Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 13:57

ballack13 pisze:
alessandro1977 pisze:No właśnie - zasadnicza rzecz warta odnotowania jest taka, że Allegri jest zbyt pewny siebie w kwestii pozostania Vidala...o tym wspomniało już kilku userów :!:
Teraz weźmy pod uwagę to, że Allegri zdaje sobie sprawę z tego, że kibice nie chcą go tutaj i próbuje tego typu wypowiedziami zapunktować...załóżmy, że Vidal pozostanie w drużynie - komu przypadnie najwięcej punktów za to ?
Marotcie ? Paraticiemu ? Nedvedovi ? Nie - właśnie Allegriemu bo wszyscy dookoła wiedzą, że to rozmowa pomiędzy Vidalem a Allegrim miała być kluczowa, to wyraźnie Max przekonał go do pozostania i kibice zaczną patrzeć na niego nieco przychylniejszym wzrokiem...wyobraźmy sobie teraz, że Vidal odchodzi - na kogo spłynie nienawiść ? Oczywiście na Allegriego i w tym przypadku jego sytuacja byłaby nie do pozazdroszczenia bo nie dość, że od początku był wrogiem numer jeden kibiców Juve to na dodatek na dzień dobry zrobił ich w wała gadkami bez pokrycia...tutaj, na forum byłby kocioł a co dopiero tam - na trybunach...żaden trener nie chce takich warunków pracy...
Z drugiej strony wszyscy są pewni siebie bo Arturo chce zostać, nie sądzę aby nawet Marotta odwalił chamówę Allegriemu na początek współpracy, w takich okolicznościach...
Jeżeli doszłoby do sprzedaży Vidala to poleciałyby głowy...przypuszczam, że Nedved zrezygnowałby z członka zarządu bo poczułby się znowu dotknięty tym, że nikt nie liczy się z jego zdaniem...on też zapowiedział to, że pozostania Vidala jest pewny a to jednak Nedved...
Postawmy czterech Panów obok siebie - Agnellego, Marottę, Allegrego, Nedveda...pada do kibiców pytanie : do kogo masz największe zaufanie w kwestii dobra klubu i jego rozwoju ? - przypuszczam, że odpowiedź byłaby jednoznaczna... :wink:
Takie tam moje wnioski... :)

powiem tak:
Allegri tylko duzo gada

wiec jego wypowiedzi poki co nie maja faktycznego przelozenia na rzeczywistosc, co ma powiedziec w mediach? tak sprzedajemy Vidala?

zaraz pierwszego czy drugiego dnia:

Jovetić, Lavezzi, Candreva, Pastore i Astori - takie nazwiska pojawiły się już na liście życzeń Massimiliano Allegriego (na zdjęciu). Nowymi informacjami podzielili się Gianluca Di Marzio i Alfredo Pedulla.

"Allegriemu bardzo podoba się Candreva, podobnie jak szefom Juventusu, i to od jakiegoś czasu" - wyjaśnia Di Marzio, dziennikarz Sky. "Juventus jest gotowy wyłożyć na stół 23 miliony euro dla Lazio, zawodnikowi zaś proponuje 5-letni kontrakt i zarobki na poziomie 2,5 miliona euro netto rocznie. Lotito chciałby jednak zarobić na tym transferze trochę więcej. Drugim pomysłem Allegriego jest Javier Pastore, obeznany we włoskiej piłce, obecnie piłkarz PSG. W jego sprawie nie rozpoczęto jeszcze żadnych rozmów, ale prawdopodobnie to tylko kwestia czasu. Obecnie to dwa pierwsze nazwiska na liście życzeń Allegriego i Juventusu".... Juvepoland.com

ilu z tych piłkarzy przejdzie do Juve?
chyba 0 wiec .....
stary co ty pitolisz w ogóle...
Jak tekst DiMarzio i INNYCH DZIENNIKARZY ma się do autentycznej wypowiedzi Maxa udzielonej dziennikarzom. to są zupelnie dwie rozne kwestie. DiMarzi ujawnia, iż podoba sie nasszemu trenerowi zawodnik i to moze byc prawda lub nie, ale od podobania do transferu długa droga. Ale jesli Allegri w wywiadze sam mówi, że VIdal pozostaje, to juz nie jest kwestia domniemań, przekreconych wypowiedzi, zle zinterpretowanej lub nadinterpretowanego wywiadu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 14:00

Karowiew pisze:............
Wiele z tych rzeczy skopiowanych jest z wcześniejszego artykułu na temat skoku Juve na LM...mam jednak wątpliwości odnoście tego, szczególnie kiedy w kontekście dalekosiężnych planów Juve pojawia się EXOR... :wink:
Mogliśmy co nieco przeczytać o tym kiedy trenerem był jeszcze Conte...

Obrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 14:05

dimebag11 pisze:@AdiJuve
Śledzę wypowiedzi Marotty i chciałbym przypomnieć, iż np. w kwestii nieszczęsnego Diego, też deklarował, że Brazylijczyk nigdzie nie odchodzi, a tu nagle news o transferze definitywnym do Wolfsburga. I szczerze wątpię, iż to Diego nalegał na taką przeprowadzkę.
Ja bym przypadku Diego do przypadku Vidala nie porównywał.

To jest zupełnie inna bajka. Diego w opinii wielu nie sprawdził się w upadłym Juventusie. Grał u nas zaledwie sezon.

Vidal to już inna para butów. To symbol odrodzonego Juventusu. Prawdopodobnie najlepszy piłkarz ery Antonio Conte, najlepszy piłkarz ostatnich trzech lat we Włoszech. Jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy piłkarz na swojej pozycji. Gość, który przez te kilka owocnych lat dawał radość fanom bianconerich i okazywał przywiązanie do klubu.

Trudno to porównywać. Tak samo jak trudno porównywać sytuację z Thiago Silvą i Ibrahimoviciem, bo Juve to nie Milan. Z całym szacunkiem, ale Juve nie jest klubem który sprzedaje tylko klubem, który nabywa cytując Beppe.

Juve przez te wszystkie lata z rzadka pozbywał się tak fundamentalnych graczy jak Vidal. Bo albo miał dla nich zastępstwo (Inzaghi < Trezeguet), albo sprzedawał za rekordową sumę (patrz: Zidane).

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 14:16

Śledzę wypowiedzi Marotty i chciałbym przypomnieć, iż np. w kwestii nieszczęsnego Diego, też deklarował, że Brazylijczyk nigdzie nie odchodzi, a tu nagle news o transferze definitywnym do Wolfsburga. I szczerze wątpię, iż to Diego nalegał na taką przeprowadzkę.
Diego to była zupełnie inna sytuacja.
AVE JUVE!!! pisze:
Sorry , ale porownanie z dupy . Porownujesz nasze serce druzyny do Diego ktoremy wyszlo w Juventusie jak wyszlo .

Lamentowania tu ost strasznie wiele

Vidala sprzedamy , bez Conte bedziemy w dupie , Marotta to gamon a Agnelli to zwykly pionek i temu podobne

Tak na dobra sprawe nikogo nie sprzedalismy wartosciowego ( chociaz szkoda Fabio :( ) a placzu tu czasem jakbysmy juz byli w strefie spadkowej
A gdzie ja tam porównałem do Diego? Jak już napisałem Diego to inna sytuacja.Może sprecyzuje: Marotta mówił o gwiazdach,ze sprzeda tylko wtedy gdy sam piłkarz będzie chciał odejść. O gwiazdach a wyjeżdżacie z jakimś Diego, no ludzie zupełnie inna sytuacja, inny moment w dziejach klubu.Za kadencji Marotty jeszcze żadna gwiazda nie została wytransferowana.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 14:39

Romulo dogadany 1 mln za wypozyczenie , 7 baniek za definitywny transfer. Za SKY.
No to teraz Eto'o

na transfery.info pojawił się news, ze Milan złożył ofertę za Rabiota, ale PSG ofertę odrzuciło.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 15:09

