Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2014, 18:31

pumex pisze:
bendzamin pisze:Pumi, ten sam selekcjoner Kolumbii z uporem maniaka forsował Twojego ulubieńca Wiktora Ibarbo, więc to akurat średni argument :prochno:
Fakt :)
bendzamin pisze:Di Marzio podaje, że Milan spróbuje pozyskać Jacksona na zasadzie płatnego wypożyczenia z wykupem za €25m.
Łojoj, drogo jak za kogoś, kto w momencie odkupu będzie bliski rozpoczęcia 30-go roku życia.
Drogo bo z Porto:) Graczom z Portugalii, czy to ze Sportingu czy Porto na wstępie trzeba dodawać do wartości kilka/kilkanaście milionów bo są z Prtugalii:) Przykład Lazio ma De Vrija za 8,5mln, United Rojo za 20mln + wypożyczenie Naniego, a wg mnie gracze o podobnym potencjale nawet ze wskazaniem na Holendra:)
Także Milan powinien szukać gdzie indziej, taniej ich wyjdzie:) Chicharito będą mieli kogoś ala Inzaghi:)

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2014, 18:32

Tak się zastanawiam nad Mario i tak mi przyszło mi na myśl, że Serie A traci kolejną gwiazdę, bo gwiazdę, jeśli chodzi o rozpoznawalność, a gdyby Mario miał z głową ok to i piłkarsko by straciła a tak, no cóż... Po MŚ taka kwota to chyba w sam raz, jeśli chodzi o niego. Pewnie, gdyby Włosi doszli dalej a Mario nie kiepścił humorami, to i by wzrosło.

Pozostaje wierzyć, że Berlu & Łysy nie wydadzą większości hajsu na jakieś bunga party i kogoś tam kupią, choć mam nadzieję, ze niekoniecznie kogoś z naszej orbity zainteresowań. Choćby tego Martineza z Porto, jednak jak oni 4 mln za Ramiego mieli problem uzbierać, to pewnie część pójdzie do skarbonki a sprowadzą jakiegoś Pandeva.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 20:00

Osgiliath pisze: Pozostaje wierzyć, że Berlu & Łysy nie wydadzą większości hajsu na jakieś bunga party i kogoś tam kupią, choć mam nadzieję, ze niekoniecznie kogoś z naszej orbity zainteresowań. Choćby tego Martineza z Porto, jednak jak oni 4 mln za Ramiego mieli problem uzbierać, to pewnie część pójdzie do skarbonki a sprowadzą jakiegoś Pandeva.
Pierwszy kandydat to ponoć Borini.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2014, 23:39

gucio_juve pisze:
Osgiliath pisze: Pozostaje wierzyć, że Berlu & Łysy nie wydadzą większości hajsu na jakieś bunga party i kogoś tam kupią, choć mam nadzieję, ze niekoniecznie kogoś z naszej orbity zainteresowań. Choćby tego Martineza z Porto, jednak jak oni 4 mln za Ramiego mieli problem uzbierać, to pewnie część pójdzie do skarbonki a sprowadzą jakiegoś Pandeva.
"Fininvest zabrał kasę, zablokował mercato" no to wykrakałes im kolego ;]

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2014, 16:57

Sky podało, że Torres jest blisko Milanu, gdzie może trafić za darmo, po uprzednim rozwiązaniu kontraktu z Chelsea za porozumieniem stron. Odbyło się już spotkanie agenta Hiszpana z Gallianim, po którym ów pełnomocnik stwierdził, ze istnieje realna szansa na przeprowadzkę Piegowatego do Mediolanu.

Ciekawie z perspektywy nie-kibica wygląda poszukiwanie następcy Mariusza przez Gallianiego. Zawsze mi się wydawało, że przed sprzedażą klubowej gwiazdy należałoby zapewnić sobie sensowne zastępstwo, ale jak widać Łysy lubi większy hardkor.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2014, 17:01

Mega sprawa dla Chelsea. Kupić Torresa za miljooony, oglądać przez kilka lat jak się ośmiesza, a potem jeszcze zapłacić mu żeby rozwiązał kontrakt :smile:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2014, 13:26

Jak ten Milan to robi ? Piłkarze rozwiązują swoje kontrakty i idą do nich za darmo.

Kaka [ już odszedł ]
Essien
Diego Lopez
Torres
Alex
Menez

Wszyscy za darmo.Jedynie Valencia się nie dała i musieli jakieś grosze dać za Ramiego.

Diego Lopez
De Sciglio Rami Alex Armero
Montolivo De Jong Muntari
Menez Pazzini El Shaarawy

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2014, 21:58

Sorek21 pisze:Wszyscy za darmo.Jedynie Valencia się nie dała i musieli jakieś grosze dać za Ramiego.
Żeby było śmieszniej, część tej sumy Rami pokrył z własnej kieszeni.

artur07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2014, 23:03

Widocznie Galliani osiąga lepsze porozumienie z zawodnikiem niż Marotta i kluby chcąc nie chcąc rozwiązują z nimi kontrakty :)
A więc Marotta ucz się :prochno:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2014, 10:55

Nieźle. Torres za darmo na 2letnie wypożyczenie. Nie mogą narzekać, dobry ruch. Ciekawie wyglądają na papierze.
U nich Fernando za darmo, a Marotta nawet nie może Hernandeza wypożyczyć :whistle:

Obrazek
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 19:22

Jak narazie Milan wygrywa z Lazio 2:0, ich gra wcale nie porywa, wydaję mi się wręcz, że to Lazio gra momentami ciekawiej. Widać za to, że piłkarze bardzo zaufali Pippo i szanują go, moment gdy cała drużyna przybiegła obcałować trenera po zdobyciu 2 bramki przypomniał mi Conte. Personalnie milanu nie ma co się bać, ale może się okazać, że Inzaghi stworzy całkiem niezły zespół. jak jeszcze odrodzi im się Torres to...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 19:38

3-1 teraz, ale czy tam na pewno był karny na 3-0?

Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 19:41

Według mnie faul był, Vrij wyraźnie przytrzymał francuza. Naprawdę może być ciekawie w tym sezonie. Roma wczoraj zagrała nieźle, Fiorentina słabo, ale głównie przez brak Cuardado i Rossiego, Milan wygrywa wysoko z wcale nie najgorszym zespołem jakim jest Lazio. Zobaczymy co jeszcze pokaże Inter, Napoli i ciekawy jestem Torino.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 19:59

Candreva ewidentnie chciał zostać największym gamoniem kolejki - mało , że nie strzelił karnego, to jeszcze nie wykorzystał kilku świetnych okazji. Wynik zupełnie inny niż gra - Lazio powinno to zremisować bez większych problemów, zabrakło im jedynie skuteczności bo defensywa Milanu jest równie dziurawa co w poprzednim sezonie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2014, 20:18

Medzeer pisze:Według mnie faul był, Vrij wyraźnie przytrzymał francuza. Naprawdę może być ciekawie w tym sezonie. Roma wczoraj zagrała nieźle, Fiorentina słabo, ale głównie przez brak Cuardado i Rossiego, Milan wygrywa wysoko z wcale nie najgorszym zespołem jakim jest Lazio. Zobaczymy co jeszcze pokaże Inter, Napoli i ciekawy jestem Torino.
Cerci własnie leci to Madrytu, czyli dosyć spore osłabienie Torino.

ODPOWIEDZ