Mercato (Lato 2015)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W takim razie nam pozostają piłkarskie odpady, ochłapy. Biedni my.
W takiej sytuacji lepiej nie brać już nikogo, ale pewnie nie będziemy mogli liczyć na taki cudowny scenariusz u weźmiemy jakiegoś Denisa.
Całkiem możliwe, że jutro z jakąś ofertą wypożyczenia Giovinco zgłosi się do nas Torino. Będą kogoś potrzebowali po oddaniu Atletico Cerciego. W jakieś większe pieniądze za niego nie wierzę.
Bardzo przeciętne to okienko. Przy założeniu, że wypalą Evra, Coman czy też Morata, dałbym Marotcie maksymalnie 6.
W takiej sytuacji lepiej nie brać już nikogo, ale pewnie nie będziemy mogli liczyć na taki cudowny scenariusz u weźmiemy jakiegoś Denisa.
Całkiem możliwe, że jutro z jakąś ofertą wypożyczenia Giovinco zgłosi się do nas Torino. Będą kogoś potrzebowali po oddaniu Atletico Cerciego. W jakieś większe pieniądze za niego nie wierzę.
Bardzo przeciętne to okienko. Przy założeniu, że wypalą Evra, Coman czy też Morata, dałbym Marotcie maksymalnie 6.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
yanquez@
Dziwna teoria, gdyż Llorente i Gio byli po chorobie a Morata ma kontuzję więc siłą rzeczy 2 zdrowych napastników wybiegło w 1 składzie. Allegri to nie Conte,że zamiast młodego napastnika wystawiłby 4 środkowego pomocnika.
Dziwna teoria, gdyż Llorente i Gio byli po chorobie a Morata ma kontuzję więc siłą rzeczy 2 zdrowych napastników wybiegło w 1 składzie. Allegri to nie Conte,że zamiast młodego napastnika wystawiłby 4 środkowego pomocnika.
- mrozzi
- Juventino
Nie, to nie w stylu Marotty.Mehehehe pisze:To co? Końcówka mercato z przytupem? Giovinco OUT, Shaquiri IN?
Z drugiej strony może rzeczywiście warto by było chociaż spróbować - konkurencja w postaci Atletico właśnie odpadła (Cerci) i pozostalibyśmy jako jedyni na placu boju. Bayern życzył sobie jednak w zamian Lichtsteinera (na co my nie przystaliśmy), potem z kolei zażądał 6 baniek za wypożyczenie (nawet na to nas nie stać) i ewentualnie kolejne 25 za wykup w lecie.
- Dybala 4ever
- Juventino
Dajcie spokój. Marotta co najwyżej będzie chciał wyrwać Denisa lub Borriello last minute. Czyli tak jak co roku.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Wg mnie jak już bardzo kogoś chcą to niech wezmą jakąś zapchajdziurę,która w razie czego zagra i tyle. Mamy 5 napastników, jeżeli Allegri przejdzie na 4-3-1-2, to na of. pomocnika są jeszcze Pereyra,Markiz czy nawet Pepe. A na dobrą sprawę Chicharito to żaden crack, wypożyczenie, pewnie z dżentelmeńską umową o wykupie po sezonie to byłaby głupota.Tym bardziej,że jest kilku młodych ciekawych graczy powiązanych z Juve we Włoszech,Berardi,Gabbiadini czy Zaza, do którego jest chyba prawo pierwokupu.2 z nich już błysnęło w pierwszej kolejce.
Najlepiej nie kupować nikogo, bo kogoś dobrego i tak nie pozyskamy, ale w ostateczności brać kogoś pokroju Osvaldo zamiast wydawać dużą kasę na średniaka, który będzie tylko alternatywą dla Llorente czy Moraty.
Najlepiej nie kupować nikogo, bo kogoś dobrego i tak nie pozyskamy, ale w ostateczności brać kogoś pokroju Osvaldo zamiast wydawać dużą kasę na średniaka, który będzie tylko alternatywą dla Llorente czy Moraty.
- mrozzi
- Juventino
Mignęła mi gdzieś dzisiaj informacja, że w 2015 roku musielibyśmy na niego wyłożyć 15 mln, w roku kolejnym już 20... O czymś takim doniósł Di Marzio, ale czy z tytułu większego doświadczenia na boiskach Serie A cena skoczyłaby aż tak bardzo? :doh: Piłkarz za rok też już młodzieniaszkiem nie będzie.AdiJuve pisze:(...) czy Zaza, do którego jest chyba prawo pierwokupu.2 z nich już błysnęło w pierwszej kolejce.
Jeśli miałbym obstawiać, na pewno zgłosimy się po Berardiego. Do tej pory z kolei jakoś specjalnie się nie paliliśmy, by pozyskać Simone.
- Arbuzini
- Juventino
Nic na tyle ciekawego żeby myśleć o ściągnięciu go do Juve w sumie nie pokazał.
