Robaku pisze:stary zrozum to, że nie sprowadzimy jesli to nie bedzie przecena w stylu zachodnim tj. 50 - 70 %.
20 mln za Shaqiriego to właśnie jest okazja. Może nie 50% wartości, ale bardzo tanio jak na zawodnika tej klasy i w takim wieku.
Paweljuve2006 pisze:A czy Ty ogarniasz, że pozycją Pirlo jest gra przed obrońcami, a nie tuż za napastnikami?? Co on miałby tam robić?? .
Nigdzie nie napisałem, że Pirlo ma grać za napastnikami. Pirlo gra tam, gdzie gra, co nie zmienia faktu, że to przez niego przechodzi większość piłek. Gdybyśmy mieli trequatristę, to jego rolą byłoby kreowanie sytuacji - czyli to, co teraz robi Andrea.
Paweljuve2006 pisze:Nie zgadzam się z twierdzeniem, że przecinak z niego żaden, bo tak mógł tylko napisać gość który widział go ale na YT.. Pirlo angażuje się w destrukcję ale powiedzmy, że nie robi tego tak jak Vidal czy Pogba.
Masz coś na poparcie tej tezy czy tak po prostu się nie zgadzasz? Zresztą zapraszam na whoscored.com do przyjrzenia się bliżej statystykom. Pirlo nie jest w naszym zespole od odbierania piłek i to jest niepodważalny fakt. Nie ma ani warunków fizycznych ani tego vidalowego zacięcia.
Paweljuve2006 pisze:Chodzi o to, że to już nie będzie taktyka pod niego tylko coś nowego.
Dokładnie. Z tym, że w takim wypadku Pirlo już nam potrzebny nie będzie. Przy czym nie oceniam tutaj, czy będzie to pozytywne czy negatywne dla poziomu sportowego drużyny, bo sam już dawno byłem za uniezależnieniem się od Andrei. Po prostu uważam, że powstanie nam przez to kłopot w pomocy, bo w mojej opinii Pirlo nie jest w stanie grać w taktyce z jeszcze innym rozgrywającym.