Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2014, 23:54

Zugzwang pisze:Marchiso, Pirlo, Pogba to sztandarowi pilkarze srodka pola w Juve na nastepne 2 sezony.
Abstrahując od tych pierdół o Comanie, doczepiłbym się do dwóch wielkich 'ale'.

Po pierwsze, stawianie Pirlo w roli kluczowego zawodnika w kontekście następnych 2 sezonów to dla mnie przejaw skrajnego optymizmu. Oczywiście jako kibice możemy wierzyć, że Andrzej pociągnie jak najdłużej, ale patrząc z pozycji klubu, takie założenie byłoby wysoce nieostrożne.

Po drugie i najważniejsze. Pragnę przypomnieć, że za rok czeka nas podobna, jeśli nie gorsza, telenowela z udziałem Pogby. Jak większość z nas wie, po sezonie 14/15 Francuzowi pozostanie rok kontraktu. Znamy też sympatycznego Mino Riaolę.

Chyba tylko cud/kapitalne wyniki w Lidze Mistrzów dałyby Marotcie jedyny argument, by przekonać agenta Paula do przedłużenia kontraktu wcześniej, niż przed upływem najbliższego roku. Nie muszę chyba przypominać, jak wygląda struktura płac w Juventusie. Jeżeli sam Pogba nie wyrazi wyraźnej chęci podpisania nowej umowy, to zapewne stracimy go na rzecz któregoś z gigantów finansowych. Radziłbym wziąć to pod uwagę przed dokonywaniem ewaluacji linii pomocy.

Tak czy inaczej pierwszym, który wskoczy do wyjściowego składu jako "zastępca" Pirlo, Vidala lub Pogby będzie na 99% Claudio Marchisio, ponieważ <dużo argumentów>. Prawdziwe problemy z drugą linią rozpoczną się, gdy jednocześnie stracimy ich 2 lub 3.

Co do Vidala, to jedyną obecnie dostępną opcją jest przeznaczenie funduszy z jego sprzedaży na Di Marię.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2014, 02:30 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 00:43

Co do Pogby on zarabia nieco ponad 1mln, Marotta podobno chce mu dać 4mln euro + bonusy, prawie 4x więcej. Zresztą ostatnio mówił,że już ma gotową ofertę i zapewne we wrześniu będą rozmowy. Raiola tez dostanie za to przedłużenie niezłą kasą, a z drugiej strony to nie wykluczy sprzedaży Pogby. Także takie rozwiązanie jest dobre dla obu stron, zawodnik dostaje dużo lepszy hajs a klub ma z nim umowę na 4-5lat i w razie sprzedaży może wołać więcej. A co do tych gigantów, oni płacą dużo ale największym gwiazdą.Czy Pogbie bazując na tym,że w Juve ma nieco ponad 1mln daliby od razu 10mln jednak wątpię, a dużo więcej niż te 5 baniek, co mu Marotta może dać pewnie by liczyć nie mógł.Ale wszystko zależy od chęci obu stron:)
Pirlo jeżeli będzie go Allegri oszczędzał a nie zajeżdżał jak Conte to może dać drużynie jeszcze więcej niż w roku poprzednim, bo świeży Pirlo to dobry Pirlo:)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 01:22

sebatiaen pisze:W 2005 najlepszym płaciliśmy 5 mln euro.
W 2014 to samo, nie ma szans na równi rywalizować w Europie.
Serio? To ciekawa sytuacja. Podejrzewam, że wtedy najlepsi w Milanie, Realu, czy Manchesterze zarabiali podobnie? Obecnie topowe kluby płacą nagminnie swoim gwiazdom 2-3 razy więcej.
AdiJuve pisze:A co do tych gigantów, oni płacą dużo ale największym gwiazdom.
Tym to płacą bajecznie. Polecam sprawdzić ilu w Bayernie jest zawodników zarabiających poniżej 4 mln E.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 08:13

Jacky pisze:Poldi moze zagrac praktycznie na kazdej pozycji w ataku, w kazdym ustawieniu i zapewnic tam konkretny poziom, ale tutaj, przez forumowych szpecow stawiany jest na rowni z Bendtnerem, Boriello etc... Ludzie, ze tak zapytam, pogielo Was?
Ja też lubie Poldiego, bo to taki równy gość, ale on ma 29 lat, zarabia w Arsenalu 5 albo 6 baniek i w całej swojej karierze klubowej miał chyba tylko dwa naprawdę dobre sezony.

