Wszystko o AS Roma
- jarmel
- Redaktor
Nie było też Cuadrado, Viola była pozbawiona swoich dwóch najważniejszych ogniw w ataku, także Roma miała szczęścieAdrian27th pisze:Za to braku Rossiego bardzo było widac w Fiorentinie która bez niego gra po słabiej.selby pisze:No i Roma pierwszy mecz sezonu do przodu, ogladalem mecz i do 60 min Fiorentina nie potrafila nic zrobic. Braku Benatii poki co widac nie bylo.

#AllegriOut
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie można zapominać o tym, że De Sanctis w dwóch sytuacjach w świetny sposób uratował rzymianom tyłki.
Co ciekawe, Rabiot jest ponoć bardzo blisko Romy właśnie. Klub ze stolicy rzekomo dogadał się już z samym piłkarzem, a do PSG ma wpłynąć... 15 mln €. :shock: Za piłkarza, który do tej pory jeszcze nic tak naprawdę nie pokazał, a któremu w przyszłym roku kończy się kontrakt.
Widać wyraźnie, że w Rzymie pozazdrościli nam młodych talentów, czyli Pogby, Comana. My jednak pozyskaliśmy ich za darmo. 
Ciekawy jestem, jaki bilans ma Roma.
Nawet abstrahując od sprzedaży Benattii, wydają jednak sporo kasy, a pieniędzy z tytułu umów sponsorskich mają nad wyraz mało. Do tego od dłuższego już czas nie grali w LM... Zastanawiające. 8)
Co ciekawe, Rabiot jest ponoć bardzo blisko Romy właśnie. Klub ze stolicy rzekomo dogadał się już z samym piłkarzem, a do PSG ma wpłynąć... 15 mln €. :shock: Za piłkarza, który do tej pory jeszcze nic tak naprawdę nie pokazał, a któremu w przyszłym roku kończy się kontrakt.
Ciekawy jestem, jaki bilans ma Roma.
- Knursen
- Romanista
Roma była lepsza w tym meczu, ale nie stłamsiła Violi, taki mecz na 2-1, Gerv zmarnował dwie patelnie, Fiorentina też dwa strzały miała niewykorzystane.
Ja nie wiem o co chodzi z tym Rabiotem. Nie wierzę w 15 baniek, prędzej że Sabat ugada się z zawodnikiem i przyjdzie za rok za darmo, przynajmniej na logikę tak to powinno wyglądać. Chyba że transfer za kilka baniek i wypożyczenie do jakiejś ekipy w SerieA.
Przecież jak przyjdzie teraz, to problemem będzie ścisk w składzie. W pomocy mamy DDR-a, Pjanica, Strootmana, Nainngolana, Keitę, Ucana. Teraz pytanie kiedy ma grać Paredes czy ew.Rabiot, skoro nawet Ucanowi ciężko będzie coś pokopać przy grze trzema pomocnikami? 8 graczy na 3 miejsca? Coś mi tu nie pasuje.
W Romie młodym ciężko jest się przebić, dostać szanse gry, liczę na to że w tym roku w związku z większą liczbą meczów (LM), wreszcie coś się w tej kwestii ruszy.
Swoją drogą okienko ciągle otwarte, myślę że się jeszcze trochę w Romie pozmienia.
Ogólnie co do tych młodych talentów, to skład Romy jest i tak stosunkowo młody, z ważnych graczy do 24 lat jest Strootman, Pjanic, Manolas, Ljajic, Florenzi, Destro, Iturbe. Do 27 lat dochodzi Castan, Nainngolan, Gervinho. Samych młodych mieć nie można, doświadczenie też jest potrzebne.
Ja nie wiem o co chodzi z tym Rabiotem. Nie wierzę w 15 baniek, prędzej że Sabat ugada się z zawodnikiem i przyjdzie za rok za darmo, przynajmniej na logikę tak to powinno wyglądać. Chyba że transfer za kilka baniek i wypożyczenie do jakiejś ekipy w SerieA.
