Mercato (Lato 2015)
- Sorek21
- Juventino
Niski kurs = teoretycznie pewniejsze zdarzenie = większa chęć postawienia dużej kwoty przez gracza = większy zysk dla bukmachera. Tak to działa.
Rok temu według Bukmacherów Tevez i Kolarov praktycznie byli graczami Juve. Udało się tylko z jednym co pokazuje że nie zawsze mają rację i na niskim kursie też można się nieźle przejechać.
Teraz już nie bawię się w zakłady ale gdybym grał to postawiłbym np 50 zł na to zostanie Vidala ( rzekomo kurs 2,5 )
Jutro może udzielić wywiadu i sytuacja może się odwròcić.Wtedy bukmacherzy błyskawicznie zmienią kursy i promocja się skończy.
Rok temu według Bukmacherów Tevez i Kolarov praktycznie byli graczami Juve. Udało się tylko z jednym co pokazuje że nie zawsze mają rację i na niskim kursie też można się nieźle przejechać.
Teraz już nie bawię się w zakłady ale gdybym grał to postawiłbym np 50 zł na to zostanie Vidala ( rzekomo kurs 2,5 )
Jutro może udzielić wywiadu i sytuacja może się odwròcić.Wtedy bukmacherzy błyskawicznie zmienią kursy i promocja się skończy.
- Don Paolo
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Coś pewny swego ten Allegri.
Czy jest coś, o czym nie wiemy i rzeczywiście doszło do rozmowy trenera i Chilijczyka? Nie wydaje mi się, by aż tak ryzykował (nawet abstrahując od faktu, że jego relacje z kibicami są, delikatnie rzecz ujmując, napięte). Zatrzymanie Vidala w klubie jest kluczowe, choć jak się okazuje wykluczałoby to ściągnięcie kogoś za większy hajs (mamy się ograniczyć do jakiegoś napastnika i obrońcy). W sumie jednak samo zatrzymanie w zespole Arturo i Pogby powinno w dużym stopniu pomóc w obronie Scudetto.
Jeśli okaże się, że Vidal odrzucił opcję przenosin do Manchesteru (mowa o ogromnych pieniądzach oferowanych mu przez Anglików), to jestem pod ogromnym wrażeniem. Do tej pory często podkreślał swoje przywiązanie do klubu, ale to przebiłoby każdą z jego wcześniejszych wypowiedzi.

Jeśli okaże się, że Vidal odrzucił opcję przenosin do Manchesteru (mowa o ogromnych pieniądzach oferowanych mu przez Anglików), to jestem pod ogromnym wrażeniem. Do tej pory często podkreślał swoje przywiązanie do klubu, ale to przebiłoby każdą z jego wcześniejszych wypowiedzi.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
60 mln € to naprawdę spore pieniądze. Dorzucając do tego sprzeda z Immobile i te resztki na pewno było nas stać na Sancheza. Zresztą, wtedy nie trzeba było ściągać za takie pieniądze Alvaro, a środki przeznaczyć na Iturbe.
Ciekawe czy Conte poszedłby na rozwiązanie Sanchez + Iturbe - Vidal. No dorzucając do tego takie ciekawe ruchy jak pozyskanie Rabiot, Comana, Evry, Pereyry czy choćby Romulo.
Wiadomo, że jest jeszcze kwestia zarobków. Ale Vidal inkasuje 5,5, Quagliarella też nie mało, chyba jakoś dalibyśmy radę.
Ciekawe czy Conte poszedłby na rozwiązanie Sanchez + Iturbe - Vidal. No dorzucając do tego takie ciekawe ruchy jak pozyskanie Rabiot, Comana, Evry, Pereyry czy choćby Romulo.
Wiadomo, że jest jeszcze kwestia zarobków. Ale Vidal inkasuje 5,5, Quagliarella też nie mało, chyba jakoś dalibyśmy radę.
- zahor
- Juventino
AdiJuve pisze: Tylko pomyśl logicznie od strony bukmachera.Ludzie są po prosto głupi i jak jeden z drugim-zobaczy tytuł na jakiś stronie sprawdzi i na 2 kolejnych będzie,że Menchester złożył taką i taką ofertę za Vidala i w niektórych pisze,ze Juventus ją zaakceptował to wielu to postawi dlatego bukmacher zmniejsza kurs żeby się przed tym zabezpieczyć, bo np. przy kursie 2 ludzie by nie stawiali bo wiekszość myśli,że za duży itd. a kurs 1.4 prawie pewniak, taki kurs to małe ryzyko dla bukmachera w porównaniu z zyskiem jakie może im przynieść fakt,że Vidal nie odejdzie do United.
Czy ja naprawdę muszę powtarzać to sto pięćdziesiąt razy? Kurs na to, że Vidal trafi do MU akurat mnie nie rusza, równie dobrze mógłby wynosić 1,01 i o niczym by to nie świadczyło. Mi się cały czas rozchodzi o te 2,5 na to, że plotka nie jest wzięta z sufitu. Chyba nie będziecie mi próbować wpierać, że dla bukmachera opłacalne jest płacenie takiej wygranej za trafne wytypowanie czegoś, co jest bardzo, bardzo prawdopodobne. Jeżeli tak, to proszę o jakieś uzasadnienie.Sorek21 pisze:Niski kurs = teoretycznie pewniejsze zdarzenie = większa chęć postawienia dużej kwoty przez gracza = większy zysk dla bukmachera. Tak to działa.
A dlaczego nie, tamte osoby zarabiają na tym, że są najlepiej jak się da poinformowane, więc niewykluczone że dotarły do kogoś z bliskiego otoczenia dyrektorów MU/Juventusu/agenta Vidala. Do tego analizują całą sytuację obiektywnie, bez sentymentów i życzeniowego myślenia pt. "lada moment Juventus wraca na szczyt", co nam się nie udaje.AdiJuve pisze: Bo chyba nie sugerujesz,że ktoś z bukmacherki siedzi blisko Marotty czy United i ma info z pierwszej ręki:)
- Karowiew
- Juventino
Zdaje się, że Sorensen ma iść do Hellas Verona, a Luca Castiglia - kiedyś porównywany do Pirlo - ma trafić do Pro Vercelli
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Max_LP
- Juventino
Tylko, że to nie ma kompletnie nic wspólnego z tym jakie kursy są wystawione. Bukmacherzy opierają się w większości na swoich algorytmach, dzięki którym kursy zmieniają wraz z "popytem" na nie. Większość ludzi karmiona tyloma doniesieniami z Anglii jest po prostu przekonana, że Vidal przeniesie się do MU i stąd właśnie mamy 2,4 na pozostanie naszego Arturo w Juve. Jako, że jestem graczem to zagram sobie takie zdarzenie bo według mnie kursy powinny być odwrotnezahor pisze:A dlaczego nie, tamte osoby zarabiają na tym, że są najlepiej jak się da poinformowane, więc niewykluczone że dotarły do kogoś z bliskiego otoczenia dyrektorów MU/Juventusu/agenta Vidala. Do tego analizują całą sytuację obiektywnie, bez sentymentów i życzeniowego myślenia pt. "lada moment Juventus wraca na szczyt", co nam się nie udaje.AdiJuve pisze: Bo chyba nie sugerujesz,że ktoś z bukmacherki siedzi blisko Marotty czy United i ma info z pierwszej ręki:)

