Mercato (Lato 2015)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Może to, że Evra, Tevez i Pirlo zostaną wówczas z rocznymi kontraktami, których raczej już nie przedłużą, więc w 2015 roku wypadałoby się już poważanie rozglądać za ich następcami. Za rok będzie jeszcze trudniej zatrzymać Vidala i Pogbę, który zresztą nawet nie przedłużył jeszcze kontraktu i podobnie jak Evra, Pirlo i Tevez za rok zostanie z rocznym kontraktem. W 2015 roku kontrakty kończą się także Buffonowi, Chielliniemu, Lichtsteinerowi i Barzagliegmu. Ze Szwajcarem mogą być problemy (w zasadzie to już są).Paweljuve2006 pisze:Co masz na myśli??Arbuzini pisze:
W 2015 zdecydowanie bardziej obawiam się o stan innych pozycji, bo może być naprawdę niewesoło.
- PlanetJuve
- Juventino
Pierwsza trójka (Evra, Tevez i Pirlo) będą mieć ważne kontrakty więc w czym problem? Jakoś nie widzę tego żeby nagle mieli opuścić Juve. Myślę, że zostaną do końca umów, także to problem na 2016 rok.. Ewentualnie Pirlo dostanie lukratywną umowę to jeszcze co nieco zarobimy. ChielliniCrunny pisze:Może to, że Evra, Tevez i Pirlo zostaną wówczas z rocznymi kontraktami, których raczej już nie przedłużą, więc w 2015 roku wypadałoby się już poważanie rozglądać za ich następcami. Za rok będzie jeszcze trudniej zatrzymać Vidala i Pogbę, który zresztą nawet nie przedłużył jeszcze kontraktu i podobnie jak Evra, Pirlo i Tevez za rok zostanie z rocznym kontraktem. W 2015 roku kontrakty kończą się także Buffonowi, Chielliniemu, Lichtsteinerowi i Barzagliegmu. Ze Szwajcarem mogą być problemy (w zasadzie to już są).Paweljuve2006 pisze:Co masz na myśli??Arbuzini pisze:
W 2015 zdecydowanie bardziej obawiam się o stan innych pozycji, bo może być naprawdę niewesoło.
- whitesignus
- Juventino
A na dodatek dojdzie wykupienie wypozyczen z tego mercato. Czyli z kasa bd bardzo kiepsko. Chyba, ze zawojujemy LM. Chcialoby sie, ale to raczej marzenia.
To mercato bylo raczej ubogie, ale za rok moze byc naprawde kiepsko. Mamy jakies 330 dni do tego momentu, jeszcze wiele moze sie zdarzyc, lecze pod wzgledem kasy juz to za rozowo nie wyglada
To mercato bylo raczej ubogie, ale za rok moze byc naprawde kiepsko. Mamy jakies 330 dni do tego momentu, jeszcze wiele moze sie zdarzyc, lecze pod wzgledem kasy juz to za rozowo nie wyglada
Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.

- Szaq
- Juventino
To było dużo uproszczenie z mojej strony. Ja nie oczekiwałem, że kupimy kogoś stricte do pierwszej 11, ale kogoś kto może o ten skład mocno powalczyć. Wzorem jest sytuacja Marchisio/Pogba. Obaj prezentują bardzo równy, wysoki poziom i powinniśmy dążyć do takiej rywalizacji na każdej pozycji. Tym czasem z całym szacunkiem dla Pereyry, Romulo, czy Moraty znacznie odstają oni poziomem od graczy pierwszego składu.Arbuzini pisze: Z drugiej strony takie podejście, że co roku kupowaliśmy kogoś do pierwszego składu, a teraz nie, jest dość mylące. Klub już o to zadbał żebyśmy mieli mocną 11.
Evra rzeczywiście może być kimś takim, ale jeżeli naszym największym wzmocnieniem ma być transfer 33-letniego obrońcy po bardzo słabym sezonie to niedosyt pozostaje, zwłaszcza po odejściu Conte.
- Arbuzini
- Juventino
- Bramka: Storari będzie miał 38 lat, kończy mu się kontrakt i raczej go puścimy żeby mógł gdzieś jeszcze przez rok pograć. Podobnie ma się sytuacja z Buffonem, który jest tylko rok młodszy. Gigi pewnie swoją umowę przedłuży, ale przydałby się zmiennik, który może zostać jego sukcesorem. Przynajmniej przejściowo.Paweljuve2006 pisze:Co masz na myśli?? Ja mam wrażenie, że w przyszłym roku będzie przesyt bogactwa młodych dostępnych/Naszych zawodników i trzeba będzie wybierać kogo sprowadzić do klubu, a kogo ewentualnie sprzedać lub wypożyczyć.Arbuzini pisze:W 2015 zdecydowanie bardziej obawiam się o stan innych pozycji, bo może być naprawdę niewesoło.