Przecież jak przyjdzie teraz, to problemem będzie ścisk w składzie. W pomocy mamy DDR-a, Pjanica, Strootmana, Nainngolana, Keitę, Ucana. Teraz pytanie kiedy ma grać Paredes czy ew.Rabiot, skoro nawet Ucanowi ciężko będzie coś pokopać przy grze trzema pomocnikami? 8 graczy na 3 miejsca? Coś mi tu nie pasuje.
W Romie młodym ciężko jest się przebić, dostać szanse gry, liczę na to że w tym roku w związku z większą liczbą meczów (LM), wreszcie coś się w tej kwestii ruszy.
Swoją drogą okienko ciągle otwarte, myślę że się jeszcze trochę w Romie pozmienia.
Ogólnie co do tych młodych talentów, to skład Romy jest i tak stosunkowo młody, z ważnych graczy do 24 lat jest Strootman, Pjanic, Manolas, Ljajic, Florenzi, Destro, Iturbe. Do 27 lat dochodzi Castan, Nainngolan, Gervinho. Samych młodych mieć nie można, doświadczenie też jest potrzebne.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jest to raczej mało prawdopodobne, bo w takiej sytuacji piłkarz byłby już zaklepany przez nas. Jego agentem jest matka, swego czasu wiele pisało się o tym, że jesteśmy dogadani z graczem, a piłkarz preferuje przeprowadzkę właśnie do nas (pewnie ma na uwadze drogę rozwoju Pogby i fakt, że u nas daje się szansę młodszym graczom). PSG jest wściekłe, bo straciło za darmo perspektywicznego Comana, więc nie chce pozwolić do utraty kolejnego przyszłościowego gracza i w tym leży problem. Z samym Rabiotem jesteśmy dogadani. Fakt, że Roma chce dać za niego pieniądze, może jednak zmienić oblicze tej sytuacji i Francuz przeniesie się ostatecznie do Rzymu. Nie można też zapominać o tym, że o piłkarza pytał Wenger.Knursen pisze:Nie wierzę w 15 baniek, prędzej że Sabat ugada się z zawodnikiem i przyjdzie za rok za darmo, przynajmniej na logikę tak to powinno wyglądać.
Zakładam, że to my byśmy wzięli gracza, o ile nie zmieniłby środowiska przed zakończeniem obecnej umowy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Według fanów United, to Kevin jest już praktycznie ich zawodnikiem. Transfer w ziemie, potwierdzone info. Ma grać w parze z VidalemKnursen pisze:Strootmana

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- zbysioJuve
- Juventino
R.Nainggolan ponownie daje prowadzenie Romie do przerwy w meczu z Empoli. Strzał z 45 minuty był ładny z za pola karnego, piłka jednak nie wpadła by do bramki gdyby nie odbiła się od pleców bramkarza Empoli. Gra Romy jak do tej pory nie zachwyca, widocznie oszczędzają się na CSKA.
- Skibil
- Redaktor
Oglądałem tylko pierwszą połowę i:
- Rugani zagrał słabiutko
- Szukałem Iturbe na boisku, po czym okazało się, że nie grał w ogóle. Kontuzja, oszczędzanie na LM?
- Mimo, że gospodarze przegrali, grali całkiem nieźle
- Manolas wydaje się godnie zastępować pewnego Marokańczyka, choć kilka razy faulował w pobliżu pola karnego
- gdy przełączyłem w przerwie na mecz L'pool v. AVL miałem wrażenie, że oglądam inny sport. Te wybieganie, pressing, tempo gry... Wcale się nie dziwię, że drastycznie ubywa chętnych do oglądania Serie A
- Szukałem Iturbe na boisku, po czym okazało się, że nie grał w ogóle. Kontuzja, oszczędzanie na LM?