Przez te 30 minut drugiej połowy meczu z Cagliari, które dzisiaj oglądałem, grał naprawdę niezłą piłkę. Szarpał, dobrze radził sobie tyłem do bramki, futbolówka trzymała mu się nóg i ciężko było mu ją odebrać. Jeśli dołoży do tego sensowny dorobek bramkowy to możemy chcieć go odzyskać. Dziś załadował woleja w stylu Treze.
Berardi też całkiem fajnie się pokazał. Domenico gra z zaangażowaniem, cofa się po piłkę i walczy w odbiorze. Przez ten czas jak oglądałem mecz, raz popisał się świetnym dryblingiem i zgwałcił trzech zawodników rywala na raz (choć potem zepsuł to niecelnym podaniem). Jak na 20 latka to naprawdę imponuje. Z rzeczy, których nie da się poprawić mam wrażenie, że brakuje mu tylko szybkości (nie mylić ze startem do piłki). Zaliczył asystę przy trafieniu Zazy. Diament, który musimy oszlifować.
O atak w przyszłym sezonie naprawdę jestem spokojny. Obawiam się jedynie o środek pomocy ze starym Pirlo w centralnym punkcie oraz Vidalem i Pogbą, których sprzedaż wydaje mi się bardzo prawdopodobna.
Tego okienka nie potrafię ocenić. Głównie z tego powodu, że postawiliśmy na zawodników młodych, a nasz najdroższy nabytek nabawił się kontuzji podczas okresu przygotowawczego. Nie mam zamiaru źle mówić o nieobecnych. Morata niszczył w rozgrywkach młodzieżowych i Segunda Division więc nie widzę powodu do skreślania go z góry tylko, dlatego że nie podobają mi się warunki transferu. To nie jego wina.
Przez te 30 minut drugiej połowy meczu z Cagliari, które dzisiaj oglądałem, grał naprawdę niezłą piłkę. Szarpał, dobrze radził sobie tyłem do bramki, futbolówka trzymała mu się nóg i ciężko było mu ją odebrać. Jeśli dołoży do tego sensowny dorobek bramkowy to możemy chcieć go odzyskać. Dziś załadował woleja w stylu Treze.
Berardi też całkiem fajnie się pokazał. Domenico gra z zaangażowaniem, cofa się po piłkę i walczy w odbiorze. Przez ten czas jak oglądałem mecz, raz popisał się świetnym dryblingiem i zgwałcił trzech zawodników rywala na raz (choć potem zepsuł to niecelnym podaniem). Jak na 20 latka to naprawdę imponuje. Z rzeczy, których nie da się poprawić mam wrażenie, że brakuje mu tylko szybkości (nie mylić ze startem do piłki). Zaliczył asystę przy trafieniu Zazy. Diament, który musimy oszlifować.
O atak w przyszłym sezonie naprawdę jestem spokojny. Obawiam się jedynie o środek pomocy ze starym Pirlo w centralnym punkcie oraz Vidalem i Pogbą, których sprzedaż wydaje mi się bardzo prawdopodobna.
Tego okienka nie potrafię ocenić. Głównie z tego powodu, że postawiliśmy na zawodników młodych, a nasz najdroższy nabytek nabawił się kontuzji podczas okresu przygotowawczego. Nie mam zamiaru źle mówić o nieobecnych. Morata niszczył w rozgrywkach młodzieżowych i Segunda Division więc nie widzę powodu do skreślania go z góry tylko, dlatego że nie podobają mi się warunki transferu. To nie jego wina.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Falcao w City za 55 baniek.
Informacja z Guardiana. Zastanawiam się tylko, który z napadziorów pójdzie w odstawkę. Negredo sprzedadzą, a pewnie Jovetić na stałe zagości w rezerwie... Trzeba będzie o niego zapytac za rok
Informacja z Guardiana. Zastanawiam się tylko, który z napadziorów pójdzie w odstawkę. Negredo sprzedadzą, a pewnie Jovetić na stałe zagości w rezerwie... Trzeba będzie o niego zapytac za rok

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Najgłupsza decyzja City ostatnich lat.yanquez pisze:Falcao w City za 55 baniek.
Dzeko gra swietnie, Jojo sie rozkrecil na maksa, Negredo tez nie bieduje, a oni mimo FFP wydaja 55 baniek.
Ciekawe czy znowu czekaja ich kary.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Medzeer
- Juventino
Rzeczywiscie żałosne, powiedz mi Krystianek po co Marotta podstawił nogę naszemu nowemu nabytkowi? Od początku planował, zeby go załatwić na pierwszym treningu, wiec mogl chociaż dac 10 ml, a nie 20krystiank pisze:Czyli jak zwykle standard co do mercato z udziałem Marotty,, załosne to już ..... ciagle wierzymy ze w końcu będzie lepiej a ten śpi albo inwestuje 20 mln w połamańców na 1 lepszym treningu
- Effe
- Bawarczyk
Oni na te kary mają wywalone. Obrzydliwe, co się dzieje teraz z piłką nożną. Takie City patrząc na skład nie ma żadnej tożsamości, mogłoby grać chyba w każdej lepszej lidze w Europie i (nie)pasowałoby tam tak samo...Adrian27th pisze: Ciekawe czy znowu czekaja ich kary.