Liga Mistrzów 2014/15

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 18:50

Alfa i Omega pisze: Nie mogę znaleźć statystyk co do ilości kibiców drużyn europejskich w Polsce, ale L'pool zawsze był w czubie, wyżej od Juventusu w każdym razie. Nie mówię tego z całą stanowczością, bo nie mogę się podeprzeć żadnym linkiem lub informacją, ale cóż.
Jeśli podstawową stroną fanów Juve jest juvepoland.com, a kibiców Liverpoolu LFC.pl, to na podstawie liczby unikalnych wejść na obie strony można szacować, że tych drugich jest ok. 2x więcej. Oczywiście to tylko szacunki i nie musi to odzwierciedlać faktycznej liczby fanów, a szczególnie tych oglądających LM w nc/c+.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 18:59

Alfa i Omega pisze:
Nie mogę znaleźć statystyk co do ilości kibiców drużyn europejskich w Polsce
TOP 10 - Stan na kwiecień 2012 rok

1. FC Barcelona - ok. 28.811.000 fanów
2. Real Madryt CF - ok. 26.230.000 fanów
3. Manchester United FC - ok. 23.729.000 fanów
4. Arsenal FC - ok. 9.602.000 fanów
5. AC Milan - ok. 9.324.000 fanów
6. Chelsea FC - ok. 9.307.000 fanów
7. Liverpool FC - ok. 8.869.000 fanów
8. Galatasaray SK - ok. 6.683.000 fanów
9. Fenerbahçe SK - ok. 5.495.000 fanów
10. Juventus FC - ok. 3.414.000 fanów

W 2010 roku było podobnie więc można przypuszczać, że i do tego czasu niewielkie przetasowania były...

http://www.sportfan.pl/artykul/barca-cz ... awdz-20140
Ostatnio zmieniony 09 września 2014, 19:02 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 19:02

alessandro1977 pisze:
Alfa i Omega pisze:

Mnie zawsze zastanawia skąd tyle kibiców drużyn tureckich. Imigranci, wielbiciele kebabu czy kto?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 19:04

Mnie też to zastanawiało, do tej pory tego nie kumam i jestem pełen podziwu...

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 19:06

http://media2.pl/badania/112013-Ogladal ... ision.html

Hity Primera Division i Premier League gromadzą większą widownię niż hity Serie A, więc nie ma się co dziwić doborowi meczów.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 19:09

alessandro1977 pisze:
Alfa i Omega pisze:

W 2010 roku było podobnie więc można przypuszczać, że i do tego czasu niewielkie przetasowania były...

http://www.sportfan.pl/artykul/barca-cz ... awdz-20140
To co przytoczyłeś chyba nie tyczy się Polski, bo przyrównując to z linkiem to wychodzi że połowa kibiców Barcy w Europie jest z Polski :prochno: . Nawet uwzględniając różnice lat wydaje się to niemożliwe. Inna sprawa jeśli mówimy o Polsce jako kraju to kibiców Realu i Barcy jest więcej niż mieszkańców, a ktoś kogo można nazwać kibicem nie będzie kibicował dwóm rywalizującym ze sobą drużynom w tej samej lidze.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 19:20

Nie dość że nie pokażą naszego meczu to jeszcze nie będą robić multiligi a więc dwa kanały dodatkowe 36 i 37 będą wolne oraz ostatnia 5 dziupla komentatorska też będzie wolna... O ilości dostępnych komentatorów nawet nie wspomnę...

Dla chcącego nic trudnego.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 19:32

Vimes pisze:Jakżeż to Maly, nie będziesz oglądać Liverpoolu :shock:? Myślałem, że Ty, De Rossi i Il Fenomeno będzie z zapartym tchem podziwiać największy talent włoskiej piłki ever.
co ty ;] nie oglądam nic poza meczami Juve, kadry Italii i "hitowych" spotkań LM o ile pamiętam, że ta gra... ;)
Ouh_yeah pisze:No jak nie. Pierwszy mecz na Stamford Bridge leciał aż w tefałpe jeden :D
bo był "hitem kolejki", jakby Liverpool grał z Bayernem nie miałbym nic przeciw, żeby leciał ich mecz

jak wspomniał Winner te ilości fanów to z tyłka wzięte a już na pewno nie z Polski, dla małego porównania fanpage JP na FB ma 16tyś polubień a LFC 11tyś, wiadomo LFC ma pewnie fanów w wieku 30+ lat, nie każdy ma FB ale i tak samo nie każdy kibic Juve go ma...