- Manolas wydaje się godnie zastępować pewnego Marokańczyka, choć kilka razy faulował w pobliżu pola karnego
- gdy przełączyłem w przerwie na mecz L'pool v. AVL miałem wrażenie, że oglądam inny sport. Te wybieganie, pressing, tempo gry... Wcale się nie dziwię, że drastycznie ubywa chętnych do oglądania Serie A
- zbysioJuve
- Juventino
Ja oglądałem cały mecz i trzeba powiedzieć, że druga połowa była o wiele ciekawsza od pierwszej, a to przede wszystkim za sprawą Romy, która zaczęła atakować bardziej zdecydowanie i już w pierwszym kwadransie Maicon miał dwie dobre sytuacje na podwyższenie, w tym tą drugą, z której powinien trafić do bramki Empoli. Z biegiem upływu czasu rzymianie już jednak bardziej pilnowali tego korzystnego wyniku, a gospodarze mogli się pokusić o zmianę wyniku. Były dwa grożne strzały zza pola karnego( w tym naszego Zielińskiego, który zaliczył końcowe 10 minut), z którymi De Sanctis miał problemy z obroną.Skibil pisze:Oglądałem tylko pierwszą połowę i:
Rugani wg mnie nie zagrał słabo, w obronie to co miał czyścić to czyścił, gdyby jeszcze jakąś grozną główkę zaliczył po którymś z rzutów rożnych, to wg mnie występ mógłby zaliczyć do udanych.
Co do Iturbe to z tego co mówił komentator na OS to kilku zawodników w tym i on odpoczywało przed LM.
Ogólnie mecz jako taki szału nie zrobił, ale też żeby już taka całkowita kicha była też nie można powiedzieć.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Coś kiepsko idzie tym lewym obrońcom z Premier League w Serie A. Evra za chwilę pewnie wróci na ławkę, a Cashleya jakiś ogór z Empoli ograł ze dwa razy jak juniora. Anglik w Chelsea zarabiał ponoć 6 milionów więcej, niż dostał w Romie, a wygląda na to, że i tak jest przepłacony.
Iturbe odpoczywał przed LM? Druga kolejka i 21-letni chłopak musi odpoczywać, żeby zagrać mecz w środku tygodnia? :roll:
No i ten nieodżałowany Radja, co dwa lata go kupowaliśmy i w końcu wylądował w Romie. Facet jest świetny. Nie wiem, czemu nie znalazło się 15 milionów na niego.
Iturbe odpoczywał przed LM? Druga kolejka i 21-letni chłopak musi odpoczywać, żeby zagrać mecz w środku tygodnia? :roll:
No i ten nieodżałowany Radja, co dwa lata go kupowaliśmy i w końcu wylądował w Romie. Facet jest świetny. Nie wiem, czemu nie znalazło się 15 milionów na niego.
- Knursen
- Romanista
Co do Iturbe, to myślę że Garcia chciał po prostu dać pograć też rezerwowym i zobaczyć jak się prezentują. Z racji na poziom przeciwnika, można było zaryzykować i zamiast trójki Gerv-Totti-Iturbe, wypuścić Ljajica-Destro-Florenziego. Mam nadzieję że Garcia dostrzegł już iż ta trójka razem gra kiepsko i ktoś z dwójki Gervinho/Iturbe zawsze musi na skrzydle hasać. Przy wczorajszych ,,skrzydłowych" (Florenzi-Ljajic), za mało się dzieje na skrzydłach i Destro nie ma od kogo piłek dostać.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jest 10 minuta, a Roma wygrywa już 2:0.
Strzelcem pierwszej bramki został nasz niedoszły nabytek Iturbe
Strzelcem pierwszej bramki został nasz niedoszły nabytek Iturbe

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
3:0 z CSKA w 20minucie, a my z Malmo do 60 biliśmy głową w mur.
Ja pierniczę
Brawo Roma
Ja pierniczę

Brawo Roma