Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 14:42

A to czasem nie jest ten sam agent co reprezentuje Medela? Sprawdzałem na transfermarkt i tak, no ale pewności nigdy mieć 100% nie można.
Na stronie Interu pisali,ze już praktycznie się dogadali z Cardiff i być może po to właśnie agent Vidala jest w Londynie by dopiąć transfer Medela a gazety oczywiście sobie dopowiadają:)

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 14:43

Najlepsze jest to, że fejsbuki już szaleją, że Manchester się zbroi i to niesamowicie się zbroi naszym kosztem.

Allegri tańczy jak mu Marotta zagra, dlatego został zatrudniony. Oby to był fake na miarę angielskich brukowców, ale za dużo źródeł to powtarza....

Domino_JUVE_!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 14:45

ludzie, panikujecie, mocno panikujecie! Pamiętacie gdzie był już Hiddink? Jadł sobie lunch w Turynie, trenował nas? Nie. Van Persie chyba szukał domu w Turynie, grał u nas? Nie. To, że agent Vidala jest w Londynie czy gdziekolwiek indziej na świecie nie oznacza, że ten nas opuści, zwłaszcza przy zapewnieniach o zgrozo Marotty, i Maxa.. Wierzylibyście, gdyby teraz ktoś napisał, że choćby Veratti widziany w Turynie? Pisalibyście coś w stylu, dopóki nie zobaczę oficjalki, nie uwierzę! Poczekajmy..

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 14:50

wagner pisze:
Adrian27th pisze:Allegri chyba nie jest na tyle GŁUPI że na dziendobry kłamie kibicom w oczy o Vidalu.
Pytanie brzmi dlaczego zatrudniono Allegriego ? Bo to dobry trener który był wolny, godzący się z rzeczywistością włoskiej piłki, nie domagający się tego czy owego tak jak to robił Conte. Po prostu będzie gadał tak jak zarząd mu karze.. Zarząd = Allegri. Ten sam ton wypowiedzi.

PS: Będę zmuszony polubić Manchester United, hmm ale mistrzostwo to niech może Chelsea zdobędzie ? :think: :C
Z tego co kojarze to powiedzil w jednym z wywiadów "Nie ide do Manchesteru".

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
west88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 14:52

Adrian27th pisze:
wagner pisze:
Adrian27th pisze:Allegri chyba nie jest na tyle GŁUPI że na dziendobry kłamie kibicom w oczy o Vidalu.
Pytanie brzmi dlaczego zatrudniono Allegriego ? Bo to dobry trener który był wolny, godzący się z rzeczywistością włoskiej piłki, nie domagający się tego czy owego tak jak to robił Conte. Po prostu będzie gadał tak jak zarząd mu karze.. Zarząd = Allegri. Ten sam ton wypowiedzi.

PS: Będę zmuszony polubić Manchester United, hmm ale mistrzostwo to niech może Chelsea zdobędzie ? :think: :C
Z tego co kojarze to powiedzil w jednym z wywiadów "Nie ide do Manchesteru".
Nie jadę do Manchesteru, to podobno było pytanie na lotnisku, a odpowiedź w żartobliwym tonie. Oczywiście zostało to nagłośnione.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 14:54

torin pisze:Najprawdopodobniej wybudowanie własnego stadionu z własnej kieszeni było ogromnym wysiłkiem dla nas i jeszcze przez lata będziemy za to pokutować. Przypomina się sytuacja Arsenalu, który na dobrą sprawę dopiero od 2 lat jest w stanie pozwolić sobie na duże transfery jak również Bayernu. Sytuacja tych klubów była o tyle lepsza, że znajdują się one w lepszym środowisku gdyż sytuacja w Bundeslidze jak i w Premier League pozwala na nieco odważniejsze ruchy. Wiąże się to z wyższymi kontraktami sponsorskimi, niższymi podatkami jak i większymi wpływami z praw telewizyjnych.
Z kilkoma kwestiami się tutaj nie zgodzę.

Kluby Bundesligi poza Bayernem nie robią wielkich transferów. Właściwie to nawet Bayern nie robi wielkich transferów jak na standardy Realu, Barcelony czy PSG. Bawarczycy nigdy nie zapłacili za piłkarza więcej niż 40 milionów euro. 40 milionów to mniej więcej tyle samo ile Napoli wydało na Higuaina...

Szczerze mówiąc to mercato w wykonaniu Niemców nigdy nie jest tak emocjonujące i porywające jak w wykonaniu Włochów.

Prawdę powiedziawszy to Niemcy nawet sprzedawać piłkarzy nie potrafią:
http://en.wikipedia.org/wiki/Transfer_( ... ghest_fees

Dobitny przykład Kroosa, Lewandowskiego... zresztą sam widzisz jak to wygląda.

