Trofeo TIM 2014: JUVENTUS 0-1 Milan | Sassuolo 0-1 JUVENTUS
- Gandalf8
- Juventino
Porażka w pierwszym meczu, w którym Juventus nie miał za bardzo pomysłu na grę (jeśli w ostawieniu 4-3-1-2 Marchisio miał grać za dwoma napastnikami to chyba mu to nie wyszło). Cieszy jedynie to, że Vidal wreszcie zagrał. Swoją drogą gracze Milanu grali według mnie trochę za ostro, bo przecież to tylko sparing (chociaż może dla nich to jedyne trofeum o jakie będą realnie walczyć w tym roku, więc w takim przypadku duże zaangażowanie nie dziwi). Na mecz z Sassuolo myślę, że będzie kilka zmian, zobaczymy jak to będzie wyglądać w meczu z teoretycznie słabszym przeciwnikiem.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- pumex
- Juventino
To co zwykle robi Bonucci będąc jednym z dwóch środkowych obrońców. On zwyczajnie nie nadaje się do gry w 4-osobowej defensywie.Sorek21 pisze:Zastanawiam się co robił Bonucci przy stracie bramki ?
Tak jak mówię - ciężko jest stworzyć sobie klarowną sytuację nie wykonując żadnych prostopadłych piłek otwierających drogę do bramki rywala, za to waląc dośrodkowania na duet Tevez-Gio. Ale akurat tym razem zbytnio nie zmierzam płakać, bo mimo wszystko dostrzegłem pewne pozytywy.

- Mate.G
- Juventino
Czego Wy się spodziewaliście ?
I tak przez moment mi się podobało bo było przyśpieszenie wraz z próbą wystawiania się, ale tak to kupa.
I tak przez moment mi się podobało bo było przyśpieszenie wraz z próbą wystawiania się, ale tak to kupa.
- rad
- Juventino
Milan też był teoretycznie słabszym przeciwinikiem. Chyba nikt nie powie, że tak nie było. Nie jestem przesądny, ale tradycja wskazuje na to, że Juve ma duże szanse na Mistrza w tym roku :lol:
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2014, 21:53 przez rad, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ogarnijcie sie, do pola karnego wygladalo to bardzo dobrze. Potem brakowalo kombinacji, przyspieszenia i najczeciej konczylo sie na pilce do Lichego. Zawiodl na pewno Marchisio ale to zaden fantasisto, nie ta pozycja. Jestem zwolennikiem upchania jego, Pogby, Pirlo i Vidala do wyjsciowej jedenastki ale mysle, ze na trequartiste Claudio nadaje sie z tego towarzystwa najmniej.
Bardzo dobrze zagral krytykowany Ogbonna. Stracona bramka nie przynosi chwaly obroncom ale poza tym Angelo nakryl czapka Pazziniego, ladnie czyscil i posylal celne krosy. Oby obronil swoja pozycje w klubie i uchronil nas przed kolejnym bzdurnym transferem. Duzo lepszy wystep od Bonucciego, ktory oczywiscie musial wypracowac okazje Milanowi i podawal do nikogo.
Bardzo dobrze zagral krytykowany Ogbonna. Stracona bramka nie przynosi chwaly obroncom ale poza tym Angelo nakryl czapka Pazziniego, ladnie czyscil i posylal celne krosy. Oby obronil swoja pozycje w klubie i uchronil nas przed kolejnym bzdurnym transferem. Duzo lepszy wystep od Bonucciego, ktory oczywiscie musial wypracowac okazje Milanowi i podawal do nikogo.
- albertcamus
- Juventino
W meczu przeciwko Sassuolo na plus Asa, Caceres, Chiellini, Romulo, Pereyra (głównie za sprytny strzał)
na duży minus Pepe
Meczu z Milanem chyba nie ma co komentować. Każda formacja obronna, gdzie gra Ogbonna wygląda fatalnie (przypadek?).
na duży minus Pepe
Meczu z Milanem chyba nie ma co komentować. Każda formacja obronna, gdzie gra Ogbonna wygląda fatalnie (przypadek?).
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Prosze bardzo, tak wyglada slaby mecz. Kopanina bez skladu, ladu i jakosci. Trzy zrywy Romulo i tyle na ten temat, Pereyra nadal mnie nie przekonuje. Najwiekszy plus, ze Pepe sie nie polamal przy tym kiksie 8)