Serie A 14/15 (1): Chievo 0-1 JUVENTUS
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Fakt faktem chłopaki nie zapomnieli jak się gra w piłkę. Pogba, Vidal, Tevez Pirlo, Llorente - przecież to europejski TOP.
Z drugiej strony ciekawe jakimi cyferkami taktycznymi nas uraczy nasz Maxiu, bo do tej pory pozostaje to wielką zagadką - co dla mnie jest troche niepokojące, bo wygląda to tak, jakbyśmy nie mieli jeszcze żadnej koncepcji. A zamiast trenować nowe warianty, schematy na boisku z NORMALNYMI rywalami, my szlajamy się po egzotycznych krajach grając z drużynami na poziomie Ekstraklasy.
Znając życie, na inaugurację będzie remis, bo rywal niezbyt wymagający, ale pewnie silnie zmotywowany na drużynę naszego pokroju, a my wracamy na ziemię, a potem zobaczymy co dalej. Sukcesu Conte ze +100 pkt raczej na pewno nie powtórzymy, ale z tym składem każda inna lokata na koniec niż Majster będzie dla mnie klęską.
1:1 dla Chievo
Z drugiej strony ciekawe jakimi cyferkami taktycznymi nas uraczy nasz Maxiu, bo do tej pory pozostaje to wielką zagadką - co dla mnie jest troche niepokojące, bo wygląda to tak, jakbyśmy nie mieli jeszcze żadnej koncepcji. A zamiast trenować nowe warianty, schematy na boisku z NORMALNYMI rywalami, my szlajamy się po egzotycznych krajach grając z drużynami na poziomie Ekstraklasy.
Znając życie, na inaugurację będzie remis, bo rywal niezbyt wymagający, ale pewnie silnie zmotywowany na drużynę naszego pokroju, a my wracamy na ziemię, a potem zobaczymy co dalej. Sukcesu Conte ze +100 pkt raczej na pewno nie powtórzymy, ale z tym składem każda inna lokata na koniec niż Majster będzie dla mnie klęską.
1:1 dla Chievo

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Nie mogłem już się doczekać nowego sezonu, a tu został już tylko niecały tydzień
. Ci co wieszczą porażkę Juve, to na głowy z pisiorkami się pozamieniali ? Nie ma to jak dobrego podejście od początku sezonu :doh:

- Sorek21
- Juventino
Miło zobaczyć grafikę meczową i nie ma 3-5-2. Powinniśmy grać 4 z tyłu cały czas . Szkoda że nie będzie meczu w polskiej tv. Można stwierdzić że to przez Glika.
Nie mogę doczekać się meczu oraz powrotu do normalności jeśli chodzi o numery na plecach.
0-2
Vidal karny
Pirlo wolny
Nie mogę doczekać się meczu oraz powrotu do normalności jeśli chodzi o numery na plecach.
0-2
Vidal karny
Pirlo wolny
- grande amore
- Juventino
Znalazl sie koziol ofiarny...Sorek21 pisze:[...]Szkoda że nie będzie meczu w polskiej tv. Można stwierdzić że to przez Glika.
O ile zdola sie wykurowac na czas ;-)Sorek21 pisze:0-2
Vidal karny
Pirlo wolny
PS. 0-1 bedzie spoko

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- pumex
- Juventino
Llorente ma nikłe szanse na występ, bo do meczu zostało 48h, a on zamiast trenować ciągle leży w łóżku i walczy z grypą. Vidal ponoć nadal odczuwa jakiś dyskomfort w kolanie i nie wiadomo, czy zagra. Giovinco i Pereyra ponoć jeszcze odczuwają skutki grypy, ale wrócili do treningów i powinni być gotowi. W obecnej sytuacji, jeśli nic się nie zmieni, dość łatwo przewidzieć wyjściową 11-tkę: Buffon - Licht, Caceres, Bonucci, Evra - Vidal?, Marchisio, Pogba - Pereyra - Giovinco, Tevez -- natomiast jeśli Arturo nie da rady, to w jego miejsce pewnie przejdzie Pogba, a po drugiej stronie zagra Asamoah (lub Vitale
)
Nie wiem, nie będę się rozpisywał, po prostu liczę, że nie wrócą czasy, w których Pellisiery i inne kołki będą z łatwością aplikować nam gole. U mnie o przedmeczowy optymizm zazwyczaj trudno, a teraz z uwagi na sytuację (wirus, kontuzje, zawieszenia, dziwacznie zaplanowany pre-season) jeszcze trudniej. Mimo tego liczę na wygraną, obojętnie w jakim stosunku.

