Mercato (Lato 2015)
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Osgiliath
Też nie bardzo rozumiem w jakim celu szukamy środkowego obrońcy. Zdaję sobie sprawę, iż Barzagli jest po operacji i opuści przez to przygotowania przedsezonowe i początek rundy, dodatkowo ma już swój wiek. Jednak na jego miejsce mamy Ogbonnę, który mimo małej liczby występów nie prezentował się wcale źle, a niepewność wynikała raczej z braku regularnej gry. W tym sezonie miałby okazję do częstszych występów, a jak by zawodził, to wtedy myślelibyśmy nad sprzedażą. Pamiętajmy też, że wielu świetnych włoskich obrońców pokazało pełnię swoich możliwości mając po 28-29 lat.
Też nie bardzo rozumiem w jakim celu szukamy środkowego obrońcy. Zdaję sobie sprawę, iż Barzagli jest po operacji i opuści przez to przygotowania przedsezonowe i początek rundy, dodatkowo ma już swój wiek. Jednak na jego miejsce mamy Ogbonnę, który mimo małej liczby występów nie prezentował się wcale źle, a niepewność wynikała raczej z braku regularnej gry. W tym sezonie miałby okazję do częstszych występów, a jak by zawodził, to wtedy myślelibyśmy nad sprzedażą. Pamiętajmy też, że wielu świetnych włoskich obrońców pokazało pełnię swoich możliwości mając po 28-29 lat.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Mamy 4 środkowych obrońców z czego Barzagli opuści początek, Chiellini pierwsze 2 mecze, na prawej Lichy,Caceres na lewej sam Evra, więc któryś z środkowych będzie ew. jego zastępcą w razie czego. Isle pewnie sprzedamy, a Asa będzie do rotacji w środku, także potrzebujemy jeszcze jednego obrońcy, ale myślałem,że będzie to ktoś uniwersalny.Tak jak mówił Allegri w wywiadzie obrońca i napastnik przyjdą na bank, wtedy Romulo traktował jako gracza Juve już:)
- lichy696
- Juventino
No proszę Cię a o jakich kluczowych piłkarzach mówisz jeśli chodzi o nasz zespół, bo dyskusja jest o Vidalu i ja nie widzę innego na podobnym do niego poziomie i równie niezastąpionego. Gdyby doszło do takiej sytuacji (hipotetycznie, bo już w ten transfer nie wierzę) , że zarząd da mu podwyżkę po propozycji innego klubu i kolejny zawodnik będzie chciał zrobić podobnie, gdy otrzyma ofertę innego zespołu, to ja pana X nie zatrzymuję - o ile oferta jest równie ciekawa dla naszego klubu (jak pewnie byłoby w przypadku Vidala).szczypek pisze:To gdybanie, jeżeli chodziłoby mu o pieniądze to walczyłby o nie przy rozmowie o kontrakcie. Jeżeli ktoś proponuje mu zdecydowanie więcej, to my nie możemy tej oferty wyrównać ani jego wypłaty podwyższać, bo każdy zawodnik, który jest kluczowy, tak by działał... Poza tym, za rok wcale może nie być za niego oferty za grubą kasę. Gdybanie.lichy696 pisze:Jeśli miał odejść to wcześniej. Jeśli chce odejść to dać mu 1,5-2 mln więcej za kolejny sezon i dogadać się co do transferu w kolejnym letnim okienku. Mamy 12 miesięcy na szukanie następcy i za rok wyciągniemy grubą kasę za naszego asa.
@D@$ pisze: Natomiast chciałbym żeby Vidal szybko się zapowiedział, że zostaje. Już wystarczy akcja z Conte, który się zastanawiał 2 miechy i poszedł![]()

I o to chodzi. Jeśli odejdzie za 2 tygodnie, to mamy bić brawo za te 3 lata i życzyć powodzenia na nowej drodze

