JuveTour '14 Sparing (06.08.2014): Indonesia XI 1-8 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:07

Adrian27th pisze:
pumex pisze: PS. Stan murawy jest jakimś nieporozumieniem. Od początku II połowy liczę na grę 4-ką w obronie.
Przecież to jest głowny powód dla ktorego tak wyglada ta gra.

I tak ze sie udało na tym kartoflisku strzelić 5 bramek to jest cud.

Skoro piłka odskakuje nawet PIRLO, to znaczy że to jest koszmar.

Sama piłka odbija sie jak jakas plazówka. Biedronkowa jakas.

http://skysportvlive.blogspot.ro/p/ch.html - Sky, dla tych nieuzywajacych Sopcasta.
O, to,to. Murawę jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale piłka? Wszystkie piłki świata szyją w Indonezji czy innym Bangladeszu, a tu taki balon. Dziwne trochę.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:14

Adrian27th pisze:
pumex pisze:PS. Stan murawy jest jakimś nieporozumieniem. Od początku II połowy liczę na grę 4-ką w obronie.
Przecież to jest głowny powód dla ktorego tak wyglada ta gra. I tak ze sie udało na tym kartoflisku strzelić 5 bramek to jest cud. Skoro piłka odskakuje nawet PIRLO, to znaczy że to jest koszmar.
Sugerujesz, że gra Juventusu, wyglądająca od ponad dwóch lat niemal tak samo, dziś jest spowodowana kiepskim stanem murawy, a gdyby była lepsza, to gralibyśmy bardziej nowocześnie? Ekhm... :shock: Murawa może wpływać na jakieś techniczne błędy zawodników, a nie na taki czy inny zamiar rozprowadzenia akcji.

Obrazek
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:32

Oj tam murawa,

Coman strzela na 6:1 :-D

Wierzę, że to będzie nasz najlepszy transfer

ps. Pepe 2 asysty (jedna przez słupek, ale niech będzie :-D ), oczywiście 7:1, Carlitos.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:36

Zszedł Dyrygent i zaczęła się fantazja, z której powoli wyłania się koślawe 4-3-3 :D

Coman strasznie przypomina Paula z jego początków gry u nas. Dobra technika, szukanie dryblingu, trochę samolubnie, ale widać w nim potencjał.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:38

Te koszulki są tragiczne. Numerów z daleka w ogóle nie widać...

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:42

Jakąż to potęgę roznosimy właśnie na strzępy?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
J1M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:43

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:49

Pomimo mniejszej ilości goli w drugiej połowie, imo gra wygląda zdecydowanie bardziej (chyba za bardzo uczepiłem się tego określenia) nowocześnie i trudno oprzeć się wrażeniu, że to zasługa przejścia na 4-3-3. We wcześniejszych postach i komentarzach zwykle narzekałem na Pepe i w niego wątpiłem, tymczasem chłop daje przyzwoitą zmianę i wykazuje się mądrością w grze i niezłą dynamiką :ok:
jackop pisze:Coman strasznie przypomina Paula z jego początków gry u nas. Dobra technika, szukanie dryblingu, trochę samolubnie, ale widać w nim potencjał.
Porównując go choćby do tego Vitale, widać olbrzymią różnicę na korzyść Francuza. Coman faktycznie wydaje się mieć potencjał, ale ja standardowo jeszcze wstrzymam się z hurra optymizmem dotyczącym jego osoby :)

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:56

Co do Pepe, to dziwnie się go ogląda grającego w piłkę :prochno:

Co do 4-3-3, to w rezerwowym składzie wygląda to dzisiaj nieźle. Głównie za sprawą Comana i Pepe właśnie. No i Evra na reszcie wie co robić na boisku. :)

Aczkolwiek śmiesznie to wyglądało gdy zaraz po zejściu Pirlo każdy biegał gdzie chciał (głównie Pereyra). Nawet Allegri odkleił poślady od ławki i zaczął wykrzykiwać instrukcje.

Może to szukanie pozytywów na siłę, ale naszym najlepszym "transferem", może być powrót Pepe. Przynajmniej na Serie A/CI.

