Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 11:50

Tylko co my im damy?
Marotta da 1 mln za wypożyczenie i 10 po roku za transfer:(
Psv na bank na takie coś nie pójdzie.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 11:51

Brutalo pisze:Obecnie redaktorzy Sky kombinują, że gdyby sprzedać Arturo za 60 mln dałoby się kupić Guarina za 14, Lavezziego za 21, Manolasa za 6 (beng, idzie do Arsenalu za 10), Nastasic 21 i Chicharito 14...
To ja podziękuję, nawet jak kilku z nich by się przydało. Takiego Guarina oczywiście fajnie by mieć (z perspektywy czasu szkoda, że zimowa wymiana na Vucinicia nie wyszła-aczkolwiek byłoby niedobrze widząc Mirko w czarno-granatowej koszulce), ale Vidala to by nam nie zastąpił. Widać to choćby po reprezentacji, gdzie był rezerwowym. Kupując Nastasicia niepotrzebny na Manolas i odwrotnie, więc SKY trochę pojechało. Nie jestem, jakimś fanem wydawania ponad 30 mln na zawodnika, ale po sprzedaży Vidala trzeba by przeznaczyć sporą część kwoty na zawodnika podobnej klasy (np. tak jak zrobiło Atletico Aguero=>Falcao, czy kiedyś Juve Zidane=>Nedved) o co oczywiście trudno. Ogólnie mam podobne zdanie co @mrozzi, raczej mało prawdopodobna jest sprzedaż Chilijczyka i dla mnie zawsze bardziej miarodajne są słowa trenera, dyrektora lub prezesa Juventusu niż chilijskich bądź angielskich brukowców. Oczywiście jakaś tam obawa jest (Diego odszedł w podobnym momencie mercato i też wbrew słowom trenera), ale bardziej prawdopodobne jest to, że Vidal zostaje.
Co do wspominek sprzed calciopoli to jakos nie uważam, że wcześniej wydawaliśmy więcej, różnica jest taka, że świat poszedł do przodu i często wydaje się 20 mln za zawodnika, który niekoniecznie jest pewniaczkiem, do tego płace są wywindowane. A i też od pewnego momentu kupowaliśmy gwiazdy bliskie "30" - Emerson, Vieira, Nedved przecież przyszli w podobnym wieku co Tevez...
zahor pisze:
Alfa i Omega pisze:Pasquato i Islę wykupić musieliśmy, jeśli chcemy zachować relacje z Udine takie, jakie mamy - czyli dobre. Friuliani nie byliby zbyt szczęśliwi dostając od nas zgniłe jaja, na których raczej nie zarobią ;)
Ehh, to jest chyba w chwili obecnej jeden z najpopularniejszych mitów na JuvePoland.
Sprawę z Islą to trzeba załatwić w jedną albo drugą stronę. Może liczą że ponad dyszkę ktoś za niego zapłaci.
Virgil pisze: A to, że nie mamy kasy to mit który maskuje nieudolność Marotty w jej wydawaniu : (...)

Podliczyłem już sprzedaże (Matri, Peluso,Elja) Zezol wydał 65mln !!(...)a taką kwotę to można kupić 3 świetnych zawodników do pierwszej "11"
Wszystko fajnie, tylko to nie jest tak, że te pieniądze by leżały i czekały, tylko zamiast tego przyszli by inni inni zawodnicy. Dajmy na to, zamiast Elii inny skrzydłowy który też mógłby wypalić albo nie. Oczywiście były niewypały jak ten nieszczęsny Martinez (w ogóle to na solojuve pisali ostatnio, że jednak jego kontrakt jeszcze trwa i został wypożyczony do Urugwaju!).
Bonucciego przepłaciliśmy? Niby 15 mln, ale większość została spłacona kartami Criscito i Almirona, pieniędzy poszło jakieś 4-5 mln. Gdzie teraz jest Leo, a gdzie ci dwaj?
@Arbuzini - nie chce mi się już cytować, ale jednak Martinez to był gorszy transfer niż Ogbonna. Z tego drugiego jeszcze jest szansa, że coś będzie.
Jakby się udało wypożyczyć Lavezziego lub Falcao to by było mistrzostwo, tyle, że na pierwszego nie zgodzi się PSG, a drugi za dużo zarabia, więc klops. Sprzedaży Llorente sobie nie wyobrażam.
Pastore? Ja tam nie chcę trequartisty, wolałbym jakiegoś cofniętego napastnika, który może schodzić na skrzydło.
Ciekawe ile tak naprawdę zostało kasy na mercato. Pewnie niewiele, podejrzewam, że ta część za którą mieliśmy kupić Iturbe, poszła na Moratę.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 12:08

