Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO
- charles
- Juventino
Wylot na sobotnio-niedzielny mecz te połączenie na pewno się przyda, cenowo wychodzi różnie ale zawsze to jakieś ułatwienie.tabo89 pisze:Od 17 stycznia 2015 raz w tygodniu WizzAir lata z Warszawy do Turynu w soboty. Wylot 7:40, powrót 10:30.
zapisy do Drughi Polska tylko do Piątku 8 sierpnia! tylko dla członków załatwiamy bilety na mecz Juventusu!
ogólnie w sezonie wygląda to tak: 1-2 wyjazdy autokarowo-busowe, kilka wyjazdów samolotowych w grupie 10-15os., kilka indywidualnych w 1-4osoby. Bilety są do bezproblemowego załatwienia na wszystkie mecze ligowe i większość LM.
Szczegóły na stronce http://www.drughipolska.juvepoland.com/news.php?id=317
mailu: club@juvepoland.com
lub u mnie na priwie
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- wongier
- Juventino
Witam,
Wybieram się z żoną do Włoch i oczywiście zamierzamy zwiedzić Turyn.
Mam kilka pytań i proszę o jakieś rady sugestie
- Możecie polecić jakiś fajny przewodnik po samym Turynie?
- Co warto zwiedzić w samym Turynie nie licząc stadionu i muzeum? (wycieczka 1 dniowa)
- Znalazłem na necie, że ceny zwiedzania muzeum i stadiony to 18 €- czy są jakieś wyznaczone godziny zwiedzania ? Warto kupić bilet przez neta czy na miejscu?
- Możecie polecić jakiś fajny sklep z pamiątkami Juventusu?
- Jak najlepiej poruszać się po Turynie? Jak najlepiej dojechać na stadion z centrum.
Dzięki za pomoc
Wybieram się z żoną do Włoch i oczywiście zamierzamy zwiedzić Turyn.
Mam kilka pytań i proszę o jakieś rady sugestie

