Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 09:29

Akurat w gronie Boriello, Bendtner, Anelka, Osvaldo, nie ma za dużo starych dziadów :P ja mam odwrotne wrażenie: panowie przyszli, posiedzieli, trochę pokopali i poszli. Kosztowali tyle co nic, drużyna osiągnęła swoje cele, bajka.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 10:42

francois pisze:Nie dla Eto'o, jeszcze większe nie dla Romulo i odwrotnie. Dla mnie zestaw Isla & Osvaldo wyglądał juz lepiej
Wierzyć w Islę to już niemal tak, jak pokładać nadzieje w Mottcie. I mówię to ja, niegdyś widzący w Maurycym materiał na topowego wahadłowego świata. Serio.

Osvaldo lepszym kandydatem od Eto'o? Też ryzykowna teza, pod którą podpisałbym się jedynie mając przystawioną lufę do skroni. Osvaldo, Borriello - jeden grzyb, choćby się zsikali ze swojego chcenia, nigdy nie dorównają klasie Kameruńczyka, co nie znaczy, że jestem jakimś wielkim zwolennikiem jego transferu.

Najgorsze, że ani widu ani słychu o kimś naprawdę porządnym do ofensywy. Tak naprawdę nawet nie wiemy, czy ktoś taki w ogóle jest poszukiwany. Nawet nie chcę myśleć, że taki Eto'o mógłby być ostatnim, bądź najsilniejszym wzmocnieniem w tejże formacji. Gdzieś tam niby przewijają się przeróżne nazwiska, ale to bardziej mało konkretne, tuttosportowe brednie, niż wiarygodne doniesienia. Tym bardziej jest to niepokojące, że Marotta nie należy do osób, które znienacka załatwiają coś z niczego.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 11:32

Jezeli nie kupia kogos do pary dla Teveza ustawionego za napastnikami, tylko bedzie gral tam Gio lub Pereyra, to okienko bedzie naprawde slabe. Shaqiri/Pastore/Costa ktos o takiej charakterystyce po prostu musi przyjsc.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 12:40

Czemu tak przeżywacie? A może po prostu będziemy grać 4-3-1-2 z Tevezem i Llorente w ataku.Do tego mamy 4 świetnych środkowych pomocników a oni są kluczowi w tym ustawieniu bo robią całą grę. Praktycznie każdy z nich mógłby grać za napastnikami,mogliby się płynnie zmieniać co jest kolejnym plusem tego ustawienia. Vidal dał radę na ŚO a nie da na ŚPO ?

Zmiana 3-5-2 na 4-3-1-2 to w praktyce zmiana schowanego między stoperami Bonucciego na gracza ofensywnego najpewniej Marchisio.Może to nam too wyjść tylko na dobre.

Ustawienie 4-3-1-2 jak każde inne nie jest złe bo ono nie gra tylko piłkarze.Za czasaów Ferrary nie wypaliło bo trener był słaby i tacy sami zawodnicy.Poulsen czy Melo to mogą Vidalowi czy Pogbie buty czyścić.Diego nie dorósł do roli lidera co pokazuje jego dalsza kariera po Juve.I tutaj należy przyznać rację Marrotcie że sprzedał go i to za 15 mln euro.

Generalnie jestem zdania,że ustawienie samo powino się wykrystalizować według formy zawodników jak np przejście na 4-3-3 po eksplozji talentu Vidala. Nie powino też być że z miejsca gra Stefan a nie Caceres.Każdy powinien walczyć o swoją pozycję.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 12:46

Sorek21 pisze:Czemu tak przeżywacie? A może po prostu będziemy grać 4-3-1-2 z Tevezem i Llorente w ataku.Do tego mamy 4 świetnych środkowych pomocników a oni są kluczowi w tym ustawieniu bo robią całą grę. Praktycznie każdy z nich mógłby grać za napastnikami,mogliby się płynnie zmieniać co jest kolejnym plusem tego ustawienia. Vidal dał radę na ŚO a nie da na ŚPO ?

4312 grywaliśmy w zeszłym sezonie (chociażby mecz z Galatą 2-2), gdy mieliśmy problem ze strrzeleniem bramki. Wtedy za Bonuca wchodzić Szwagier/Quags, a na trequartistę cofał się Tevez. Mając jeszcze Eto, czy innego Lukaku (czy chociaż sprawnego Moratę), może to wyglądać podobnie.

lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 12:50

W temacie Eto'o to nigdy nie zgodziłbym się podpisać z nim kontrakt na 3,5 mln. Będzie miał jedną z największych pensji, i do tego siedział na ławce. Z punktu widzenia piłkarza podstawowego składu, który ma mniej np. Lichy, byłbym poważnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Ale skoro chcą zespół od środka rozwalać...

Mam jedną ************ schizofrenię...
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 12:54

4-3-1-2(2-1) może być spoko jeśli Allegri ma zamiar grać z kontry, przynajmniej w LM. W ataku pozycyjnym gra bez nominalnych skrzydłowych jest mało efektywna.
Dwóch dynamicznych zawodników za Llorente, idealny byłby Shaqiri w parze z Tevezem, podłączający się Vidal, rozgrywający Marchisio/Pirlo + Pogba i można skrzywdzić nie jedną drużynę lepszą na papierze od nas. Do takiej gry transfer Eto'o miałby sens.

