Mercato (Lato 2015)
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Kto jest do wyjęcia w ostatni dzień mercato? Vidal!
http://www.futbol.pl/news/vidal-jednak- ... -do-turynu

http://www.futbol.pl/news/vidal-jednak- ... -do-turynu
- Skibil
- Redaktor
Falcao w Man Utd - 12 mln za wypożyczenie, 53 mln za wykup. Pensja bez zmian. Cóż...
Absurdalne warunki, a obrona wciąż na poziomie Swansea.
Co do naszego mercato - tak jak klub umiejętnie potrafi ściągać młodzież (co później się z nią dzieje, to osobny temat), tak z poważnym transferem są ogromne problemy. Roma i Fiora aktywnie wykorzystują ostatni dzień, a u nas posucha. Osobiście nie jestem zadowolony z letniej kampanii, liczyłem na więcej.

Co do naszego mercato - tak jak klub umiejętnie potrafi ściągać młodzież (co później się z nią dzieje, to osobny temat), tak z poważnym transferem są ogromne problemy. Roma i Fiora aktywnie wykorzystują ostatni dzień, a u nas posucha. Osobiście nie jestem zadowolony z letniej kampanii, liczyłem na więcej.
- Medzeer
- Juventino
Panowie, a co z Manolo Gabbiadinim? Wczoraj nie siedział nawet na ławce rezerwowych, a z tego co pamietam, Marotta w razie nie powodzen miał ściągnąć go w trybie natychmiastowym. Myślicie, ze jest cos na rzeczy? Wydaje mi sie, ze wczesniej w atlancie grał jako ST, ale sampdorii przemianowali go na skrzydłowego.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Marotta może ściągnąć Gabbiadiniego albo Denisa w ciągu paru godzin, ale teraz podobno zastanawia się, czy nie lepiej zostawić wszystko, tak jak jest.Medzeer pisze:Panowie, a co z Manolo Gabbiadinim? Wczoraj nie siedział nawet na ławce rezerwowych, a z tego co pamietam, Marotta w razie nie powodzen miał ściągnąć go w trybie natychmiastowym. Myślicie, ze jest cos na rzeczy? Wydaje mi sie, ze wczesniej w atlancie grał jako ST, ale sampdorii przemianowali go na skrzydłowego.
- Szilgu
- Juventino
A Ty nie jesteś dobrze poinformowany. Marotta nie ściągnał Berardiego, bo ten chciał zostać na sezon w Sassuolo na jeszcze jeden sezon, co zresztą obiecał wcześniej kibicom. Jaja nie miały tu nic do rzeczy.sebatiaen pisze:Nasi nie maja jaj.
Z Sasuolo Marotta nie potrafil wyciagnac Berardiego to sampy wyciagnie Gabe?
no bez przesady
- kamil-8853
- Juventino
sebatiaen pisze:Nasi nie maja jaj.
Z Sasuolo Marotta nie potrafil wyciagnac Berardiego to sampy wyciagnie Gabe?
no bez przesady
Przecież Berardi sam nie chciał na tym etapie kariery przejść do nas.
Przedłużyliśmy wypożyczenie i po tym sezonie do nas wróci.
Inaczej jest w przypadku Zazy - Gdzie na ten moment nie wydaje się realne abyśmy po sezonie ściągnęli go za 15 melonów.
- Arbuzini
- Juventino
Dokładnie, taka była wola zawodnika. Berardi to charakterny chłopak i wcielanie go do drużyny na siłę byłoby bez sensu oraz pogorszyłoby relacje między klubami.
Zostawiłbym teraz wszystko tak jak jest i już nic nie ruszał. Jak mają przyjść jakieś ochłapy to lepiej poczekać do zimy i wtedy ewentualnie zarzucić sidła na kogoś bardziej sensownego.
Zostawiłbym teraz wszystko tak jak jest i już nic nie ruszał. Jak mają przyjść jakieś ochłapy to lepiej poczekać do zimy i wtedy ewentualnie zarzucić sidła na kogoś bardziej sensownego.
- Medzeer
- Juventino
Długi czas rownież byłem zwolennikiem sytuacji, w ktorej nikt do nas nie przychodzi juz, ale po głębszym namyśle stwierdzam, ze nie wyglada to za dobrze. Llorente łapie kontuzje(odpukać), Tevez sie obraza (odpukać), zostajemy z młodym hiszpanem, ktory jeszcze nie zagrał jednego meczu w serie a, z wiecznym włoskim talentem i z prawdziwym, ale 18 letnim francuskim talentem. I co wtedy?Arbuzini pisze:Dokładnie, taka była wola zawodnika. Berardi to charakterny chłopak i wcielanie go do drużyny na siłę byłoby bez sensu oraz pogorszyłoby relacje między klubami.
- meda11
- Juventino
I wtedy damy szanse 16-18 latkowi z Primavery, który wystrzeli i zostanie naszym topowym napadziorem na 15 lat. Tak jak 3/4 domorosłych menago na JP tego chce.Medzeer pisze:Długi czas rownież byłem zwolennikiem sytuacji, w ktorej nikt do nas nie przychodzi juz, ale po głębszym namyśle stwierdzam, ze nie wyglada to za dobrze. Llorente łapie kontuzje(odpukać), Tevez sie obraza (odpukać), zostajemy z młodym hiszpanem, ktory jeszcze nie zagrał jednego meczu w serie a, z wiecznym włoskim talentem i z prawdziwym, ale 18 letnim francuskim talentem. I co wtedy?
- kamil-8853
- Juventino