- Obrona: Lichtsteiner, Barzagli i Evra wiekowi. W dodatku dwóch pierwszych ma kontrakt do końca czerwca 2015. Szwajcar domaga się nowego kontraktu ze sporą podwyżką, a z jego metryką i stylem gry, nie wydaje mi się to do końca korzystnym układem dla klubu.
- Pomoc: Pirlo w wieku rezerwowym oraz zapewne ponownie - duże zainteresowanie Pogbą i Vidalem. O ile Pereyra nie okaże się zawodnikiem godnym pierwszego składu to będziemy musieli szukać przynajmniej jednego piłkarza tego kalibru. Do tego myślę, że w końcu sprzedamy jednego z naszych asów właśnie za rok więc sytuacja może się jeszcze bardziej skomplikować. Jeśli Marotta zimą klepnie nam Rabiota na lato to będę trochę spokojniejszy, bo plan minimum zostanie wykonany i to bez wydania grosza.
- Atak: ostatni rok kontraktu Teveza. Do tego Llorente oraz Berardi i Coman, w których wierzę. Jest też Morata, który dla mnie jest zagadką, ale coś tam potrafi i na pewno zostanie, bo nie możemy go sprzedać. Tutaj sytuacja wygląda na najbardziej opanowaną, bo pomimo tego, że Carlitos może nie przedłużyć swojej umowy to na horyzoncie mamy dwóch zawodników, którzy mogą go zastąpić. Niemniej pamiętajmy, że koszt sprowadzenia Berardiego to 15 mln E (pewnie im kogoś wciśniemy

Romulo, Pereyra, Berardi to już 35 mln E. Liczę, że Rugani spisze się w Serie A i załatwi nam problem stopera, ale pewnie z 5-7 mln E będzie nas kosztował. Potrzeby rosną, a nie mamy kogo sprzedawać.
Myślę, że większość osób patrząc na Real, czy Bayern oczekiwała ruchów właśnie w takim kierunku. Sam jestem rozczarowany, ale daję szansę nabytkom Marotty, bo jego transfery często w rzeczywistości okazywały się dużo bardziej trafne niż na papierze.Szaq pisze:To było dużo uproszczenie z mojej strony. Ja nie oczekiwałem, że kupimy kogoś stricte do pierwszej 11, ale kogoś kto może o ten skład mocno powalczyć.Arbuzini pisze: Z drugiej strony takie podejście, że co roku kupowaliśmy kogoś do pierwszego składu, a teraz nie, jest dość mylące. Klub już o to zadbał żebyśmy mieli mocną 11.
- Karowiew
- Juventino
Ponoć transfer Sorensena do Leeds spalił na panewce: http://www.blackwhitereadallover.com/20 ... ls-through
Pojawiła się również plota, że w związku z przejściem na czwórkę w defensywie (i jeśli uda się pozyskać Manolasa), Marotta i Pariatici będą chcieli opchnąć Bonucciego, jeśli Monaco dalej jest nim zainteresowane.
I tutaj "wróżenie" jak Tevez spisze się w nadchodzącym sezonie
: http://www.blackwhitereadallover.com/20 ... rojections
Pojawiła się również plota, że w związku z przejściem na czwórkę w defensywie (i jeśli uda się pozyskać Manolasa), Marotta i Pariatici będą chcieli opchnąć Bonucciego, jeśli Monaco dalej jest nim zainteresowane.
I tutaj "wróżenie" jak Tevez spisze się w nadchodzącym sezonie
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- gucio_juve
- Juventino
https://pbs.twimg.com/media/BuqisheIgAAmF12.jpg:large
Wiem, że to tylko podpis, ale w obliczu tego wszystkiego - moim zdaniem nie powinien.
Wiem, że to tylko podpis, ale w obliczu tego wszystkiego - moim zdaniem nie powinien.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
gucio_juve pisze:https://pbs.twimg.com/media/BuqisheIgAAmF12.jpg:large
Powinien odmówić podpisu kibicowi? Ja myślę, że jego niechęć do podpisywania czerwonej koszulki jest wypisana na jego twarzy. Mi to wystarczy.
- pumex
- Juventino
Juventus po to poszukuje kolejnego defensora do kolekcji, żeby chwilę potem pozbyć się Bonucciego? Mało wiarygodnie to brzmiKarowiew pisze:Pojawiła się również plota, że w związku z przejściem na czwórkę w defensywie (i jeśli uda się pozyskać Manolasa), Marotta i Pariatici będą chcieli opchnąć Bonucciego, jeśli Monaco dalej jest nim zainteresowane.
