Mercato (Lato 2015)
- gucio_juve
- Juventino
To nawet nie o to chodzi, że sprzeczność. Po prostu jeżeli mamy kupować Denisa, to lepiej nie róbmy już wcale transferów. Podobnie jest z Groszkiem, gdzie o sensie jego sprowadzenia, wspomniano już wyżej.
Alvarez z Interu przechodzi do Sunderlandu. Do Mediolanu ma zawitać ktoś z dwójki Lavezzi - Shaqiri. Transfer tego drugiego, ma być podobno możliwy w przypadku sprzedaży Guarina.
To a propos tych piłkarzy, których ponoć obserwujemy/waliśmy.
Wszystkie informacje są tak sprzeczne, że najlepiej chyba odpalić komputer 5. września (wtedy się kończy okno w Rosji?), bo po pierwszym września, może jeszcze Zenit, albo inne Dynamo zechce kupić Vidala
Alvarez z Interu przechodzi do Sunderlandu. Do Mediolanu ma zawitać ktoś z dwójki Lavezzi - Shaqiri. Transfer tego drugiego, ma być podobno możliwy w przypadku sprzedaży Guarina.
To a propos tych piłkarzy, których ponoć obserwujemy/waliśmy.
Wszystkie informacje są tak sprzeczne, że najlepiej chyba odpalić komputer 5. września (wtedy się kończy okno w Rosji?), bo po pierwszym września, może jeszcze Zenit, albo inne Dynamo zechce kupić Vidala

- Mateuszello
- Juventino
:? Po transferze Pereyry i większą dyspozycją Asamoaha on w ogóle jeszcze liczy, że zwrócimy się w jego kierunku?@D@$ pisze:Z kolei Guarin ciągle myśli tylko o Juventusie http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... a_juve.php
Dlaczego? Marotta pewnie oferował 17-20 mln(czy tam nie wiem... może mniej), Bayern chce 25. Z Lichtseinerem sporo by nam opuscili, ale wiadomo, że go nie sprzedamy, bo to nasz jedyny stabilny typowy prawy obrońca, więc warto dać nawet te 25. Inna sprawa, czy teraz Bayern w ogóle chce sprzedać Shaqiriego za te 25 nie otrzymując w zamian naszego Szwajcara.Arbuzini pisze:Treść artykułu z tym co napisałeś jakoś tak średnio korespondują ze sobąnaros pisze:http://www.solojuve.com/transfery/shaqi ... lichta.php
Myślę że to się dobrze skończy i zamkniemy całą transakcję (razem z wykupem) w 25 mln. Adekwatna kwota.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- Arbuzini
- Juventino
"Wszystko jednak utknęło w martwym punkcie, kiedy Bayern poprosił o wspomnianego Lichtsteinera. Juventus miał zdecydowanie odmówić. Mówi się też, że Bianconeri poprosili o wypożyczenie Shaqiriego, lecz nie byli zachwyceni żądaniami Bayernu, który za wypożyczenie gracza oczekiwał 6 milionów euro, a klauzulę wykupu ustalił na 25 milionów."
Może dlatego, że ten news ma w sumie mocno negatywny wydźwięk, a nasi na takie kwoty nie pójdą?
Może dlatego, że ten news ma w sumie mocno negatywny wydźwięk, a nasi na takie kwoty nie pójdą?
- Mateuszello
- Juventino
Może i tak. Choć Marotta zachwycony może też nie być z kwoty wynegcjonowanej z Realem za Moratę. A to, że coś utknęło w martwym punkcie nie musi oznaczać, że nic sie nie ruszy i nie zmieni w tej kwestii.Arbuzini pisze:"Wszystko jednak utknęło w martwym punkcie, kiedy Bayern poprosił o wspomnianego Lichtsteinera. Juventus miał zdecydowanie odmówić. Mówi się też, że Bianconeri poprosili o wypożyczenie Shaqiriego, lecz nie byli zachwyceni żądaniami Bayernu, który za wypożyczenie gracza oczekiwał 6 milionów euro, a klauzulę wykupu ustalił na 25 milionów."
Tak czy siak zdałem sobie dopiero sprawę, że my chyba zwyczajnie nie jesteśmy w posiadaniu takiej kwoty jak 31 mln. Wydaje mi się, że Marotta nie kupi już absolutnie nikogo albo sięgnie po taką głęboką rezerwę, którą jest kwota do 25mln(jaką był w stanie zapłacić za Iturbe), ale tylko na gracza gwarantującego bardzo duże podniesie jakości pierwszego zespołu pokroju Shaqiriego.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Z Tobą
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- Donnie
- Juventino
Aż dziwi mnie fakt, że po zapewnieniu sobie, dzięki odpadnięciu Napoli, dodatkowych 9 mln, nie zostaliśmy dzisiaj uraczeni newsem o podjęciu kolejnych prób pozyskania Shaqiriego. Toż to idealny pretekst, by móc serwować tego typu informacje!
- deszczowy
- Juventino
Nie mów hop, dopiero 9.15Donnie pisze:Aż dziwi mnie fakt, że po zapewnieniu sobie, dzięki odpadnięciu Napoli, dodatkowych 9 mln, nie zostaliśmy dzisiaj uraczeni newsem o podjęciu kolejnych prób pozyskania Shaqiriego. Toż to idealny pretekst, by móc serwować tego typu informacje!

