Pre-season 2014/2015 - temat ogólny

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 11:24

AVE JUVE!!! pisze:tak Vidal sie juz pakuje jak to zobaczyl , Pogba zastanawia a Platini skoczyl z mostu .
Warto dodać, że Eto'o przestał odbierać telefony od Paraticiego, a Tevez intensywnie poleruje swoją kolekcję kijów golfowych i od wczoraj szuka tanich biletów lotniczych do Argentyny.

Jeśli komuś to poprawi humor, to podobno obijaliśmy obramowanie bramki czterokrotnie. Napiszcie Vidalowi wiadomość przez Twittera, może przynajmniej część walizek rozpakuje.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 11:52

Wasz błogosławiony pod niebiosa Conte praktycznie każdy presezon miał kiepski, a swoje wygrał. Przydałaby się niektórym zima woda, ale nie z kubła, ale z armaty gaśniczej. Paru powinno odwiedzić okoliczne OSP.

Porąbało? Pierwsze spotkanie, które można uznać za gierkę towarzyską, którą gra się na treningach (też rozliczacie zawodników gdy gra grupa Juventus A vs Juventus B?). Chłopaki wrócili z wakacji, dopiero co truchtają, a Wy swoje. Czekam na spotkania o punkty, wtedy będzie można wyciągnąć wnioski, a co mnie interesują sparingi... I dobrze, że je przegrywamy, bo jak głosi stare porzekadło, na błędach się człowiek uczy. Gdybyśmy wygrywali wszystko jak leci, wszem i wobec ogłaszam, że nie wygralibyśmy ligi. Do dziś pamiętam jak grupka trenerów Juventusu (trochę tego było łajna) po Calciopoli wygrywało przygotowania przed sezonem, a potem kaleczyło nasz piękny klub.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 12:28

Stare to, a głupie... Wynik takich super sparingów należy mieć w pupce. Jak dla mnie mogą przewalić wszystko, byleby sezon zaczęli z przytupem.

Głową większość pewnie jeszcze na wakacjach, a dla kolesi to mecz życia. Ja też bym chciał powalczyć z takim Llorente bark w bark, sprawdzić się co znaczy amator vs profesjonalista. Byłbym naładowany na 120%.

Chill.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 18:54

Nawet media zagraniczne napisały o "blamażu" Juve, nie dodając jednak nigdzie, że Max powiedział, iż był to tylko treningowy sparing.

Swoją drogą to bardzo mi się podoba, że każdy związany z Juve ma takie ciśnienie nawet na rezultaty błahych spotkań. Pokazuje to nowemu trenerowi, że trafił do miejsca, gdzie każdy oczekuje od siebie bardzo dużo. Nie ma miejsca na tłumaczenia i jeżeli nie spełni oczekiwań, to szybko się rozstanie z posadą. Mam nadzieję, że wytrzyma!

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2014, 19:41

Szczerze mówiąc to ja bym tego meczu nawet sparingiem nie nazwał. Dla mnie to był bardziej przegląd kadr, ogólne rozeznanie, wewnętrzna gierka z zaproszonymi z zewnątrz gośćmi. Taka trochę gra w dziada, ale na dwie bramki...

Nie podniecałbym się za bardzo... ani złym wynikiem, ani fragmentami niezłej gry, ani tym, że na przeciw eksperymentalnego składu Juve stanęli amatorzy.

Ten mecz nie zapisze się w żadnych annałach. No może poza Lucento ;) A nawet jeśli to zapewniam wszystkich tutaj zgromadzonych, że to nie pierwsza i zapewne nie ostatnia wpadka Juve w najbliższych pre-sezonach.

Tutaj macie na deser:
http://www.juvepoland.com/forum/viewtop ... sc&start=0

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 14:12

panowie spokojnie to tylko rozgrzewka, prawdziwe mecze dopiero przed nami ja jestem przekonamy ze Juve jak i Allegri dadzą rade.

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 18:15

Vidal leci do Azji ;) Mam nadzieję, że to koniec tej niesmacznej telenoweli.

Oto lista powołanych:

Bramkarze:

1 Buffon, 30 Storari , 34 Rubinho, 77 Audero

Obrońcy:

19 Bonucci, 16 Motta, 4 Caceres, 3 Chiellini, 5 Ogbonna, 39 Marrone, 43 Blanco

Pomocnicy:

26 Lichtsteiner, 2 Romulo, 21 Pirlo, 8 Marchisio. 23 Vidal, 20 Padoin, 6 Pogba , 37 Pereyra, 33 Evra, 22 Asamoah, 7 Pepe, 24 Vitale

Napastnicy:

14 Llorente. 10 Tevez, 12 Giovinco, 11 Coman, 36 Buenacasa

Chociaż Vera i Lichy powinni być w grupie obróńców :wink:

Na wyjazd nie załapali się : Morata, Barzagli, De Ceglie - kontuzje wiadomo, Isla (transfer), Sorensen i Spinazzola.

Fajnie, że Blanco dołączył do pierwszej drużyny.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 18:25

ciekawe czemu Sorensena nie ma, dla mnie gosc prezentuje sie calkiem solidnie, ale pewnie odejdzie ;/ niezmiernie cieszy obecnośc Vidala :D

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 18:46

ozi(Forza_Juve) pisze:ciekawe czemu Sorensena nie ma, dla mnie gosc prezentuje sie calkiem solidnie, ale pewnie odejdzie ;/
Po czym wnioskujesz, że Sorensen prezentuje się całkiem solidnie? Po pikniku z amatorami czy po sparingu z beniaminkiem?

Obrazek
ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 18:50

pumex pisze:
ozi(Forza_Juve) pisze:ciekawe czemu Sorensena nie ma, dla mnie gosc prezentuje sie calkiem solidnie, ale pewnie odejdzie ;/
Po czym wnioskujesz, że Sorensen prezentuje się całkiem solidnie? Po pikniku z amatorami czy po sparingu z beniaminkiem?
po sezonie w Bologni, a i w owych sprarinagch prezentował sie całkiem obiecująco... chyba lepiej oceniac zawodnika po sparingach z amatorami niz po filmikach na youtube?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 18:56

ozi(Forza_Juve) pisze:
pumex pisze:
po sezonie w Bologni, a i w owych sprarinagch prezentował sie całkiem obiecująco... chyba lepiej oceniac zawodnika po sparingach z amatorami niz po filmikach na youtube?
Akurat ostatni sezon miał bardzo słaby.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 19:03

Lichtsteiner i Evra jako pomocnicy, czyli gramy 3-5-2?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 19:10

ozi(Forza_Juve) pisze:
pumex pisze:
po sezonie w Bologni, a i w owych sprarinagch prezentował sie całkiem obiecująco...
Hmm... :think: Biorąc po uwagę, że pierwszy sparing nie był dostępny w tv, a poprzedni sezon w wykonaniu Sorensena ciężko nazwać solidnym, to... "lekko" wpadłeś.

Obrazek
ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 19:41

no nie wiem, wydaje mi sie ze Sorensen powinien byc solidnym zmiennikiem... moze chlopak nie ma nazwiska wyrobionego, ale na Ramosa czy Varana niestety nas nie stac

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2014, 20:13

Paweljuve2006 pisze: Napastnicy:

14 Llorente. 10 Tevez, 12 Giovinco, 11 Coman, 36 Buenacasa
+ Morata. No wygląda to biedniej niż przed rokiem. Prócz Apacza i Llorente same niewiadome - no dobra po Giovinco wiemy czego się spodziewać. Aż nie mogę się doczekać piątego nazwiska..

Zablokowany