Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 11:01

Jaki, kurde, Reus? Piłkarz o tej klasie, o podobnym statusie, na podobnym etapie kariery, nie przeszedł do Juve od ponad 10 lat i nie przejdzie przez kolejnych kilka. Reusa im się zachciało :lol:

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 12:15

Ta...Reus do Juve, he he - kogoś mocno pogięło :rotfl:
A jesli chodzi o nasze poczynania transferowe, zbliżamy się nieuchronnie do planu "Z" skoro zakontraktowanie Manolasa dla takiego klubu jak Juve to problem... :lol:
sebatiaen pisze:
hehe zobaczcie na calcionews top news i fote Marotty;)
Niezłe... :D
Już za sam wygląd powinien z hukiem wylecieć z tego klubu razem z Allegrim...
Padłem na klatę jak zobaczyłem tę jego sweetaśną focię... :lol:

Obrazek
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 13:56

JUVENTUS kompromituje się z tymi transferami.
Żeby nie potrafić zakontraktować Kastosa Manolasa czy Matji Nastasicia...
WSTYD!!!!!!!!!!!!
Poczynania Juventus na rynku transferowym są na poziomie jakiegoś prowincjonalnego klubiku... ILEŻ MOŻNA!!!
Wypożyczenia, płatności na raty, targowanie się o 2-3 mln EURO...
Ojciec i Wujek w grobie się przewracają na poczynania Andrei i Zarządu...
:angry: :doh: :/

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 14:27

francois pisze:
Arbuzini pisze:Owszem, nasza kadra jest dość wiekowa, ale średnią generują głównie Storari (37 l.), Buffon (36 l.), Pirlo (35 l.) oraz Barzagli (33 l.). Zawodnicy z krótkim terminem ważności, ale w większości topowych klubów na świecie pełniliby podobną rolę, jak w Juventusie.
Z jednej strony masz rację, ale przeanalizujmy potencjalną pierwszą jedenastkę:
Buffon (36) - Evra (33), Chiellini (30), Barzagli (33), Lichtsteiner (30) - Pogba (21), Pirlo (35), Vidal (27) - Marchisio (28 ) - Tevez (30), Llorente (29)
Mój kalkulator wskazuje średnią ponad 30 lat (!)
Nie wygląda to dobrze, ale w miejsce Barzagliego można wstawić równie dobrze Bonucciego, Evry lub Pirlo Asamoaha i jest trochę lepiej. O atak, tak jak pisałem wcześniej, się nie martwię. Bardzo wierzę w Berardiego i Comana, a co z tego Moraty będzie to jeszcze zobaczymy. Taki totalnie nieobiecujący to on nie jest, bo w Segunda Devision i Hiszpanii U-21 radził sobie wyśmienicie zarówna na szpicy, jak i boku ataku. Myślę, że prędzej niewypałem będzie od strony warunków transakcji niż od sportowej, co w sumie jest marnym pocieszeniem :P

Póki co jeszcze nie mam zamiaru lamentować nad wiekiem naszej drużyny. Dopiero za rok mogę zacząć wylewać gorzkie żale. Wtedy będzie wiadomo, jak do drużyny wprowadziły się nasze nowe nabytki, jak poradzili sobie młodzi zawodnicy na wygnaniu i jakie ruchy na rynku transferowym planuje klub.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 14:35

Lucas87 pisze:A pisał już ktoś o tym, że kompletnie zapomniany Olivier Kapo zasilił szeregi Korony Kielce? :prochno:
Nie, jesteś pierwszy i jedyny, Lucasie :ok: :bravo: :D Pisali o tym, w temacie do tego przeznaczonym, kto by się spodziewał. http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 104#774104

Nie chcę żadnego Luisao :stop:

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 15:04

Jeśli była kasa na Iturbe, to nie wiem czemu Juventus nie składa oferty za Reuse, skoro jest do wyciągnięcia za 27 mln. Dla mnie to 1 z najlepszych piłkarzy na świecie.

Forza Juve!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 15:19

Nie wiem czego Wy niby oczekujecie, jeżeli daje ponad 35 baniek na graczy takich jak Morata,Isla,Marrone,Sturaro czy Pasquato z których żaden nie jest wstanie podnieść jakości pierwszej 11, a czy ławki? Nie byłbym taki pewien. No to skąd ma być kasa na konkretne wzmocnienia?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 15:49

pumex pisze:Jaki, kurde, Reus? Piłkarz o tej klasie, o podobnym statusie, na podobnym etapie kariery, nie przeszedł do Juve od ponad 10 lat i nie przejdzie przez kolejnych kilka. Reusa im się zachciało :lol:
Nie dasz pomarzyć do konca Sierpnia? Musisz taki byc?:(

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 16:53

Z tym Reusem to jest dość ciekawie i ja nie do końca tego rozumiem. Z tego co wyczytałem klauzula wykupu Marco wynosi 25 mln, więc się dziwię czemu kluby się o niego nie biją bo według transfermarktu wyceniany jest on na 2 razy tyle! Zarobków też nie ma jakiś kosmicznych bo bodajże 4 mln euro rocznie. Wydaje mi się, że problem polega w tym, że sam zawodnik jest bardzo przywiązany do Dortmundu i nie ma zamiaru opuszczać swojego klubu i może dlatego tak sobie cenię tego piłkarza i bardzo lubię bo przecież jakby chciał to mógłby odejść i zgarniać ogromną kasę, trochę jak nasz Vidal tylko, że z tym do końca nie wiadomo. Marco jest jednym z moich marzeń jako wzmocnienie i żeby biegał u nas z 11 bo nie oszukujmy się po odejściu Nedveda ten numer bardzo stracił na wartości.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 17:14

Haris pisze:nie oszukujmy się po odejściu Nedveda ten numer bardzo stracił na wartości.
Trochę ? Mało to powiedziane...nie rozumiem kto dopuścił do tego aby po takim zawodniku ten numer przejął paralita kuczer...w tym klubie każdy jest poniżej minimalnego pułapu myśleniowego łącznie z Agnellim, który po dobrym porządku robienia porządków w klubie olał Juve i pozwolił go zamieniać w przeciętność takiemu Marotcie, którego jest zresztą pionkiem i popychadłem...

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 17:35

Reus musi kochać Borussię miłością najczystszą, skoro Watzke powiedział zimą, że jest ich jedynym zawodnikiem, który ma klauzulę odejścia w kontrakcie.

Jaja z tym obrońcą. Ani Manolas, ani Luisao nie przyjdą, chyba znowu będzie casting w ostatnich dniach mercato. Czekamy na tradycyjną karuzelę osobowości: Bocchetti, Andreolli... :prochno:

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 17:40

Ouh_yeah pisze:Reus musi kochać Borussię miłością najczystszą, skoro Watzke powiedział zimą, że jest ich jedynym zawodnikiem, który ma klauzulę odejścia w kontrakcie.

Jaja z tym obrońcą. Ani Manolas, ani Luisao nie przyjdą, chyba znowu będzie casting w ostatnich dniach mercato. Czekamy na tradycyjną karuzelę osobowości: Bocchetti, Andreolli... :prochno:
Klauzula Reusa aktywuje się dopiero w przyszłym sezonie, więc nie wykluczone, że BVB zechce go sprzedać juz teraz.

O Vidalu cisza, a przecież nie było go na zdjęciach...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 17:42

Ouh_yeah pisze:Andreolli...
Czemu Ty mi to robisz? Czemu? Musisz taki być?

Obrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 17:42

wojczech7 pisze:O Vidalu cisza, a przecież nie było go na zdjęciach...
Ale był na ostatnim filmie, a to już coś :happy:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2014, 19:05

Mamy połowę sierpnia...po zakończeniu sezonu opuściło nas dwóch całkiem niezłych napastników a na ich miejsce nie mamy nikogo mając na uwadze fakt, że kontuzji doznał Morata...teraz obawiam się kto tak naprawdę do nas przybędzie i coraz bardziej włosy jeżą mi się na głowie kiedy czytam o tych wszystkich alternatywach...Vucinić nieraz ratował nam doopę w trudnych momentach a i Fabio potrafił zrobić coś z niczego...co prawda nie były to tuzy ale chciałbym aby ktoś przynajmniej o ich poziomie do nas dołączył...

Obrazek
Zablokowany