FIFA świętuje 100-lecie istnienia
- KwiAtek
- Juventino
Międzynarodowa Federacja Piłkarska (FIFA) rozpoczęła w środę obchody 100-lecia istnienia. Na początek ujawniła nazwiska pięciu zawodników z listy 100 najlepszych
żyjących piłkarzy.
Na liście znaleźli się zawodnicy wybrani przez Pelego, uznanego przez FIFA za piłkarza XX wieku. Wskazana przez niego piątka to: Francuz Thierry Henry, Irlandczyk Roy Keane, Niemiec Karl-Heinz Rummenigge, Włoch Roberto Baggio i Amerykanka Mia Hamm. Nazwiska pozostałych piłkarzy z listy zostaną ujawnione 4 marca na specjalnej gali w Londynie.
FIFA została powołana do życia 21 marca 1904 roku w Paryżu przez siedem federacji narodowych. Najważniejszym wydarzeniem obchodów 100-lecia istnienia będzie mecze towarzyski rozegrany 20 maja na Stade de France pomiędzy pięciokrotnym mistrzem świata Brazylią i Francją, krajem, w którym powstała federacja.
zrodlo: http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=15338
Czy ktos mi powie co tam robi Keane
:shock: :x
żyjących piłkarzy.
Na liście znaleźli się zawodnicy wybrani przez Pelego, uznanego przez FIFA za piłkarza XX wieku. Wskazana przez niego piątka to: Francuz Thierry Henry, Irlandczyk Roy Keane, Niemiec Karl-Heinz Rummenigge, Włoch Roberto Baggio i Amerykanka Mia Hamm. Nazwiska pozostałych piłkarzy z listy zostaną ujawnione 4 marca na specjalnej gali w Londynie.
FIFA została powołana do życia 21 marca 1904 roku w Paryżu przez siedem federacji narodowych. Najważniejszym wydarzeniem obchodów 100-lecia istnienia będzie mecze towarzyski rozegrany 20 maja na Stade de France pomiędzy pięciokrotnym mistrzem świata Brazylią i Francją, krajem, w którym powstała federacja.
zrodlo: http://www.lechsport.pl/index.php?co=wiecej&nr=15338
Czy ktos mi powie co tam robi Keane

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Keane to przeciez jest wojownik z Oldtraford (nie wiem jak sie pisze)
No cóż trzeba im powiedzieć, ze wybór Pelego był doś kontrowersyjny.
ALe i tak nie mam nic przeciwko temu, każdy ma inny gust.Jeżeli wybierałby kto inny zapewne byli by to inni piłkarze.
No cóż trzeba im powiedzieć, ze wybór Pelego był doś kontrowersyjny.
ALe i tak nie mam nic przeciwko temu, każdy ma inny gust.Jeżeli wybierałby kto inny zapewne byli by to inni piłkarze.
- beavis
- Juventino
W sumie biorac pod uwage samych zyjacych to moze Keane bym wcisnal pod koniec setki ale nie wiem bym musial taka liste robic a nie mam na to najmniejszej ochoty
Henry wydaje mi sie ze jeszcze za mlody jest by go juz na takiej liscie umieszczac choc jest teraz jednym z najlepszych pilkarzy swiata.