Juventus Stadium
- Monte Cristo
- Juventino
A czy ze strony architeknicznej (tak sie to nazywa?) wogole jest mozliwosc rozbudowania naszego stadionu, zeby zwiekszyc o te 10 czy 20 tysiecy miejsc? Czy jedyna mozliwosc to zburzenie i budowanie nowego?
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- kostekyo
- Juventino
Na mecz z Ceseną są bilety są jeszcze dostępne na prawie wszystkie sektory. Ja właśnie kupiłem bilety na trybunę rodzinną (jadę z żoną i 5-letnią córką).
Z tego co sprawdzałem to na większości sektorów nie ma żadnych ograniczeń odnośnie konieczności posiadania karty kibica (chociaż pewnie jakieś się znajdą z ograniczeniami).
To co mnie zaskoczyło to fakt, że na trybunę EST Centrale nie mogłem kupić biletu zniżkowego dla mojej córki. Bilety ulgowe przysługiwały jedynie posiadaczom kart kibica.
Wychodziło więc na to, że aby siedzieć na EST Centrale - musiałbym zapłacić za każdego po 80 EUR. Dlatego zdecydowałem się na trybunę rodzinną - za nią zapłaciłem 80 EUR łącznie za wszystkich.
Z tego co sprawdzałem to na większości sektorów nie ma żadnych ograniczeń odnośnie konieczności posiadania karty kibica (chociaż pewnie jakieś się znajdą z ograniczeniami).
To co mnie zaskoczyło to fakt, że na trybunę EST Centrale nie mogłem kupić biletu zniżkowego dla mojej córki. Bilety ulgowe przysługiwały jedynie posiadaczom kart kibica.
Wychodziło więc na to, że aby siedzieć na EST Centrale - musiałbym zapłacić za każdego po 80 EUR. Dlatego zdecydowałem się na trybunę rodzinną - za nią zapłaciłem 80 EUR łącznie za wszystkich.
- Ein
- Juventino
Z mojego pobytu na meczu.
Curva Sud - kibice/śpiewanie i inne związane z tym czynności
Curva Nord - kibice etc., ale z większym spokojem (tutaj planuję kupić bilety na następny raz)
Est Centrale - piknikowo, bo na meczu Juve - viola w LE, jakaś babcia italiańca uspakajała żeby mniej przeklinał*
*miałem miejsca bliżej gości, na poziomie połowy, połowy boiska
Miejsca dla rodzin są chyba po drugiej stronie od Est Centrale, ale tego nie jestem pewien. Tam też powinien być spokój, bo jeżeli tak, to te wszystkie ujęcia na prezesa, Marottę etc. to będą kilka sektorów wyżej ( w tym innych vipów)
Ogólnie jak ktoś chce pośpiewać, znając przyśpiewki a nie znając włoskiego i przy okazji nie chcąc być opierdzielanym za zbytnie wychylanie się i przeżywanie meczu ;-) to polecam Curva Nord.
Curva Sud - kibice/śpiewanie i inne związane z tym czynności
Curva Nord - kibice etc., ale z większym spokojem (tutaj planuję kupić bilety na następny raz)
Est Centrale - piknikowo, bo na meczu Juve - viola w LE, jakaś babcia italiańca uspakajała żeby mniej przeklinał*
*miałem miejsca bliżej gości, na poziomie połowy, połowy boiska

