Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 21:47

pumex pisze:
W temacie Vidala, Sky podaje, że jeśli Arturo zostanie z nami do rozpoczęcia azjatyckiego tourne, zostanie również na przyszły sezon. Nie ma na razie za niego żadnych ofert.
Tak zaczeles te zdanie Pumi, ze oczekiwalem dramatycznej koncówki ala

Rozpocznie Turnee po czym odejdzie.

Idz Pan w cholere.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 22:29

@Robaku
Drogba jest już w Chelsea, więc raczej o niego nie powalczymy. Dlatego powinniśmy się skupić na zakontraktowaniu Eto'o. Argument, że Kameruńczyk chce aż 3,5 mln € za sezon do mnie nie przemawia, bo to cały czas klasowy napastnik, 3 lata młodszy od Drogby, sprawdził się już w Serie A i dodatkowo do pozyskania zupełnie za darmo, a w momencie kontuzji Moraty walczyłby o miejsce w podstawowej 11. Łączeni z nami Osvaldo czy Borriello, to napastnicy 2 klasy gorsi, a im też trzeba będzie zapłacić z 1,5-2 mln €. Z kolei jeślibyśmy kogoś kupili, to oprócz pensji zapłacimy jeszcze z 4-6 mln € (nie wierzę, że więcej, gdyż budżet przeznaczony na napastnika walczącego o pierwszy skład poszedł na Moratę).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 22:43

Robaku pisze:
@D@$ pisze:
Aha, nie rozumiem co jest złego w wypowiedzi Allegriego o napastniku i obrońcy (pare stron temu były posty na ten temat - @Robaku bodajże). Nie powiedział, że to będą tylko uzupełnienia składu, a "napastnik" to szerokie pojęcie, może to być zarówno "10", "9" jak i skrzydłowy... Oczywiście mógł nic nie mówić "z szacunku do obecnych zawodników" - jak mawiał Conte.
Przyznam, że liczę na kreatywnego napastnika, bo inaczej zajedziemy Teveza a jeśli nikt nie przyjdzie, to pytanie czy warto było pozbywać się Vucinicia.
Adasiu nic nie ma w tym zlego. To po prostu wypowiedź Beppe ustami Maxa. Dzisiaj Marotta powiedział, chcemy obrońce (środkowego) i napadziora. Jak dla mnie w wypowiedzi Maxa chodziło o Romulo i Eto'o. Dzisiaj tym środkowym obrońcą Beppe zbił mnie z pantałyku, ale uwazam, ze mercato zakończy się na pozyskaniu Romulo i własnie jakiegos napastnika i obstawiam - ze będzie to Eto'o jeśli powie tak, chyba ze dostepny jest Drogba, to może o niego powalczymy.
Po prostu po tej wypowiedzi mam troche Maxa za marionetkę, bo uwazam, że chłop dostal za zadanie ulepić team z tego co dostarczy mu nasz Szalonooki i nie ma prawa glosu ws. transferów, o co walczył Conte - takie jest po prostu moje zdanie.
Cały czas chodziło o obrońcę na środek i napastnika, po prostu Max traktował Romulo już jako gracza Juve i dlatego mówił o 2 transferach:)
Co do tego,ze Conte nie miał wpływu an transfery, to,który trener ma samowolkę jaką chciał Conte? Chyba tylko Wenger, ale tyko dlatego,ze kilkanaście lat siedział cicho. Ancelotti ostatnio w wywiadzie mówił,że nie wie czy ktoś przyjdzie bo to zależy od Pereza, trener jest od trenowania a dyr. sportowy od negocjacji, oczywiście każdy trener współpracuje z dyr. sportowym, ale to i tak dyrektor ma ostatnie słowo:)

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 22:58

To najpierw trzeba rozróżnić instytucję trenera od menadżera i dyrektora sportowego. Na Wyspach nie ma czegoś takiego jak dyr. sport. Dlatego Van Gaal, Wenger czy Mourinho bezpośrednio decydują o transferach i je negocjują.

Nonsensem jest twierdzić, że Marotta kupuje takich piłkarzy jakich sam chce i Allegri/Conte nie ma nic do powiedzenia. To pewnie godziny spędzone razem przy jednym stole i opracowywanie planów wzmocnień, ewentualnych alternatyw, razem z tym kto daje na to kasę. Różnica polega na tym, że to Bepe negocjuje i dopina wszystko zamiast naszego kołcza.

Jeżeli Vidal wyrazi chęć pozostania u nas, to ja nie liczę na żaden spektakularny transfer. Od pewnego czasu mam ciekawe wrażenie, że w naszej sakwie panują pustki i bez sprzedaży kogoś w tym sezonie bastujemy (może się mylę). Zresztą patrząc na wzmocnienia włoskich zespołów, pozostanie Arturo i Pogby, powinno nam wystarczyć do wygrania Scudetto bez jakichkolwiek wzmocnień. Jedyną zagadką jest to, co zrobi nasz Maksiu? Bo nie oszukujmy się - na wygranie LM nie wystarczy nam ani Pastore, ani Lavezzi, ani oni dwaj razem wzięci.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:02

gucio_juve pisze:To najpierw trzeba rozróżnić instytucję trenera od menadżera i dyrektora sportowego. Na Wyspach nie ma czegoś takiego jak dyr. sport. Dlatego Van Gaal, Wenger czy Mourinho bezpośrednio decydują o transferach i je negocjują.

Nonsensem jest twierdzić, że Marotta kupuje takich piłkarzy jakich sam chce i Allegri/Conte nie ma nic do powiedzenia. To pewnie godziny spędzone razem przy jednym stole i opracowywanie planów wzmocnień, ewentualnych alternatyw, razem z tym kto daje na to kasę. Różnica polega na tym, że to Bepe negocjuje i dopina wszystko zamiast naszego kołcza.

