Mercato (Lato 2015)
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Noo, skoro wywalil (jak sie pozniej okazalo) lwią czesc naszego budzetu na napastnika watpliwej jakosci, to nasze mercato wyglada jak wyglada.Wojtek o Marotcie pisze:a w Juve co ma zrobić skoro nie ma hajsu?
El Nino w Milanie. Wolalbym go u nas. Chce Xerdana Shakiriego.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Widzę niektórzy naprawdę nie rozumieją...
Marotta:Jestem realistą i naprawdę nie sądzę, że dokonamy jakichś szokujących wzmocnień. Niektóre operacje po prostu nie są w naszym zasięgu.
Jedyna szansę na zwojowanie czegoś więcej niż rok temu w LM upatruję w Allegrim (patrząc na jego przeszłość z Milanem). Pierwszy skład, który potrzebował wzmocnień, prawie nietknięty.
Marotta:Jestem realistą i naprawdę nie sądzę, że dokonamy jakichś szokujących wzmocnień. Niektóre operacje po prostu nie są w naszym zasięgu.
Jedyna szansę na zwojowanie czegoś więcej niż rok temu w LM upatruję w Allegrim (patrząc na jego przeszłość z Milanem). Pierwszy skład, który potrzebował wzmocnień, prawie nietknięty.
- Arbuzini
- Juventino
W 352? W tym systemie to już niewiele dało się poprawić w pierwszym składzie bez wydawania 80 baniek na Suareza lub podobnego napastnika w miejsce Llorentemateelv pisze:Pierwszy skład, który potrzebował wzmocnień, prawie nietknięty.

Jestem rozczarowany tym mercato, bo w całej tej układance zabrakło jednego ofensywnego zawodnika do pierwszego składu w 4-3-whatever. Jednak wzmocniona została lewa strona obrony/wahadło i środek pola, które równie mocno prosiły się o sensowne transfery i takie moim zdaniem zostały przeprowadzone (abstrahując od tego, że moim zdaniem Evra to opcja tylko na rok i to przy sensownym dysponowaniu jego siłami). Nie chcę jeszcze oceniać transferu Moraty, ale... no strasznie nietęgo ten ruch wygląda.
W sumie tak bardzo wzbranialiśmy się przed Menezem, a lepszy Francuz w garści niż kozaki poza zasięgiem.
Nie wiem czy widzieliście, jak Depay ładnie wczoraj zaorał:
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jak 3-5-2 nie potrzebowało wzmocnień - a skrzydła? ani Asamoah ani Lichsteiner nie są mistrzami na swoich pozycjach
Po co wymieniać Llorente? czy uważasz że Suarez strzelił by więcej niż Fernando? mi się jakoś nie wydaje. Przypominam, że jeżeli chodzi o ilość bramek to hiszpan ma najwięcej bramek w sezonie debiutanckim w historii z obcokrajowców, a zaczął grał dopiero koło listopada. Także akurat wymiana Llorente czy sadzenie go na ławce było by ogromną głupotą.
Co do słów Marotty, dziwię się - nie wiem ile macie lat - w jakiekolwiek słowa czy to Marotty czy któregokolwiek z piłkarzy. Jeżeli jest coś na rzeczy to myślicie że Giuseppe wyszedł by powiedział tak negocjujemy z Falcao - jutro spotykam się z jego agentem w restauracji na ulicy. Alternatywy 4 o 12.00, oni chcą 8 mln ale my dajemy 6 mln i zobaczymy co z tego wyjdzie, my możemy, jak będą naciskać dać ewetualnie 1 mln więcej - ale nie mówcie nikomu !!
Wiadomo, że nie mówi się o takich rzeczach żeby żaden inny klub nie wszedł w paradę - nie mówię że kupimy czy wypożyczymy Falcao ale, chodzi mi oto denne cytowanie MArotty i udowadnianie że nikogo nie kupimy bo przecież on tak powiedział
Po co wymieniać Llorente? czy uważasz że Suarez strzelił by więcej niż Fernando? mi się jakoś nie wydaje. Przypominam, że jeżeli chodzi o ilość bramek to hiszpan ma najwięcej bramek w sezonie debiutanckim w historii z obcokrajowców, a zaczął grał dopiero koło listopada. Także akurat wymiana Llorente czy sadzenie go na ławce było by ogromną głupotą.
