Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 15:26

jakku1 pisze: To w mojej ocenie byloby to srednio-niezle okienko, ktore ocenilbym w sumie na 6+/10. Zwlaszcza, ze de facto wyszloby na to, ze wydalismy okolo 40 milionow euro, a zarobilismy ponad 30.
W takiej sytuacji, czysto hipotetycznie, moglibyśmy sobie w przyszłym roku (bo w zimie raczej jest tu wykluczone) pozwolić na jakiś większy zakup.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 15:39

mrozzi pisze:
jakku1 pisze: To w mojej ocenie byloby to srednio-niezle okienko, ktore ocenilbym w sumie na 6+/10. Zwlaszcza, ze de facto wyszloby na to, ze wydalismy okolo 40 milionow euro, a zarobilismy ponad 30.
W takiej sytuacji, czysto hipotetycznie, moglibyśmy sobie w przyszłym roku (bo w zimie raczej jest tu wykluczone) pozwolić na jakiś większy zakup.
Pereyra 15mln, Romulo 7mln, Berardi 15mln,Sturaro 5,5mln, Rugani pewnie też kilka milionów wyjdzie prawie 50mln i duże prawdopodobieństwo,ze się tak stanie.Także wątpię czy przyszłe okienko będzie bardziej owocne a jeżeli wykupią podanych przeze mnie graczy to bez sprzedaży którejś z gwiazd szans na większy transfer raczej nie będzie. A raczej nie będzie kogo sprzedawać jak w tym okienku gdzie udało się spokojnie ugrać 30mln na graczach zbędnych, ale w sumie nie ściągnięto w zamian nikogo wartościowego tylko liczą na to,że jednak ktoś wypali:)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 15:40

mrozzi pisze:
Aleee... bedziemy musieli jeszcze wykupic kilku zawodnikow w przyszlym roku i nie wiem do konca czy starczy nam na ten wiekszy zakup :prochno:.

Raczej pewne sa wykupy Berardiego (15m), Pereyry (11.5m), Romulo (6m) i chyba bedziemy musieli doplacic z 2-3 do Sturaro. Wychodzi z 35m euro. Zarobic mozemy jedynie na Isli (tez pewnie maksymalnie z 6-7m, patrzac ralistycznie) czy Sorensenie (jesli teraz go nie sprzedamy). Wiec nawet biorad pod uwage nowe umowy sponsorskie (tak na oko + 20/25m w stosunku do tego, co mamy obecnie), ktore wejda w zycie w przyszlym roku wyjdziemy co najwyzej na zero.

Moj odbior obecnego okienka jest taki, ze chcielismy przede wszystkim TROCHE odmlodzic i odswiezyc obecny sklad, dokupic zawodnikow, ktorzy beda nam przydatni w przyszlosci. Przypuszczam, ze w przyszlym roku po prostu dokonczymy ten proces i tak rewolucje, ktore kiedys u nas odbywaly sie w jedno okienko, rozlozyslimy na dwa lata. Do pilkarzy zakupionych teraz dokoptujemy ta mlodziez, ktora mamy na wypozyczeniach/wspolwlasnosciach (Rugani, Berardi, Sturaro, moze Leali), dokupimy do tego z dwoch wartosciowych i uksztaltowanych pilkarzy i zaczniemy de facto nowy cykl, przygladajac sie jak Buffon, Barzagli, Pirlo i Tevez dogrywaja swoj ostatni sezon w naszych barwach/w karierze.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 17:30

mrozzi pisze: Atak Tevez, Llorente, Morata, Giovinco, Podolski pupy nie urywa na pewno, ale w sumie byłby chyba najlepszy w lidze..
Żartujesz mrozzi ? Taki atak urywa pupę według mnie nie tylko w Serie A ale i w Europie !
Podolski to wciąż bardzo dobry zawodnik...kwestię Teveza i Llorente pomijam bo o tym co oni pokazali w Juve wiemy i nie można się ich wstydzić !
Gdyby jeszcze wypalił Morata...miodzio !

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 17:33

Ale Falcao i Lavezzi i Shaqiri byliby lepsi :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 17:41

alessandro1977 pisze:Podolski to wciąż bardzo dobry zawodnik...
Jak to jest, że Podolski to wciąż bardzo dobry zawodnik, ale Vucinic już nim nie jest. Dla Juventusu Podolski jest okazją, ale dla klubów z półki Starej Damy Czarnogórzec (z resztą Podolski również) raczej nie wygląda(ł) na kąsek warty chwycenia.

Transfer definitywny Poldiego byłby perfidnym stwarzaniem pozorów, czyli czymś, czego nie znoszę. Niby z dobrego klubu, niby mający kilka lat przed sobą, niby z nazwiskiem, niby...

Oby Marotta dopuszczał podczas negocjacji wyłącznie roczne wypożyczenie.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 17:44

Bardzo podoba mi się sprowadzenie Podolskiego. To cały czas bardzo dobry napastnik. Wreszcie będziemy mieli kogoś lewonożnego. Do tego nie taki stary - w wieku Llorente i młodszy od Teveza...