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- lichy696
- Juventino
Nie chciałbym widzieć tego zespołu w obecnym składzie bez Arturo. Będę się upierał, że to piłkarz niezastąpiony dla nas w tej chwili. Dyskusję o Vidalu uważam jednak za zamkniętą po wypowiedzi MaxaSmok-u pisze:Tak Szczypku, masz całkowitą rację. Tylko w moim odczuciu jest jedno "ale" albo raczej czy. Czy sądzisz, że Nasz wspaniały B.Marotta ściągnie piłkarza, który zastąpi Vidala? Albo Nasz trener tak zmieni ustawienie, że 2 dobrych zawodników, których być może ściągnie Juventus zatuszuje jego brak? Szczerzę? Całkowicie w to wątpię. Jak sprzedadzą Arturo to pewnie przyjdzie jakiś ogórek za 20 mil + jakiś jeszcze większy ogórek za 5-10 mil i będzie wielkie podniecenie, że wzmocniliśmy skład.szczypek pisze:Vidal jest do zastąpienia, jak każdy inny zawodnik w naszym zespole.lichy696 pisze:No proszę Cię a o jakich kluczowych piłkarzach mówisz jeśli chodzi o nasz zespół, bo dyskusja jest o Vidalu i ja nie widzę innego na podobnym do niego poziomie i równie niezastąpionego.
PS. jeśli Chilijczyk odejdzie, to spalić Maxa na stosie za te słowa

Mam jedną ************ schizofrenię...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Naprawdę wierzysz w to, że Marotta mając nawet tak duże pieniądze przeznaczyłby na jednego zawodnika 40 mln ? Bo ja jestem raczej przekonany, że proponowałby marne ochłapy po czym stwierdziłby, że jest za drogi...za 60 baniek rozkupiłby całą Atalantę... :-Dmrozzi pisze:Zatrzymanie Vidala w klubie jest kluczowe, choć jak się okazuje wykluczałoby to ściągnięcie kogoś za większy hajs
A kibice MU zajarali się jakąś plotą, że Vidal przechodzi testy medyczne w Turynie na prośbę MU... :rotfl:

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie zrozumiałeś. Chodzi o piłkarza, o którym mówiło się już od jakiegoś czasu, czyli np. Shaqiri, Lavezzi, Pastore.alessandro1977 pisze: Naprawdę wierzysz w to, że Marotta mając nawet tak duże pieniądze przeznaczyłby na jednego zawodnika 40 mln ?
Kibice United naprawdę wierzą w to, że Vidal się do nich przeniesie. Są święcie przekonani o tym, że słowa trenera nie mają znaczenia, sam piłkarz się do tej pory jeszcze nie sprecyzował i pewnie czeka na przenosiny do Anglii...
- francois
- Juventino
Mam nadzieję, że Vidal zachowa się bardziej męako niż Conte i nie zostawi nas miesiąc przed sezonem. Nawet dostając te 60-70 mln nie będziemy mogli ich spożytkować, ponieważ większość ciekawych graczy jest już poza rynkiem transferowym.
Lukaku praktycznie w Evertonie i dopiero teraz widzę, jak byłem naiwny licząc na niego. 30 mln...
Podoba mi się pomysł ze ściągnięciem Gabbiadiniego. Młody, wszechstronny, w połowie nasz. Cieszyłbym się, jeśli dostanie szansę.
Lukaku praktycznie w Evertonie i dopiero teraz widzę, jak byłem naiwny licząc na niego. 30 mln...
Podoba mi się pomysł ze ściągnięciem Gabbiadiniego. Młody, wszechstronny, w połowie nasz. Cieszyłbym się, jeśli dostanie szansę.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nie wspominajac że Nani w Juve kurs 1,3 byl w zeszłym roku co było BARDZO prawdopodobne.Sorek21 pisze:Niski kurs = teoretycznie pewniejsze zdarzenie = większa chęć postawienia dużej kwoty przez gracza = większy zysk dla bukmachera. Tak to działa.
Zarabiaja na łosiach.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Naprawdę nie masz bladego pojęcia czym się sugeruje bukmacher przy ustalaniu kursów:) Ponadto oni też nie mają 100% pewności,ze tak będzie, ale wiedzą,ze dużo ludzi postawi to 1.4 i liczą,że to nie wejdzie. Kursem na Juve powyżej 2 po prostu jeszcze bardziej zachęcają ludzi do obstawiania,ze przejdzie do United:) Chcą zarobić, trochę ryzykując, ot cala filozofia, postaw się na miejscu zwykłego kibica,który opiera się na onetach czy innych takich stronach a takich grających u bukmachera jest mnóstwo, dlatego po prostu musieli dać taki kurs i liczą,ze ie wejdzie a jak wejdzie małe straty będą. Nawet jeżeli ludzie będą obstawiać,ze Vidal zostanie w Juve to i tak ten kurs jest na tyle mały,że w razie takiego wypadku i tak bukmacher zarobi. Bukmacher głównie zarabia na ludziach, którzy grają małe kursy bo taki jest po prostu dużo, dużo więcej i dlatego taki kurs by w razie czego zminimalizować ryzyko a wszystko napędzane medialnymi doniesieniamizahor pisze:AdiJuve pisze: Tylko pomyśl logicznie od strony bukmachera.Ludzie są po prosto głupi i jak jeden z drugim-zobaczy tytuł na jakiś stronie sprawdzi i na 2 kolejnych będzie,że Menchester złożył taką i taką ofertę za Vidala i w niektórych pisze,ze Juventus ją zaakceptował to wielu to postawi dlatego bukmacher zmniejsza kurs żeby się przed tym zabezpieczyć, bo np. przy kursie 2 ludzie by nie stawiali bo wiekszość myśli,że za duży itd. a kurs 1.4 prawie pewniak, taki kurs to małe ryzyko dla bukmachera w porównaniu z zyskiem jakie może im przynieść fakt,że Vidal nie odejdzie do United.Czy ja naprawdę muszę powtarzać to sto pięćdziesiąt razy? Kurs na to, że Vidal trafi do MU akurat mnie nie rusza, równie dobrze mógłby wynosić 1,01 i o niczym by to nie świadczyło. Mi się cały czas rozchodzi o te 2,5 na to, że plotka nie jest wzięta z sufitu. Chyba nie będziecie mi próbować wpierać, że dla bukmachera opłacalne jest płacenie takiej wygranej za trafne wytypowanie czegoś, co jest bardzo, bardzo prawdopodobne. Jeżeli tak, to proszę o jakieś uzasadnienie.Sorek21 pisze:Niski kurs = teoretycznie pewniejsze zdarzenie = większa chęć postawienia dużej kwoty przez gracza = większy zysk dla bukmachera. Tak to działa.
Rok temu według Bukmacherów Tevez i Kolarov praktycznie byli graczami Juve. Udało się tylko z jednym co pokazuje że nie zawsze mają rację i na niskim kursie też można się nieźle przejechać.A dlaczego nie, tamte osoby zarabiają na tym, że są najlepiej jak się da poinformowane, więc niewykluczone że dotarły do kogoś z bliskiego otoczenia dyrektorów MU/Juventusu/agenta Vidala. Do tego analizują całą sytuację obiektywnie, bez sentymentów i życzeniowego myślenia pt. "lada moment Juventus wraca na szczyt", co nam się nie udaje.AdiJuve pisze: Bo chyba nie sugerujesz,że ktoś z bukmacherki siedzi blisko Marotty czy United i ma info z pierwszej ręki:)

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Sorry ze sie wtrace, ale - jest moze gdzies zaklad w naziemniaku, i jesli tak, to po jakim kursie ze Vidal zostanie w Juve ? Bo poki co piszecie ile wynosi kurs na odejscie.
Postawilbym ze stowe czy dwie ze zostanie.
Postawilbym ze stowe czy dwie ze zostanie.

BESTER MANN, BESTEEER !