Co do słów Marotty, dziwię się - nie wiem ile macie lat - w jakiekolwiek słowa czy to Marotty czy któregokolwiek z piłkarzy. Jeżeli jest coś na rzeczy to myślicie że Giuseppe wyszedł by powiedział tak negocjujemy z Falcao - jutro spotykam się z jego agentem w restauracji na ulicy. Alternatywy 4 o 12.00, oni chcą 8 mln ale my dajemy 6 mln i zobaczymy co z tego wyjdzie, my możemy, jak będą naciskać dać ewetualnie 1 mln więcej - ale nie mówcie nikomu !!
Wiadomo, że nie mówi się o takich rzeczach żeby żaden inny klub nie wszedł w paradę - nie mówię że kupimy czy wypożyczymy Falcao ale, chodzi mi oto denne cytowanie MArotty i udowadnianie że nikogo nie kupimy bo przecież on tak powiedział
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- deszczowy
- Juventino
Zaprawdę, sygnatura odpowiada wypowiedzi - rozumek kompletnie z pluszu :rotfl:MishaAveJuve pisze:Jak 3-5-2 nie potrzebowało wzmocnień - a skrzydła? ani Asamoah ani Lichsteiner nie są mistrzami na swoich pozycjach
- Kucharius1
- Juventino
Zamiast obrażać kogoś zobacz ile goli Suarez strzelił w pierwszym sezonie w Anglii. Urus jest zdecydowanie lepszym piłkarzem, ale nie możesz mieć pewności że strzelił by dużo więcej goli od Ferdka w Juve.deszczowy pisze:Zaprawdę, sygnatura odpowiada wypowiedzi - rozumek kompletnie z pluszu :rotfl:MishaAveJuve pisze:Jak 3-5-2 nie potrzebowało wzmocnień - a skrzydła? ani Asamoah ani Lichsteiner nie są mistrzami na swoich pozycjach
- jakku1
- Juventino
Podobno Monaco odrzucilo nasza oferte wypozyczenia Falcao opiwajaca na 8m. Di Marzio jest zdania, ze cala historia juz upadla i mamy bardzo, bardzo szanse na Kolumbijczyka, ale inne zrodla podaja, ze wystosujemy kolejna oferte w wysokosci 10m. Monaco rzekomo chce 12m.
Tak tylko informuje, zeby pozniej nie bylo, ze przeoczylem najwiekszy nasz transfer dekady
.
Tak tylko informuje, zeby pozniej nie bylo, ze przeoczylem najwiekszy nasz transfer dekady

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Czyli jakie te szanse mamy ?:)jakku1 pisze:Podobno Monaco odrzucilo nasza oferte wypozyczenia Falcao opiwajaca na 8m. Di Marzio jest zdania, ze cala historia juz upadla i mamy bardzo, bardzo szanse na Kolumbijczyka, ale inne zrodla podaja, ze wystosujemy kolejna oferte w wysokosci 10m. Monaco rzekomo chce 12m.
Tak tylko informuje, zeby pozniej nie bylo, ze przeoczylem najwiekszy nasz transfer dekady.
- gucio_juve
- Juventino
Takie, że Falcao pójdzie do City. Potwierdzone info.Poprostu pisze: Czyli jakie te szanse mamy ?:)
- Arbuzini
- Juventino
Może dlatego, że z głęboko cofniętym Tevezem, który swoją drogą królem sprintu też nie jest, wysunięty napastnik w naszym 352 w stylu Llorente niemal zupełnie pozbawia nas możliwości kontrowania przeciwnika przez co nie istniejemy w Europie i mało który gol wygląda na wypracowany od początku do końca. To broń boże nie jest zarzut w stronę Ferdka, bo on jest bardzo dobrym napastnikiem. Po prostu w takiej konfiguracji 352 nie jest idealnie zestrojone.MishaAveJuve pisze:Po co wymieniać Llorente?