- Możecie polecić jakiś fajny przewodnik po samym Turynie?
- Co warto zwiedzić w samym Turynie nie licząc stadionu i muzeum? (wycieczka 1 dniowa)
- Znalazłem na necie, że ceny zwiedzania muzeum i stadiony to 18 €- czy są jakieś wyznaczone godziny zwiedzania ? Warto kupić bilet przez neta czy na miejscu?
- Możecie polecić jakiś fajny sklep z pamiątkami Juventusu?
- Jak najlepiej poruszać się po Turynie? Jak najlepiej dojechać na stadion z centrum.
Dzięki za pomoc
- Strachwim
- Juventino
Siemasz Wongier
Rady i sugestie powiadasz...powiem Ci jedno - jak jedziesz autem to uważaj na drogach:)Włosi są niesamowici jeśli o to chodzi..A sam Turyn...miasto piękne, lepiej pomyśl czy nie przeznaczyć na zwiedzanie większej ilości dni...Ja z hotelu do stadionu miałem prawie 5 km - chodziłem na piechotę bo jest na co popatrzeć..co do przewodnika - w pierwszym lepszym kiosku kupiłem mapę za 5 ojraków i sprawdziła się rewelacyjnie..co warto zwiedzać - rynek i deptaki do niego prowadzące...rewelacja. Sklepy z pamiątkami (nieoficjalne )masz zarówno przy stadionie jak i w rynku ( ceny w sklepach na rynku są znacznie wyższe niż przy stadionie!) Juvestore masz przy stadionie i na deptaczku prowadzącym do rynku. Cena się zgadza - 18 ojraków - muzeum i stadion. Wycieczki na stadion masz bodajże co poł godziny (chyba od 8 do 18). Do muzeum wchodzisz jak Ci pasuje. Omijaj poniedziałki - wtedy stadion jest nieczynny. Bilet kup na miejscu - żaden problem. Pozdro:)
Rady i sugestie powiadasz...powiem Ci jedno - jak jedziesz autem to uważaj na drogach:)Włosi są niesamowici jeśli o to chodzi..A sam Turyn...miasto piękne, lepiej pomyśl czy nie przeznaczyć na zwiedzanie większej ilości dni...Ja z hotelu do stadionu miałem prawie 5 km - chodziłem na piechotę bo jest na co popatrzeć..co do przewodnika - w pierwszym lepszym kiosku kupiłem mapę za 5 ojraków i sprawdziła się rewelacyjnie..co warto zwiedzać - rynek i deptaki do niego prowadzące...rewelacja. Sklepy z pamiątkami (nieoficjalne )masz zarówno przy stadionie jak i w rynku ( ceny w sklepach na rynku są znacznie wyższe niż przy stadionie!) Juvestore masz przy stadionie i na deptaczku prowadzącym do rynku. Cena się zgadza - 18 ojraków - muzeum i stadion. Wycieczki na stadion masz bodajże co poł godziny (chyba od 8 do 18). Do muzeum wchodzisz jak Ci pasuje. Omijaj poniedziałki - wtedy stadion jest nieczynny. Bilet kup na miejscu - żaden problem. Pozdro:)
Kobietę zmienić można zawsze... Ukochany klub-NIGDY!
- zahor
- Juventino
Ja osobiście mogę polecić przewodnik National Geographic po Turynie i Piemoncie. Myślę że ogólnie warto zainwestować w jakąś dobrą pozycję, bo "ciekawa" z turystycznego punktu widzenia część miasta jest dość rozległa (plus kilka ciekawych podmiejskich atrakcji), więc taktyka "pójdę do centrum i poszukam zabytków" może nie zdać egzaminu 
- mazitbg
- Juventino
@ Wongier
Cześć, pisze z pamięci (w domu mam wszystkie mapki i informatory, więc jakby jakieś szczegóły były jeszcze potrzebne to mogę sprawdzić w późniejszym terminie
1. Możecie polecić jakiś fajny przewodnik po samym Turynie?
2. Co warto zwiedzić w samym Turynie nie licząc stadionu i muzeum? (wycieczka 1 dniowa)
Ad. - 1 i 2 - Jak wysiądziesz z dworca kolejowego (obecnie jeszcze częściowo w remoncie) to przejdź przez ulice i zaraz na takim placyku będzie informacja turystyczna, gdzie wszystkie mapki i informatory są za free). Dodatkowo możesz tam zakupić (chyba 1, 3-dniowa i tygodniowa) taką kartę turystyczna, gdzie masz wejścia za darmo do niektórych zabytków (między innymi Pałac Dynastii Sabaudów, Molle Antonella wraz z Muzeum Kina, wjazd i zjazd kolejką na wzgórze Superga, rejs po rzece - w 1 dzień nie ogarniesz tego wszystkiego, nie ma szans - ja miałem kartę 3-dniową to wtedy jak najbardziej, do tego przejazdy komunikacją miejską też za free). Prócz tego wiele zniżek w różnych miejscach jak sklepy czy restauracje. Oprócz tego w samym centrum to na pewno Via Roma, Piazza Castello, Muzeum Egipskie, Muzeum Motoryzacji (nie w centrum) i kilka innych ciekawych placów, ulic i budynków, ale to mapa już Cię "sama będzie prowadzić"
Na jeden dzień coś będziesz musiał wybrać, ale z racji tego, że sam stadion leży w północno-zachodniej części miasta i jest kilkanaście km oddalony od centrum to proponowałbym wydłużyć pobyt przynajmniej jeszcze o jeden dzień, żeby coś więcej zobaczyć 
3. Znalazłem na necie, że ceny zwiedzania muzeum i stadiony to 18 €- czy są jakieś wyznaczone godziny zwiedzania ? Warto kupić bilet przez neta czy na miejscu?
Ad. 3 Tutaj już odpowiedź wyżej uzyskałeś, to ja tylko dodam, że spokojnie bilety zakupisz na miejscu
4. - Możecie polecić jakiś fajny sklep z pamiątkami Juventusu?
Ad. 4 - Obok stadionu jest galeria handlowa, a w niej na przeciwko wejścia do Muzeum Klubowego znajduje się Juventus Store i to jest chyba najlepsze miejsce na zakup pamiątek
5. Jak najlepiej poruszać się po Turynie? Jak najlepiej dojechać na stadion z centrum.
Ad. 5 - Ja z racji tego, ze mieszkałem w Lingotto, czyli w południowej części miasta, korzystałem z tramwaju, żeby dostać się do centrum. Koło dworca kolejowego masz też metro i autobusy. Ja z dworca jechałem metrem i potem przesiadłem się w autobus, który praktycznie dowiózł mnie pod sam stadion. Broszurkę o tym jak dostać się na stadion znajdziesz tez w tej informacji turystycznej, o której wcześniej pisałem.
Sorry za brak składni w wielu zdaniach, ale pisane na szybko. Jak coś to jeszcze postaram się pomóc, pzdr
Cześć, pisze z pamięci (w domu mam wszystkie mapki i informatory, więc jakby jakieś szczegóły były jeszcze potrzebne to mogę sprawdzić w późniejszym terminie