Oczywiście że masz rację na temat fakt iż nikt nie daje gwarancji na to że jakikolwiek transfer by się sprawdził ale Marotta wydał 65mln (już licząc sprzedaże części tych zawodników) na zawodników z których ani jeden się nie sprawdził nawet w roli rezerwowego :angry:

Przecież to astronomiczna kwota jak na tych zawodników, gdyby nie to że Matri i Elja odeszli za jakieś w miarę do przełknięcia pieniądze to kwota ta wraz z opłatami za wypożyczenia Anelki itd. byłaby bliska 90mln !

o sile naszej drużyny decydowali zawodnicy za free ale tutaj to moim zdaniem więcej szczęścia niz rozumu miał Marotta
- o ile Pirlo to był zawsze piłkarz wielkiej klasy to Barzargli czy Pogba nie byli sprowadzani z nadzieją że będą naszą główną siłą, i bardzo ważnymi postaciami pierwszej "11" fajnie że tak się to ułożyło ale nikt nie przypuszczał że tak będzie. Mieli być uzupełnieniem składu, rezerwowymi.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 13:08

Ooo Depay, otóż to wolałbym jego od Lavezziego czy Pastore, młody chłopak o wielkich umiejętnościach.PSV cen nie winduje jak kluby z Portugalii, więc może i za 20 baniek dałoby radę go wyrwać, ale trzeba się spieszyć póki Van Gaal śpi na Old Trafford:)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 13:38

Jaki Depay? Jakie 20 milionów?

Przestańmy siebie oszukiwać, aktualnie rozmowa o pozyskaniu Lavezziego, Pastore, Depaya czy Joveticia jest tak sensowna, jak debata o kupnie Rooneya czy Di Marii. Co z tego, że ci pierwsi pewnie byliby 3-krotnie tańsi, skoro i tak ich wartość przekracza nasze możliwości, co jest mocno wstydliwe. Innego wrażenia nie można odnieść po naszych podchodach do np. Manolasa.

Kto liczy na jakąś bombę transferową w ostatnie dni mercato ten naiwniak. Luisao i wsio.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 14:02

No w sumie moze i masz racje;/ Niestety ale większa część budżetu zostało roztrwoniona na głupoty ale jeżeli teraz nie stać Juventus na rzucenie jeszcze 20 baniek dodatkowo i bycie ok 30 baniek na "-" to za rok pewnie znowu nie będzie Juventusu na to stać a za coś będzie trzeba wykupić Pereyrę,Romulo czy Sturaro, oby się nie okazało,że to na razie słabe mercato zablokuje od razu kolejne;/ Miała być jakość, dalej jest ilość;/

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 14:40

pumex pisze:Jaki Depay? Jakie 20 milionów?

Przestańmy siebie oszukiwać, aktualnie rozmowa o pozyskaniu Lavezziego, Pastore, Depaya czy Joveticia jest tak sensowna, jak debata o kupnie Rooneya czy Di Marii. Co z tego, że ci pierwsi pewnie byliby 3-krotnie tańsi, skoro i tak ich wartość przekracza nasze możliwości, co jest mocno wstydliwe. Innego wrażenia nie można odnieść po naszych podchodach do np. Manolasa.

Kto liczy na jakąś bombę transferową w ostatnie dni mercato ten naiwniak. Luisao i wsio.

Podpisuje się pod tym !