Mam jedną ************ schizofrenię...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Znowu robi się zamieszanie...jeśli to prawda, że agent przyleciał do Turynu to zaczyna to śmierdzieć...Vidal gdyby rzeczywiście chciał zostać to zadeklarowałby to bez niepotrzebnych niedomówień i wątpliwości ale tego nie zrobił...najwięcej do powiedzenia ma zawodnik a nie agent !
Ja jestem przygotowany na jego odejście ale obawiam się, że ewentualna kwota uzyskana z jego sprzedaży poszłaby na ogórki pokroju Candrevy bo wątpię aby nawet w tym przypadku Marotta wydał 40 baniek za jednego piłkarza posiadając je na czysto...
Ja jestem przygotowany na jego odejście ale obawiam się, że ewentualna kwota uzyskana z jego sprzedaży poszłaby na ogórki pokroju Candrevy bo wątpię aby nawet w tym przypadku Marotta wydał 40 baniek za jednego piłkarza posiadając je na czysto...

- pumex
- Juventino
Tego gostka z Olympiakosu widziałem raptem chyba w 5-6 meczach, więc trudno mi o nim powiedzieć coś więcej poza tym, że w niektórych sprawiał wrażenie wiedzącego na czym ten fach polega. Szkoda tylko, że szukając defensora nie zainteresowaliśmy się ani De Vrijem, ani Garayem - obaj byli okazją.

- MRN
- Juventino
Jak do tej pory byłem nastawiony optymistycznie na to co się dzieje ale nasze mercato to tragedia...Marotta przesypia to okienko i musimy zadowalać się ogryzkami...ciężko jest kochać swój Juventus bo wówczas trzeba tolerować takie postacie jak Marotta...

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Napewno lepszy niz Mudzynek Ogbi.Dobry Mudżyn pisze:Kostas Manolas ? Solidny obronca solidnej druzyny, w reprze tez sie wyroznial. Brac jak zloto ! Przyda sie !
Dla niego to skok zycia (jakosciowy), dla nas swietne rozwiazanie.
Vidal zostaje. Dziekujemy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Janson
- Juventino
Coraz więcej źródeł mówi o ofercie za Vidala:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... uro-vidala
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Jakie coraz więcej źródeł?Janson pisze:Coraz więcej źródeł mówi o ofercie za Vidala:
Wystarczy przeczytać skąd wzięli to info:)
To wczorajszy wymysły LGdS. Ile razy oni już sprzedali Vidala czy Pogbę? Kilkanaście minimum. Póki cicho w sky, to nie ma co się nawet zastanawiać czy Vidal odejdzie:)
- Robaku
- Juventino
Nie kumam. Pojawiło się info, że PSG zaproponowało Lavezziego Chelsea, Atletico i Liverpoolowi, wiec albo nasza propozycja była smieszna, albo nasze zainteresowanie było ściemą. Wygląda na to, że Argentynczyk jest na wylocie, ale my w zasadzie tak naprawdę się nim nie zainteresowalismy.
- *Birdman*
- Juventino
Albo PSG rzeczywiście jest na nas "obrażone" za zabranie im Comana...Robaku pisze:Nie kumam. Pojawiło się info, że PSG zaproponowało Lavezziego Chelsea, Atletico i Liverpoolowi, wiec albo nasza propozycja była smieszna, albo nasze zainteresowanie było ściemą. Wygląda na to, że Argentynczyk jest na wylocie, ale my w zasadzie tak naprawdę się nim nie zainteresowalismy.
- MRN
- Juventino
A dziwi Cię to ? Przecież jakieś pieniądze trzeba za niego dać a Marotta po wykorzystaniu budżetu chciałby wszystkich wypożyczać...Robaku pisze:my w zasadzie tak naprawdę się nim nie zainteresowalismy.

- Osgiliath
- Juventino
Alex - przestań marudzićalessandro1977 pisze:A dziwi Cię to ? Przecież jakieś pieniądze trzeba za niego dać a Marotta po wykorzystaniu budżetu chciałby wszystkich wypożyczać...Robaku pisze:my w zasadzie tak naprawdę się nim nie zainteresowalismy.

Lavezzi? Mam nadzieję, że do nas nie trafi, z racji jego wieku i rozdętego portfela. Już Shaqiri byłby bardziej pożądaną opcją.