Premier League
- Antek666
- Juventino
Piłkarz Arsenalu, Aaron Ramsey to człowiek-fatum 
Gdy ten trafia do siatki to często jakiś prominent, ktoś sławny trafia do trumny.... Przeglądając media niemieckie( przepraszam @jarmel, jak wolisz to dla Ciebie niech będą to media nepalskie) natrafiłem na ciekawy link pokazujący domniemania i fakty spisane przez brytyjskich dziennikarzy.
-Ramsey trafia 1 maja 2011 przeciwko M.City, dnia następnego Osama Bin Laden zostaje ustrzelony
-w październiku 2011 miał dobrą serię... wpierw strzelił przeciw Tottenhamowi, 3 dni później zmarł Steve Jobs. Późnej Walijczyk strzela przeciw Marsylii i jeszcze tego samego dnia ginie Muammar al-Gaddafi
-Luty roku 2012 gol przeciwko Sunderlandowi i mniej niż 24 godziny później Whitney Houston zostaje znaleziona martwa w swoim pokoju hotelowym
-We wrześniu 2013 gracz Arsenalu strzela wpierw ponownie w meczu z Sunderlanden, cztery dni później znowu w Lidze Mistrzów pokonuje bramkarza Marsylii. Umiera bokser Ken Norton.
Jesienią 2013 Ramsey miał serie z bramkami, aż 6 goli w 7 meczach, na szczęście tym razem obyło się bez trupów :lol: Jednakże gdy zdobywa 2 trafienia przeciw Cadriff 30 Listopada to w wypadku samochodowym ginie znany akto Paul Walker.
Później był spokój i sporo bramek Walijczyka nie okraszonych trupami, klątwa przestała być aktywna. Aż do teraz, kilka godzin po bramce w meczu o Tarczę Wspólnoty przeciw $ity znaleziony martwy zostaje Robin Williams. Kto wie może to i powrót czarnej serii, who's next?
Oczywiście to bardziej makabryczny przypadek niż jakieś fatum czy coś. Ale przyznać trzeba, że bramki Ramseya często są naprawdę zabójczymi.
Przetłumaczył,spisał i dodał coś od siebie: Ja.
Gdy ten trafia do siatki to często jakiś prominent, ktoś sławny trafia do trumny.... Przeglądając media niemieckie( przepraszam @jarmel, jak wolisz to dla Ciebie niech będą to media nepalskie) natrafiłem na ciekawy link pokazujący domniemania i fakty spisane przez brytyjskich dziennikarzy.
-Ramsey trafia 1 maja 2011 przeciwko M.City, dnia następnego Osama Bin Laden zostaje ustrzelony
-w październiku 2011 miał dobrą serię... wpierw strzelił przeciw Tottenhamowi, 3 dni później zmarł Steve Jobs. Późnej Walijczyk strzela przeciw Marsylii i jeszcze tego samego dnia ginie Muammar al-Gaddafi
-Luty roku 2012 gol przeciwko Sunderlandowi i mniej niż 24 godziny później Whitney Houston zostaje znaleziona martwa w swoim pokoju hotelowym

-We wrześniu 2013 gracz Arsenalu strzela wpierw ponownie w meczu z Sunderlanden, cztery dni później znowu w Lidze Mistrzów pokonuje bramkarza Marsylii. Umiera bokser Ken Norton.
Jesienią 2013 Ramsey miał serie z bramkami, aż 6 goli w 7 meczach, na szczęście tym razem obyło się bez trupów :lol: Jednakże gdy zdobywa 2 trafienia przeciw Cadriff 30 Listopada to w wypadku samochodowym ginie znany akto Paul Walker.
Później był spokój i sporo bramek Walijczyka nie okraszonych trupami, klątwa przestała być aktywna. Aż do teraz, kilka godzin po bramce w meczu o Tarczę Wspólnoty przeciw $ity znaleziony martwy zostaje Robin Williams. Kto wie może to i powrót czarnej serii, who's next?
Oczywiście to bardziej makabryczny przypadek niż jakieś fatum czy coś. Ale przyznać trzeba, że bramki Ramseya często są naprawdę zabójczymi.
Przetłumaczył,spisał i dodał coś od siebie: Ja.
- Vimes
- Juventino
Do startu Serie A pozostały jeszcze dwa tygodnie, więc w ramach rozgrzewki zapraszam do pogrania w Fantasy Premier League. Zainteresowanych zapraszam do tego tematu: http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=24216.
- Lucas87
- Juventino
Antek666 pisze:Przetłumaczył,spisał i dodał coś od siebie: Ja.

