Mercato (Lato 2015)
- blackadder
- Juventino
Prawda taka że tu wszystko zależy od transferów innych klubów. Jeśli do PSG pójdzie Di Maria, który podobno poprosił o zgodę na odejście z klubu, może wtedy Paryżanie zechcą sprzedać Lavezziego.
Szkoda że temat Depaya to informacje z gatunku bajek, bo przyznam szczerze że przy pozyskaniu Comana, Moraty, Pereyry oraz tego Holendra widać już jakiś pomysł na odmłodzenie kadry i zastrzyk potencjału. Dodatkowo należy pochwalić zatrzymanie Pogby i Vidala z perspektywy odejścia Conte i przyjścia Allegriego.
Szkoda tylko że z budżetu na następne okienko trzeba już odliczyć te kilkanaście milionów na wykupienie Pereyry i Romulo.
Dobrze byłoby kogoś sprzedać jeśli chcemy zatrzymać Pogbę i Vidala, a jest dwóch zawodników którzy przejściu na 4-3-X mogą stać się mniej użyteczni niż dotychczas i myślę że można dostać za nich nawet ciekawe pieniądze.
Szkoda że temat Depaya to informacje z gatunku bajek, bo przyznam szczerze że przy pozyskaniu Comana, Moraty, Pereyry oraz tego Holendra widać już jakiś pomysł na odmłodzenie kadry i zastrzyk potencjału. Dodatkowo należy pochwalić zatrzymanie Pogby i Vidala z perspektywy odejścia Conte i przyjścia Allegriego.
Szkoda tylko że z budżetu na następne okienko trzeba już odliczyć te kilkanaście milionów na wykupienie Pereyry i Romulo.
Dobrze byłoby kogoś sprzedać jeśli chcemy zatrzymać Pogbę i Vidala, a jest dwóch zawodników którzy przejściu na 4-3-X mogą stać się mniej użyteczni niż dotychczas i myślę że można dostać za nich nawet ciekawe pieniądze.

- pumex
- Juventino
Przyszłość Lavezziego może i zależy od przenosin Di Marii do Paryża, ale nie w kontekście Juve. Jak sam dobrze zauważyłeś, PSG najpewniej zechce sprzedać Argentyńczyka...blackadder pisze:Prawda taka że tu wszystko zależy od transferów innych klubów. Jeśli do PSG pójdzie Di Maria, który podobno poprosił o zgodę na odejście z klubu, może wtedy Paryżanie zechcą sprzedać Lavezziego.

- mazi12
- Juventino
Depay, Falcao, Lavezzi...Ploty, Ploty, Ploty
Kolejne mercato, kolejne rozczarowania. 3 scudetti z rzędu, udziały w LM a pieniędzy na KONKRETNYCH zawodników do pierwszej 11 w dalszym ciągu nie ma. Osobiście nic nie mam do Romulo i Pereyry, ale oni nie dadzą nam jakości w LM, a sukcesu (niekoniecznie zwycięstwa) w niej właśnie pragniemy. Może w Serie A znowu będziemy najlepsi (nic pewnego) ale w LM wydaje mi się, że znowu damy pupy. Mam nadziję, że się mylę i może po prostu trzeba zaufać Maxowi.

- Morgesztern
- Juventino
PS piszę: "Znany dziennikarz Di Marzio twierdzi, że Adrien Rabiot jest po słowie z AC Milan, a nie z Arsenalem. "
Chyba damy sobie spokój z tym zawodnikiem.
A tak w ogóle może mi ktoś przytoczyć o co chodzi z tymi groźbami Benfiki, bo dawno tu nie zaglądałem.
A tak w ogóle może mi ktoś przytoczyć o co chodzi z tymi groźbami Benfiki, bo dawno tu nie zaglądałem.

- Osgiliath
- Juventino
Wg Tutto ponoć za Podolskiego 5 mln dajemy (nie wiem, czy toaby nie standard - teraz wypożyczenie, później reszta) :lol:, chociaż pewnie w ogóle nie daliśmy, bo wszak to Tutto raportuje a przyjdzie opcja P - Manolo, choć wg mnie na bezrybiu i taki Manolo ryba
Co do Rabiota - dalej nie wiem, czy ten Podsiadło to taki szałowy jest, że na gwałt chce go pół Serie A?

Co do Rabiota - dalej nie wiem, czy ten Podsiadło to taki szałowy jest, że na gwałt chce go pół Serie A?
- couec
- Juventino
MorgeszternMorgesztern pisze:PS piszę: "Znany dziennikarz Di Marzio twierdzi, że Adrien Rabiot jest po słowie z AC Milan, a nie z Arsenalem. "