Nie wiem, nie będę się rozpisywał, po prostu liczę, że nie wrócą czasy, w których Pellisiery i inne kołki będą z łatwością aplikować nam gole. U mnie o przedmeczowy optymizm zazwyczaj trudno, a teraz z uwagi na sytuację (wirus, kontuzje, zawieszenia, dziwacznie zaplanowany pre-season) jeszcze trudniej. Mimo tego liczę na wygraną, obojętnie w jakim stosunku.

- Mateuszello
- Juventino
Nie rozumiem czego Ogbonna jest przewidywany w 3-5-2, a nie ma go w 4-3-1-2 kosztem Caceresa/Bonucciego
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- couec
- Juventino

Coś innego niż betonowe 352 i próba grania bez Pirlo. To może być ciekawa opcja jeśli doszła by do skutku.
Jeśli naprawdę tak by wyszli to miłość Maxa do maestro kwitnie. Wystawienie nie do końca w pełni zdrowego Vidala kosztem Włocha.

- Donnie
- Juventino
Stary, ale Pirlo wypadł na miesiąc...couec pisze:
![]()
Coś innego niż betonowe 352 i próba grania bez Pirlo. To może być ciekawa opcja jeśli doszła by do skutku.
Jeśli naprawdę tak by wyszli to miłość Maxa do maestro kwitnie. Wystawienie nie do końca w pełni zdrowego Vidala kosztem Włocha.
Podoba mi się to ustawienie, może poza Ogbonną, ale tu też tragedii nie ma. Mam duże oczekiwania co do tego meczu.
- mazi12
- Juventino
Bonucci i Ogbonna razem w 4-osobowym bloku :doh: Już się boję. Reszta całkiem spoko. Ustawienie Marchisio kosztem Pirlo
Ciekawe co z Vidalem. Cały czas odczuwa jakiś dyskomfort w kolanie. Oj ciągnie się, ciągnie. Jak on grał na tych mistrzostwach? Mam nadzieję, że dojdzie do 100% sprawności i znowu wsadzi 20 bramek w sezonie. Pomysł z Comanem dobry, lecz ryzykowny. Kompletnie nie sprawdzony na włoskich boiskach, ale ja jestem na tak dla niego w 1. składzie. To już jutro 

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ten Pereyra z Comanem wyglądają raczej jak ofensywa Chievo, wsadzilbym do skladu Ase i przesunal wyzej, ktoregos z naszych asow;). No ale może chłopaki zaskoczą, w takim towarzystwie bedzie o to latwiej. Zero z tylu to bedzie duzy sukces.
- pumex
- Juventino
Allegri na konferencji prasowej potwierdził, że Vidal wybiegnie w pierwszym składzie, a Llorente i Giovinco usiądą na ławce, więc za mikrusa faktycznie może wskoczyć Coman, chyba że zaczniemy 3-5-2 (ustawienie nie jest jeszcze pewne).Sorek21 pisze:Za Vidala Asamoah i jedziemy.Pogba z prawej a Asa z lewej.

- Szilgu
- Juventino
Może poroniony pomysł, ale tak sobie myślę... Skoro nie mamy trequartisty, Marchisio w tej roli jest beznadziejny i bezpłciowy, a Giovinco miętki, a Pereyra słaby.. to nie można było sprawdzić w sparingach Asamoah w tej roli?
Wiem, rozgrywający z niego żaden, ale potrafi zagrać z klepki, ma uderzenie z dystansu, jako tako dobry techniczne. Gorzej niż Claudio by się raczej nie spisywał
Zresztą zdaje się, że w reprezentacji grał tam raz czy dwa.
Wiem, rozgrywający z niego żaden, ale potrafi zagrać z klepki, ma uderzenie z dystansu, jako tako dobry techniczne. Gorzej niż Claudio by się raczej nie spisywał

Zresztą zdaje się, że w reprezentacji grał tam raz czy dwa.