Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 09:37

mrozzi pisze:Niestety sam piłkarz postanowił w kolejnym sezonie w dalszym ciągu reprezentować barwy Sassuolo (chodzi pewnie o potwierdzenie klasy - jak dla mnie to mądry ruch z jego strony).
To znaczy ja powiem Ci szczerze, że nie śledziłem tych negocjacji jakoś dokładnie i nie czytałem wszystkiego, ale wydaje mi się, że zawsze jest coś takiego jak wola samego piłkarza i to tutaj widzę swoje wątpliwości co do tego czy rzeczywiście do nas dołączy. Potwierdzenie klasy brzmi dość zabawnie.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 09:54

Wesoł, fazzi: Tak jak już pisałem, mi nie chodzi o to, że tylko Pirlo ma prawo rozgrywać, tylko o fakt, że to on dostaje większość piłek. Nie mam danych za miniony sezon, ale w kampanii 2012/2013 Pirlo zanotował najwięcej podań (2519) ze wszystkich zawodników Serie A, wyprzedzając drugiego Borję Valero aż o 15%. Oznacza to, że sam również dostawał najwięcej podań w całej lidze, bo skądś musiał tę piłkę mieć. Czym innym Tevez i Vucinić, którzy potrafią rozegrać choć nominalnie są napastnikami, a czym innym trequatrista, czyli wysunięty playmaker, przez którego z założenia ma przechodzić większość piłek w ataku. Pirlo rzadko kreuje sytuacje w ataku? Przecież ma największą średnią kluczowych podań na spotkanie w naszej drużynie i jedną z najwyższych w Serie A...

Dodając coraz słabsze walory defensywne Andrei (które grając w Milanie za Kaką jeszcze jako takie miał ze względu na młodszy wiek), odcinając go od połowy piłek, zabieramy właściwie jedyny jego atut.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 10:40

szczypek pisze:
mrozzi pisze:Niestety sam piłkarz postanowił w kolejnym sezonie w dalszym ciągu reprezentować barwy Sassuolo (chodzi pewnie o potwierdzenie klasy - jak dla mnie to mądry ruch z jego strony).
To znaczy ja powiem Ci szczerze, że nie śledziłem tych negocjacji jakoś dokładnie i nie czytałem wszystkiego, ale wydaje mi się, że zawsze jest coś takiego jak wola samego piłkarza i to tutaj widzę swoje wątpliwości co do tego czy rzeczywiście do nas dołączy. Potwierdzenie klasy brzmi dość zabawnie.
Wg mnie chłopak dobrze przyjrzał się jak rotuje Conte, raczej przy negocjacjach nie miał zagwarantowanego miejsca w 11, bo Conte chciał kogoś lepszego, także zrobił to co było dla niego dobre. Jakby Juventus bardzo go chciał i dal mu gwarancję gry to by był dzisiaj w Turynie, widocznie Conte nie był w 100% przekonany do Berardiego no i chciał Sancheza bądź Di Marię.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 10:58

evilboy pisze:Dodając coraz słabsze walory defensywne Andrei (które grając w Milanie za Kaką jeszcze jako takie miał ze względu na młodszy wiek), odcinając go od połowy piłek, zabieramy właściwie jedyny jego atut.
Ale on nie będzie odcięty od połowy piłek. Przcież Pirlo gra w zupełnie innym miejscu na boisku, dalej każda akcja będzie się zaczynała od niego, dalej on będzie dyktował tempo, uruchamiał boki itp., tyle tylko, że będize miał możliwość dogrania piłki także do trequartisty, który będzie operował bliżej pola karnego przciwnika i stwarzał sytaucje napastnikom.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 11:11

Mysle panowie ze najwazniejszym tematem dnia okna transferowego bedzie Arturo.

Trzymac kciuki bysmy wieczorem nie płakali..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 11:38

Adrian27th pisze:Mysle panowie ze najwazniejszym tematem dnia okna transferowego bedzie Arturo.

Jak Arturo odejdzie to kto stawia flaszkę?

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 11:41

Mnie się wydaje, że on nie odejdzie. Oni rzucą mu dzisiaj dużo miłych słow w twarz. Być może nawet będziesz vicekapitanem albo vicevice kapitanem. Projekt będzie tworzony wokół ciebie będzie coraz wieksza postacią itp. itd. Wiadomym jest, że juz nie mamy cisnienia na transfery, że to co zrobilismy w tym okienku to było takie uzupelnienie kady z widokami, iż niektorzy młodzi mogą zastąpić tych odchodzących za rok lub dwa. Na pewno kasy z Arturo nie potrzebujemy, najwazniejsze, zeby jego przekonać do pozostania.

Czy ktoś wie o której Romulo ma zostać zaprezentowany?

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 12:03

Robaku pisze:Czy ktoś wie o której Romulo ma zostać zaprezentowany?
Wątpię, aby miało to się stać dzisiaj. We Włoszech nie pojawił się jeszcze jego agent Firmino, a Di Marzio mówi, że ma on jeszcze z działaczami Hellasu do rozwiązania jakieś ustalenia z przeszłości (znając życie, chodzi o kasę). Ponadto, my chcemy wypożyczenia z wykupem, a są drużyny, gotowe zaoferować od razu transfer definitywny, więc tak naprawdę nie jest to jeszcze transfer zaklepany w 100%. Dziś wieczorem może dojść do spotkania, podczas którego wszystko zostanie dopięte - wtedy testy medyczne i prezentacja mogłyby się odbyć jutro.