Rabiot to nie głupia alternatywa za Pirlo. Cena też nie duża, zezol powinien rzucić tam swe oko.
- Lucas87
- Juventino
Na obecną chwilę to jedynie wypożyczenia. Jeśli dzięki ich obecności, zawodnicy pierwszego skłądu będą bardziej wypoczęci - to już duży plus.mazi12 pisze:Osobiście nic nie mam do Romulo i Pereyry, ale oni nie dadzą nam jakości w LM,
Jakoś wątpię czy aż taki szałowy, ale wróżką nie jestem - nie wiem czy np. za 2 lata nie odpali, niczym amerykańskie rakiety...Osgiliath pisze:Co do Rabiota - dalej nie wiem, czy ten Podsiadło to taki szałowy jest, że na gwałt chce go pół Serie A?
Mogli jeszcze dopisać, że płatne w 12 ratach :rotfl:Osgiliath pisze:Wg Tutto ponoć za Podolskiego 5 mln dajemy
Wg. pewnych źródeł Portugalczycy wkurzyli się, że chcemy Luisao za darmo i rzekomo chcieli nas skarżyć, jeśli nie zaprzestaniemy starań o leciwego Brazola.Morgesztern pisze:A tak w ogóle może mi ktoś przytoczyć o co chodzi z tymi groźbami Benfiki, bo dawno tu nie zaglądałem.
A może po prostu chłopak przeglądał JP, jeszcze na długo przed datą rejestracji na forum? :roll:couec pisze:Morgesztern
Prochno
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
wydaje mi się, że pereyrra jest przygotowywany na miejsce vidala, którego za rok juve sprzeda, w sumie podobnego typu zawodnik i wg mnie odpali.
5m za podolskiego to nie jest jakaś śmieszna oferta, gość ma 29 lat, więcej niż tę dyszkę nie powinniśmy za niego dawać
5m za podolskiego to nie jest jakaś śmieszna oferta, gość ma 29 lat, więcej niż tę dyszkę nie powinniśmy za niego dawać
- couec
- Juventino
Lucas87 pisze:Na obecną chwilę to jedynie wypożyczenia. Jeśli dzięki ich obecności, zawodnicy pierwszego skłądu będą bardziej wypoczęci - to już duży plus.mazi12 pisze:Osobiście nic nie mam do Romulo i Pereyry, ale oni nie dadzą nam jakości w LM,
Na obecną chwilę jest to wypożyczenie z klauzulą wykupu, a po obecnej chwili klauzula zostanie aktywowana. Nie myślisz chyba, że drużyny wypożyczają nam swoich liderów ot tak? To wypożyczenie, to nic innego jak jeszcze rozłożenie płatności w dłużej perspektywie. #zezolSTYLE
Przeglądanie tak go pochłonęło, że zapomniał jak zakładał miesiąc temu konto.Lucas87 pisze:A może po prostu chłopak przeglądał JP, jeszcze na długo przed datą rejestracji na forum? :roll:couec pisze:Morgesztern
Prochno
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Romulo musi zagrać w 60% spotkań czy coś podobnego by go Juventus musiał wykupić, a co do Pereyry niby wykup nie jest obligatoryjny, ale pewnie by podtrzymać "dobre" relacje z Udinesse bez względu na jego grę zostanie wykupiony. On nie przyszedł by zastąpić Vidala w przyszłym sezonie,tylko do rotacji w środku, w zeszłym sezonie mając 4 graczy był problem, teraz Allegri może równie dobrze wystawiać 4 środkowych pomocników w 11, dlatego jest tylu graczy mogących tam grać:)
Poza tym Pirlo swoje lata ma i ciągle grać nie może bo traci błysk, Pogby też zajeżdżać nie można,Vidal problemy z kolanem,Markizowi też lubi się jakiś uraz przyplątać a Padoin czy Marrone to ostateczność, dlatego Pereyra w założeniu ma być ważnym elementem tej drużyny:)
Poza tym Pirlo swoje lata ma i ciągle grać nie może bo traci błysk, Pogby też zajeżdżać nie można,Vidal problemy z kolanem,Markizowi też lubi się jakiś uraz przyplątać a Padoin czy Marrone to ostateczność, dlatego Pereyra w założeniu ma być ważnym elementem tej drużyny:)
- PrzemasJuve
- Juventino
niby ktoś z JUVE jeszcze ma trafić do Toro..Ogbonna, Giovinco, Marrone?
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ktoś się niedawno pytał, dlaczego Juventus nie zwróci uwagi na Songa, który jest na wylocie z Barcy. Mamy odpowiedź: pensja 4 miliony (według "Sport") i pewnie Serie A nie jest jego wymarzoną ligą, więc mógłby nawet chcieć podwyżki 

- kamil-8853
- Juventino
Morgesztern pisze:PS piszę: "Znany dziennikarz Di Marzio twierdzi, że Adrien Rabiot jest po słowie z AC Milan, a nie z Arsenalem. "
Owszem czyta się o większej szansie Milanu na Rabiota - Ale kulisy ewentualnego transferu gracza do Włoch nie są takie kolorowe.
Zawodnik ma przedłużyć kontrakt z P$G a następnie zostać wypożyczony na okres 2 lat do Milanu - więc szału ń ma

Tutto pisze dzisiaj o tym że szalonooki będzie wyczekiwał do ostatnich godzin mercato aby ściągnąć brakujące ogniwo (czytaj cofnięty napadzior i może obrońca) na tablicy pojawia się nowe nazwisko a mianowicie Luiz Adriano z Szachtara. Pisze się że ciężka sytuacja na Ukrainie może znacząco wpłynąć na kwotę transferu - lub uda się przeprowadzić całą operację w formie "zezolowatej" czyli wypożyczenie + wykup po sezonie.
Media wracają również do dobrze znanego nam JoJo - podobno jest znów na wylocie a cena którą M $ity wydało na niego parę sezonów temu (blisko 30mln) znacznie się obniżyła i siega teraz około 16-18 mln
Oczywiście redaktorzy Tutto twierdzą że Angole mogą pójść na akcję Wypożyczenie + odkup po sezonie.