http://ofsajd.onet.pl/faceci/klatwa-aar ... ideo/pjwfn
Jakaś plota mignęła, że Arsenal i Liverpool muszą się bardzo postarać o Reusa, ponieważ BvB rzekomo zgodziła się na transfer Niemca do Atletico za 17 mln euro teraz i kolejną dychę w styczniu :shock: :doh:
edit:
Doceniam doceniam, czego dowodem jest fakt, iż dotąd jako jedyna osoba - postanowiłem się odnieść :CAntek666 pisze: Doceń fakt, że chciało mi się spisać to co czytałem po niemiecku na j. polski, bo jakoś redaktorom sportowym w Polsce tym razem tego się nie chciało robić. Albo zrobią to za tydzień :roll:
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2014, 14:24 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antek666
- Juventino
No i?Lucas87 pisze:Antek666 pisze:Przetłumaczył,spisał i dodał coś od siebie: Ja.![]()
![]()
![]()
http://ofsajd.onet.pl/faceci/klatwa-aar ... ideo/pjwfn

Nie powiem, tamtą linijką dodałem bo przecież zawsze muszę coś takiego dopisać, by czepiacze mieli się czego czepić, kto by pomyślał że Ty się doczepisz

Daj spokój, plota. BVB nie puści Reusa za niespełna 30 baniek, no way.Lucas87 pisze: Jakaś plota mignęła, że Arsenal i Liverpool muszą się bardzo postarać o Reusa, ponieważ BvB rzekomo zgodziła się na transfer Niemca do Atletico za 17 mln euro teraz i kolejną dychę w styczniu :shock: :doh:
- wojczech7
- Juventino
Te niemieckie media to jednak klasa, nie to co nasze, polskie. Dzięki Antek, że czuwasz i tłumaczysz takie perełki, bo byśmy ciągle żyli w niewiedzy, jaki to Ramsey niebezpieczny...
BVB może mieć interes w tym, żeby sprzedać Reusa teraz za mniej niż 30 milionów - za rok aktywuje mu się klauzula w wysokości zdaje się 25 mln, z której chętnie skorzysta np. Bayern... Widocznie uznali, że lepiej dmuchać na zimne i oddać go do Atletico za podobną sumę już teraz.
BVB może mieć interes w tym, żeby sprzedać Reusa teraz za mniej niż 30 milionów - za rok aktywuje mu się klauzula w wysokości zdaje się 25 mln, z której chętnie skorzysta np. Bayern... Widocznie uznali, że lepiej dmuchać na zimne i oddać go do Atletico za podobną sumę już teraz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Dtmiu
- Katalończyk
No i mamy niespodziankę (chociaż czy aby na pewno?) na inaugurację Premier League - Swansea pokonuje Manchester United na wyjeździe 2:1. Mecz generalnie był niezły, w pierwszej połowie gra wydawała się wyrównana, w drugiej wiatr w żagle złapał Manchester i strzelił bramkę, ale po drugiej bramce dla Swansea już się nie podnieśli.
To na co zwróciłem uwagę, to że tyle mówi się ciągle o jakiejś rewolucji Van Gaala, a tymczasem jak zobaczyłem składy dzisiejszego meczu to się za głowę złapałem - oni poza Herrerą nie dokonali chyba żadnego transferu. Chyba że chodzi o rewolucję w stylu gry, ale tego nie da się zrobić bez odpowiednich zasobów ludzkich, a wydaje się że na ten moment United takich nie ma.
Tak czy siak brawo dla Swansea, świetny mecz Sigurdssona, a także bardzo dobry debiut Gomisa któremu niewiele zabrakło do zdobycia premierowej bramki.
To na co zwróciłem uwagę, to że tyle mówi się ciągle o jakiejś rewolucji Van Gaala, a tymczasem jak zobaczyłem składy dzisiejszego meczu to się za głowę złapałem - oni poza Herrerą nie dokonali chyba żadnego transferu. Chyba że chodzi o rewolucję w stylu gry, ale tego nie da się zrobić bez odpowiednich zasobów ludzkich, a wydaje się że na ten moment United takich nie ma.
Tak czy siak brawo dla Swansea, świetny mecz Sigurdssona, a także bardzo dobry debiut Gomisa któremu niewiele zabrakło do zdobycia premierowej bramki.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Lol. Chyba nie sądzisz, że oddamy Vidala w tym momencie? Mamy drugą połowę sierpnia i na pewno nie mielibyśmy już czasu, by zastąpić Chilijczyka kimś klasowym. Allegri zapewnia, że Arturo wraca do gry w przyszłym tygodniu. Psy (dziennikarze) szczekają, a karawana jedzie dalej.Dragon pisze:Boję się, że teraz ManUtd. może poważnie zainteresować się Vidalem... :roll:
Pozdro dla całej gimbazy kibicującej Diabłom. Rzekomo United jest tak mocne.. Spoko - pewnie się pocieszają, że do finału LM jeszcze daleko.