- Kucharius1
- Juventino
Jak dla mnie skład może pozostać taki jaki jest.
Ciekawe czy ostatniego dnia ManU byłoby tak zdesperowane by pozyskać Arturo by rzucić takie pieniądze jak za Angela, bądź inną niewiarygodną ofertę typu 45 mln + Kagawa + Groszek / Podsiadło.
Póki oferta jest tylko niezła nie boję się o transfer Vidala.
Ciekawe czy ostatniego dnia ManU byłoby tak zdesperowane by pozyskać Arturo by rzucić takie pieniądze jak za Angela, bądź inną niewiarygodną ofertę typu 45 mln + Kagawa + Groszek / Podsiadło.
Póki oferta jest tylko niezła nie boję się o transfer Vidala.
- AVE JUVE!!!
- Juventino
Marotta nie jest tak glupi i nie sprzeda go dwa dni przed koncem mercato . Jak przy natloku informacji z "rzetelnych" zrodel mozna bylo troche oglupiec , tak teraz jestem spokojny
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jakieś źródło?AVE JUVE!!! pisze:Marotta nie jest tak glupi ..
Myślę,że Marotta nie odmówi sobie przyjemności ściągnięcia jakiegoś boriellopodobnego tworu i na tym zakończą się nasze "ruchy transferowe".Rzekłem.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- Szilgu
- Juventino
http://sport.interia.pl/primera-divisio ... lock=sport
Czyli póki nie sprzedadzą/wypożyczą zawodników, nie ma szans na przejście Szakiry.
Czyli póki nie sprzedadzą/wypożyczą zawodników, nie ma szans na przejście Szakiry.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie ma szans na Shaqiriego...
Dajcie spokój. Jezeli pasowałyby nam warunki, to już by leciał do Turynu. Marotta nie ma żadnego interesu w zaklepywaniu Szwajcara w ostatniej chwili, bo przecież Bayernowi fajka nie zmięknie - nie mają ciśnienia.
Po prostu nie mamy kasy i tyle.
Przyjdzie ogórasek pokroju Denisa. Niestety.
Dajcie spokój. Jezeli pasowałyby nam warunki, to już by leciał do Turynu. Marotta nie ma żadnego interesu w zaklepywaniu Szwajcara w ostatniej chwili, bo przecież Bayernowi fajka nie zmięknie - nie mają ciśnienia.
Po prostu nie mamy kasy i tyle.
Przyjdzie ogórasek pokroju Denisa. Niestety.
- Krystek
- Juventino
Rosyjskie wojska weszły na teren obwodu donieckiego, może by tak Marotta to wykorzystał i wyciągnął kogoś z Szachtara?
Co do Shaqiri'ego to trzeba liczyć na samego piłkarza, bo jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika, a ewidentnie Szwajcarowi nie pasuje rola rezerwowego.
Co do Shaqiri'ego to trzeba liczyć na samego piłkarza, bo jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika, a ewidentnie Szwajcarowi nie pasuje rola rezerwowego.
Forza Juve!
- Mate.G
- Juventino
No co Ty gadasz :shock:Krystek pisze: bo jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika,
Niewolnicy to najlepsi pracownicy, patrz: Polacy za granicą

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
A Ty pewnie jesteś jednym z nich.Mate.G pisze:No co Ty gadasz :shock:Krystek pisze: bo jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika,
Niewolnicy to najlepsi pracownicy, patrz: Polacy za granicą
Z tymi Brazylijczykami z Doniecka to nie taka prosta sprawa, tam chyb jakieś szemrane "firmy" z Brazylii mają ich na "uwięzi" i nie ma co się tam pchać po nich.Nikt jakoś chętnie tam na nich nie spogląda.
- Kucharius1
- Juventino
Alvarez odchodz z Interu na śmiesznych warunkach. Bardzo mi ten zawodnik imponował dryblingiem i przebojowością. Jak dla mnie gracz zasługuje na szansę w czołowym klubie, w Mediolanie się po prostu zmarnował, tak jak zmarnowałby się Cou jak by tam jeszcze dłużej został.