Miejsca dla rodzin są chyba po drugiej stronie od Est Centrale, ale tego nie jestem pewien. Tam też powinien być spokój, bo jeżeli tak, to te wszystkie ujęcia na prezesa, Marottę etc. to będą kilka sektorów wyżej ( w tym innych vipów)
Ogólnie jak ktoś chce pośpiewać, znając przyśpiewki a nie znając włoskiego i przy okazji nie chcąc być opierdzielanym za zbytnie wychylanie się i przeżywanie meczu ;-) to polecam Curva Nord.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- mirco
- Juventino
Od 17 stycznia do 28 marca będzie łatwiejszy dojazd do Turynu bo Wizzair uruchamia w soboty bezpośrednie połączenie z Warszawy do Turynu.
Byłem w grudniu na Juve z Sampą. Stadion zrobił na mnie ogromne wrażenie ale wynik 1:1 już taki piękny nie był. Leciałem do Bergamo + bus do Milano Centrale za 5e + Frecciarossa za 15e i w godzinę wygodnie byłem w Turynie. Dodam, że zwykle Frecciarossa kosztuje 20-30e ale w soboty jest promocja jak 2 osoby razem kupują bilet to wychodzi wtedy 15e na osobę.
Dalej na stadion metro do stacji Bernini i stamtąd specjalnym tramwajem 9 (w dniu meczu). Dotarcie z centrum pod stadion zajmie 40-60 minut. Podobno ostatni powrotny tramwaj odjeżdża 45 min po meczu. W okolice stadionu można się też dostać autobusem.
Byłem w grudniu na Juve z Sampą. Stadion zrobił na mnie ogromne wrażenie ale wynik 1:1 już taki piękny nie był. Leciałem do Bergamo + bus do Milano Centrale za 5e + Frecciarossa za 15e i w godzinę wygodnie byłem w Turynie. Dodam, że zwykle Frecciarossa kosztuje 20-30e ale w soboty jest promocja jak 2 osoby razem kupują bilet to wychodzi wtedy 15e na osobę.
Dalej na stadion metro do stacji Bernini i stamtąd specjalnym tramwajem 9 (w dniu meczu). Dotarcie z centrum pod stadion zajmie 40-60 minut. Podobno ostatni powrotny tramwaj odjeżdża 45 min po meczu. W okolice stadionu można się też dostać autobusem.
- Maradona10
- Juventino
Samolot leci do Turynu i 30 minut później wraca do Wa-wy, więc jest to transport w jedną stronę własnie. I oczywiście reklamowali to jako mega tanie loty za 99zł ,a w weekend kiedy jest mecz z Milanem przelot 249zł plus pewnie opłata lotniskowa 80zł ,czy jakoś tak. Łącznie wychodzi niewiele taniej niż lot z przesiadką. Więc może i jest to okazja,ale dla kogoś kto chciałby wracać za tydzień lub ma jakiś inny pomysł na transport do Polskimirco pisze:Od 17 stycznia do 28 marca będzie łatwiejszy dojazd do Turynu bo Wizzair uruchamia w soboty bezpośrednie połączenie z Warszawy do Turynu.

Ktoś kiedyś wybierał się na mecz autem i mógłby się podzielić informacją ile mniej więcej go to kosztowało? Jakie mniej,wiecej opłaty można spotkać po drodze poza benzyną. (opłaty za wjazd na autostrady itd.)
- Marian.
- Juventino
Jaka opłata lotniskowa?Maradona10 pisze: I oczywiście reklamowali to jako mega tanie loty za 99zł ,a w weekend kiedy jest mecz z Milanem przelot 249zł plus pewnie opłata lotniskowa 80zł ,czy jakoś tak.
Samolot jest miliard razy lepszym wyborem niż samochód.

- mirco
- Juventino
Opłaty lotniskowe są wliczone w cenę biletu. Jak się odpowiednio wcześniej zabookuje to wychodzi śmiesznie tanio. Przykład - rezerwowałem w grudniu też lutowy lot na mecz z Milanem. Za 66 zł. Niestety prawdopodobnie nie będę mógł skorzystać ale 66 zł to grosze.
Do/z Turynu można lecieć też przez inne lotniska z przesiadką. Albo pozostaje opcja z Bergamo. Jak się odpowiednio zaplanuje to można zrobić wyjazd niskobudżetowy a sprawiający tyle radości
Jak będą chętni to można pomyśleć nad jakimś kilkuosobowym wypadem lotniczym do Turynu.
Do/z Turynu można lecieć też przez inne lotniska z przesiadką. Albo pozostaje opcja z Bergamo. Jak się odpowiednio zaplanuje to można zrobić wyjazd niskobudżetowy a sprawiający tyle radości

Jak będą chętni to można pomyśleć nad jakimś kilkuosobowym wypadem lotniczym do Turynu.
- mate-jeziorkowski
- Juventino
Jeśli chodzi o wypad to ja się wstępnie piszę
Od dawna myślę nad meczem, ale nie ogarniam tego co trzeba robić!

- mibor
- Juventino
Ja byłem w opcji Bergamo Mediolan Turyn Mediolan Bergamo, najbardziej podobało mi się w turynie, ma fajny klimat. Mediolan troche przereklamowany. spokojnie do Bergao mozna wyczxaic bilety po 39 pln wylot np Poznan powrot kato albo wawa
Juve, storia di un grande amore