Serie A 14/15 (3): Milan 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 15:27

pumex pisze:
Trudno nam będzie dziś wygrać. Milan jest w mentalnym gazie, atmosfera wokół klubu jest ponoć świetna, na San Siro ma być komplet i wielka oprawa. Jeśli nasi ustąpią ambicją to może być krucho. Myślę, że bez naprawdę świetnego występu ze strony zespołu Allegriego, może dziś naszych boleć tyłek.
Czasem jęczysz jak stary kawaler! Sorry Pumex, ale przed meczem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na nas jako faworyta. Nie widzę więc powodów by się martwić na zapas.Nie twierdzę że wygramy, ale na papierze przed meczem to my jesteśmy górą.Przemilczę znany już wszystkim fakt, jaką obroną dysponuje Milan. Tym co panikują polecam przed meczem Stoperan...i będzie ok.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 15:31

Mate.G pisze:Wie ktoś gdzie mogę jutro pobrać cały mecz [bez spoilerów np w tytule]
Tu znajdziesz niedługo po meczu, oczywiście bez żadnych spoilerów ;) Sam tak robię kiedy nie mogę zobaczyć meczu :ok:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 16:29

Wojtek pisze:Sytuacja jest adekwatna do tej z 2011 roku, kiedy wygraliśmy 2-0, z tym, że teraz my i Milan mamy sytuację o 180 stopni odwrotną do tamtej. Wtedy to Juventus się na nowo budował, a Milan był mistrzem i dobrze wiemy, że tak naprawdę to pokonanie Milanu dało nam taki pozytywny bodziec dzięki, któremu uwierzyliśmy, że możemy pokonywać najlepszych.
Tak więc nie możemy tego meczu przegrać bo to będzie właśnie taki pozytywny bodziec dla Milanu.
W zasadzie to zabrałeś mi 80 % posta :-D 8)
Milano1910 pisze:Robaku

Ty tak na serio? Na derbach w tamtym sezonie komplet. Na Juve to samo. Barcelona full. Nie rozumiem o co ci chodzi.
Nie słuchaj go, on sam liczy widzów :wink:
kuba2424 pisze: Czasem jęczysz jak stary kawaler! Sorry Pumex, ale przed meczem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na nas jako faworyta. Nie widzę więc powodów by się martwić na zapas.Nie twierdzę że wygramy, ale na papierze przed meczem to my jesteśmy górą.Przemilczę znany już wszystkim fakt, jaką obroną dysponuje Milan. Tym co panikują polecam przed meczem Stoperan...i będzie ok.
Niemcy z Alegerią też byli faworytami. Trzymajmy się pojęcia papier, bo tutaj słowo to ma znaczenie, natomiast na boisku ginie w 1 chwili. :wink: Nie chodzi mi tu o przesadny pesymizm tylko dzisiejsze realia w piłce.

O Milanie nie wiele można jeszcze powiedzieć. W sparingach stracili mnóstwo goli, w lidze 3-1 z lazio i hokejowy, wręcz kuriozalny mecz z parmą. Dużą rolę, wręcz ogromną odegra motywacja. Milan gra na żyle dlatego wierzę do końca, że od 1szej minuty zagra Vidal. Nie przekonuje mnie do końca środek Pereyra, Pogba, Marchisio :think: Rzucą się na nas od 1szej minuty, scenariusz wypisz wymaluj z poprzedniego sezonu. Musimy to przetrwać i narzucić swój styl gry, wtedy nic złego nam się nie powinno stać.
To prawdziwy sprawdzian dla naszego trenera. Zobaczymy jak go zda.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 17:32

Ludziska. Ja rozumiem pewne obawy bo milan wygral 2 mecze i strzelił worek bramek :smile: ja wiem ze gramy na san siro przy prawie 80tys widowni. Ale boze , jestesmy 2x mocniejszym aktualnie zespołem, aktualnym mistrzem kraju a przy tym niesamowitym bilansie goli milanu mamy prawie taki sam bilans ich goli straconych :smile:.i nie rozumiem porównywania tego milanu do Juve z poczatku ery conte . My jednak mielismy o wiele lepszych piłkarzy wtedy. Pirlo vucinic del piero barzagli marchisio vidal lichtstainer itd. Jak patrze na klopsow w milanie, na zapate bonere abate poliego muntariego to prosze was to sa zwykli ligowcy. Menez? Chlop ma przeblyski, jego kariera to tylko przeblyski .zgasnie szybciej niz zaswiecil.

