Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 15:15

A Di Maria to kto jest jak nie zawodnik do środka pola? ;)

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 17:02

Odchodząc trochę od czerwonej części Manchesteru - polecam każdemu ten tekst: http://krotkapilka.pl/artykul,futbol_globalny,1880

Tak jak działania w sferze ekonomicznej, moim zdaniem, najlepsze robi Bayern i można się od nich uczyć, tak pozostałe aspekty (promocja klubu, rozwijanie infrastruktury i takie nowoczesne podejście do prowadzenia klubu piłkarskiego) leżą całkowicie po stronie City. Czytałem jakiś czas już temu tekst o nowym ośrodku szkoleniowym oraz zmianach w szkoleniu młodzieży - jestem pod ogromnym wrażeniem jak ten klub jest zarządzany.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 17:37

Z kolei w TYM artykule, druga strona piłkarskiego biznesu, czyli co nie co o TPO.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2014, 21:59

przy TPO winna jest FIFA (ew krajowe ZPNy) - to oni tak jak zrobiło to FA z WHU powinni ponakładać na kluby wysokie kary przy pierwszych wykryciach procederu i automatycznie regulować zakaz takich działań... chociaż w ogóle zastanawiam się czy tego zakazu nie było - przecież o ile wiem tylko we Włoszech istniały współwłasności i były prawnie uregulowane... ;] także pewnie jakiś Blatter też ma udziały w takich spółkach lub bierze od nich łapówki (ach te moje teorie spiskowe), innej możliwości nie widzę by ktoś robił takie biznesy bez pozwolenia szefa wszystkich szefów

natomiast jeśli ktokolwiek chce regulować TPO prawnie ma przecież doskonały do tego wzór, nie krzywdzący raczej żadnej ze stron i sprawdzony w działaniu przez wiele lat - czyli zakazane niedawno w Italii współwłasności ;) nie ma nic prostszego niż podzielenie praw zawodnika na połowę (grająca dla klubu) i spotkanie się po 2 latach w konkursie kopert lub po roku na negocjacjach, czyż nie? tylko jak widać nikt tego tak na prawdę na górze nie chce...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2014, 06:43

TPO umożliwia kupowanie piłkarzy klubom, które na to nie stać, więc całe uefowskie finansowe fair play można sobie wsadzić.
Właściwie większość przepisów można wsadzić, bo odnoszą się do relacji klub - zawodnik oraz klub - klub.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2014, 14:50

Juras_Senat pisze:A Di Maria to kto jest jak nie zawodnik do środka pola? ;)
Nieprecyzyjnie się wyraziłem, mój błąd ;) Angel będzie hasał z przodu, a United wygląda od lat słabo, jeśli chodzi o tych, którzy mają też zadania defensywne.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2014, 14:35

Mam nadzieje, że Arturo obejrzy mecz ManU z Burnley i będzie dziękował Bogu, że został w Juve xD

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2014, 15:46

FelekJUVE pisze:Mam nadzieje, że Arturo obejrzy mecz ManU z Burnley i będzie dziękował Bogu, że został w Juve xD
Oglądałem drugą połowę tego spotkania i tam praktycznie nic się nie działo, taka kopanina z jednej i drugiej strony. Na dodatek Di Maria zszedł chyba po jakimś urazie, bo kilka minut wcześniej widać było, że coś z nim nie tak.
Jakoś cieszą mnie te potknięcia ManU, wkurzali mnie w tym okienku transferowym :P
Ferguson był naprawdę trenerskim kozakiem, teraz dopiero to widać, chyba go nie doceniałem.

#AllegriOut
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2014, 16:48

Niesamowita sytuacja z MU, domyślałem się że mogą mieć z początku problemy z dobrą grą, ale to już 4 mecz bez zwycięstwa, a nie mieli jeszcze nikogo z czołówki. No ciekawie się dzieje. Brak klasowego środkowego pomocnika chyba będzie nie do przeskoczenia. Dziwi mnie, że tak świetnie zarządzany klub nie potrafi ściągnąć nikogo na tą newralgiczną pozycją, a przecież w Europie było trochę renomowanych nazwisk do wyjęcia. Mogli poszukać kogoś w Hiszpanii bo ta nacja zazwyczaj dobrze prezentuje się w PL.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 16:15

Bario Malotelli miszcz! :bravo: Reakcja Rodgersa świetna :D

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 17:05

joy pisze:Brak klasowego środkowego pomocnika chyba będzie nie do przeskoczenia. Dziwi mnie, że tak świetnie zarządzany klub nie potrafi ściągnąć nikogo na tą newralgiczną pozycją, a przecież w Europie było trochę renomowanych nazwisk do wyjęcia. Mogli poszukać kogoś w Hiszpanii bo ta nacja zazwyczaj dobrze prezentuje się w PL.
Chyba myśleli, że sam Herrera załatwia sprawę. Teraz doszedł Di Maria, który też jest graczem do środka pola, doszedł także Blind, tylko czy to jest wzmocnienie na miarę aspiracji United? Poza tym wydaje mi się, że nadal największe braki to oni mają w obronie, grając trójką w środku każdy z ich obrońców to cienias.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 17:51

Jw. kolega mowi.

Majac takich słabiaków na obronie szukaja wzmocnien z przodu.

Vlaar,De Vrij sa o wiele lepsi od ich obecnych obrońcow,a byli do wyjęcia - to samo jak widac z Benatia ktory nie odszedł za tak wielką kwotę.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2014, 09:14

podsumowanie okna transferowego w liczbach:
http://www.bbc.com/sport/0/football/29020957
Obrazek
warto zauważyć, że Włosi wydali więcej niż Niemcy...

a to już wydatki PL na przestrzeni lat...
Obrazek

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2014, 09:59

z ciekawostek:

beniaminek QPR wydaje na pensje więcej niż Milan... a zarobki Ashley Cole'a po przejściu do Romy spadły o 6mln
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... eague.html

to samo QPR złamało FFP w Football League i po spadku mogą polecieć aż do 5 ligi (jeżeli nie zapłacą kary - ok Ł54mln)
http://www.bbc.com/sport/0/football/29129536

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 września 2014, 15:46

http://ofsajd.onet.pl/faceci/koszulkowa ... ited/l4rv8
To nie pierwsza tego typu wpadka:
http://www.buschleaguesports.com/index. ... gn-flacao/
Nie wiem jak można na takim poziomie takie błędy robić.

ODPOWIEDZ