Medzeer pisze:Długi czas rownież byłem zwolennikiem sytuacji, w ktorej nikt do nas nie przychodzi juz, ale po głębszym namyśle stwierdzam, ze nie wyglada to za dobrze. Llorente łapie kontuzje(odpukać), Tevez sie obraza (odpukać), zostajemy z młodym hiszpanem, ktory jeszcze nie zagrał jednego meczu w serie a, z wiecznym włoskim talentem i z prawdziwym, ale 18 letnim francuskim talentem. I co wtedy?Arbuzini pisze:Dokładnie, taka była wola zawodnika. Berardi to charakterny chłopak i wcielanie go do drużyny na siłę byłoby bez sensu oraz pogorszyłoby relacje między klubami.
Messi łapie kontuzje
Neymar ucieka do Brazylii
Po Barcelonie
Krystyna dostaje okres i w pogoni za podpaskami ucieka do Portugalii
Bale kończy nagle karierę
Po Realu
Można się bawić w takie gdybanie ale to nie ma sensu.
Owszem kontuzji nie da się przewidzieć (ale póki co LL miał grypę)
po to było wzmocnienie ławki aby na taki wypadek się zabezpieczyć.
Tevez raczej wydoroślał i nie walnie nagle focha to akurat jest bardziej
prawdopodobne niż to że Suarez nikogo w tym sezonie nie ugryzie :C
Mamy na ten moment pełnowartościowego zmiennika na każdą pozycję
więc na moje jest lozzz
- evilboy
- Juventino
Przestańcie biadolić. Obecnie mamy dwóch doświadczonych napastników na poziomie i dwóch, którzy muszą się ogrywać - do tego zdający się być w dobrej formie Giovinco. Nikogo więcej w ataku nie potrzeba, i tak będzie problem, żeby cała piątka grała. Jeśli mamy stawiać z przodu dwójkę napastników, to nikt więcej już nie jest potrzebny - jeśli mamy grać trójzębem, do obiegu wraca Pepe, więc wniosek taki sam. Jeśli Morata odpali, to mamy najlepszy atak w lidze i naprawdę nikogo więcej do tej formacji nie musimy sprowadzać.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Brutalo
- Juventino
Z innej beczki, jakby nie wszyscy wiedzieli. Dzisiaj mecz Javier Zanetti XI vs World XI Match for Peace 2014. Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Zinedine Zidane, Javier Zanetti, Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Yuto Nagatomo e Samuel Eto’o i kilku innych. 20:45, Rai 1.
- Tobor
- Juventino
Zgadzam się z Evilboyem. Na chwilę obecną chwilę mamy 2 bardzo dobrych napastników, jednego niezłego i dwóch młodych, którzy potrzebują ogrania, ale jakość mają dobrą.
Na mecz z Chievo wypadło nam dwóch graczy (licze też LL) a i tak Coman pokazał, że na ogórki to on jest chętny i można go wystawić, zatem jak Morata dojdzie do pełnej dyspozycji to będzie jeszcze łatwiej. Kiedy za Conte było tak, że aż dwóch napastników było niedostępnych (z 5). Mi ciężko sobie przypomnieć.
Dużo zależało od ogromnego pecha Moraty. Można teraz gdybać, ale gdyby nie ta kontuzja i pokazałby się z dobrej strony na sparingach (sezonie przygotowawczym) to nie byłoby tylu hejtów na niego. Jednak on za kilka dni wraca do treningów i będzie robił formę. Dobrze, że teraz 2tyg przerwy na reprezentacje. Chłopak ma więcej czasu na leczenie, około miesiąca tak naprawdę, zanim będzie potrzebny.
BTW, ktoś ma wieści jak przebiega rehabilitacja Moraty?
ps. przez wrzesień mamy jeszcze średnio ciężki mecz z Udinese i trudniejszy mecz z Milanem. Patrząc na osiągi Juve w skandynawii nie wiem jak oceniać mecz z Malmo (na szczęście u siebie)
ps2. pazdziernik zaczynamy od starcia z Atletico na wyjeździe, i Roma u siebie, na bogato :twisted:
ps3. Immobile na razie przegrywa walkę z Ramosem w Borussii. Mnie na razie to upewnia, że sprzedanie go było dobrą decyzją
Na mecz z Chievo wypadło nam dwóch graczy (licze też LL) a i tak Coman pokazał, że na ogórki to on jest chętny i można go wystawić, zatem jak Morata dojdzie do pełnej dyspozycji to będzie jeszcze łatwiej. Kiedy za Conte było tak, że aż dwóch napastników było niedostępnych (z 5). Mi ciężko sobie przypomnieć.
Dużo zależało od ogromnego pecha Moraty. Można teraz gdybać, ale gdyby nie ta kontuzja i pokazałby się z dobrej strony na sparingach (sezonie przygotowawczym) to nie byłoby tylu hejtów na niego. Jednak on za kilka dni wraca do treningów i będzie robił formę. Dobrze, że teraz 2tyg przerwy na reprezentacje. Chłopak ma więcej czasu na leczenie, około miesiąca tak naprawdę, zanim będzie potrzebny.
BTW, ktoś ma wieści jak przebiega rehabilitacja Moraty?
ps. przez wrzesień mamy jeszcze średnio ciężki mecz z Udinese i trudniejszy mecz z Milanem. Patrząc na osiągi Juve w skandynawii nie wiem jak oceniać mecz z Malmo (na szczęście u siebie)

ps2. pazdziernik zaczynamy od starcia z Atletico na wyjeździe, i Roma u siebie, na bogato :twisted:
ps3. Immobile na razie przegrywa walkę z Ramosem w Borussii. Mnie na razie to upewnia, że sprzedanie go było dobrą decyzją
- Dybala 4ever
- Juventino
Opchnąć De Ceglie i Mottę. Odpowiednio do Parmy i Empoli. I możemy z czystym sumieniem zamknąć to mercato
.