Mercato (Lato 2015)
- annihilator1988
- Juventino
Jeśli Juve nie awansuje do LM. Plus jest taki, że Conte wróciłby, by podnieść Juventus, aby po kolejnych trzech latach odejść. I tak do usranej #### :]Arbuzini pisze:Panikarze. W tym roku raczej nie odejdzie, ale w przyszłym daję na niego lub Pogbę 60% szans.
Coś czuje, że Angelo powędruje, w razie sprowadzenia stopera, na wypożyczenia do średniaka europejskiego. Jeżeli on, jak i Isla, nie zawiódłby, to Stara Dama mogłaby liczyć na konkretny przychód (20 mln euro? )
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie chciałem tego pisać co by mnie nie nazwali panikarzem ale mam podobne odczucie...pumex pisze:
Cała historia związana z Vidalem jest bardzo dziwna.
Do tego sam Arturo milczy - mógłby jasno określić się jakie są jego priorytety ale myślę, że nie zrezygnuje z kasy jaką daje mu MU...jeśli dojdzie do jego sprzedaży w ostatnim okresie okienka to będzie to strzał w kolano bo co zamierzają wówczas z tą kasa zrobić ? Zostaniemy bez najlepszego zawodnika w momencie kiedy nie ma szans sprowadzić nikogo na jego miejsce...Vidal ostatnio już nie deklaruje takiej miłości do Juve bo w innym przypadku powiedziałby jasno - jestem w drużynie, którą kocham i nie myślę o odejściu ale nie oszukujmy się - 5 mln za sezon a 12 to zasadnicza różnica :?

Faktycznie - na żadnym zdjęciu nie ma Vidala a jego osoba truchtająca na treningu to marne pocieszenie...w końcu marketingowo - Vidal deklasuje pozostałych poza Buffonem i Pirlo :!:

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gdzieś na Twitterze pojawiła się też ponoć informacja, że odmówił podpisu na koszulce City..gucio_juve pisze:https://pbs.twimg.com/media/BuqisheIgAAmF12.jpg:large
Wiem, że to tylko podpis, ale w obliczu tego wszystkiego - moim zdaniem nie powinien.
Jestem przekonany, że również podpisałby koszulkę Legii, tudzież Barcelony. Nieładnie by to wyglądało, gdyby odmówił podpisu kibicowi. Profesjonalne podejście.
- sebatiaen
- Juventino
Nie ładnie to jest zawracać Arturo i kibicom czasu takimi głupotami.
No i co że dzieciak z koszulką podszedł prosić o autograf?
co z tego że gówniarz się pochwalił na facebooku czy gdzieś?
takich sytuacji jest mnóstwo.
Chłopak w wieku 15/16 lat będzie nas straszył odejściem Vidala?
no panowie, troche szacunku do siebie.
No i co że dzieciak z koszulką podszedł prosić o autograf?
co z tego że gówniarz się pochwalił na facebooku czy gdzieś?
takich sytuacji jest mnóstwo.
Chłopak w wieku 15/16 lat będzie nas straszył odejściem Vidala?
no panowie, troche szacunku do siebie.
- wojczech7
- Juventino
No jak nie ma, jak jest? O jakie to zdjęcia, na których go nie ma, Wam się konkretnie rozchodzi?alessandro1977 pisze:Faktycznie - na żadnym zdjęciu nie ma Vidala
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Ein
- Juventino
Z ciekawości wbiłem na profil Juventusu i ...
siejecie panikę, bo tak samo nie ma Buffona, Pogby, Marchisio.
Najwięcej lansują Teveza i Pirlo.
siejecie panikę, bo tak samo nie ma Buffona, Pogby, Marchisio.
Najwięcej lansują Teveza i Pirlo.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- albertcamus
- Juventino
Może dlatego, że też odejdą?Ein pisze: siejecie panikę, bo tak samo nie ma Buffona, Pogby, Marchisio.
- Ein
- Juventino
Zostaniemy z Rubincho 

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- YaSq
- Juventino
Jeżeli faktycznie Arturo dostał ofertę z podwyżka do 12mln, to już sam fakt iż zastanawia się nad decyzja, pokazuje że musi być naprawdę zżyty z klubem. Patrząc na perspektywy decyzja Juve vs MU, również jest oczywista. Jedyne co mamy do zaoferowania to jakieś 10 spotkań w LM, przy czym i tak w MU będzie częściej grać z topowymi zespołami. Nasz skład się starzeje najszybciej w Europie, apogeum możliwości CHYBA mamy za sobą. W mojej opinii nic nie wskazuje by ten sezon był lepszy od poprzedniego (pewnie wyjdziemy z grupy, jednak nie ma dużej różnicy miedzy zajęciem miejsc 17-32, a 9-16 po za finansowymi). Do tego transfery na raty Marotty pewnie zeżarły 1/3 budżetu transferowego na przyszły sezon.
Sprzedaż Vidala to taka sytuacja w której każdy zyskuje. My szanse na 2-3 perspektywiczne transfery i odmłodzenie PIEWSZEGO składu, Vidal szanse na poważna walkę w LM w ciągu 2-3 lat, a MU najlepszego (?) B2B na świecie.
Sprzedaż Vidala to taka sytuacja w której każdy zyskuje. My szanse na 2-3 perspektywiczne transfery i odmłodzenie PIEWSZEGO składu, Vidal szanse na poważna walkę w LM w ciągu 2-3 lat, a MU najlepszego (?) B2B na świecie.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ładnie to się nabijać ?albertcamus pisze:
Może dlatego, że też odejdą?
Jak pojedziemy znowu na mecz to z Tobą kielicha nie wypiję... :twisted:
Przeciwdziałać sankcjom z mojej strony możesz przeciwdziałać tylko w taki sposób, że znowu mnie gdzieś na stacji benzynowej pod Mediolanem zostawicie... :evil: :rotfl:

- juverm
- Juventino
Mangala oficjalnie w City, kwota transferu łącznie wg. różnych źródeł to jakieś 54 bańki :lol: .
Teraz czas ściągnąć Nastasića, w ekspresowym tempie pożegnać Ogbonnę i resztę szrotu, a na dokładkę sprowadzić Chicharito. Czyli Mission Impossible 5 w wykonaniu Szalonookiego, w końcu do zamknięcia okienka tylko 3 tygodnie...
Teraz czas ściągnąć Nastasića, w ekspresowym tempie pożegnać Ogbonnę i resztę szrotu, a na dokładkę sprowadzić Chicharito. Czyli Mission Impossible 5 w wykonaniu Szalonookiego, w końcu do zamknięcia okienka tylko 3 tygodnie...

- Piti
- Juventino
Ty tak na serio? Przyjdzie Borriello jako 5ty napastnik i Bonera lub (przy dobrych wiatrach) Zapata.juverm pisze: Teraz czas ściągnąć Nastasića, w ekspresowym tempie pożegnać Ogbonnę i resztę szrotu, a na dokładkę sprowadzić Chicharito. Czyli Mission Impossible 5 w wykonaniu Szalonookiego, w końcu do zamknięcia okienka tylko 3 tygodnie...
- kamil-8853
- Juventino
Szanse na Nastasicia są znikome ... niestety
Realnie nasze mercato może zakończyć się tak :
- Zapata
- Chicharito
I to było by chyba najlepsze rozwiązanie.
Ogbonny raczej nie sprzedadzą
(do dziś się zastanawiam jak zezol mógł dać za niego 15 baniek :shock: )
O ile odejście Sorensena jest przesądzone to coś cicho się zrobiło o Padoinie
a jego mimo wszystko również bym się pozbył.
Cieszy postawa Pepe - jak na gościa który prawie 2 lata nie kopał piłki
zrobił na mnie dobre wrażenie (mimo tego że nasi dwaj sparing-partnerzy nie byli z górnej półki)
Kadra wygląda obiecująco i solidniej niż w zeszłym roku
a to z pewnością jest powód do zadowolenia.

Realnie nasze mercato może zakończyć się tak :
- Zapata
- Chicharito
I to było by chyba najlepsze rozwiązanie.
Ogbonny raczej nie sprzedadzą
O ile odejście Sorensena jest przesądzone to coś cicho się zrobiło o Padoinie
a jego mimo wszystko również bym się pozbył.
Cieszy postawa Pepe - jak na gościa który prawie 2 lata nie kopał piłki
zrobił na mnie dobre wrażenie (mimo tego że nasi dwaj sparing-partnerzy nie byli z górnej półki)
Kadra wygląda obiecująco i solidniej niż w zeszłym roku
a to z pewnością jest powód do zadowolenia.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Też tak myślę. Wydaje mi się, że transfery "drugoplanowe" są lepsze teraz niż kiedy Conte trenował. Jeżeli Allegri to ogarnie a nadal sądzę, że da pupy to nie powinno być źle. Ławka solidnie wzmocniona, kto wie może Coman czy Pereyra przebiją się do pierwszego składu i będą pozytywnym zaskoczeniem. Oby.Simi pisze:Może po prostu były trener tupnął nóżką i powiedział że go chce ?kamil-8853 pisze: Ogbonny raczej nie sprzedadzą