ale każde takie zestawienie i tak jest niemiarodajne bo mówimy o Januszach lubiących klub a nie kibicach odpuszczających mecz Real-Barcelona by obejrzeć ten swojej drużyny lecący w tym samym czasie... ;] ilu takich jest kibiców Atletico i Liverpoolu w Polsce? nie wiem ale zakładam, że jednak mniej niż Juventusu, być może błędnie...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
piotrek.prz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 20:06

pan Zambrotta pisze:Ludzie płaczą, że usunęli fejkowe głosy na godzinę przed, a nie dzień, by dało się jeszcze coś wymyślić :prochno: zastanówcie się chłopcy, do kogo i o co macie pretensje. Czyszczenie pamięci podręcznej w fajerfoksie nic nie da, póki POST jest wysyłany z tego samego adresu IP.
Ja bym się bardzo cieszył, gdyby usunęli fejkowe głosy, a nie głosy z tego samego adresu IP. Przecież weryfikowanie ważności głosów po adresie IP to największa bzdura, jaką tylko można wymyślić - każdy użytkownik Neostrady bądź jakiejkolwiek innej usługi ze zmiennym adresem IP może oddać nieskończenie wiele głosów (nie wysilając się i nie bawiąc w żadne skrypty/programy tylko łącząc ponownie z Neo, lub głosując chociażby raz dziennie), natomiast użytkownik ze stałym IP może oddać głos tylko raz... To jest dziecinada a nie weryfikacja.

"Po awansie do Serie A będziemy mogli spojrzeć innym w oczy. Szkoda że INNI nie będą mogli nam w nie spojrzeć" - Gigi Buffon
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 20:21

Te rankingi fanów to liczny wyssane z palca, tego nie da się w żaden sposób policzyć:) Można oczywiście domyślać się komu najwięcej osób kibicuje, ale podawanie jakiś liczb z dokładnością do tysiąca jest śmiechu warte.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 20:28

piotrek.prz pisze:
pan Zambrotta pisze:Ludzie płaczą, że usunęli fejkowe głosy na godzinę przed, a nie dzień, by dało się jeszcze coś wymyślić :prochno: zastanówcie się chłopcy, do kogo i o co macie pretensje. Czyszczenie pamięci podręcznej w fajerfoksie nic nie da, póki POST jest wysyłany z tego samego adresu IP.
Ja bym się bardzo cieszył, gdyby usunęli fejkowe głosy, a nie głosy z tego samego adresu IP. Przecież weryfikowanie ważności głosów po adresie IP to największa bzdura, jaką tylko można wymyślić - każdy użytkownik Neostrady bądź jakiejkolwiek innej usługi ze zmiennym adresem IP może oddać nieskończenie wiele głosów (nie wysilając się i nie bawiąc w żadne skrypty/programy tylko łącząc ponownie z Neo, lub głosując chociażby raz dziennie), natomiast użytkownik ze stałym IP może oddać głos tylko raz... To jest dziecinada a nie weryfikacja.
To jest rozumowanie kibiców Juventusu w Polsce bo zabrali im mecz w tv. Głosowanie nie polega na oddaniu 100 czy 1000 głosów tylko jednego przez jak największa liczbę osób. Kibice Barcy w Polsce nie mieli z tym problemu jest, ich na tyle, że zdeklasowali głosowanie. Mecz Atletico z Grekami był ciekawszy od naszego, głosowali na niego ludzie, którzy i tak będą oglądać inne spotkania. A kibice Juventusu, jest ich taka mała liczba, że nie są wstanie wygrać głosowania tylko muszą uciekać się do kombinacji z czyszczeniem przeglądarek i instalacji kolejnych by zagłosować. A zabieg z filtracją IP zastosowany przez Canal+ to nie nowość tylko standard, w poprzednich latach tak samo weryfikowali głosy.
W przyszłości takie głosowania powinny odbywać się w ICA by wyzbyć się wsparcia z zewnątrz. Jest to najrozsądniejsze, ale także oznacza, że kibice Juve w Polsce z ich siłą przebicia mogą tylko pomarzyć o wygraną w takim głosowaniu.