1. Możecie polecić jakiś fajny przewodnik po samym Turynie?
2. Co warto zwiedzić w samym Turynie nie licząc stadionu i muzeum? (wycieczka 1 dniowa)
Ad. - 1 i 2 - Jak wysiądziesz z dworca kolejowego (obecnie jeszcze częściowo w remoncie) to przejdź przez ulice i zaraz na takim placyku będzie informacja turystyczna, gdzie wszystkie mapki i informatory są za free). Dodatkowo możesz tam zakupić (chyba 1, 3-dniowa i tygodniowa) taką kartę turystyczna, gdzie masz wejścia za darmo do niektórych zabytków (między innymi Pałac Dynastii Sabaudów, Molle Antonella wraz z Muzeum Kina, wjazd i zjazd kolejką na wzgórze Superga, rejs po rzece - w 1 dzień nie ogarniesz tego wszystkiego, nie ma szans - ja miałem kartę 3-dniową to wtedy jak najbardziej, do tego przejazdy komunikacją miejską też za free). Prócz tego wiele zniżek w różnych miejscach jak sklepy czy restauracje. Oprócz tego w samym centrum to na pewno Via Roma, Piazza Castello, Muzeum Egipskie, Muzeum Motoryzacji (nie w centrum) i kilka innych ciekawych placów, ulic i budynków, ale to mapa już Cię "sama będzie prowadzić"

3. Znalazłem na necie, że ceny zwiedzania muzeum i stadiony to 18 €- czy są jakieś wyznaczone godziny zwiedzania ? Warto kupić bilet przez neta czy na miejscu?
Ad. 3 Tutaj już odpowiedź wyżej uzyskałeś, to ja tylko dodam, że spokojnie bilety zakupisz na miejscu

4. - Możecie polecić jakiś fajny sklep z pamiątkami Juventusu?
Ad. 4 - Obok stadionu jest galeria handlowa, a w niej na przeciwko wejścia do Muzeum Klubowego znajduje się Juventus Store i to jest chyba najlepsze miejsce na zakup pamiątek

5. Jak najlepiej poruszać się po Turynie? Jak najlepiej dojechać na stadion z centrum.
Ad. 5 - Ja z racji tego, ze mieszkałem w Lingotto, czyli w południowej części miasta, korzystałem z tramwaju, żeby dostać się do centrum. Koło dworca kolejowego masz też metro i autobusy. Ja z dworca jechałem metrem i potem przesiadłem się w autobus, który praktycznie dowiózł mnie pod sam stadion. Broszurkę o tym jak dostać się na stadion znajdziesz tez w tej informacji turystycznej, o której wcześniej pisałem.
Sorry za brak składni w wielu zdaniach, ale pisane na szybko. Jak coś to jeszcze postaram się pomóc, pzdr

- zahor
- Juventino
Mnie osobiscie ten sklep, delikatnie mowiac, nie powala. Jezeli wongier chce kupic cokolwiek innego niz stroje meczowe, to moze byc mocno zawiedziony. Nie wiem natomiast ktore konkretnie miejsce moglbym polecic w celu zakupu pamiatek.mazitbg pisze:Obok stadionu jest galeria handlowa, a w niej na przeciwko wejścia do Muzeum Klubowego znajduje się Juventus Store i to jest chyba najlepsze miejsce na zakup pamiątek
- wongier
- Juventino
Będę przejeżdżał przez neapol więc tam popytam o jakieś pamiątki :lol:yanquez pisze:Bo po gadżety Juventusu, to się jeździ do Mediolanuzahor pisze: Nie wiem natomiast ktore konkretnie miejsce moglbym polecic w celu zakupu pamiatek.
Powoli przekonuję żoną o wydłużeniu pobytu w Turynie do 2 dni.
Możecie polecić jakieś fajne noclegi. Ewentualnie w jakiej okolicy.
ps. Dzięki za rady

- kostekyo
- Juventino
Ja z rodziną wybieram się do Bergamo, Mediolanu i Turynu pod koniec września. Wobec tego nie wyobrażam sobie aby nie być na meczu na stadionie w Turynie. Jako, że grają w środku tygodnia Ceseną to myślę, że nie będzie problemów z biletami na listicket. Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji jak wygląda kwestia biletu dla 5-letniego dziecka? Moja córa od dawna mówi, że chciałaby pojechać pokibicować na stadion a nie tylko przed komputerem. Czy dla dziecka kupuje się bilet ulgowy? Normalny? Może są jakieś bilety rodzinne?
- Dż0ki
- Juventino
Albo jestem jakiś ułomny albo nie ma jeszcze w sprzedaży biletów na mecz Juve vs Torino
Już pomijam fakt, że strona jest w połowie po angielsku i połowie włosku. Pomoże ktoś? Chodzi mi o stronę https://www.listicket.com/ticketing/home.html

- kakojluzak
- Juventino
Witam, jest ktoś chętny do wyjazdu na mecz do Szwecji? Bo ja osobiście byłbym bardzo chętny, ale sam nie mam pojęcia jakby to zorganizować, więc chciałbym się z kimś skontaktować w tej sprawie.