Co do praw telewizyjnych to Cię może zaskoczę, ale również piszesz bzdury. Czytaj mój post:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... c&start=45

Bundesliga pod względem pieniędzy z praw TV nigdy nie zbliżyła się do Serie A. Nawet teraz jest pod tym względem spora przepaść...

Oczywiście żyjąc w Polsce i czytając stek breaking newsów typu: "Lewandowski zabrał głos w sprawie zwycięzcy Coca Cola Cup", "Trójka z Dortmundu pochwalona przez Kickera" człowiekowi wydaje się, że wszystko kręci się wokół Bundesligi. Na świecie tak korzystnie już to jednak nie wygląda...

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 14:57

Ja się nie podniecam, bo nic nie wiadomo, wielu już graczy w Turynie widziano, ale...
jarmel pisze:słowa Allegriego są gówno warte i za wiele do powiedzenia to on nie ma.
To Ci nowość. Wg mnie to ta cecha przyćmiła jego znakomity warsztat trenerski i była czynnikiem decydującym w podpisaniu kontraktu.

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 15:29

Ktoś jest w stanie przybliżyć warunki transferu Osvaldo do Interu? Bo Onet podaje, że Pablo jest wypożyczony przez Wodeckiego na sezon z opcją wykupu za 7 mln euro :shock:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 15:30

AdiJuve pisze:A to czasem nie jest ten sam agent co reprezentuje Medela? Sprawdzałem na transfermarkt i tak, no ale pewności nigdy mieć 100% nie można.
Jest, jego wizyta w Londynie jest spowodowana właśnie próbą dopięcia transferu Medela do Interu.

Ten Felicevich według mediów miał być w Turynie już w poniedziałek z ofertą od Manchesteru United w zębach. Jedzie autostopem? Osobom, które wymyślają Marotcie i Allegriemu dlatego, że rozdawany za darmo angielski szmatławiec napisał jakieś bzdury o testach medycznych wypada tylko pogratulować. Wiem, że jest gorąco, ale bez przesady :roll: Żadne wiarygodne włoskie ani angielskie źródła w ostatnim czasie nic nowego o Vidalu nie napisały.
Mehehehe pisze:Ktoś jest w stanie przybliżyć warunki transferu Osvaldo do Interu? Bo Onet podaje, że Pablo jest wypożyczony przez Wodeckiego na sezon z opcją wykupu za 7 mln euro :shock:
Tak, o tych 7 milionach pisał Di Marzio. Za rok gry tam ma dostać 2 miliony euro, u nas zagrał pół roku za 500 tysięcy. Koleś za parę miesięcy skończy 29 lat, ma średnio ułożone w głowie i rozegrał w życiu jeden sezon, w którym przekroczył liczbę 15 bramek. Te 7 baniek nie wydaje się być jakąś niesamowitą okazją.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2014, 15:33 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 15:32

Mehehehe pisze:Ktoś jest w stanie przybliżyć warunki transferu Osvaldo do Interu? Bo Onet podaje, że Pablo jest wypożyczony przez Wodeckiego na sezon z opcją wykupu za 7 mln euro :shock:
Powiem Ci tylko, że wczoraj na jakiejś stronie wyczytałem, że Osvaldo będzie zarabiać tam 1,6 miliona euro rocznie.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 16:03

Zajrzałem na stronę kibiców United i wbrew ostatnim doniesieniom panują tam raczej stonowane nastroje w kwestii Vidala.

Jeden z userów cytuje niejakiego Robb'a Dawsona, dziennikarza z Manchesteru, który jest ponoć bardzo blisko klubu:
niejaki Rob Dawson pisze:Getting a lot of questions about Vidal, and it's not surprising. All I can tell you is what United have told me - and that's to not get excited about it. United insist they haven't had any contact with Juventus. They're under the impression all the speculation is being driven by Vidal and his agent.
Radzę zluzować pośladki

Żeby było łatwiej to uczynić, kilka cytatów z innej strony, tak na poprawę humoru:

Warto dodać, iż Andrea D‘Amico jest poważaną osobistością w świecie włoskiego futbolu, gdyż pełni funkcję sekretarza generalnego Włoskiej Federacji Agentów Piłkarskich. Włoch w przeszłości reprezentował również takich graczy, jak Fabio Cannavaro, Alessandro Del Piero czy Gennaro Gattuso.