Co do skrzydeł to się zastanawiałem, czy ich nie wpisać i zadałem sobie pytanie kto byłby tam wyraźnie lepszy i jakoś nie przyszły mi do głowy na tyle solidne kandydatury żeby z pierwszego składu wypchać Lichtsteinera i Asamoaha. Owszem, na wahadłach było widać braki, ale też z tego względu, że nasi podstawowi zawodnicy nie mieli ani jednego równorzędnego zmiennika. Nasza filozofia gry w 352 jest taka, że skrzydłowi mają przede wszystkim umieć bronić, co bardzo mocno zawęża grono potencjalnych kandydatów lepszych od tych zawodników, których już mamy na stanie. Mamy ofensywnie usposobiony środek pola ze słabo broniącym Pirlo w centralnym punkcie więc taki stan rzeczy jest zrozumiały. Jakby na regiście zamiast Andrei etatowo grał Verratti to moglibyśmy sobie pozwolić na bardziej ofensywne skrzydła w 352.
- jakku1
- Juventino
Potwierdzone to jeszcze moze nie, ale bardzo mozliwegucio_juve pisze:Takie, że Falcao pójdzie do City. Potwierdzone info.Poprostu pisze: Czyli jakie te szanse mamy ?:)

SKY teraz informuje, ze wezmiemy Cziczarito za 2m (wypozyczenie) + opcje do wykupu po roku za 17m. Czyli tradycyjna zagrywka Beppe, ostatnie dni mercato i wypozyczenie jakiegos "odrzutu" z opcja wykupu, ktorej nie zrealizujemy (Borriello, Osvaldo, etc).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Krystek
- Juventino
Ależ ten Radamel zdesperowany żeby dołączyć do jakiegoś normalnego klubu na poziomie
szkoda że to nie będzie Juventus.
Mówi się coś jeszcze o Shaqiri'm czy możemy już odłożyć całkowicie marzenia o nim?

Mówi się coś jeszcze o Shaqiri'm czy możemy już odłożyć całkowicie marzenia o nim?
Forza Juve!
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
czyli Llorente nie wymieniać a kupić kolejnego piłkarza. Druga sprawa z Juventusem większość zespołów gra z kontry a my kreujemy akcje i prowadzimy grę, tak więc uważam, że argument z szybkim piłkarzem jest nietrafiony, szczególnie że mając mocniejsze skrzydła - na lewej chociażby Coentrao wrzucając piłki Llorente miałby więcej szans na trafienie do siatki, do tego umiejętność zastawiania się hiszpana, walka o piłkę, gra w powietrzu ogólnie rzecz biorąc gra tyłem do bramki jest na najwyższym poziomie, tak jak gra głową.
Deszczowy nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Cały Liveprool grał na Suareza to jest zupełnie inny zawodnik niż Llorente. Umiejętności ogólnopiłkarskie z pewnością na lepsze, ale czy by strzelił więcej bramek? nie wiem
Podobnie porównując kto był lepszym piłkarzem Zidane czy Inzaghi, a kto więcej strzelał bramek ?
Deszczowy nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Cały Liveprool grał na Suareza to jest zupełnie inny zawodnik niż Llorente. Umiejętności ogólnopiłkarskie z pewnością na lepsze, ale czy by strzelił więcej bramek? nie wiem
Podobnie porównując kto był lepszym piłkarzem Zidane czy Inzaghi, a kto więcej strzelał bramek ?
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Krystek
- Juventino
Najnowsza informacja jest taka, że Juventus rezygnuje z Falcao z powodu ceny(Monaco chce 45 mln za transfer definitywny o ile dobrze zrozumiałem) i szalonooki ma się skupić na kimś z dwójki Chicharito/Shaqiri.
Forza Juve!
- Sorek21
- Juventino
To miliony kibiców Juve na całym świecie wiedzą że szanse na transfer Falcao wynoszą okrągłe 0% a nie wiedział tego dyrektor sportowy mający wgląd w budżet klubu i marnował czas na negocjacje zamiast skupić się na realnych celach.