Co do wolnych kanałów jakie w tym czasie ma nc+ by pokazać inne spotkania trzeba brać pod uwagę kontrakt jaki mają podpisany. Mają prawa do transmisji wszystkich spotkań. Tzn wybierają jaki mecz im się zamarzy i taki pokazują ale kupione mają prawa do pokazania 5 spotkań dziennie.

Co wy chcecie oglądać kompromitacje z Malmo FF :rotfl:

piotrek.prz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 20:51

AdiZ pisze:To jest rozumowanie kibiców Juventusu w Polsce bo zabrali im mecz w tv. Głosowanie nie polega na oddaniu 100 czy 1000 głosów tylko jednego przez jak największa liczbę osób. Kibice Barcy w Polsce nie mieli z tym problemu jest, ich na tyle, że zdeklasowali głosowanie. Mecz Atletico z Grekami był ciekawszy od naszego, głosowali na niego ludzie, którzy i tak będą oglądać inne spotkania. A kibice Juventusu, jest ich taka mała liczba, że nie są wstanie wygrać głosowania tylko muszą uciekać się do kombinacji z czyszczeniem przeglądarek i instalacji kolejnych by zagłosować. A zabieg z filtracją IP zastosowany przez Canal+ to nie nowość tylko standard, w poprzednich latach tak samo weryfikowali głosy.
Jeszcze raz powtórzę, bo chyba się nie zrozumieliśmy: filtrowanie głosów po adresach IP to zabieg głupi (nawet jeśli stosowany) i takie metody powinno się bezwzględnie zwalczać, bo adres IP nie był i nie jest przypisany do urządzenia. Tak jak już napisałem - są Internauci którzy mają stałe adresy IP, a są tacy, którzy co połączenie mogą mieć inne. Poświęcając 5 minut dziennie mogą więc oddać ponad 10 głosów, a użytkownik ze stałym adresem IP może oddać jeden. Jeśli ktoś mówi o weryfikowaniu czegokolwiek na podstawie adresu IP to znaczy, że mówi o czymś o czym nie ma zielonego pojęcia... Już o niebo lepsze byłoby głosowanie z wykorzystaniem adresu mailowego (na pewno o wiele mniej osób byłoby chętnych do założenia 100 skrzynek mailowych).
AdiZ pisze:W przyszłości takie głosowania powinny odbywać się w ICA by wyzbyć się wsparcia z zewnątrz. Jest to najrozsądniejsze, ale także oznacza, że kibice Juve w Polsce z ich siłą przebicia mogą tylko pomarzyć o wygraną w takim głosowaniu.
I znowu bzdura, bo Canal+ odbierają nie tylko abonenci nc+, ale też i rozmaitych kablówek (na przykład ja) i płacą za to wcale nie małe pieniądze...

Żeby była jasność: tu w ogóle nie chodzi o to, czy mecz Juventusu będzie pokazany czy nie (Canal+ mógłby się wysilić i po prostu pokazywać wszystkie mecze na żywo na dodatkowych kanałach - nie byłoby wtedy całego tego dziwnego i śmiesznego kombinowania), ale o to, że "sposób weryfikacji" wybrany przez Panów z Canal+ niczego nie weryfikuje...
Ostatnio zmieniony 09 września 2014, 20:54 przez piotrek.prz, łącznie zmieniany 1 raz.

