Premier League
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Pewnie to jest kilka może kilkanaście % zysku adidasa, a zapewne oni mają spory zysk an tych koszulkach, bo większość i tak pochodzi z Azji a tam koszty pracy są bardzo niskie. Jeżeli adidas sobie obliczył,ze zwróci mu się te blisko 100mln euro dla United to te kwoty małe nie są, także % jakie dostają kluby też do groszowych spraw nie należą:)
- joy
- Katalończyk
Czyli fani United mogą kupować koszulki swojego klubu na lokalnym bazarku za 5 eurasków, a i tak nie wpłynie to negatywnie na finanse ich klubu ;] Ciekawe na ile coś takiego jest prawdopodobne i na ile Adidas oszacował takie ryzyko.
EDIT:
Wg Ciebie podróbki (czegokolwiek) sprzedają się tylko w Polsce?
EDIT:
Wg Ciebie podróbki (czegokolwiek) sprzedają się tylko w Polsce?
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2014, 13:44 przez joy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
chyba tylko w Polsce się kupuje na bazarach 
zresztą jak ktoś kupował oryginał za €80 a nie podróbkę za €30 tylko po to by €2 poszło na konto jego ukochanego klubu to chyba ma coś z głową...
EDIT: @down: ale i tak lepiej całe €50 a nie tylko €12 wpłacić na konto klubu

zresztą jak ktoś kupował oryginał za €80 a nie podróbkę za €30 tylko po to by €2 poszło na konto jego ukochanego klubu to chyba ma coś z głową...
EDIT: @down: ale i tak lepiej całe €50 a nie tylko €12 wpłacić na konto klubu

Ostatnio zmieniony 15 lipca 2014, 13:45 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Z tych po 70-80 euro aż około 12 idzie do klubu 8)Maly pisze:zresztą jak ktoś kupował oryginał za €80 a nie podróbkę za €30 tylko po to by €2 poszło na konto jego ukochanego klubu to chyba ma coś z głową...
Do klubu idzie mało, bo większość kasy za koszulki producent płaci 'z góry' w kontrakcie sponsorskim. Dlatego Liverpool np ma aż tak wysoki z Warriorem - po prostu sporo koszulek się sprzedaje.Ouh_yeah pisze:Z tych po 70-80 euro aż około 12 idzie do klubu 8)Maly pisze:zresztą jak ktoś kupował oryginał za €80 a nie podróbkę za €30 tylko po to by €2 poszło na konto jego ukochanego klubu to chyba ma coś z głową...
- Maly
- Juventino
kibice "the Mirror" już wytypowali nowego mistrza Anglii 

zaraz pewnie okaże się jakim to świetnym trenerem jest LvG a jakim beznadziejnym był Moyes... warto jednak zestawić ile MU wydał sezon temu na transfery a ile teraz
a to jeszcze przecież nie koniec okna...

zaraz pewnie okaże się jakim to świetnym trenerem jest LvG a jakim beznadziejnym był Moyes... warto jednak zestawić ile MU wydał sezon temu na transfery a ile teraz

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
pamiętajcie, że mają hendicup w postaci sezonu bez pucharów... coś jak teraz miał Liverpool ;]
mimo wzmocnień Chelsea MU może wg mnie bardzo dużo namieszać, ściągają na prawdę ciekawe nazwiska i to już nie będzie drużyna z pomocą na miarę Sunderlandu...
mimo wzmocnień Chelsea MU może wg mnie bardzo dużo namieszać, ściągają na prawdę ciekawe nazwiska i to już nie będzie drużyna z pomocą na miarę Sunderlandu...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- platini88
- Juventino
Jakim cudem Manchesterowi dają az 52%. Louis Van Gaal jest dobrym szkoleniowcem, alez nie magikiem. Nawet samemu sir Alexowi nie udało za pierwszym razem, nawet nie za drugim. Chelsea mi sie wydaje ma wiecej szansMaly pisze:kibice "the Mirror" już wytypowali nowego mistrza Anglii
zaraz pewnie okaże się jakim to świetnym trenerem jest LvG a jakim beznadziejnym był Moyes... warto jednak zestawić ile MU wydał sezon temu na transfery a ile teraza to jeszcze przecież nie koniec okna...
- jarmel
- Redaktor
Karierę sędziowską zakończył Howard Webb. Szkoda, zawsze podobało mi się jego sędziowanie, wielokrotnie powierzano mu największe hity w Premier League czy też w LM i zawsze dawał radę.
Teraz ma zostać dyrektorem technicznym Professional Game Match Officials Board czymkolwiek to jest
Teraz ma zostać dyrektorem technicznym Professional Game Match Officials Board czymkolwiek to jest

#AllegriOut