Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 17:53

AdiJuve pisze: Myślałem,ze już temat odejścia Conte bo Vidala chcą mu sprzedać się skończył a tu wyjeżdżasz z takim czymś. Gdyby mieli sprzedać Vidala to na pewno obok Iturbe by obiecali Antkowi jeszcze jednego grajka za ok 30 baniek
Ja bym powiedział że obiecać to mogli mu i dwóch graczy po 60 baniek każdy, nawet bez sprzedaży Vidala. Problem w tym, że Conte się te obiecanki trochę znudziły i zażądał konkretów.
AdiJuve pisze: Pewnie w Juve mu powiedzieli,że musi liczyć się z ograniczonym budżetem a Conte chciał wielkich transferów i o to się rozeszło.
Uważasz trenera, który wygrał z Juventusem trzy scudetti za skończonego kretyna o mentalności rozpuszczonego, dziesięcioletniego jedynaka, przyzwyczajonego że jak tupnie nogą i krzyknie, to rodzice spełnią każdą jego zachciankę? Co drugi na tym forum doskonale zdaje sobie sprawę, że Juventus nie miał, nie ma i długo jeszcze mieć nie będzie takiego budżetu, żeby móc sobie kupić Di Marię czy Cavaniego - uważasz że gdyby Antonio założył konto na JuvePoland, to należałby do frakcji postulującej żeby sprzedać Giovinco, dołożyć 10 baniek i kupić Suareza?

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 18:04

AdiJuve pisze:
pumex pisze:
zahor pisze:Skoro juz tu zawitales, to zadam pytanie - czy jakiekolwiek, chocby najmniej wiarygodne zrodla pisaly cokolwiek o jakims nastepcy Pirlo, czy tez jak Andrzej sie skonczy to rezygnujemy z gry z playmakerem w srodku pola?
Może ja odpowiem za Jakku. Jeśli Pirlo w nadchodzącym sezonie nagle się skończy a trenerem ciągle będzie Allegri, to za registę będzie robił Marchisio - pewne info. Natomiast naturalnie nie ma żadnych plotek w kontekście pozyskania kogoś a'la Pirlo podczas przyszłorocznego mercato.
Szikit pisze:Mnie zastanawia, skąd jeszcze za Conte, miała się znaleźć kasa na Iturbe? Tym mieliśmy uspokoić trenera i pokazać, że walczymy o LM? Chyba to jedyna opcja, bo ta kasa nagle zniknęła.
To jest dobra zagadka. To tylko moje niczym niepoparte domysły, ale realnym wydaje się scenariusz, w którym Conte wraca z urlopu i dowiaduje się, że owszem, Iturbe będzie, ale kosztem Vidala, na co Antonio spakował się i wyszedł. Po utracie charyzmatycznego trenera będącego jednym z centralnych punktów drużyny zarząd uznał, że nie może pozwolić sobie na utratę kolejnego arcyważnego elementu jakim jest Vidal i stąd brak kasy, która wcześniej była przeznaczona na Iturbe.
Myślałem,ze już temat odejścia Conte bo Vidala chcą mu sprzedać się skończył a tu wyjeżdżasz z takim czymś. Gdyby mieli sprzedać Vidala to na pewno obok Iturbe by obiecali Antkowi jeszcze jednego grajka za ok 30 baniek, a może nawet pokusiliby się o Sancheza. Wg mnie temuatu odejścia Vidala nie było nigdy, a Conte swoje jazdy miał i chciał wszystkim rządzić, co obrazuje jego pozycja w reprezentacji gdzie jest tym,który ma decydować o wszystkim. Pewnie w Juve mu powiedzieli,że musi liczyć się z ograniczonym budżetem a Conte chciał wielkich transferów i o to się rozeszło. Jakby Vidal miał odejść to by nie patrzyli czy Conte zostaje czy nie.
A co do Iturbe niby Juventus dawał i 25 baniek a do Romy poszedł za 22.
Pewnie Marotta dawał im 25 baniek, tyle,że Marrone wycenił na 10, Quagliarelle na 5 i 10 w 3 rocznych ratach:) Najbardziej prawdopodobne:)
Pumex chociaż pogłówkował i z szczępków informacja wysnuł hipotezę, która wydaje się bardzo realna. Ty żyjesz w wyimaginowanym świcie gdzie piłkarz pokroju Vidala nie jest na sprzedaż bo nie. Niestety życie jest brutalne a mercato to mercato. Rządzi się swoimi prawami. Dzisiaj Vidal jest jutro go nie ma. Nie wiem co Conte obiecali jak by sprzedali Vidala, ale obiecywali, że go nie sprzedadzą i wzmocnią drużynę.
Conte i tak by nie dostał ani Iturbe ani Sancheza bo obaj mieli ważne kontrakty z swoimi klubami. Nawet po sprzedaży Vidala, ani Iturbe ani Sancheza ani Di Maria ani Cuadrado. Ci piłkarze maja ważne kontrakty z swoimi klubami. Taka sytuacja.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 18:28