@AVE JUVE!!!, AdiJuve
Przytoczyłem sytuację z Diego, aby pokazać, iż zarząd i Marotta mówią publicznie jedno, a robią drugie. Wtedy też Marotta zapewniał, iż nie myślą o sprzedaży Brazylijczyka i dostanie szanse w następnym sezonie, a jak się skończyło pamiętamy. Może Diego nie grał rewelacyjnie i gdzie go tam porównywać do Vidala, mimo innej roli w drużynie, to jednak przypomnijcie sobie jak tragicznie grało wtedy Juve i czy Ribas nie był wtedy jednym z najlepszych graczy. Jednakże to już historia i nie ma się o co kłócić, a o tym czy zapowiedzi Marotty dotyczące zatrzymania Vidala będą prawdziwe przekonamy się po zakończeniu obecnego okienka.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 16:40

Taka ciekawostka : bracia Pogba podobno na celowniku Pescary;)

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 16:48

sebatiaen pisze:Taka ciekawostka : bracia Pogba podobno na celowniku Pescary;)
Masz oczywiście na myśli Florentin'a i Mathias'a. Moim zdaniem bardzo ciekawie byłoby zobaczyć wszystkich z trzech braci w Italii ;)

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 16:57

Karowiew pisze:Ciekawy tekst dotyczący korzyści, które osiągnie Vidal jeśli pozostanie w JUVE, opublikował Carlo Garganese: http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ID=HP_FT_2
Szkoda tylko, że wynika z niego, iż przejście do United to niewłaściwy krok ze względu na słaby skład, a nie na możliwość odniesienia sukcesu w Turynie :(

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 17:56

check this out :)

http://www.transfermarkt.it/statistik/einnahmenausgaben

Wygląda to zaskakująco w stosunku Romy - saldo na minusie 35 mln. My tylko 13,5 - jesli sprzedamy Sorensena a pozyskamy Romulo to może nawet to spać do ok. 10 baniek, wiec mamy finansowe Scudetto ,mam nadzieje, ze to nie bedzie znak czasu Maxa.Teraz czas wygrac sportowe Scudetti.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 18:38

Robaku pisze:check this out :)

Wygląda to zaskakująco w stosunku Romy - saldo na minusie 35 mln. My tylko 13,5 - jesli sprzedamy Sorensena a pozyskamy Romulo to może nawet to spać do ok. 10 baniek, wiec mamy finansowe Scudetto ,mam nadzieje, ze to nie bedzie znak czasu Maxa.Teraz czas wygrac sportowe Scudetti.
Wg transfermarkt to w zeszłym okienku Juve był 12mln na +:)
Ta kasa od Exora rozeszła się w 3 pierwsze okienka Marotty a czy dobrze ja rozdysponował to inna sprawa:)

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 19:49

Robaku pisze:check this out :)

Finansowe scudetto to i w tym sezonie będzie mieć Milan :D 4 mln wydane 4 mln zarobione* :) o ile uda im się wypchnąć Binho ;)

*zdaję sobie sprawę, że jakieś tam [transakcje porobili ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 20:01

Robaku pisze:Romulo dogadany 1 mln za wypozyczenie , 7 baniek za definitywny transfer. Za SKY.
Przyzwoite warunki transferu. Może być z niego całkiem dobry rezerwowy. Bardziej cenię takich zawodników niż tych z definicji solidnych i niepopełniających błędów, ale w ogólnym rozrachunku totalnie bezbarwnych. Wolę żeby ktoś popełnił od czasu do czasu jakiś błąd, ale generalnie potrafił także błysnąć na boisku czymś nieszablonowym. Taki rezerwowy wchodząc z ławki daję nadzieję, że da dobrą zmianę, kiedy trzeba gonić wynik albo przycisnąć rywala. Padoino podobne stwory po prostu dają odpocząć lepszym kolegom.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 21:40

Evra zawitał na lotnisko w Turynie. Romulo dołączy do teamu, ale dopiero na tourne po Azji tak powiedział Marotta.

Ok. moje zrodlo TT, wiec może tam pojawił się bład interpretacyjny. Na ucho Beppe mi nie szepcze, zawsze jak do mnie mowi to ma rozbiegane oczy.

Lukaku oficjalnie wrocil do Evertonu. 28 mln funtów.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2014, 21:44 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2014, 21:43

Robaku pisze:Romulo dołączy do teamu, ale dopiero na tourne po Azji tak powiedział Marotta.
Powiedział Tobie na ucho? Bo do mikrofonu Sky Sport powiedział, że prawdopodobnie dołączy przed wylotem na tournee.

Obrazek
Zablokowany