Myślę że nawet 4 melony za Luisao odstraszy naszych działaczy (akurat to by było nawet dobre rozwiązanie)

Nie mamy już kasy więc jeżeli mamy się spodziewać jakiegoś transferu
to tylko wypożyczenie z opcją wykupu a takie rozwiązanie w przypadku zawodników jak Lavezzi Pastore czy nawet Depay nie wchodzi w grę.

Warto wrócić do przeszłości - byliśmy w stanie "wykraść" z Arsenalu Vieire czy nawet wygrać z nimi wyścig po przereklamowanego Melo.
A teraz ? Manolas, Rabiot ? - sami sobie dopiszcie resztę ...

Mimo wszystko oceniam mercato na +
Z naszym kochanym DS (u którego można znaleźć coraz więcej wpadek niż sukcesów) oraz przy aktualnych realiach włoskiej piłki i tak wyszliśmy z twarzą - taka jest moja opinia.

Jedyne do czego można się przyczepić to fakt że po zeszłorocznej niespodziance w postaci Teveza można było oczekiwać takiej wisienki
na torcie i w tym roku - trudno ... jest jak jest ale trzeba się cieszyć i doceniać to co się ma.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:00

jakku1 pisze: Co do Pastore, to mysle, ze jego transfer bedzie ciezki do przeprowadzenia z jednego i prostego powodu.
Zawodnik ma obowiazujacy kontrakt ze swoim aktualnym klubem :twisted:

Skoro juz tu zawitales, to zadam pytanie - czy jakiekolwiek, chocby najmniej wiarygodne zrodla pisaly cokolwiek o jakims nastepcy Pirlo, czy tez jak Andrzej sie skonczy to rezygnujemy z gry z playmakerem w srodku pola?

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:05

Co do tych nazwisk przewijających się w prasie. Moim zdaniem Marotta szuka jakiegoś cennego odpadu, na razie sonduje sytuacje kilku piłkarzy. Pewnie do końca okienka będziemy czytać o nich, a nasz Szalonooki po prostu czeka, czy któryś z klubów nie zgodzi się w akcie desperacji na wyp. z opcją wykupu.

Mnie zastanawia, skąd jeszcze za Conte, miała się znaleźć kasa na Iturbe? Tym mieliśmy uspokoić trenera i pokazać, że walczymy o LM? Chyba to jedyna opcja, bo ta kasa nagle zniknęła.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:05

Depay to bylby strzal w 10. Moim zdaniem lepszy nawet od Iturbe ale uwazam ze niestety go nie pozyskamy i pewnie wyladuje gdzies w Anglii za 15mln. Depay>Pastore>Lavezzi

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Sybir1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:06

Nadejdzie ostatni dzień mercato i otrzymamy taką wypowiedź Marotty: "Pozyskaliśmy zawodników, którzy znacząco podniosą jakoś naszego zespołu. Poszukiwaliśmy jeszcze napastnika i środkowego obrońcy, jednak wszyscy zawodnicy, którym się interesowaliśmy mają ważne umowy ze swoimi klubami, co znacząco utrudniło negocjacje" :D :smile:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:19

Niestety ale do pierwszej 11 ściągamy graczy za grosze, za to na rezerwowych mamy wręcz nieograniczony budżet;/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:27

zahor pisze:Skoro juz tu zawitales, to zadam pytanie - czy jakiekolwiek, chocby najmniej wiarygodne zrodla pisaly cokolwiek o jakims nastepcy Pirlo, czy tez jak Andrzej sie skonczy to rezygnujemy z gry z playmakerem w srodku pola?
Może ja odpowiem za Jakku. Jeśli Pirlo w nadchodzącym sezonie nagle się skończy a trenerem ciągle będzie Allegri, to za registę będzie robił Marchisio - pewne info. Natomiast naturalnie nie ma żadnych plotek w kontekście pozyskania kogoś a'la Pirlo podczas przyszłorocznego mercato.
Szikit pisze:Mnie zastanawia, skąd jeszcze za Conte, miała się znaleźć kasa na Iturbe? Tym mieliśmy uspokoić trenera i pokazać, że walczymy o LM? Chyba to jedyna opcja, bo ta kasa nagle zniknęła.
To jest dobra zagadka. To tylko moje niczym niepoparte domysły, ale realnym wydaje się scenariusz, w którym Conte wraca z urlopu i dowiaduje się, że owszem, Iturbe będzie, ale kosztem Vidala, na co Antonio spakował się i wyszedł. Po utracie charyzmatycznego trenera będącego jednym z centralnych punktów drużyny zarząd uznał, że nie może pozwolić sobie na utratę kolejnego arcyważnego elementu jakim jest Vidal i stąd brak kasy, która wcześniej była przeznaczona na Iturbe.