Virgil pisze:Oczywiście że masz rację na temat fakt iż nikt nie daje gwarancji na to że jakikolwiek transfer by się sprawdził ale Marotta wydał 65mln (już licząc sprzedaże części tych zawodników) na zawodników z których ani jeden się nie sprawdził nawet w roli rezerwowego :angry:
Wszystko ładnie, fajnie, tylko, że policzyłeś i tych do już odeszli i tych co ciągle są, więc nie wiem czym ta kwota 65 mln ma być? Żeby nie było, sam jestem krytycznie usposobiony co d transferów Isli i Ogbonny. Kiedy ten pierwszy przyszedł z Asamoah byłem za tym, że co najmniej o jednego kupiliśmy za dużo, choć przyznaję, że myślałem, że prędzej Isla wypalili (ale też pół forum mi wmawiała jaki to cudowny b2b :prochno: ). Z kolei Czarny Włoch wydawał mi się po prostu przepłacony, niemniej za każdego z nich powinniśmy dostać około 10 mln, więc te rachunki będziesz musiał zaktualizować.
- 7 mln u Matriego to też mocno naciągane. On kosztował 15,5, sprzedany został za 11. Była jeszcze kwota wypożyczenia, ale w rozliczeniu poszła połówka Ariaudo, nie dowiemy się, czy w normalnych warunkach ktoś tyle by dał, chłopka gra chyba jeszcze w Cagliari, ale wielkiej kariery to on nie zrobi. Oczywiście możesz doliczyć jeszcze pensje, będziesz miał jeszcze większą kwotę, tylko co z tego wyjdzie? Równie dobrze mógłby przyjść zawodnik minimalnie bardziej medialny, który zarabiałby więcej a dałby porównywalnie tyle jakości. Pewnych rzeczy nie przeliczysz, Matri przyszedł, kilka ważnych bramek strzelił, gwiazdą nie został, czy warto było za taką cenę? Jednoznacznej odpowiedzi na to nie ma.
Martinez z tego co pamiętam kosztował 12 a nie 14 mln, ale nie chce mi się szukać.
Nie wiem czy Barzagli nie miałby być graczem do pierwszej jedenastki. W tamtym czasie tylko Chiellini prezentował w defensywie jakiś poziom no i obiecujący wtedy Sorensen. Beppe wykorzystał okazję i chwała mu za to. Z Vidalem też miał więcej szczęścia niż rozumu? A może po prostu nosa? Dajcie już spokój.
kamil-8853 pisze:Warto wrócić do przeszłości - byliśmy w stanie "wykraść" z Arsenalu Vieire czy nawet wygrać z nimi wyścig po przereklamowanego Melo.
A teraz ? Manolas, Rabiot ? - sami sobie dopiszcie resztę ...
Vieira najlepsze lata miał za sobą. Melo (za 25 melonów) za sukces uważa już chyba tylko Secco (i Ty?).
Szikit pisze:Mnie zastanawia, skąd jeszcze za Conte, miała się znaleźć kasa na Iturbe? Tym mieliśmy uspokoić trenera i pokazać, że walczymy o LM? Chyba to jedyna opcja, bo ta kasa nagle zniknęła.
Może było tak, że albo Morata, albo Iturbe? Może dlatego Conte odszedł (wątpię :) )