Na równi z Bendtnerem i Borriello bym go nie postawił, ale potrzebny nam jest mniej więcej tak samo, jak oni byli.
Swoją drogą, lepiej nie zaglądać na listę płac Arsenalu, bo tam wszystkie Okslady Czamberlajny i Artety mają po 3-4 miliony na sezon :P

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 11:08

Mandżukić oraz Griezmann czyli dwóch zawodników, których chciałem w Juve załatwili Atletico Superpuchar na dzień dobry...to tak tylko na marginesie bo Madnzu kosztował Atletico tyle co nas Morata...

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 11:15

Przecież Mandżukić to drewno! Ty JP nie czytasz? :whistle:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 11:28

deszczowy pisze:Przecież Mandżukić to drewno! Ty JP nie czytasz? :whistle:
Oj tak...zapomniałem o tym całkowicie :!: :x

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 11:39

Arbuzini pisze:Adaś, pogubiłem się już w tym co do mnie piszesz :D
A ja trochę w tym co ty. Nieważne, skończmy temat :)
AdiJuve pisze:Co do Pogby on zarabia nieco ponad 1mln, Marotta podobno chce mu dać 4mln euro + bonusy, prawie 4x więcej.
A nie dostał on już w między czasie jakiejś podwyżki (rok temu?). :think: Jeśli faktycznie zaproponowano mu 4,5 mln, to chyba jasny sygnał, że widzimy w nim przyszłość i lekko go nie sprzedamy. Nie wiem, ja bym też z zarobkami nie przesadzał, ciągle jest młody, ale też nie jest aż tak kluczowym zawodnikiem jak Vidal czy Tevez (moim zdaniem).
Arbuzini pisze:
sebatiaen pisze:W 2005 najlepszym płaciliśmy 5 mln euro.
W 2014 to samo, nie ma szans na równi rywalizować w Europie.
Serio? To ciekawa sytuacja. Podejrzewam, że wtedy najlepsi w Milanie, Realu, czy Manchesterze zarabiali podobnie? Obecnie topowe kluby płacą nagminnie swoim gwiazdom 2-3 razy więcej.
Ma ktoś strukturę płac w Juventusie z tamtego okresu? Bo nawet jeśli faktycznie taki Zlatan mniej więcej tyle dostawał, to podejrzewam, że odstawał zarobkami od reszty i dajmy na to taki Pepe czy Starari by w tamtym okresie 2 mln nie dostawali za sezon.

Co z Mottą? :smile:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 12:32

1. Podolski albo Shaqiri to nasi faworyci do wzmocnienia ataku - Di Marzio. Gabbiadini jest opcja "ostatniej szansy".
2. Palermo chce De Ceglie - Di Marzio.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 12:45

Di Marzio pisał coś w ostatnich dniach o Shaqirim? Chyba przegapiłem...

Kupowanie Podolskiego to bezsens. Jedynie będzie zabierał miejsce w drużynie takim zawodnikom jak Morata czy Coman, a w przyszłości Berardi.

edit: a, już widzę tę marną plotę o Shaqirim. Szkoda, że na stronie Di Marzio, bądź co bądź uważanego za poważne źródło, znaleźć można takie banialuki.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2014, 12:52 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 12:52

pumex pisze:Di Marzio pisał coś w ostatnich dniach o Shaqirim? Chyba przegapiłem...
No :prochno:

http://www.calciomercato.com/news/dimar ... cco-454956

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 12:54

pumex pisze:edit: a, już widzę tę marną plotę o Shaqirim. Szkoda, że na stronie Di Marzio, bądź co bądź uważanego za poważne źródło, znaleźć można takie banialuki.

Przecież nas na niego stać. A kasa, która miała pójść na Iturbe? :prochno:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 13:53

A była jakaś w ogóle na Iturbe ? Mam do tego coraz poważniejsze wątpliwości chyba, że Marotta liczył na wykupienie do za 10 baniek... :-D

Obrazek
freddie88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 15:25

A niech sie bawia tylko pozniej bd placz :płaczę: i zgrzytanie zebami :whistle: ale bd za pozno :angry:

Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2014, 19:18

Na pewno Podolski to dużo lepszy gracz niż ostatnie wynalazki z końcówek mercato, myślę,że z miejsca stałby się 3 w hierarchii ew. na równi z Gio napastnikiem, oczywiście na początku, a później czas to zweryfikuje. Do tego nie byłoby problemu z jego sprzedażą gdyby się nie sprawdził, bo niemieckie kluby będą pewnie zainteresowane nim i za rok. Cena do 8mln i pensja do 2,5mln i wcale nie taki zły transfer, na pewno na lepszych warunkach niż Morata a i gracz znacznie lepszy:)

Zablokowany