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:32

pumex pisze:
zahor pisze:Skoro juz tu zawitales, to zadam pytanie - czy jakiekolwiek, chocby najmniej wiarygodne zrodla pisaly cokolwiek o jakims nastepcy Pirlo, czy tez jak Andrzej sie skonczy to rezygnujemy z gry z playmakerem w srodku pola?
Może ja odpowiem za Jakku. Jeśli Pirlo w nadchodzącym sezonie nagle się skończy a trenerem ciągle będzie Allegri, to za registę będzie robił Marchisio - pewne info. Natomiast naturalnie nie ma żadnych plotek w kontekście pozyskania kogoś a'la Pirlo podczas
przyszłorocznego mercato.
Są plotki łączące nas z jednym z takich zawodników. Jego kontrakt z obecnym klubem kończy się za rok i miałby do nas dołączyć za darmo, właśnie za rok. Chodzi mi oczywiście o Adriena Rabiota.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2014, 15:44

pumex pisze:
Może ja odpowiem za Jakku. Jeśli Pirlo w nadchodzącym sezonie nagle się skończy a trenerem ciągle będzie Allegri, to za registę będzie robił Marchisio - pewne info. Natomiast naturalnie nie ma żadnych plotek w kontekście pozyskania kogoś a'la Pirlo podczas przyszłorocznego mercato.
Szikit pisze:Mnie zastanawia, skąd jeszcze za Conte, miała się znaleźć kasa na Iturbe? Tym mieliśmy uspokoić trenera i pokazać, że walczymy o LM? Chyba to jedyna opcja, bo ta kasa nagle zniknęła.
To jest dobra zagadka. To tylko moje niczym niepoparte domysły, ale realnym wydaje się scenariusz, w którym Conte wraca z urlopu i dowiaduje się, że owszem, Iturbe będzie, ale kosztem Vidala, na co Antonio spakował się i wyszedł. Po utracie charyzmatycznego trenera będącego jednym z centralnych punktów drużyny zarząd uznał, że nie może pozwolić sobie na utratę kolejnego arcyważnego elementu jakim jest Vidal i stąd brak kasy, która wcześniej była przeznaczona na Iturbe.
Myślałem,ze już temat odejścia Conte bo Vidala chcą mu sprzedać się skończył a tu wyjeżdżasz z takim czymś. Gdyby mieli sprzedać Vidala to na pewno obok Iturbe by obiecali Antkowi jeszcze jednego grajka za ok 30 baniek, a może nawet pokusiliby się o Sancheza. Wg mnie temuatu odejścia Vidala nie było nigdy, a Conte swoje jazdy miał i chciał wszystkim rządzić, co obrazuje jego pozycja w reprezentacji gdzie jest tym,który ma decydować o wszystkim. Pewnie w Juve mu powiedzieli,że musi liczyć się z ograniczonym budżetem a Conte chciał wielkich transferów i o to się rozeszło. Jakby Vidal miał odejść to by nie patrzyli czy Conte zostaje czy nie.
A co do Iturbe niby Juventus dawał i 25 baniek a do Romy poszedł za 22.
Pewnie Marotta dawał im 25 baniek, tyle,że Marrone wycenił na 10, Quagliarelle na 5 i 10 w 3 rocznych ratach:) Najbardziej prawdopodobne:)

Zablokowany