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 18:55

AdiZ pisze:
AdiJuve pisze:
pumex pisze:Może ja odpowiem za Jakku. Jeśli Pirlo w nadchodzącym sezonie nagle się skończy a trenerem ciągle będzie Allegri, to za registę będzie robił Marchisio - pewne info. Natomiast naturalnie nie ma żadnych plotek w kontekście pozyskania kogoś a'la Pirlo podczas przyszłorocznego mercato.
To jest dobra zagadka. To tylko moje niczym niepoparte domysły, ale realnym wydaje się scenariusz, w którym Conte wraca z urlopu i dowiaduje się, że owszem, Iturbe będzie, ale kosztem Vidala, na co Antonio spakował się i wyszedł. Po utracie charyzmatycznego trenera będącego jednym z centralnych punktów drużyny zarząd uznał, że nie może pozwolić sobie na utratę kolejnego arcyważnego elementu jakim jest Vidal i stąd brak kasy, która wcześniej była przeznaczona na Iturbe.
Myślałem,ze już temat odejścia Conte bo Vidala chcą mu sprzedać się skończył a tu wyjeżdżasz z takim czymś. Gdyby mieli sprzedać Vidala to na pewno obok Iturbe by obiecali Antkowi jeszcze jednego grajka za ok 30 baniek, a może nawet pokusiliby się o Sancheza. Wg mnie temuatu odejścia Vidala nie było nigdy, a Conte swoje jazdy miał i chciał wszystkim rządzić, co obrazuje jego pozycja w reprezentacji gdzie jest tym,który ma decydować o wszystkim. Pewnie w Juve mu powiedzieli,że musi liczyć się z ograniczonym budżetem a Conte chciał wielkich transferów i o to się rozeszło. Jakby Vidal miał odejść to by nie patrzyli czy Conte zostaje czy nie.
A co do Iturbe niby Juventus dawał i 25 baniek a do Romy poszedł za 22.
Pewnie Marotta dawał im 25 baniek, tyle,że Marrone wycenił na 10, Quagliarelle na 5 i 10 w 3 rocznych ratach:) Najbardziej prawdopodobne:)
Pumex chociaż pogłówkował i z szczępków informacja wysnuł hipotezę, która wydaje się bardzo realna. Ty żyjesz w wyimaginowanym świcie gdzie piłkarz pokroju Vidala nie jest na sprzedaż bo nie. Niestety życie jest brutalne a mercato to mercato. Rządzi się swoimi prawami. Dzisiaj Vidal jest jutro go nie ma. Nie wiem co Conte obiecali jak by sprzedali Vidala, ale obiecywali, że go nie sprzedadzą i wzmocnią drużynę.
Wyimaginowany świat to może masz za oknem, spójrz zobacz, czy jeszcze trawa i drzewa rosną czy już popłynąłeś hen w dal:)
Nie oszukujmy się jeżeliby była realna to by Vidala w Juve nie było.Zarząd by nie patrzył na Conte tylko wykorzystał fakt,że Antek odszedł i wszystko tak zrobił żeby wyszło,że Vidal odszedł bo Conte zostawił Juve i wtedy mieliby czystą kartkę bo wszystko by poszło na Conte. Ale Vidal jest w Juve, więc moja hipoteza niestety prawdziwa wg Twojego rozumowania być nie może.
Zresztą człowieku czy ja gdzieś napisałem,ze Vidal nie odejdzie bo nie? Znajdź taką moja wypowiedź to możemy dyskutować.
AdiZ pisze: Conte i tak by nie dostał ani Iturbe ani Sancheza bo obaj mieli ważne kontrakty z swoimi klubami. Nawet po sprzedaży Vidala, ani Iturbe ani Sancheza ani Di Maria ani Cuadrado. Ci piłkarze maja ważne kontrakty z swoimi klubami. Taka sytuacja.
Ni to śmieszne ni zabawne ani też prawdziwe.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 19:46

