Mercato (Lato 2015)
- mnowo
- Qualità Juventino
Marotta sprytnie zagrał przede wszystkim deklaracją, że: "my go nie chcemy sprzedać, no chyba że sam o to poprosi". Reszta jest już kwestią dogadania oficjalnego komunikatu z Vidalem. Takie rzeczy, niestety, są na porządku dziennym - podobna historia rozegrała się swego czasu z Pirlo w Milanie, kiedy interesowali się nim Real i Barcelona (tylko że w drugą stronę, bo rzecz jasna został).pumex pisze:Allegri to pionek, a Marotta zaprzecza sprzedaży Vidala w taki sposób, że tylko dolewa oliwy do ognia, zaczynając swoje wypowiedzi od "Wydaje mi się..." lub wtrącając na koniec "ale...".mrozzi pisze:Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego NA KAŻDYM kroku zapewnia się nas, kibiców, że Chilijczyk nie odejdzie. Przekonani o tym są i Allegri, i Marotta.
- jarmel
- Redaktor
Dokładnie, coś czuję, że Marotta tylko czeka na oficjalną ofertę ManU i nawet za te 40mln pewnie długo nie będzie się zastanawiał, bo przecież skądś trzeba wziąć kasę na wykup Pereyry, Berardiego i kogo tam jeszcze po sezonie.mrozzi pisze:Nagle się może okazać, że United weźmie naszych na wstrzymanie, podczas gdy Marotcie będzie zależało na sprzedaży Vidala. Przyjęcie oferty rzędu 40 mln wcale nie byłoby zaskoczeniem.
Te mercato moim zdaniem jest lekko mówiąc kiepskie i jak jeszcze odejdzie Arturo to po prostu brak słów..
Jedynym ratunkiem dla nas jest dogadanie się Manchesteru ze Strootmanem. Inaczej pewnie pożegnamy się z Vidalem, bo skoro mimo deklaracji trenera nadal pojawiają się takie informacje jak dziś to znaczy, że słowa Allegriego są gówno warte i za wiele do powiedzenia to on nie ma.
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie Juventus bez Vidala będzie wyglądał jakoś bezpłciowo.
#AllegriOut
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
VAn Gaal mowi ze chce tylko Strootmana itp.mrozzi pisze:Nagle się może okazać, że United weźmie naszych na wstrzymanie, podczas gdy Marotcie będzie zależało na sprzedaży Vidala. Przyjęcie oferty rzędu 40 mln wcale nie byłoby zaskoczeniem.
Allegri chyba nie jest na tyle GŁUPI że na dziendobry kłamie kibicom w oczy o Vidalu.
Moglby powiedzieć ze nie do niego naleza decyzje, i pytajcie Marotty, a facet wali prosto z mostu ze rozmawial z Arturo i ten zostaje w Turynie.
Az mnie skreca.
Z drugiej strony, do dzis wspominam jak bardzo Aguero,Igłain czy Hiddink byli juz nasi, a skonczylo sie wiadomo.
Gazety musza sie sprzedawac, a najlepiej sprzedaja sie kontrowersje i tego typu sprawy.
Arturo jest typem rodzinnym, szczerym itp. a byłby w stanie walić że "Nie odchodze do Manchesteru" po czym to zrobic?
To sie nie trzyma kupy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jarmel
- Redaktor
No tylko, że Arturo właśnie nigdy jednoznacznie nie powiedział, że zostaje w Juve i nie przenosi się do Manchesteru. Jedynie jakieś słowa, że jest tu szczęśliwy i inne mało konkretne wypowiedzi.Adrian27th pisze: Arturo jest typem rodzinnym, szczerym itp. a byłby w stanie walić że "Nie odchodze do Manchesteru" po czym to zrobic?
To sie nie trzyma kupy.
#AllegriOut
- wagner
- Juventino
Pytanie brzmi dlaczego zatrudniono Allegriego ? Bo to dobry trener który był wolny, godzący się z rzeczywistością włoskiej piłki, nie domagający się tego czy owego tak jak to robił Conte. Po prostu będzie gadał tak jak zarząd mu karze.. Zarząd = Allegri. Ten sam ton wypowiedzi.Adrian27th pisze:Allegri chyba nie jest na tyle GŁUPI że na dziendobry kłamie kibicom w oczy o Vidalu.
PS: Będę zmuszony polubić Manchester United, hmm ale mistrzostwo to niech może Chelsea zdobędzie ?

- west88
- Juventino
Jak donosi football-oranje Manchester może zapomnieć o transferze Strootmana. Garcia widzi w nim podstawowego gracza do osiągnięcia sukcesu w Europie i Serie A.
Garcia:“Strootman is a Roma player. He will be a Roma player this year. There is no doubt about that.
Garcia:“Strootman is a Roma player. He will be a Roma player this year. There is no doubt about that.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2014, 13:30 przez west88, łącznie zmieniany 3 razy.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No właśnie, ja nie pojmuję dlaczego tak dużo osób tutaj ma problem ze zrozumieniem tego oczywistego faktu. Testy medyczne w Chile... :-DAdrian27th pisze:Gazety musza sie sprzedawac, a najlepiej sprzedaja sie kontrowersje i tego typu sprawy.
- Virgil
- Juventino
Pytanie co Allegriemu powiedział Marotta i Vidal, jeżeli Zezol go zapewnił że Vidala nie sprzedajemy to czemu miałby tego nie powiedzieć.
Ja mam tylko nadzieję, że pozyskamy kogoś kto mógłby ewentualnie grać za napastnikami, chyba że Allegri planują jednak inną taktykę niż 4-3-2-1 albo 4-3-1-2
gdyż do pierwszej to brakuje napastników grających niżej zarówno do pierwszego składu jak i na ławkę (chyba tylko Giovinco i Tevez tam mogą grać) do drugiej typowego rozgrywającego ciekawe jakby tam się mógł sprawdzić np. Pogba, bo Coman może tam grać ale chyba gość nie wskoczy od razu do pierwszego składu.
Ja mam tylko nadzieję, że pozyskamy kogoś kto mógłby ewentualnie grać za napastnikami, chyba że Allegri planują jednak inną taktykę niż 4-3-2-1 albo 4-3-1-2
gdyż do pierwszej to brakuje napastników grających niżej zarówno do pierwszego składu jak i na ławkę (chyba tylko Giovinco i Tevez tam mogą grać) do drugiej typowego rozgrywającego ciekawe jakby tam się mógł sprawdzić np. Pogba, bo Coman może tam grać ale chyba gość nie wskoczy od razu do pierwszego składu.
- sebatiaen
- Juventino
Szczypek te testy medyczne w Chile to nie mają większego znaczenia, ja się sugeruje bardziej sprowadzeniem Pereyry.
Allegri powiedział że będziemy grać 3-5-2 i w europie 4-3-3
na środek mamy - Ase,Pogbe,Pirlo,Vidala,Pereyre,Machisio do tego od biedy Romulo i Marrone.
Po co kupowaliśmy gracza identycznego do Vidala?
Po co sprowadzamy graczy na wypożyczenia i za rok do wykupu?
jak my ich spłacimy? Już sam nie wiem co mam myśleć o tym, może Marotta wypożyczył ten cały szrot żeby jak najdłużej negocjować z United i wyciągnąć ile się da?
na środek mamy - Ase,Pogbe,Pirlo,Vidala,Pereyre,Machisio do tego od biedy Romulo i Marrone.
jak my ich spłacimy? Już sam nie wiem co mam myśleć o tym, może Marotta wypożyczył ten cały szrot żeby jak najdłużej negocjować z United i wyciągnąć ile się da?
- west88
- Juventino
Jak ich spłacimy? To bardzo proste-system ratalny. Z wyjątkiem Pereyry.sebatiaen pisze:Szczypek te testy medyczne w Chile to nie mają większego znaczenia, ja się sugeruje bardziej sprowadzeniem Pereyry.
Pereyra z całym szacunkiem dla Ciebie, ale to nie jest charakterystyka Vidala i to zdecydowanie. Marrone bym nie liczył jako gracza, który będzie coś znaczył u nas. (o ile w ogóle będzie grał) Poza tym Asa na środku też dawno nie grał.
Jak na razie Manchester nie zaproponował nam ..nic, więc takie zwlekanie z ich strony jest dosyć dziwne. Bo co by to miało im dać? Każdy wie, że pod koniec sierpnia sprzedaże nie będą możliwe (Marotta nie jest głupi) jak na razie prasa robi dużo szumu.
- mnowo
- Qualità Juventino
- pumex
- Juventino
Kiedy nasi wylatują do Azji? Pojutrze? A więc przed nami 48h czytania, że Vidal oddał swój samochód do warsztatu żeby mu kierownice przestawili na drugą stronę. Ktoś w klubie miałby litość dla kibiców i skomentował te wszędobylskie rewelacje...mnowo pisze:http://www.soccermagazine.it/calciomerc ... ed-212117/
Grubo. Jadą po bandzie.
edit:
Nie było na nich Vidala, bo Arturo trenuje indywidualnie - zalecenie klubowych fizjoterapeutów.Smok-u pisze:Wczoraj oglądałem zdjęcia z treningu na żadnym nie było Vidala. Dzisiaj te newsy jakoś źle to wróży.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2014, 14:42 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Za Vidala, Shaqiri, Pastore, Guarin i nie bedzie zle. Wiadomo szkoda Arturo bo to swietny zawodnik, sympatyczny i do tego Juventino ale taka jest kolej rzeczy. Nie wzmocniny sie bez sprzedazy. Chyba ze Marotta mimo sprzedazy zaserwuje nam Romulo i jakiegos rezerwowego napastnika, w takim wypadku sie wku..zdenerwuje.