Juve dzisiaj wygra to 2do jaja. A nawet jak przegra to i tak bedzie wyzej na koniec sezonu.

A najbardziej smiesza mnie tekstu co mecz od 3 lat ze TEN mecz to bedzie dopiero prawdziwy sprawdzian :prochno:, no prosze was. .
Ostatnio zmieniony 20 września 2014, 17:35 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 17:32

Chyba najtrudniejszy mecz od ponad 2 lat sie nam szykuje, glownie przez pozytywny start Milanu i atmosfere w ich zespole oraz nasze kontuzje...
Remiz na wyjezdzie nie bylby zlym wynikiem.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 18:05

Alex96 pisze:Chyba najtrudniejszy mecz od ponad 2 lat sie nam szykuje, glownie przez pozytywny start Milanu i atmosfere w ich zespole oraz nasze kontuzje...
Remiz na wyjezdzie nie bylby zlym wynikiem.
Zdecydowanie przesada...

Nie będzie to mecz łatwy ale Milan póki co nie pokazał niczego co sprawiałoby że należy trząść portkami jak połowa forum.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 18:47

Easy win dla nas.

Tevezinho ich rozszarpie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 18:57

Buffon
Caceres, Bonucci, Chiellini
Lichtsteiner, Vidal (Pereyra), Marchisio, Pogba, Asamoah
Tevez, Llorente

Jeśli mamy ryzykować tym, że Vidal znowu nabawi się kontuzji albo że będzie grał słabo bo jest po kontuzji (tak jak w rewanżu z Benficą, kiedy to Vidal po kontuzji zastąpił będącego w formie Marchisio i była lipa) to lepiej nich gra Pereyra. Fajnie, że Allegri nie ma problemu ze wzrokiem i zagra Asą na lewej a nie Evrą :bravo:

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 19:42

http://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/h ... 0788_o.jpg

Na obecną chwilę - najmocniejszy skład.

Będzie dobrze :wink:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 19:44

Dragon pisze:
kuba2424 pisze: Czasem jęczysz jak stary kawaler! Sorry Pumex, ale przed meczem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na nas jako faworyta. Nie widzę więc powodów by się martwić na zapas.Nie twierdzę że wygramy, ale na papierze przed meczem to my jesteśmy górą.Przemilczę znany już wszystkim fakt, jaką obroną dysponuje Milan. Tym co panikują polecam przed meczem Stoperan...i będzie ok.
Niemcy z Alegerią też byli faworytami. Trzymajmy się pojęcia papier, bo tutaj słowo to ma znaczenie, natomiast na boisku ginie w 1 chwili. :wink: Nie chodzi mi tu o przesadny pesymizm tylko dzisiejsze realia w piłce.
Toż to przecież mówię! Dopóki nie zaczęliśmy spotkania, to my jesteśmy faworytami - obojętnie z której strony byśmy nie analizowali. I tyle...
Więc nie rozumiem tej przesadnej "paniki".

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 19:55

Jeżeli jest taka możliwość, to niech ktoś zarzuci linkiem do strony na której będzie można obejrzeć retransmisje dzisiejszego spotkania.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 20:16

annihilator1988 pisze:Jeżeli jest taka możliwość, to niech ktoś zarzuci linkiem do strony na której będzie można obejrzeć retransmisje dzisiejszego spotkania.

http://livefootballvideo.com/fullmatch

Nie podaję nawet wyniku w tytule, więc jest luz :)

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 20:45

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 21:36

Pierwszy kwadrans absolutnie dla nas. Potem chwila wytchnienia i groźna akcja Milanu. Później znów my gramy piłką - wychodzi na to, że skutecznie udało nam się ominąć szalony atak od pierwszych minut i moim zdaniem totalnie kontrolujemy przebieg meczu, a Milan gra tylko to, na co pozwalają piłkarze Juve. Chiellini dziś najgorszy w pierwszej połowie z naszej strony. W Milanie Muntari rozdaje prezenty, a "Szarawy" kompletnie niewidoczny. Chyba nie ma wątpliwości, kto powinien wygrać ten mecz. Wiedziałem, że Pereyra to będzie dobry transfer.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2014, 21:36

Pereyra :dance:

Zablokowany