Ahh gdybyśmy mieli przy młodym zdolnym Comanie jeszcze Depaya w to mercato była by bajka;)
ale wątpie, prędzej przyjdzie za 15 mln Bonaventura niż Depay.
Mam nadzieje że te transfery Comana, Moraty troche pokazują że otwieramy się na graczy z zagranicy, na młodziaków którzy dadzą nam troche polotu, za bardzo ostatnimi latami się nastawialiśmy na włochów i sztywną gre, bez żadnego zaskoczenia.

Oficjalnie Nani zamienił United na Sporting, w przeciwną stronę udał się Nani.
Bardzo dziwny ruch portugalczyka, mógłby jeszcze lepszy klub sobie znaleźć, dziwne że się dał namówić.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 20:41

sebatiaen pisze:Oficjalnie Nani zamienił United na Sporting, w przeciwną stronę udał się Nani.Bardzo dziwny ruch portugalczyka
O ####, sklonowali Portugalczyka :shock: Cza poprosić Messiego o dawkę nasienia. Ronaldo też

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 20:50

sebatiaen pisze: Oficjalnie Nani zamienił United na Sporting, w przeciwną stronę udał się Nani.
Bardzo dziwny ruch portugalczyka, mógłby jeszcze lepszy klub sobie znaleźć, dziwne że się dał namówić.
Nawet Marotta nie powstydziłby się takiej transakcji :wink:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 22:53

Kurde ten Depay, jakby jednak Marottcie udało się rzucić okiem w jego kierunku i jakimś cudem go pozyskać to byłoby naprawdę super.Oglądałem go już w zeszłym sezonie i naprawdę chłopak grać potrafi, wcale słabszy od Mertensa nie jest a sporo młodszy, nie stać nas na wielkie gwiazdy to warto by starać się graczy z Holandii bo tam ceny niekiedy są bardzo promocyjne.
W porównaniu z Portugalią czy nawet Włochami to tam dobrego grajka można brać za grosze.
De Vrij w Lazio za 8,5mln, Indi w Porto za 8, Rojo w United za 25(a tak bardzo chciał odejść,że zrezygnował z treningów w Lizbonie) +Nani za friko i pewnie United płaci mu pensje, jakby dwa różne światy a wg mnie De Vrij w niczym Rojo nie ustępuje.
Naprawdę w Holandii nie cenią za wysoko swoich graczy a Marotta lubi okazję,wiec powinien to wykorzystać, w sumie nie wiem czemu zupełnie omijamy ten rynek, praktycznie zero zainteresowania graczami z Holandii;/
Kadra oparta głównie na graczach z Eredivisie ugrała 3 miejsce na MŚ a i tak ceny tych graczy nie skoczyły zbytnio, dlatego mam nadzieję,ze Marotta wysupła trochę grosza i uda mu się sięgnąć po tego Depaya.
Nadzieja umiera ostatnia:)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 23:14

zahor pisze:
jakku1 pisze: Co do Pastore, to mysle, ze jego transfer bedzie ciezki do przeprowadzenia z jednego i prostego powodu.
Zawodnik ma obowiazujacy kontrakt ze swoim aktualnym klubem :twisted:
:prochno:
zahor pisze: Skoro juz tu zawitales, to zadam pytanie - czy jakiekolwiek, chocby najmniej wiarygodne zrodla pisaly cokolwiek o jakims nastepcy Pirlo, czy tez jak Andrzej sie skonczy to rezygnujemy z gry z playmakerem w srodku pola?
Szczerze mowiac, to jedynym, powaznie laczonym z nami graczem, ktory moglby pelnic taka funkcje jest Rabiot. Nie znam Francuza na tyle, zeby powiedziec, ze faktycznie on sie nadaje na registe, ale jestem pewien, ze w tym kontekscie sie na jego temat pisalo.

