Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 15:51

francois pisze:Ciekawą kwestię poruszył ktoś swego czasu w komentarzach na głównej.

Skąd Marotta planuje wziąć kasę, aby wykupić za rok Pereyrę, Romulo, Berardiego, Ruganiego i innych?
A bo to mało źródeł?

Prawa TV chociażby. Mam tu na myśli Serie A & Champions League... poprzedni sezon pokazał, że wcale nie trzeba wygrać LM żeby dobrze się obłowić. Szczęście w nieszczęściu, że włoskie kluby nie robią szału w tych rozgrywkach...
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2014, 16:08 przez Don Paolo, łącznie zmieniany 1 raz.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 16:07

couec pisze:
AdiJuve pisze:ble..ble..ble
Jest takie stare indiańskie powiedzenie - tępi ludzie są jak tępe noże, specjalnej krzywdy nie robię ale jak wnerwiają.

Jak się ma sprawa z Rabiotem? Robimy pod niego jeszcze podchody, czy odpuściliśmy temat?
Tępy to może jesteś ale ty, oczywiście brak argumentów to osobiste wjazdy, ale czego można się po tępocie spodziewać? Bez odbioru, najpierw strona zeszła na psy teraz forum an szczęście są normalniejsze źródła związane z Juventusem.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 16:16

Nie krzyczcie na mnie Koledzy, ale powiedzcie mi jedno... Dlaczego uważacie Lukaku za lepszego zawodnika od Moraty?

Jak dla mnie jest dokładnie odwrotnie. Oglądałem kilka razy jednego i drugiego no i jak dla mnie (pomijając różną charakterystykę - Lukaku jest zdecydowanie bardziej drewniany) Morata jest grajkiem lepszym.

Jeżeli ktoś powoła się na statsy to jest głupi, bo Lukaku w nich również wypada gorzej...

Na prawdę nie rozumiem dlaczego tak różnie oceniacie tych zawodników... Bardzo proszę o wyjaśnienie. Autentycznie mnie zastanawia, czy to ja się nie znam, czy po prostu mamy tu owczy pęd jak w przypadku Llorente rok temu...

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 16:16

@up masz rację, dlatego zgodnie z liberalnością naszego rynku usług i wolnego wyboru możesz zmienić swoje źródło informacji i nie udzielać się tutaj szufladkując zarówno stronę jak i użytkowników. Będzie nam Ciebie bardzo brakowało i chyba społeczność JP nie poradzi sobie z taką stratą ale oszczędź nam tego braku szacunku do reszty użytkowników. Nie interesuje mnie czym Cie w sumie obrazili, Ty obraziłeś wszystkich naraz jednym głupim postem i w sumie nie mającym za dużo wspólnego z naszym mercato.

Co do naszego innego celu transferowego - Jovetica. Kolejna noc i Jego znakomity występ. Jeżeli się nie połamie to może zacznie się zwracać City.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 16:57

"Tępy", "głupi". Panowie, wstrzymajcie konie, bo nie wypada...

Ależ Evra śmiga po włosku. Jestem zaskoczony. Jako krótkotrwałe wzmocnienie - akceptuję go i cieszy mnie ten transfer. Jednak z racji wieku przydałby się jeszcze jakiś prospekt, jak nie w tym sezonie to na pewno już przyszłym.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 17:01

Alez zdechlo nasze mercato. Jak do tej pory nie wzmocnilismy pierwszej 11, a dokonalismy jedynie kosmetyki i odmlodzenia lawki rezerwowych. Co wazne, ciagle w kadrze sa gracze bezuzyteczni jak Padoin, Motta, De Ceglie i Isla. W najblizszych dniach ma przybyc Romulo.

Pozostaje jedynie zywic nadzieje, ze jeszcze kogos klasowego pozyskamy. Zostal jeszcze miesiac, ale potencjalnych kandydatow zaczyna systematycznie brakowac.

La fidanzata d'Italia
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 17:05

yanquez pisze:Nie krzyczcie na mnie Koledzy, ale powiedzcie mi jedno... Dlaczego uważacie Lukaku za lepszego zawodnika od Moraty?

Jak dla mnie jest dokładnie odwrotnie. Oglądałem kilka razy jednego i drugiego no i jak dla mnie (pomijając różną charakterystykę - Lukaku jest zdecydowanie bardziej drewniany) Morata jest grajkiem lepszym.

Jeżeli ktoś powoła się na statsy to jest głupi, bo Lukaku w nich również wypada gorzej...

Na prawdę nie rozumiem dlaczego tak różnie oceniacie tych zawodników... Bardzo proszę o wyjaśnienie. Autentycznie mnie zastanawia, czy to ja się nie znam, czy po prostu mamy tu owczy pęd jak w przypadku Llorente rok temu...

Mam odpowiedź - bo jest ..... czarny :D W świadomości wielu tutejszych userów to duży, silny, zwinny afroEuropejczyk i jest z automatu traktowany jako super perspektywiczny zawodnik. I też się z Tobą zgodzę, że w tych paru meczach co go widziałem, to gościu sprawiał wrażenie zwykłego leszcza. Ot prawda.

Co do Moraty, też nie jestem jakimś jego wielkim fanem, w mojej opinii zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem byłoby sprowadzenie od razu Berardiego a nie jakieś cackanie się z Sassuolo. Gość ma taki potencjał, a my go zostawiamy na piłkarskim zadupiu....

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 17:38

Don Paolo pisze:
francois pisze:Ciekawą kwestię poruszył ktoś swego czasu w komentarzach na głównej.

Skąd Marotta planuje wziąć kasę, aby wykupić za rok Pereyrę, Romulo, Berardiego, Ruganiego i innych?
A bo to mało źródeł?

Prawa TV chociażby. Mam tu na myśli Serie A & Champions League... poprzedni sezon pokazał, że wcale nie trzeba wygrać LM żeby dobrze się obłowić. Szczęście w nieszczęściu, że włoskie kluby nie robią szału w tych rozgrywkach...
Idąc tym tokiem rozumowania jest więcej wydatków niż tylko transfery.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 17:40

Ardjan pisze: w mojej opinii zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem byłoby sprowadzenie od razu Berardiego a nie jakieś cackanie się z Sassuolo. Gość ma taki potencjał, a my go zostawiamy na piłkarskim zadupiu....
Ile razy można wałkować ten temat. Wszyscy u nas chcieli Berardiego już od tego sezonu ale sam zainteresowany zdecydował że najlepiej dla niego będzie jeśli kolejny sezon spędzi ponownie w Sassuolo a w następnym kiedy nabędzie jeszcze więcej doświadczenia zawita do Turynu. To była jego decyzja.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 18:17

Bardzo dużo się mówi o naszej polityce transferowej, że przykładowo wydajemy na dwóch średnich piłkarzy (a nie jednego bardzo dobrego, który sporo kosztuje) niewielką sumę pieniędzy, by oszczędzić na innym średnim graczu, co jest prawdą. Ale racja stoi też jednak po drugiej stronie. Bo moglibyśmy kupić zawodnika już za dużą gotówkę i mieć jeszcze na inną pozycję, ale... nie wydając tak często "drobne", które co okienko wyżerają z klubowej kasy mniej/więcej 15-20 milinów. W tym okienku już ponad 11 poszło na Sturaro, Marrone i Pasquato. Jaki status mają Ci zawodnicy w naszym klubie?
Uważam, że gdyby Marotta nie przeprowadzał tylu minimalnych transakcji, które nie są - albo są jedynie z bardzo dużymi wątpliwościami - wzmocnieniami, to nasze mercato już na początku mogło wyglądać Sanchez+Morata bez martwienia się "jeden kosztem drugiego" albo Sanchez=Iturbe+Morata. Licząc dalej Evrę, Pereyrę i dalsze plany, które są do zrealizowania.
ozob pisze:Co wazne, ciagle w kadrze sa gracze bezuzyteczni jak Padoin, Motta, De Ceglie i Isla. W najblizszych dniach ma przybyc Romulo.
Jeśli trener mówi o najważniejszych(jedynych?) wzmocnieniach i wymienia pozycje srodkowego obrońcy i trequartisty to Motta i De Ceglie muszą zostać jako zmiennicy.
Isla jakby nawet złapał formę to nie ma dla niego miejsca w nowej formacji. Pewnie i tak zostanie, bo największe nadzieje na jego sprzedaż były po mundialu, ale nawet się nim nikt nie zainteresował. Chyba pojawiły jedynie ploteczki łączące go z Newcastle.
A Padoina to mamy zamiar sprzedać?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 18:37

Przetłumaczy ktoś warunki nowej umowy z fiatem?
bo na calciomercato pokazali taki news, niby 17 mln euro za sezon aż do 2021 roku.
Czy to dla nas takie opłacalne?na tyle lat podpisywać umowe?
http://www.calciomercato.com/news/juve- ... 021-629912

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 18:44

Romulo zawodnikiem Juve najpóźniej jutro... i co (a raczej kto) dalej?

JUVE PER SEMPRE!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 18:44

konradrom pisze:Romulo zawodnikiem Juve najpóźniej jutro... i co (a raczej kto) dalej?
Osvaldo/Borriello/Eto'o, odchodzi Vidal i konczymy mercato.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 18:46

Transfer Sancheza to od początku była mrzonka. Transfer Iturbe "dziwnym" trafem upadł gdy Conte odszedł. Jestem święcie przekonany że gdyby transfer Moraty nie był tak długo negocjowany," klepnięty" i on sam nie pisał o przeprowadzce do Juve to ten transfer także by się nie odbył. W sytuacji gdy brakowało tylko podpisów nie chcieliśmy wyjść na niepoważnych ludzi i "zrywać" umowy. Mnie osobiście marcato nie powala ale nie spodziewałem się fajerwerków, jedynie jestem zły o tą dziwną umowę odkupu Moraty. Z transferów spodziewam się jeszcze jakiegoś starego leszcza na 5 napastnika. Do tych co się martwią za co wykupimy wypożyczonych to wszystko będzie płatne jak zwykle przez 3 lata więc jedne zobowiązania które płacimy teraz zastąpią nowe.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2014, 18:49

konradrom pisze:Romulo zawodnikiem Juve najpóźniej jutro... i co (a raczej kto) dalej?
Trzymam kciuki za Eto'o...

//

Mamy półmetek mercato jak ocenicie dotychczasowe poczynania Romy i Juve na rynku transferowym? Kto wypada w nich lepiej?

Ja swoje zdanie wyraziłem już w tym temacie:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... start=2205

:oops:

Zablokowany