"Po awansie do Serie A będziemy mogli spojrzeć innym w oczy. Szkoda że INNI nie będą mogli nam w nie spojrzeć" - Gigi Buffon
Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 20:54

Dlaczego usuneliscie moje podziekowania prawdziwym fanom Juve, wyrazone iscie wysublimowanym slownictwem? Chcialbym miec szanse pogratulowac i okazac swoje uwielbienie dla ich przepelnionych polska mentalnoscia kapucynkow.. :*

Go hard, or go home.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 21:33

Zaraz...dobrze wyczytałem, że nie będzie multiligi ? Od kiedy ? :shock: :(

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2014, 22:10

piotrek.prz pisze:
AdiZ pisze:To jest rozumowanie kibiców Juventusu w Polsce bo zabrali im mecz w tv. Głosowanie nie polega na oddaniu 100 czy 1000 głosów tylko jednego przez jak największa liczbę osób. Kibice Barcy w Polsce nie mieli z tym problemu jest, ich na tyle, że zdeklasowali głosowanie. Mecz Atletico z Grekami był ciekawszy od naszego, głosowali na niego ludzie, którzy i tak będą oglądać inne spotkania. A kibice Juventusu, jest ich taka mała liczba, że nie są wstanie wygrać głosowania tylko muszą uciekać się do kombinacji z czyszczeniem przeglądarek i instalacji kolejnych by zagłosować. A zabieg z filtracją IP zastosowany przez Canal+ to nie nowość tylko standard, w poprzednich latach tak samo weryfikowali głosy.
Jeszcze raz powtórzę, bo chyba się nie zrozumieliśmy: filtrowanie głosów po adresach IP to zabieg głupi (nawet jeśli stosowany) i takie metody powinno się bezwzględnie zwalczać, bo adres IP nie był i nie jest przypisany do urządzenia. Tak jak już napisałem - są Internauci którzy mają stałe adresy IP, a są tacy, którzy co połączenie mogą mieć inne. Poświęcając 5 minut dziennie mogą więc oddać ponad 10 głosów, a użytkownik ze stałym adresem IP może oddać jeden. Jeśli ktoś mówi o weryfikowaniu czegokolwiek na podstawie adresu IP to znaczy, że mówi o czymś o czym nie ma zielonego pojęcia... Już o niebo lepsze byłoby głosowanie z wykorzystaniem adresu mailowego (na pewno o wiele mniej osób byłoby chętnych do założenia 100 skrzynek mailowych).
AdiZ pisze:W przyszłości takie głosowania powinny odbywać się w ICA by wyzbyć się wsparcia z zewnątrz. Jest to najrozsądniejsze, ale także oznacza, że kibice Juve w Polsce z ich siłą przebicia mogą tylko pomarzyć o wygraną w takim głosowaniu.
I znowu bzdura, bo Canal+ odbierają nie tylko abonenci nc+, ale też i rozmaitych kablówek (na przykład ja) i płacą za to wcale nie małe pieniądze...

Żeby była jasność: tu w ogóle nie chodzi o to, czy mecz Juventusu będzie pokazany czy nie (Canal+ mógłby się wysilić i po prostu pokazywać wszystkie mecze na żywo na dodatkowych kanałach - nie byłoby wtedy całego tego dziwnego i śmiesznego kombinowania), ale o to, że "sposób weryfikacji" wybrany przez Panów z Canal+ niczego nie weryfikuje...
Głosowanie abonenckie, jeśli miałoby być wprowadzone, to koniecznie też dla ludzi mających pakiet Canal+ z innych kablówek, np. UPC. Tak jak napisałeś, nie każdy ma TV z nc+ więc uprzywilejowanie tylko "swojej" grupy byłoby nieuczciwe. Nie wiem tylko czy coś takiego jest możliwe do zrealizowania z technicznego punktu widzenia. Jakiś tymczasowy kanał i wybór na pilocie, albo przez wiadomość systemową? :think:

Co do głosowania przez maila zgadzam się, jest to dobry pomysł.

Innym pomysłem jest komentarz na facebooku, tak jak my dajemy komentarze konkursowe na tej stronie. Wiadomo że nie wszyscy mają konto na tym portalu, ale na pewno też sporo kibiców ma co widać chociażby po profilu Juvepoland. Myślę że jest to jakaś alternatywa i mogliby to chociaż raz przetestować i zobaczyć jak się sprawuje.

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany