Mercato (Lato 2015)
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
głupoty piszecie. Taki piłkarz jak Lukaku bardzo prawdopodobnie mógłby nas podnieść o poziom wyżej, właśnie taki klub jak Juventus nie powinien hurtowo kupować po 5-6 piłkarzy, a 1-2 ale tych topowych, tych którzy podniosą klub tam gdzie jego miejsce. Cóż nam z tego ze mamy Romulo, Pereyre czy nawet Morate skoro bardzo wątpliwe by Ci piłkarze grali w pierwszej 11 nie mówiąc o podnoszeniu levelu.
Juventus zachowuje się tak jakby właśnie grał co najmniej w finale LM i potrzebuje jakiś kosmetycznych zmian, zmian na ławce, a pierwsza 11 była cacy. A przecież tak nie jest, cóż z tego że kupujemy cały zastęp średnich lub dobrych piłkarzy skoro klub pozostaje w stagnacji, a chyba obecna pozycja nie jest tą wymarzoną??
Dlaczego Real, Bayern czy Barcelona są na topie? bo kupują 1-2 konkretnych piłkarzy co sezon a nie zastęp średniaków i martwią się o ławkę rezerwowych, wspomniane klubu zawsze kupują myśląc o pierwszym składzie, tak samo zresztą jak np. Atletico, a nie jak my o ławce no a jak się wybije to może do 1 składu. Który z kupionych w tym mercato piłkarzy nadaje się do 1 składu?? żaden, nie wierzę, że Llorente będzie na ławce kosztem Moraty, skoro w 1 sezonie miał lepsze statystyki od samego Trezegueta! nie mówiąc o innych.
Juventus zachowuje się tak jakby właśnie grał co najmniej w finale LM i potrzebuje jakiś kosmetycznych zmian, zmian na ławce, a pierwsza 11 była cacy. A przecież tak nie jest, cóż z tego że kupujemy cały zastęp średnich lub dobrych piłkarzy skoro klub pozostaje w stagnacji, a chyba obecna pozycja nie jest tą wymarzoną??
Dlaczego Real, Bayern czy Barcelona są na topie? bo kupują 1-2 konkretnych piłkarzy co sezon a nie zastęp średniaków i martwią się o ławkę rezerwowych, wspomniane klubu zawsze kupują myśląc o pierwszym składzie, tak samo zresztą jak np. Atletico, a nie jak my o ławce no a jak się wybije to może do 1 składu. Który z kupionych w tym mercato piłkarzy nadaje się do 1 składu?? żaden, nie wierzę, że Llorente będzie na ławce kosztem Moraty, skoro w 1 sezonie miał lepsze statystyki od samego Trezegueta! nie mówiąc o innych.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
@MishaAveJuve w pelni sie z Toba zgadzam. Rezerwowy za 20mln (Morata) to juz w ogole jest jakis <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, gdy brak ofensywnych/ skrzydlowych, kreatywnych pomocnikow do pierwszej 11stki. Jezeli nie przyjdzie juz zaden zawodnik ala Pastore/Shaqiri/Costa to okienko jest tragiczne.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Spytałem czy masz jakieś dowody,ze wymienione kluby przebiły Juventus?A no oczywiscie,ze nie to,że mogą wydać na jednego gracza Ja nie mam argumentów a to ciekawe, każdy,który ma nie zdanie od Ciebie nie ma argumentów. Kiedy nie mailem argumentów w sprawie Moraty, czym sugeruje się bukchmacher? Dobre żarty, jedynym argumentem zwolenników jest to,ze wypali, to ja odbijam,ze nie wypali i podawałem jeszcze kilkapumex pisze:Akurat z Tobą nie zamierzam dyskutować, bo już raz próbowałem i jedyne co od Ciebie usłyszałem w walce na argumenty, podobnie jak szczypek, to "ale mnie się wydaje" :lol: Zamiast się sztucznie mądrzyć, miej trochę oleju w głowie i zechciej zrozumieć co miałem na myśli - jeśli chodzi o strategię finansowania mercato, Juventus spadł nawet za plecy takich średników jak Everton czy Wolfsburg, dla których odświętne wydanie gotówki potrzebnej na realne wzmocnienia nie stanowi większego problemu.AdiJuve pisze:Żeby kogoś przebić ten ktoś musi najpierw licytować a żadnych głosów nie było w kontekście Lukaku,ze Juventus złożył ofertę. Daj przykład kiedy nas przebił klub, który podałeś, albo więcej nie pisz bzdur:)pumex pisze:Powinien - tak, to dobre określenie. W rankingach finansowych jesteśmy wysoko, ambicje, przynajmniej teoretycznie, mamy wybujałą, natomiast na rynku transferowym nie wiedzieć czemu z łatwością potrafi nas przebić byle Wolfsburg, Schalke czy Everton, wykazując się większą odwagą.
Co do tego Evertonu, to fakt wydali teraz 35 na Lukaku, ale wcześniej okienka transferowe kończyli na "+" albo delikatny "-", no ale oczywiście raz wydali 35mln i już są finansowo przed Juve. Wolfsburg owszem dużo wydawał ale niezbyt rozsądnie, bo w czasie gdy Marotta wydał ok 300 baniek, oni wydali niecałe 200, a w tym okienku nie zrobili żadnego wartościowego zakupu. A Schalke to już w ogóle strzał w zero bo kogo oni wartościowego kupili w ciągu ostatnich 5 lat? Huntellara za ok 15 baniek z Milanu potem Boateng i tyle, wydali 4x mniej od Juve w tym czasie. Czy jakiekolwiek wzmocnienia tych klubów, poza oczywiście Lukaku Juventus mógłby zazdrościć tym klubom? Ponadto te kluby zazwyczaj zbierają graczy, którzy nigdy topami nie byli. Nie mają szans na graczy pokroju Vidala z Leverkusen, Llorente z Bilbao czy nawet Vucinicia z Romy. Nie wspominając o Pirlo,Tevezie czy teraz Evrze. Nie chodzi tu tylko o poziom sportowy ale i właśnie finansowy, owszem oni mogą ściągnąć 1-2 dobrych graczy, nie topowych od czasu do czasu za dobrą kasę i ich potem nieźle opłacić, ale to ich nie stawia w żaden sposób przed Juventusem. Bo tak naprawdę poza Lukaku nie można im nikogo zazdrościć w przeciągu 5 ostatnich lat, więc nie sądzę, żeby to były drużyny lepiej prowadzone pod względem zakupów do Juventusu, zresztą ich wyniki same o tym świadczą.
MishaAveJuve@
Pełna zgoda i tu leży właśnie problem,że Marotta szuka okazji, woli rozpierniczyć większość budżetu an zbędne zakupy i potem szukać wielkich okazji i się chwalić,ze ten przyszedł za tyle i tyle a jest wart 3-4x więcej. Po prostu utopił już mnóstwo kasy w Juventusie, część odzyskał ale jego rządy to i tak spory "-" jeżeli chodzi o to mercato. 35mln poszło na Moratę,Sturaro,Marrone i Islę. Oni tez swoje pensje mają pewnie w sumie ok 5 baniek, a tak naprawdę żaden nie gwarantuje nic, co do Moraty zgadzam się,że do Llorente to on nie ma co się równać, zresztą na chwilę obecną to jest słabszy od 2 byłych już graczy Juve czyli Quagli i Vucinicia. Tak myślę czy jakby Marotta wcześniej powalczył o Alexisa rzucił 35 baniek na stół przed MŚ i jemu 5-6 baniek, to pewnie Barca by nie czekała na MŚ tylko sprzedawała jak to zrobili z Fabregasem, to jest właśnie ta różnica, która stawia nas pomiędzy średniakami europejskimi a elitą z Hiszpanii,Anglii oraz PSG i Bayernem.
Kolejne okienko pewnie będzie podobne wykupy Romulo,Pereyry i Berardiego, chociaż to może być strzał w 10.
Wcale się nie zdziwię jak największymi wzmocnieniami będą Evra i Coman a reszta zwykłe szaraki uzupełniające kadrę z czasem większość czasu spędzające na ławce i sprzedane za grosze.
- pumex
- Juventino
AdiJuve
Ja piszę o zdziwieniu sytuacją, w której kluby z mniejszym zapleczem finansowym nie boją się od czasu do czasu zaryzykować na rynku transferowym, co może im w przyszłości zwrócić się z nawiązką i finansowo i sportowo, a Ty mi rozpisujesz całą litanię wyliczanek i oczywistych oczywistości w stylu Twojego innego przemądrego posta: "Roma może być dobra, ale może być też słaba" 

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Może dlatego, że piłkarze z ich ławki rezerwowej byliby u nas często zawodnikami pierwszego składu, ale mogę się nie znać.MishaAveJuve pisze:Dlaczego Real, Bayern czy Barcelona są na topie? bo kupują 1-2 konkretnych piłkarzy co sezon a nie zastęp średniaków i martwią się o ławkę rezerwowych
- francois
- Juventino
Ciekawą kwestię poruszył ktoś swego czasu w komentarzach na głównej.
Skąd Marotta planuje wziąć kasę, aby wykupić za rok Pereyrę, Romulo, Berardiego, Ruganiego i innych?
Skąd Marotta planuje wziąć kasę, aby wykupić za rok Pereyrę, Romulo, Berardiego, Ruganiego i innych?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Aha to Roma z założenie będzie dobra? Czy to założenie zakłada,ze będzie jednak słaba?pumex pisze:AdiJuveJa piszę o zdziwieniu sytuacją, w której kluby z mniejszym zapleczem finansowym nie boją się od czasu do czasu zaryzykować na rynku transferowym, co może im w przyszłości zwrócić się z nawiązką i finansowo i sportowo, a Ty mi rozpisujesz całą litanię wyliczanek i oczywistych oczywistości w stylu Twojego innego przemądrego posta: "Roma może być dobra, ale może być też słaba"
Od czasu do czasu zaryzykować? Zrobił to tylko Everton z Lukaku, jedno wcale nie ryzykowne przedsięwzięcie, bo chłopak już się u nich sprawdził.
Marotta też zaryzykował z Moratą. Nie chodzi o to czy ryzykują czy nie, ale w jaki sposób robi to Marotta, który po prostu boi się wtopy, taka jest prawda, woli wydawać po kilka/kilkanaście milionów na średnich grajków niż rzucić większą kasę na jednego. To też jest swego rodzaju ryzyko, bo wyda te 35 baniek na 2-3 graczy, ale jak się nie sprawdzą to nikt potem nie będzie gadał,ze roztrwonił 35 baniek na jednego gracza, który się nie sprawdzi. Wydał te 35mln na Moratę,Marrone,Islę,Sturaro, czy jak za 2 lata żadnego nie będzie w Juve to ktoś będzie pamiętał, może Moratę, reszty nie. A jakby się Lukaku okazał niewypałem(mało realne) to każdy będzie to przywoływał jak Diego czy Melo. Po prostu Beppe dalej robi to co umie szuka okazji, a jak ma więcej kasy to niestety ją przepuszcza. Zapowiadał w zeszłym czy jeszcze wcześniejszym roku, ze teraz będą 2-3 dobre transfery,że już czas budowania drużyny przez okienka w których kupował kilkunastu graczy się skończył i owszem zeszłego lata zrobił fajne transfery, ale teraz powrócił do kupowania za małą kasę i liczenia,że ktoś wypali. Takie działania naszego dyrektora sportowego woli kupić 3 graczy myśląc,ze któryś jednak odpali niż jednego od razu gwarantującego skok jakościowy i mało realne,ze to się zmieni;/
A kasa była i jest.
- couec
- Juventino
Jest takie stare indiańskie powiedzenie - tępi ludzie są jak tępe noże, specjalnej krzywdy nie robię ale jak wnerwiają.AdiJuve pisze:ble..ble..ble
Jak się ma sprawa z Rabiotem? Robimy pod niego jeszcze podchody, czy odpuściliśmy temat?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ze sprzedaży jednego z bardziej wartościowych piłkarzy w naszym składzie. Nieuniknione.francois pisze:Skąd Marotta planuje wziąć kasę, aby wykupić za rok Pereyrę, Romulo, Berardiego, Ruganiego i innych?
- Karowiew
- Juventino
Gdzieś mi mignęła plotka, iż JUVE pozyskało Valerio Rossetiego. Napastnik, rocznik 1994: http://www.transfermarkt.pl/valerio-ros ... ler/176130
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Podobno Man Utd zaoferowal 60 milionow za Vidala, 13 dla niego i agent ma sie spotkac z Marotta.
Ciagle to samo krąży, a Vidal mowi ze nie idzie do MU, Allegriemu ze chce zostac itp.
Nienawidze tego.
Ciagle to samo krąży, a Vidal mowi ze nie idzie do MU, Allegriemu ze chce zostac itp.
Nienawidze tego.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jarmel
- Redaktor
Przecież to było już mówione w poniedziałek, przed wywiadem z Allegrim.Adrian27th pisze:Podobno Man Utd zaoferowal 60 milionow za Vidala, 13 dla niego i agent ma sie spotkac z Marotta.
#AllegriOut
- Paulo
- Juventino
A mi się nie podoba stagnacja i brak nowego info w tym tygodniu. Źle to wróży na najbliższy miesiąc. Wszystkie też potencjalne cele transferowe praktycznie idą do jakichś klubów także nie mówcie że zezowaty działa, albo są nie do wyciągnięcia, po prostu żyła nie potrafi nic załatwić tymi swoimi płatnościami 4x0% plus połówka karty plus 1/5 Fiata Stilo itd. Lukaku ma klub, Divock Origi ma klub. Osvaldo nam odmówił
panicz wielki. Ale to całe nasze szczęście opaczność czuwała. Poza tym czuję, że spadnie na nas jak grom z jasnego nieba ta sprzedaż Vidala i potem będzie w ostatnim tygodniu mercato gorączkowe poszukiwanie kogokolwiek - czytaj Boriello, Gilardino albo inny Zola wróci z emerytury. Generalnie nie podnieśliśmy poziomu drużyny a z tym co mamy na boisku a szczególnie na ławce trenerskiej raczej ciężko się spodziewać sukcesu. Mało tego zostaliśmy z 3 napastnikami na chwilę obecną (Moraty nie liczę bo to może być powrót dopiero na zimę znając fachowców Allegriego) z czego jeden jest tak irytujący jak Janusz na meczu reprezentacji z popcornem i w sandałach ze skarpetkami - ciężko zgadnąć o kogo chodzi oczywiście 
W sumie to nie wiem jakich ruchów ma zamiar dokonać jeszcze nasza kompania ale dobrze to nie wygląda. Można by rzec, że odejście Conte ma swoje podłoże w bierności zarządu, albo jego skąpstwie. Szkoda tylko że nie zrobił tego wcześniej, bo o to mamy prawo mieć pretensje.

W sumie to nie wiem jakich ruchów ma zamiar dokonać jeszcze nasza kompania ale dobrze to nie wygląda. Można by rzec, że odejście Conte ma swoje podłoże w bierności zarządu, albo jego skąpstwie. Szkoda tylko że nie zrobił tego wcześniej, bo o to mamy prawo mieć pretensje.
- Choperini
- Juventino
Ależ ten Vidal (a może jego agent?) gra na 2 fronty. Ludzkie pojęcie to przechodzi.
Sorry, ale jakby Arturo miał 'jaja', zwołałby konferencję prasową, albo wrzucił tweeta i jednoznacznie stwierdził, co mu w duszy gra.
Sorry, ale jakby Arturo miał 'jaja', zwołałby konferencję prasową, albo wrzucił tweeta i jednoznacznie stwierdził, co mu w duszy gra.
"Run Hassan. Run!
"