Mnie to osobiście wkurza, że 27 letniego grajka nie możemy wyciągnąć z Juve. A co on jest bogiem czy jak, że nie do kupienia? nie ma piłkarza nieosiągalnego. Rozumiem, że Juve chce go zatrzymać to logiczne, ale jeśli za takie sumy ciągle się nie uginają to w przyszłości gdy będą kogoś chcieli od nas, to im się odwdzięczymy mam nadzieje z nawiązką

I mój faworyt:

Prawda dziś jest jak jest i nic się nie poradzi, szkoda tylko, że ktoś na renomę pracuje latami a ktoś kupuje ją za pieniądze. Jeśli historia ma się toczyć w imię klubów takich jak Juve, Chelsea czy PSG proszę bardzo. Ja się wychowałem w czasach, gdzie Bayern, Real i MU to były jedyne kluby na językach a i jeszcze może Milan. Widocznie mamy zmianę warty, tylko mówię szkoda, że za kasę ale kto bogatemu zabroni

Panowie, jesteśmy bogaci, głowa do góry. :prochno:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 16:17

wojczech7 pisze:...
hahahhahaha,
wszyscy psioczą na Marottę a okazuje się, że jest on Ruskim szejkiem, który co sezon wydaje miliardy petrodolarów na transfery do Juve :D

Jeszcze zrobiłem szybki przegląd przez metrykę pikłakrzy Juve i bardzo mnie to cieszy, że kupujemy piłkarzy młodych (Morata, Berardi, Gabbiadini, Sturaro), którzy mają 20-23 lata. Nie mówiąc o graczach w końcówce kariery piłkarskiej (Gigi, Tevez, Evra, Pirlo, Barza) naszym trzonem są zawodnicy w wieku ~28 lat. Więc za 2-3 sezony znacząca większość graczy będzie po 30stce. Vidal 27, Kielon 29, LL 29, Marchisio 28, Bonu 27, Lichy 30. Z młodszych jest Kwadwo 25, Morata 21, Pogba 21, Pereyra 23, młodziutki Coman. W naszym składzie oczywiście. Bo na współwłasnościach i wypożyczeniach mamy od groma młodego talentu i musimy kilku wprowadzić w następnym roku, dlatego nie zdziwię się nasze Mercato 15/16 będzie wyglądać tak, że wykupimy (sprowadzimy) Lealiego, Ruganiego, Berardiego, Gabbiadiniego, może jakiegoś młodego jak Comana. Po prostu nasz obecny skład się starzeje. A nie możemy sobie pozwolić na 2letnią przebudowę, w czasie której będziemy na 7 miejscu (już wypadnięcie poza LM będzie straszne). Musi to iść bez większej ingerencji w nasz poziom sportowy.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2014, 16:23 przez Tobor, łącznie zmieniany 1 raz.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 16:22

bendzamin pisze:
AdiJuve pisze:A to czasem nie jest ten sam agent co reprezentuje Medela? Sprawdzałem na transfermarkt i tak, no ale pewności nigdy mieć 100% nie można.
Jest, jego wizyta w Londynie jest spowodowana właśnie próbą dopięcia transferu Medela do Interu.

Ten Felicevich według mediów miał być w Turynie już w poniedziałek z ofertą od Manchesteru United w zębach. Jedzie autostopem? Osobom, które wymyślają Marotcie i Allegriemu dlatego, że rozdawany za darmo angielski szmatławiec napisał jakieś bzdury o testach medycznych wypada tylko pogratulować. Wiem, że jest gorąco, ale bez przesady :roll: Żadne wiarygodne włoskie ani angielskie źródła w ostatnim czasie nic nowego o Vidalu nie napisały.
No to wszystko wyjaśnia, Medel podobno już praktycznie graczem Interu w sumie obie strony rozmawiają od wielu dni, a rozmowy potwierdziły oba kluby, nie to co w przypadku Vidala, także wątpię by coś było na rzeczy z Arturo, jak pojedzie na tournee do Azji to nie ma prawa go Marotta wytransferować, bo na tym tournee Allegri musi mieć już komfort pracy z drużyną, żeby potem nie było problemów w sezonie.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 16:59

AdiJuve pisze:No to wszystko wyjaśnia, Medel podobno już praktycznie graczem Interu w sumie obie strony rozmawiają od wielu dni
A nawet tygodni 8)

Już się nie mogę doczekać pojedynków powietrznych Medela i... Llorente :lol:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2014, 17:52

Tymczasem ponoć Isla idzie na roczne wypożyczenie do QPR wg Football Italia za Sky Sports Italia.

Akurat w tym wypadku wypożyczenie to porażka, bo gracz nam chyba niepotrzebny do ataku ani na prawą obronę a hajsu nic poza rocznym zaoszczędzeniem pensji. Ktoś w Juve chyba ma w niego wiarę niczym w jezusiczka, że myśli, że dopiero w QPR się odbuduje.

Zablokowany