O innych nazwiskach cisza. Kiedys byly jeszcze jakies spekulacje np. o Clasie, ale to stara historia a ostatnimi czasy on byl bardziej laczony z Viola niz z nami.

Tymczasem LGDS donosi, ze Falcao nigdy nie byl tak blisko przenosin do Turynu :prochno:. To trzeba miec fantazje.

A co do naszych ostatnich dzialan na rynku i ich analizy to zgadzam sie z Szikitem:
Szikit pisze:Co do tych nazwisk przewijających się w prasie. Moim zdaniem Marotta szuka jakiegoś cennego odpadu, na razie sonduje sytuacje kilku piłkarzy. Pewnie do końca okienka będziemy czytać o nich, a nasz Szalonooki po prostu czeka, czy któryś z klubów nie zgodzi się w akcie desperacji na wyp. z opcją wykupu.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2014, 23:20 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 23:19

Szczerze wątpię, aby przyszedł do nas Depay skoro nikt nas z nim nie łączy i nie łączył, a do końca okienka zostało tak niewiele czasu. Zresztą osobiście nie liczę, aby doszło do jakichkolwiek ruchów.

Manolas lub Nastasic, cóż nie mówię, że perspektywicznie któryś z tych zawodników by się nam nie przydał, ale wydawanie około 15 mln na kolejnego rezerwowego w sytuacji gdy za 20 można wyciągnąć Lavezziego... Ja bym nawet chwili się nie zastanawiał jeżeli w kasie zostało choć trochę euro

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 00:17

pumex pisze:Kto liczy na jakąś bombę transferową w ostatnie dni mercato ten naiwniak. Luisao i wsio.
O, ten to jest prawdziwa bomba. Bomba urywajaca nam noge.

Skoro od poczatku bylo wiadomo, ze mamy 2zł. na mercato, to bylo brac tego Vidicia na obrone za friko, bylo podpisac z Eto'o za friko. To oczywiscie nie wielkie kraki na teraz czy talenciaki na przyszlosc, ale dadza dwa lata spokoju i czas, zeby skonkretyzowac dzialania na kims powaznym, a i pewna jakosc gwaratuja (szczegolnie na slaba Serie A).

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 09:39

juz nawet jakby plotek transferowych związanych z Juve było mniej. także jeżeli kogoś sprowadzimy to w ostatni dzień mercato i nie bedą to nazwiska z najwyższej półki, a jedynie uzupełnienia ławki rezerwowych bądź Primavery...

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 09:55

Ten brytyjski dziennikarz zaufany dla manuru twierdzi, że ma zaufane źródła informacji w Turynie, dzięki którym wie, że Vidal odejdzie.

Gościu wymyśla swoje rewelacje co tydzień, przy czym co najmniej 2 razy Vidal już był na testach na wyspach, miał już wybrany numer itp.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 09:59

ozi(Forza_Juve) pisze:juz nawet jakby plotek transferowych związanych z Juve było mniej. także jeżeli kogoś sprowadzimy to w ostatni dzień mercato i nie bedą to nazwiska z najwyższej półki, a jedynie uzupełnienia ławki rezerwowych bądź Primavery...
Moim zdaniem my już zakończyliśmy okienko, a te wszystkie doniesienia to tylko ploty. No ewentualnie ten Luisao kij wie po co.
Zabek pisze:Jeśli faktycznie tak zakończymy marcato bez przysłowiowej kropki na i to będzie ta słabe marcato nawet nie wiem czy nie najsłabsze odkąd pamiętam i jedyny sukces wg. mnie to zatrzymanie Vidala.
Mam tak samo.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2014, 10:05 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
Zabek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2014, 10:02

Jeśli faktycznie tak zakończymy marcato bez przysłowiowej kropki na i to będzie ta słabe marcato nawet nie wiem czy nie najsłabsze odkąd pamiętam i jedyny sukces wg. mnie to zatrzymanie Vidala.

Zablokowany