Cała historia związana z Vidalem jest bardzo dziwna. Staram się zachować spokój, ale nie mogę pozbyć się wrażenia, że klub próbuje go schować przed światem. Chilijczyka praktycznie nie można znaleźć na żadnym zdjęciu ani filmie wystawionym przez oficjalne źródła. Nie mam tutaj na myśli materiałów z treningów, bo wiadomo, że Vidal jeszcze ćwiczy indywidualnie, ale przecież jest szereg innych publikacji, wywiady, konferencje, a on jakby kompletnie zapadł się pod ziemię. Jeśli jest tak jak zapewniał Allegri - że Arturo zostanie - to jaki jest problem pokazać go światu, zwłaszcza, że marketingowo jest jednym z motorów klubu. Dodatkowo jego koledzy z zespołu mówią o nim w dziwnym tonie np: "Mam nadzieję, że..." lub "Liczę, że ostatecznie...". Sam już nie wiem, jak dla mnie to termin ewentualnej sprzedaży Vidala powinien dawno minąć - teraz powinien być niezbywalny.

- sebatiaen
- Juventino
Tak ostatnio się zastanawiałem nad naszymi transferami od lat i i zastanawia mnie jedno.
W europie top kluby i nie tylko top, pieniądze inwestują w graczy ofensywnych, my kupujemy za darmo Coman za grosze Tevez,Llorente a pieniądze wydajemy na obrońców, zamiast szukać graczy za darmo na ławke czy nawet właśnie do obrony a do przodu zainwestowac co roku te 25/30 baniek na młodego dobrego zawodnika my tracimy kase tak naprawde.
W europie top kluby i nie tylko top, pieniądze inwestują w graczy ofensywnych, my kupujemy za darmo Coman za grosze Tevez,Llorente a pieniądze wydajemy na obrońców, zamiast szukać graczy za darmo na ławke czy nawet właśnie do obrony a do przodu zainwestowac co roku te 25/30 baniek na młodego dobrego zawodnika my tracimy kase tak naprawde.
- jarmel
- Redaktor
Dokladnie. Nawet na tych jakis plakatach, zdjeciach itp wystawianych przez klub na facebooku prozno go szukac' a przeciez jest to praktycznie najwieksza gwiazda w klubie. Conajmniej dziwne jest to wszystko.pumex pisze:
Cała historia związana z Vidalem jest bardzo dziwna. Staram się zachować spokój, ale nie mogę pozbyć się wrażenia, że klub próbuje go schować przed światem. Chilijczyka praktycznie nie można znaleźć na żadnym zdjęciu ani filmie wystawionym przez oficjalne źródła.
#AllegriOut
- wojczech7
- Juventino
Pierwsza lepsza galeria z jakiegoś treningu w Sydney:jarmel pisze:Dokladnie. Nawet na tych jakis plakatach, zdjeciach itp wystawianych przez klub na facebooku prozno go szukac' a przeciez jest to praktycznie najwieksza gwiazda w klubie. Conajmniej dziwne jest to wszystko.pumex pisze:
Cała historia związana z Vidalem jest bardzo dziwna. Staram się zachować spokój, ale nie mogę pozbyć się wrażenia, że klub próbuje go schować przed światem. Chilijczyka praktycznie nie można znaleźć na żadnym zdjęciu ani filmie wystawionym przez oficjalne źródła.
http://www.juventus.com/resources/image ... 0809130936
Siejecie panikę, czy ja mam inny internet?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Arbuzini
- Juventino
Jedynym drogim transferem do obrony był Ogbonna, bo należność za Bonucciego została uregulowana głównie bezgotówkowo. Najwięcej pieniędzy wydajemy chyba na pomoc (tak też trzeba rozpatrywać Islę i Asamoaha). Atak też nas mało nie kosztował: Matri, Quagarella, Vucinic, Giovinco, Tevez. Piszesz tak jakbyśmy te 25-30 mln E co roku inwestowali w zawodników na wszystkie pozycje tylko nie atak... Przeanalizuj sobie naszą sytuację w obronie, jak ona będzie wyglądała wraz z rozpoczęciem sezonu to się przestaniesz dziwić, dlaczego sztab szkoleniowy chce poprawy jakości w tej formacji.sebatiaen pisze:Tak ostatnio się zastanawiałem nad naszymi transferami od lat i i zastanawia mnie jedno.
Panikarze. W tym roku raczej nie odejdzie, ale w przyszłym daję na niego lub Pogbę 60% szans.wojczech7 pisze:Siejecie panikę, czy ja mam inny internet?![]()