Jeżeli Vidal wyrazi chęć pozostania u nas, to ja nie liczę na żaden spektakularny transfer. Od pewnego czasu mam ciekawe wrażenie, że w naszej sakwie panują pustki i bez sprzedaży kogoś w tym sezonie bastujemy (może się mylę). Zresztą patrząc na wzmocnienia włoskich zespołów, pozostanie Arturo i Pogby, powinno nam wystarczyć do wygrania Scudetto bez jakichkolwiek wzmocnień. Jedyną zagadką jest to, co zrobi nasz Maksiu? Bo nie oszukujmy się - na wygranie LM nie wystarczy nam ani Pastore, ani Lavezzi, ani oni dwaj razem wzięci.
Co do tych negocjacji to raczej trenerzy osobiście tego nie robią, w United na pewno nie, w Chelsea i Arsenalu też raczej nie. Owszem mają wpływ na transfery w Anglii większy niż gdzie indziej, ale czasem muszą i tak ustąpić:)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:14

Było kilka transferów które chciał pewnie ktoś inny jak Conte - między innymi Elia. ale pewnie ktoś by sie znalazł, wiec uważam, jednak, że czasem Beppe pojedzie z samowolką i taki trener jak Conte go skarci, tak ktoś jak Max, raczej będzie rzeźbił. Ktora opcja jest lepsza? Ta, która osiąga lepsze rezultaty. Jasnym jest, że Conte to wielka charyzmatyczna postać, ale czasem sam sie w kozi róg zapędzał. Własnie wtedy, gdy zamiast dać szanśe Fabio grał Osvaldo.
Max będzie rzeźbił z dostępnych opcji czy wypracuje wlasny styl i osiągnie sukcesy - to się okaże

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:26

szczypek pisze:Przecież to nie jest tak, że Marotta się w Moracie zakochał i chce go mieć bliżej siebie, ale chce go mieć u siebie Juventus [...]
Morata, to chyba wymysl trenera, ktorego juz z nami nie ma :think:

Duze TAK, dla Eto'o.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:35

o uwaga Di Marzio podał, ze robimy ruch po Manolasa Kostasa obrońce Olympiakosu. O kurde to sie chyba wyjasnilo o jakiego obronce Maxowi i Beppe chodzilo.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:38

Robaku pisze:o uwaga Di Marzio podał, ze robimy ruch po Manolasa Kostasa obrońce Olympiakosu. O kurde to sie chyba wyjasnilo o jakiego obronce Maxowi i Beppe chodzilo.
a co to za obrońca? jakiś Astori podobny, czy może jest nadzieja??

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:40

Zielonego pojecia nie mam. Chłop ma 23 lata gra w Olympiakosie i reprze greckiej - może Ranieri nam polecił :C to są newsy od DiMarzio z ostatniej chwili.
Olympiakos chce 12 baniek, jesli kupimy nastepnego obtonce za taki hajs, to znaczy, ze z nami jest cos nie tak.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:47

Kostas Manolas ? Solidny obronca solidnej druzyny, w reprze tez sie wyroznial. Brac jak zloto ! Przyda sie !

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:48

Robaku pisze:Zielonego pojecia nie mam. Chłop ma 23 lata gra w Olympiakosie i reprze greckiej - może Ranieri nam polecił :C to są newsy od DiMarzio z ostatniej chwili.
Olympiakos chce 12 baniek, jesli kupimy nastepnego obtonce za taki hajs, to znaczy, ze z nami jest cos nie tak.
i tak się zastanawiam, co się nasi czepili tego obrońcy... już i tak mamy SO całkiem dobrze upakowane, nie licząc nawet Sorensena, a ci pakują hajs w jakiegoś kolejnego... no chyba, że przewidują fest rotowanie składem i awaryjność Barzy :think: :doh:

Są jakies niusy dotyczące Arturo?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:51

DiMarzio tylko napisał, że agent VIdala dotarł do Włoch Ten Fallevicich czy jak on się nazywa i że w nastepnych dniach będą rozmowy miedzy zarządem a agentem. Myślę, że jednak to mogą byc rozmowy w stylu ManU daje 8 baniek za sezon, dajcie 6...
No i zobaczymy co powie Marotta czy raczej - bierzcie 8 my wezmiemy 40 baniek czy raczej, ok damy wam 5,5.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:52

Zapamiętałem tego chłopaka z Mundialu i muszę powiedzieć, ze podobała mi się jego gra - bardzo dojrzała jak na wiek. Do tego jeszcze w pakiecie Cholevasa (świetne dośrodkowanie) za mniej niz 10 mln i byłaby okejka. (nie no żartuje). Manolas jak najbardziej na tak.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 23:53

Robaku pisze:DiMarzio tylko napisał, że agent VIdala dotarł do Włoch Ten Fallevicich czy jak on się nazywa i że w nastepnych dniach będą rozmowy miedzy zarządem a agentem. Myślę, że jednak to mogą byc rozmowy w stylu ManU daje 8 baniek za sezon, dajcie 6...
No i zobaczymy co powie Marotta czy raczej - bierzcie 8 my wezmiemy 40 baniek czy raczej, ok damy wam 5,5.
A to parch jeden... w sensie ten agent. Myslałem, że dziś będzie już coś bardziej jasne... Pozostaje liczyć, że Vidal faktycznie zechce u nas być a Beppe nie straci zeza na widok 50+ baniek :pray:

Zablokowany