilka bardzo dobrych okazji na gola już tak i część z takich sytuacji też trzeba wykorzystywać.
Ostatnio zmieniony 20 września 2014, 23:02 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.

Z Juve na dobre i złe!
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:55

Teraz ważne co tam z Caceresem i z Lichym.

Milan w dobrym stylu jakiegoś Cagliari, autobus na pełnej, no ale nie dziś panowie i chyba jeszcze dłuuuuugo nie.

Pięknie nam to idzie. Allegri ogarnia jak należy :wink:
Ouh_yeah pisze:
west88 pisze:Llorente jak zwykle dobrze.
:think: powinien usiąść na ławie, piłka się go nie słucha, a jak już (wyjątkowo) wszystko zrobi dobrze, brakuje szczęścia.
To prawda. Myślę, że z Ceseną powinien odpocząć, a w jego miejsce musi zagrać jego rodak - Morata.
Ostatnio zmieniony 20 września 2014, 22:56 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

W sumie następny mecz gramy u siebie z Ceseną, więc jest szansa, że młodzi więcej pograją.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mnowo pisze:Zastanawia mnie, czy Allegriemu nie wpadnie do głowy coś w stylu: "Hm.. w sumie to 3-5-2... nawet, nawet..."
Jemu już to wpadło do głowy :wink:

Już pewnym standardem jest, że Pogba po fali krytyki na JP w przerwie meczu potem bezpośrednio lub pośrednio rozstrzyga o wyniku meczu i chwała mu za to.

Jest wynik - to najważniejsze. Jeśli chodzi o styl gry, to mam mieszane uczucia. Z upływem minut było coraz lepiej, ale to nie to, czego oczekuję, choć zwycięzców się nie sądzi.

Grazie ragazzi!

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Refleksje na szybko

1) Udane Mercato

2) Autentyk zwalę sobie widząc pomoc Pereyra-Vida-Pogba

3) Tevez ma mega formę.

Mecz typowe szachy. Szkoda słupka, dobry refleks Buffona (najlepszy bramkarz na świecie - nikt go nie pobije). Milan za bardzo zachowawczo. Stanowczo błąd Pippo, że pozwolił się aż tak zdominować.

Od kilku meczy jestem pod wrażeniem Ogbonny. I niestety jak z Tevezem tak chyba będę musiał się przeprosić z Maxem :)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
zahor

Juventino
Juventino

jaro10 pisze:mimo wszystko wydaje się że Milan powinien dostać co najmniej 1 karnego
Nieprawda, Milan powinien dostać 8 czerwonych kartek a Juventus 12 karnych. Każdy inny sędzia by tak zrobił, ale akurat Rizzoli nie, bo jest przekupiony. Nie czytałeś komentarzy powyżej?

Chiellini oficjalnie został przeze mnie mianowany Naczelną Miękką Fają. Największy rzeźnik w całej lidze pacnięty w tył głowy przez Torresa łamie się za twarz i umiera. Można by go było sprzedać, ale potencjalny kupiec niestety ma zakaz przeprowadzania transferów.

Cieszy mnie fakt że Vidal doczekał się zmiennika który może go trochę odciążyć, a przy tym charakterystyką jest na tyle mu bliski, że reszta drużyny może grać dokładnie w taki sam sposob, jakby na boisku przebywał Chilijczyk. Tego w zeszłym sezonie brakowało.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:56

Mi się strasznie dzisiaj Juve podobało.
Element zaskoczenia i dominacja jak za Conte.
Naprawde to był dobry mecz[/list]

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:56

Milano1910 pisze:No niestety nie udało się nam. Gratuluje zwycięstwa
Dzięki, ale Wy dzisiaj całkiem zaskoczyliście na plus, jeśli chodzi o defensywę.
Tevez nasz Bóg, akcja z Pogbą - geniusz do potęgi entej. I na zero z tyłu, Fifti bez głupich błędów - brawo Max i cały zespół, jako silny kolektyw. :ok: :bravo:

jaro10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 22:57

[quote="west88"]Zdecydowanie karnego na Menezie nie było. [/quote]

Chętnie zobaczyłbym powtórkę jeszcze raz, ale wydawało mi sie że kontakt był, więc błąd obrońcy wykorzystany przez Meneza czyli wapno... sędzia jednak nie zagwizdał, cóż, mamy szczęście.

zawsze Del Piero
Zablokowany