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 17:44

pumex pisze:Oby Marotta dopuszczał podczas negocjacji wyłącznie roczne wypożyczenie.
otóż to, wtedy byłoby to udane zagranie, pytane czy Arsenal na to pójdzie

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 17:57

nie wiem czy to prawda ale podobno Marotta puścił oko w stronę Poldiego ;)

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 18:01

pumex pisze:
alessandro1977 pisze:Podolski to wciąż bardzo dobry zawodnik...
Jak to jest, że Podolski to wciąż bardzo dobry zawodnik, ale Vucinic już nim nie jest. Dla Juventusu Podolski jest okazją, ale dla klubów z półki Starej Damy Czarnogórzec (z resztą Podolski również) raczej nie wygląda(ł) na kąsek warty chwycenia.

Transfer definitywny Poldiego byłby perfidnym stwarzaniem pozorów, czyli czymś, czego nie znoszę. Niby z dobrego klubu, niby mający kilka lat przed sobą, niby z nazwiskiem, niby...

Oby Marotta dopuszczał podczas negocjacji wyłącznie roczne wypożyczenie.
Po tym co zrobili w momencie transferu Moraty to już mało co mnie zdziwi.
Nawet ten Podolski, którego jak piszesz nikt nie chce nie jest takim pokazaniem gdzie jest miejsce Juve jak transfer Moraty. Odpady z innych klubów do ataku to zbieramy już od lat, także Podolski nic nowego, tyle tylko,że znacznie lepszy od każdego poprzedniego takiego transferu.
A co do samego Podolskiego to i tak w tej chwili byłby 3 w kolejce do gry przed "następcą", chyba,że ten nagle wypali co jest mało realne.
Nie wiem o czym Marotta myślał sprzedając za grosze Fabio czy wcześniej Mirasa i ściągając za 20 baniek Moratę, to naprawdę nie było zbyt mądre posunięcie. Chyba nie sądził,że zostaniemy w ataku z Tevezem i Llorente oraz 2 nieogranych młodych graczy i wiecznym talentem, bo to jednak dużo słabiej wygląda niż rok temu, a kasa na to poszła nie mała;/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 18:16

AdiJuve, tego Twojego lamentu na temat Moraty już nie próbuję dotykać, bo to nie ma najmniejszego sensu, natomiast nie sposób nie zapytać: co ma Morata do Podolskiego? [nawet nie wiem, czy chcę przeczytać odpowiedź]

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 18:22

Ja pumex wcale nie uważałem Mirasa za złego zawodnika i nie znajdziesz choćby jednego postu w którym po nim pojechałem...skoro mówimy o realnych transferach na miarę możliwości finansowych Juve to uważam, że kandydatura Podolskiego nie jest ani zła ani nierealna ale zgodzę się co do jednego - zależy na jakich warunkach...ale wiadomo jakie warunki respektuje Beppe...czy Podolski jest odpadem z Arsenalu ? Nie uważam tak - Podolski siedział a grał niejaki Giroud, który w mojej osobistej opinii jest karykaturą napastnika a Poldi wciąga go nosem....wiadomo, że Wenger zawsze będzie wolał Girouda bo jak każdy trener ma swoich pupilków...z tym, że niejaki odrzut Pirlo, który w Milanie pupilkiem Maxia nie był - odżył u nas i poprowadził nas do maestrii...a ile było jęku bo przecież jakiś tam odrzut z Milanu itd... :wink:

A na marginesie - może i obecnie Poldi mało gra ale na ogół było w Arsenalu tak, że jak kopnął w stronę bramki to był gol...krytykowałem Anelkę i Bendtnera ale Poldiego nie skrytykuję bo może nam sporo dać....

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 18:29

Podolski, jako alternatywa dla Teveza nie byłby zły. Tylko nie wiem, czy by mu taka rola odpowiadała. Ławkę to on już ma w Arsenalu. A raczej więcej niż londyńczycy (4,5 bańki rocznie?) mu nie zapłacimy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 18:30

pumex pisze:AdiJuve, tego Twojego lamentu na temat Moraty już nie próbuję dotykać, bo to nie ma najmniejszego sensu, natomiast nie sposób nie zapytać: co ma Morata do Podolskiego? [nawet nie wiem, czy chcę przeczytać odpowiedź]
Sam teraz lamentujesz,że Podolski to odpad,ze nikt go nie chce, itd.
Pisząc o stwarzaniu pozorów myślę,ze masz na uwadze pozycję Juve w Europie i to zbierania szrotu i tu właśnie transfer Moraty pokazuje pozycję Juve, bo stosunki Real-Juventus w sprawie transferu Moraty są podobne jak stosunki Juve-Sassuolo w sprawie Zazy.No bo o co innego może Ci tam chodzić, Marotta wyraźnie mówił,ze czeka na okazję, a jak Podolski będzie do wzięcia za małą kasę to takową okazją dla niego na pewno będzie.Skoro okazjami byli Boriello czy Osvaldo to tym bardziej Podolski:)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2014, 19:30

Ty najwyraźniej nie jesteś w stanie zrozumieć jednej kwestii - Juventus szukał rozwojowego konkurenta dla Llorente i postawił na Moratę, który wbrew Twojemu widzimisię ma sporo większe szansę od Podolskiego na stanie się ważnym ogniwem Juventusu w następnych kilku latach i co najważniejsze, który wypisuje się w pewną koncepcję przemeblowania i budowy zespołu, natomiast Ty porównujesz sens jego sprowadzenia do Podolskiego branego na łapu-capu, którego ewentualna rola w zespole nie jest bliżej zdefiniowana ani w perspektywie tej krótkiej, ani tej długiej, którego sprowadzenie będzie zaprzeczeniem idei wcześniejszych ruchów związanych z oddaniem Vucinicia czy Quaga.

Obrazek
Zablokowany