Wyobrażacie sobie środek pomocy Padoin, Pereyra, Vitale + Skrzydła Śmierci w LM? :D
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2014, 17:53 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 16:57

Pumi, najlepiej napisz, że "nie ma realnych szans na pierwszy skład", Adrian znów zrobi Ci trochę fejmu podpisem, a Coman okaże się kotem :prochno:

Oglądałem tylko fragment meczu, więc nie będę się wypowiadać na temat gry, ale w całym tym wyjeździe do Indonezji nie daje mi spokoju jedna rzecz. Roma, Napoli, hiszpańskie giganty i czołówka ligi angielskiej gra ze sobą - my tylko klepiemy ogórki. Mam nadzieję, że nie odbije się nam to czkawką w LM.

Obrazek
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 17:01

pumex pisze:Porównując go choćby do tego Vitale, widać olbrzymią różnicę na korzyść Francuza. Coman faktycznie wydaje się mieć potencjał, ale ja standardowo jeszcze wstrzymam się z hurra optymizmem dotyczącym jego osoby :)
Może nie mam umiejętności poznznia się na talencie jak skauci, ale wg mnie Vitale nie grał tragicznie dzisiaj. Szkoda jego okazji na bramkę na sam na sam, ale grał nieźle (ciężko to ocenić przy takim poziomie rywala)

Pepe jeszcze brameczkę dorzucił.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 17:02

Coman i Pepe fajniutko.

Lichy... ten sam topór niezmiennie, ten sam ciosany styl.
Tobor pisze:
pumex pisze:Porównując go choćby do tego Vitale, widać olbrzymią różnicę na korzyść Francuza. Coman faktycznie wydaje się mieć potencjał, ale ja standardowo jeszcze wstrzymam się z hurra optymizmem dotyczącym jego osoby :)
Może nie mam umiejętności poznznia się na talencie jak skauci, ale wg mnie Vitale nie grał tragicznie dzisiaj. Szkoda jego okazji na bramkę na sam na sam, ale grał nieźle (ciężko to ocenić przy takim poziomie rywala)

Pepe jeszcze brameczkę dorzucił.
Vitale padaka straszna. Tremka go zżarła, tak wyglądał.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 17:05

mateelv pisze:
Lichy... ten sam topór niezmiennie, ten sam ciosany styl.

.
I te same asysty po wejsciach prawą flanką w 16 będąc obrońcą.
Taka mamy biede z tym rysikiem.

Coman fajnie prowadzil pilke na tej murawie, nie odskakiwala itp.

Pepe zaczyna mnie drażnić. Nie dość ze 2 lata darmozjadził to teraz gra dobrze i sie go przyczepic nie mozna..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 17:14

Skibil pisze:Pumi, najlepiej napisz, że "nie ma realnych szans na pierwszy skład", Adrian znów zrobi Ci trochę fejmu podpisem, a Coman okaże się kotem :prochno:
:prochno:
Tobor pisze:
Nie, nie, również według mnie Vitale źle nie zagrał. Po prostu moim zdaniem Coman wyglądał dużo lepiej - większa pewność siebie, większy spokój, większa szybkość podejmowania decyzji.

Ogólnie powiem, że te 30 minut gry w 4-3-3, pomimo iż przeciwko ogórom, serio dodało mi trochę optymizmu. Fajnie, jakby Allegri nie bał się testować tego ustawienia na treningach. Jakby policzyć samą ilość okazji do prostopadłych podań w tym ustawieniu stwarzających przewagę i otwierających drogę do bramki rywala, to widać, że potencjał ofensywny tego systemu jest spory.

Teraz jeszcze tak się zastanawiam, że może akurat warto byłoby zostawić Pepe w kontekście 4-3-3, skoro to tak naprawdę jedyny wybór na prawy atak :think: Co nam przyjdzie z jego wypożyczenia, zwłaszcza że jego kontrakt upływa już w przyszłym roku? A może po prostu wyciągam zbyt konkretne wnioski po ogórkowym meczu? :think:

Obrazek
paveloneddar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2014, 17:21

Jak ktoś nie oglądał to tutaj cały mecz

Zablokowany