- bendzamin
- Redaktor
Kupili też Shawa, który ponoć jest grubawy, a pierwsze 4 tygodnie sezonu uciekną mu z powodu kontuzji :lol: Od jutra plotki na temat Vidala przyspieszają kilkukrotnie, potwierdzone info.Dtmiu pisze:To na co zwróciłem uwagę, to że tyle mówi się ciągle o jakiejś rewolucji Van Gaala, a tymczasem jak zobaczyłem składy dzisiejszego meczu to się za głowę złapałem - oni poza Herrerą nie dokonali chyba żadnego transferu
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Podobnie jak to, że na forum ponownie zaczną się lamenty, płacze i zdjęcia Vidala z koszulką United - przerobione na szybkiego w paint rzecz jasna.bendzamin pisze:Od jutra plotki na temat Vidala przyspieszają kilkukrotnie, potwierdzone info.
Żeby dolać oliwy do ognia dodam tylko, że VG nie chciał odpowiadać na pytania dotyczące Arturo i podkreślił, że na tematy związane z mercato rozmawia jedynie z dyrektorem sportowym.

- pumex
- Juventino
...kilkunastokrotniebendzamin pisze:Od jutra plotki na temat Vidala przyspieszają kilkukrotnie, potwierdzone info.
Oglądałem jedynie I połowę i wrażenia takie jak yanquez napisał w temacie o fantasy - deja vu naszego 3-5-2, tylko nieco szybsze - mnóstwo bezpiecznych podań nietworzących żadnej przewagi i znikoma ilość okazji podbramkowych oraz strzałów na bramkę Fabiańskiego.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mrozzi wyśmiewa ludzi bojących się o sprzedaż Vidala twierdząc, że nie ma szans, żebyśmy sprzedali go w środku czy pod koniec sierpnia, ale historia pokazuje, że jak przychodzi oferta 50-60 milionów, a zawodnik "nie wyklucza" transferu, to nawet najbardziej zawzięty prezes sprzeda go choćby na 5 godzin przed końcem okienka.
Pomocnika na poziomie Vidala i tak byśmy nie kupili, nawet jakby odszedł dwa miesiące temu.
Co do meczu - nie porwał mnie. Swansea niczego szczególnego nie pokazało i trochę to smutne, że niezła gra w obronie plus trzy szybsze akcje w ataku wystarczą na pokonanie Manchesteru United. Dopiero koło 30 minuty się zorientowałem, że w bramce gości jest Fabiański.
Pomocnika na poziomie Vidala i tak byśmy nie kupili, nawet jakby odszedł dwa miesiące temu.
Co do meczu - nie porwał mnie. Swansea niczego szczególnego nie pokazało i trochę to smutne, że niezła gra w obronie plus trzy szybsze akcje w ataku wystarczą na pokonanie Manchesteru United. Dopiero koło 30 minuty się zorientowałem, że w bramce gości jest Fabiański.
- @D@$
- Juventino
Czyli to jednak bujda, że w Anglii nie ma dyrektorów sportowych, tylko menedżer zajmuje się wszystkim?mrozzi pisze:Żeby dolać oliwy do ognia dodam tylko, że VG nie chciał odpowiadać na pytania dotyczące Arturo i podkreślił, że na tematy związane z mercato rozmawia jedynie z dyrektorem sportowym.Jego zdaniem piłkarzy można kupić w 24 godziny i to jest normalne.