Jeśli chodzi o Vidala, to United są podobno gotowi zaoferować mu pensję rzędu 8 milionów euro rocznie. Jeśli piłkarz i agent zażądają od Juventusu wyrównania zarobków do tego poziomu, to niestety, ale arrivederci.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 12:25

Haris pisze:
Adrian27th pisze:Mysle panowie ze najwazniejszym tematem dnia okna transferowego bedzie Arturo.

Jak Arturo odejdzie to kto stawia flaszkę?
Jeśli masz na myśli jakiś zaklad to wchodzę :D 100% na serio, czekam na potwierdzenie jeszcze dzisiaj, wtedy uważam zakład za zawarty :D
bendzamin pisze:Jeśli chodzi o Vidala, to United są podobno gotowi zaoferować mu pensję rzędu 8 milionów euro rocznie. Jeśli piłkarz i agent zażądają od Juventusu wyrównania zarobków do tego poziomu, to niestety, ale arrivederci.
Ostatnio na głównej było 18 :D Wprawdzie wydawało się mega za dużo, ale nikt nie zdementował. Literówka?

Allegri zmartwił mnie mówiac, że przyjdzie tylko napastnik i obrońca. Zatem niemal pewny jest Romulo i jakiś ogór do ataku. No, chyba że Marotta sypnie jakimś Lukaku :pray:

W takim razie nie będzie żadnego Shaqiriego :(?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 12:53

Di Marzio wstawił oficjalną fotę z Bouyem w siedzibie Panathinaikosu. Zatem Bouy wypożyczony do Aten.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 13:14

Jeśli masz na myśli jakiś zaklad to wchodzę :D 100% na serio, czekam na potwierdzenie jeszcze dzisiaj, wtedy uważam zakład za zawarty :D
Nie miałem na myśli bo w odejście Vidala to ja zbytnio nie wierzę, ale za dużo tych plotek i zaczynam się trochę martwić, a gdyby na prawdę odszedł to przydałaby się jakaś flaszka na zapicie smutków 8)

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 13:35

francois pisze:Ostatnio na głównej było 18 :D Wprawdzie wydawało się mega za dużo, ale nikt nie zdementował. Literówka?
To pisał jakiś chilijski dziennik i podawał sumę w dolarach. Nie wiem jak w Anglii wygląda kwestia z podatkami, być może podali to przed odliczeniem.
francois pisze:Allegri zmartwił mnie mówiac, że przyjdzie tylko napastnik i obrońca. Zatem niemal pewny jest Romulo i jakiś ogór do ataku. No, chyba że Marotta sypnie jakimś Lukaku :pray:
Allegri chyba nie powiedział, że przyjdzie tylko napastnik i obrońca. Wypowiedział się pewnie o tym, co obiecał mu jak na razie Marotta, być może jako o transferach, które chce mieć dopięte przed wylotem do Azji i Australii. Za pomocnikiem jakimś chyba się cały czas kręcimy, dzisiaj Sky Sport informuje o nowej ofercie za Candrevę.

Obrazek
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 13:44

alessandro1977 pisze:
Jacky pisze:...........l
Załóżmy, że to prawda...Garcia żąda 100 baniek za Strootmana ? Podoba mnie się takie podejście - skoro MU rzeczywiście jest takie bogate i chwalą się tym to niech buli...tak porównuje to z kasą, którą rzekomo Juve mogłoby się zadowolić za Vidala, który Holendra wciąga nosem...suma powinna być zaporowa ale jak już stwierdziłem - Marotcie brakuje jaj...
Jeśli rzeczywiście Vidal ma odejść za 45 lub 60 mln, to wolę go oddać za darmo po zakończeniu kontraktu. Przecież sprzedając Arturo za taką kwotę robimy z siebie pośmiewisko. Bale też koniecznie chciał odejść z Tottenhamu, a jakoś znalazło się 100 mln za niego. Nie ma szans na odejście Vidala w obecnej formie za mniejszą kasę niż Bale, James czy CR7 :!:

Było życie przed Vidalem będzie i po nim, ale na Boga ja chcę widzieć konkretny czek za niego, żeby kupić w jego miejsce dwóch zawodników z najwyższej półki :evil:

Mam jedną ************ schizofrenię...
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 14:10

lichy696 pisze:Jeśli rzeczywiście Vidal ma odejść za 45 lub 60 mln, to wolę go oddać za darmo po zakończeniu kontraktu. Przecież sprzedając Arturo za taką kwotę robimy z siebie pośmiewisko. Bale też koniecznie chciał odejść z Tottenhamu, a jakoś znalazło się 100 mln za niego. Nie ma szans na odejście Vidala w obecnej formie za mniejszą kasę niż Bale, James czy CR7 :!:
Już nie przesadzajmy i nie dawajmy takimi postami powodów do śmiechu kibicom innych drużyn. Vidal, choć świetny, nie jest ani Ronaldo, ani Bale'm, ani Rodriguezem, więc dziwnym jest sugerowanie, że istnieją przesłanki by był warty niemal ~90 milionów. Natomiast jak najbardziej zgodzę się, że 60-65mln euro to już nie jest cena z kosmosu. Właśnie za takie pieniądze odchodziły swego czasu gwiazdy Serie A - czy to Cavani, czy wcześniej Kaka. Obaj chcieli odejść, ale jakoś kluby zdołały wyciągnąć za nich należytą forsę.

Candreva? Ekhm.. moje zdanie znacie.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2014, 14:37

Naprawdę scyzoryk w kieszeni się otwiera, że mamy tak pozbawiony europejskich ambicji zarząd. Jednakże cenimy stabilizację.

Obrazek

Zablokowany