Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 10:03

Zaza w składzie a Berardi nie ? To już chyba wiemy czemu młody Włoch nie dołączył do nas w tym okienku.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 10:16

juverm pisze:Conte powołał. Są niespodzianki, nie ma Cuadrado i Di Marii :prochno: .
I Padoina i Matriego :prochno:

O awans do euro bym się na martwił, już nie przesadzaj. Myślę, że Conte jest rozsądny i będzie stawiał na Pirlo (tylko) jeśli ten faktycznie będzie w formie, rola Verattiego też pewnie będzie rosnąć.
Atak może nie powala, ale raz, że raczej młody, dwa, ze jakoś gorzej od tego na MŚ nie wygląda.
co w zasadzie dzieje się z Rossim? Przed MŚ już grał w sparingach, znowu coś mu się porobiło?

Ogólnie skład względnie spoko, bardziej mnie ciekawi co z tego Conte ulepi, chyba eliminacje Włochów będę częściej obserwował niż w poprzednich latach (choć nie jest to łatwe, bo polskie telewizje nieczęsto puszczają ich mecze, w odróżnieniu od Holandii np.).
Kucharius1 pisze:Zaza w składzie a Berardi nie ? To już chyba wiemy czemu młody Włoch nie dołączył do nas w tym okienku.
Conte mówił, że
Berardi tak, ale dajmy mu się rozwijać.
, myślę, że swoją szanse dostanie, ludzie to dopiero pierwsze powołania.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 11:08

@D@$ pisze: co w zasadzie dzieje się z Rossim? Przed MŚ już grał w sparingach, znowu coś mu się porobiło?
No przecież znowu ma kontuzję i pauzować ma koło miesiąca chociaż z nim to nigdy nie wiadomo.

#AllegriOut
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 11:14

Te powołania wyglądają potwornie. Mnie najbardziej straszy pobór Giovinco, ale również tacy zawodnicy jak Astori, Paletta, Pasqual, Poli czy Osvaldo nie powinni mieć miejsca w kadrze. Obecności Giaccheriniego też nie rozumiem. Koleś od momentu odejścia z Juve zaliczył mocny regres. Co z tego, że jest pupilem Conte, jak do środka pola są dużo lepsi zawodnicy, natomiast na wahadle Antonio chyba ani razu nie wypróbował Gacka podczas wspólnej pracy w Turynie.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 11:27

pumex pisze:natomiast na wahadle Antonio chyba ani razu nie wypróbował Gacka podczas wspólnej pracy w Turynie.
Nie no, chyba ze dwa razy zagrał na wahadle. No i u Prandellego też grał na boku raz czy dwa. Chociaż zgadzam się, że Conte ma crush na niego.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 11:39

A Berardi ma jakaś karę czy jak,ze go nie ma?
Padelli? On ma prawie 30 lat.Bardi,Leali,Scuffet a Conte bierze bramkarza,który się nie wyróżnia jak chociażby Bardi.
3-5-2, coś czuje ostry żel-beton, Conte będzie chciał pewnie mieć wpływ na wszystko co się dziać będzie na boisku,

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 11:56

AdiJuve pisze:A Berardi ma jakaś karę czy jak,ze go nie ma?
Padelli? On ma prawie 30 lat.Bardi,Leali,Scuffet a Conte bierze bramkarza,który się nie wyróżnia jak chociażby Bardi.
3-5-2, coś czuje ostry żel-beton, Conte będzie chciał pewnie mieć wpływ na wszystko co się dziać będzie na boisku,
Czepialstwo. Mając Buffona i Sirigu kwestia bramkarza nr 3 czy 4 to kwestia marginalna.

Powołonia? Pachnie mi tu 3-5-2, brakuje Barzagliego, Monto czy Pirlo, ale wiadomo, że Ci ludzie będą w kadrze. Zwykle jest tak, że te pierwsze powołania siłą rzeczy są podobne do powołań poprzedniego selekcjonera, ale jestem ciekaw jak sytuacja się rozwinie wraz z biegiem czasu.

Na plus powołania dla Destro, Florenziego czy Zazy. Będzie dobrze.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 12:05

AdiJuve pisze:3-5-2, coś czuje ostry żel-beton
nie da się ukryć ;) niestety dla niego i wielu zawodników nie ma możliwości w kilka dni nauczyć przykładowego Faraona schematów gry i stąd powołania Osvaldo, Gacka czy Gio - oni już te schematy znają...

nie zdziwię się jak na Norwegię wyjdzie: Buffon, Chiellini, Bonucci, Ktoś, Gacek, Marchisio, Veratti, DDR, Ktoś, Giovinco, Osvaldo ;)

nie mniej jednak te żel-betonowe ustawienie, schematy i taktyka powinny dać radę na słabsze drużyny... ;] także awans nie powinien być problemem wg mnie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 12:18

Maly pisze:niestety dla niego i wielu zawodników nie ma możliwości w kilka dni nauczyć przykładowego Faraona schematów gry i stąd powołania Osvaldo, Gacka czy Gio - oni już te schematy znają...
Nie mogę się zgodzić. 3-5-2 jest charakterystyczne. Ale akurat atak, typowy duet napastników, bez filozofii.

A powołania dla Gacka, Gio i Osvaldo... Panowie, znamy Conte nie od dziś i wiemy, że ma swoich ulubieńców. Ulubieńców, których po prostu foruje.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 14:27

??? po 3 latach oglądania tego systemu i setkach newsów jak to przykładowy Llorente uczył się schematów 2 miesiące mówisz, że u Conte mogłoby grać dwóch pierwszych lepszych? :O

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2014, 10:16

Maly pisze:??? po 3 latach oglądania tego systemu i setkach newsów jak to przykładowy Llorente uczył się schematów 2 miesiące mówisz, że u Conte mogłoby grać dwóch pierwszych lepszych? :O
Ok. Ale skąd masz pewność, że te schematy wynikają stricte z ustawienia 3-5-2? Zapewne dla Hiszpana, który nigdy nie grał w tym systemie jakaś trudność tam była. Ale generalnie od kilku ładnych sezonów w Italii jest moda na 3-5-2, zresztą nawet kadra na Euro potrafiła wyjść takim ustawieniem i grać skutecznie. Twierdzę, że nie będzie takiego problemu.

Zresztą obserwując 3-5-2 uważam, że newralgicznym punktem tego systemu jest pomoc, a nie atak.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2014, 10:27

przecież to nie chodzi o ustawienie a o SCHEMATY gry stosowane przez Conte, nie znasz schematu = nie grasz

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2014, 14:17

Maly pisze:nie znasz schematu = nie grasz
W zasadzie co w tym dziwnego?
Praca selekcjonera (czy też trenera) to chyba coś więcej niż wybór najlepszych zawodników, rzucenie im piłki i "grajcie jak umiecie najlepiej", Niemcy chyba wygrali MŚ kolektywem, czyż nie?

Trochę nie ten temat, ale czemu Di Natale gra jeszcze, miał kończyć karierę, nie? A tu dwa gole na inaugurację :think:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2014, 14:58

ale są trenerzy dający pole dla własnej fantazji i jest Conte ;) każdy wie jak schematycznie graliśmy ale nagle dziwicie się temu co pisze... nie rozumiem ;]

ps. Niemcy docierali się z 10 lat

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2014, 11:14

Osvaldo się skontuzjował, więc Conte powołał Quagliarellę, żeby starym dobrym zwyczajem potrzymać go na ławce :D

ODPOWIEDZ