Co do Romulo, duży plus dla Marotty.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 13:11

Sorek21 pisze:Czemu tak przeżywacie? A może po prostu będziemy grać 4-3-1-2 z Tevezem i Llorente w ataku.Do tego mamy 4 świetnych środkowych pomocników a oni są kluczowi w tym ustawieniu bo robią całą grę.
Kluczowi, to w tym ustawieniu są boczni obrońcy, którzy umiejętnie bronią i jednocześnie dobrze wypełniają lukę na skrzydłach podczas gdy drużyna jest w posiadaniu piłki, oraz, albo przede wszystkim, trequartista, którego u nas brak. Sorry, ale dziwne jest to, że po doświadczeniach z Marchisio w roli kreatora dalej ktoś tu uważa, że każdy z naszych pomocników da radę na 10-tce.

Ponoć mamy się wzorować na Atletico - tak jeszcze niedawno krzyczał do mikrofonu duet Marotta-Agnelli. Co ciekawe, właśnie to Atletico ponoć dopina transfer Griezmanna. Zaoferowali 25mln euro, ale nawet jeśli się Sociedad nie zgodzi, to ponoć są w stanie zaoferować 30mln, by aktywować klauzulę. No... to wzorujmy się.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 13:17

Nie do końca na Athletico, Elkann to mówił wiele razy, że dla niego ten model hiszpanów jest idealny ale chodzi mu o to żeby możliwie jak najmniejszym nakładem finansowym coś osiągnąć.
Jak by go teraz zapytali o okno transferowe Athletico to odpowiedział by tylko - yyy

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 13:38

pumex pisze:Ponoć mamy się wzorować na Atletico - tak jeszcze niedawno krzyczał do mikrofonu duet Marotta-Agnelli. Co ciekawe, właśnie to Atletico ponoć dopina transfer Griezmanna. Zaoferowali 25mln euro, ale nawet jeśli się Sociedad nie zgodzi, to ponoć są w stanie zaoferować 30mln, by aktywować klauzulę. No... to wzorujmy się.
Tylko to jest tak, drogi pumexie, Atletico poza tym, że kupuje, to też sprzedaje swoich zawodników. Sprzedajmy Vidala tak jak oni Diego Coste i będziemy sobie mogli sprowadzić Griezmanna.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 13:41

Mehehehe pisze:4312 grywaliśmy w zeszłym sezonie (chociażby mecz z Galatą 2-2), gdy mieliśmy problem ze strrzeleniem bramki. Wtedy za Bonuca wchodzić Szwagier/Quags, a na trequartistę cofał się Tevez. Mając jeszcze Eto, czy innego Lukaku (czy chociaż sprawnego Moratę), może to wyglądać podobnie.
Ja tam akurat 4-3-1-2 nie widziałem, bardziej 4-3-3. Pamiętam że Quags w pewnym momencie biegał bardzo szeroko, ale ciężko powiedzieć, bo wtedy był ogromny chaos, aż Isla zapomniał się wrócić jakieś 40 metrów :prochno:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 13:43

szczypek pisze:
pumex pisze:Ponoć mamy się wzorować na Atletico - tak jeszcze niedawno krzyczał do mikrofonu duet Marotta-Agnelli. Co ciekawe, właśnie to Atletico ponoć dopina transfer Griezmanna. Zaoferowali 25mln euro, ale nawet jeśli się Sociedad nie zgodzi, to ponoć są w stanie zaoferować 30mln, by aktywować klauzulę. No... to wzorujmy się.
Tylko to jest tak, drogi pumexie, Atletico poza tym, że kupuje, to też sprzedaje swoich zawodników. Sprzedajmy Vidala tak jak oni Diego Coste i będziemy sobie mogli sprowadzić Griezmanna.
Dokładnie... ale niektórzy nie potrafią tego pojąć. Krzykacze są najgorsi. Poszedł Costa, poszedł ich LO i sporo sianka mają na transfery.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 13:57

szczypek pisze:
Atletico sprzedaje, oczywiście masz rację, ale ja pisałem bardziej w kontekście tego, czy my byśmy w ogóle podobny transfer rozważali, nawet po zastrzyku gotówki? Mam nieodparte wrażenie, że jeszcze intensywniej bawilibyśmy się w Gaurinów za 18mln, Zapatów za 15mln etc, niż we wzmocnienia typu Griezmann. No ale chyba faktycznie nie ma co gdybać. Obyśmy nie mieli dylematu jak rozdysponować pieniądze ze sprzedaży Vidala.

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 15:04

Są jakieś newsy o Shaqirim? Jeśli on nie przyjdzie to nasze marceto wygląda średnio :/

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 lipca 2014, 15:17

Haris pisze:Są jakieś newsy o Shaqirim? Jeśli on nie przyjdzie to nasze marceto wygląda średnio :/
Dokładnie. Jak dotąd poszerzyliśmy jedynie skład i wzmocniliśmy ławkę. Jednak poziom pierwszego składu pozostaje bez zmian.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany