Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 14:48

Zarzuciłby ktoś jakimś fajnym, anglojęzycznym źródłem, z którego można by obserwować działania Juve na rynku ?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 15:16

chyba nie ma i nie bedzie czegos takiego, widzisz jak tutaj sobie wszyscy radza, niektórzy przeczesuja wloskie media, inni francuskie ( bo z tamtego kierunku ostatnio płynie duzo info), a jeszcze ostatnio niemieckie media na tapecie.
Cesena drugim Sassuolo - po Lealim i Magnussonie interesują się Buchelem.
A jak Hellas pozbedzie się Romulo to dla mnie kandydat do spadku, nie wydaje mi sie, zeby zainwestowali 20 baniek z iturbe na transfery.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:05

Tak czytam niektóre komentarze i zastanawiam się jak najlepiej niektórym by tu dogodzić. Wiadomo, okienko nie jest jakieś bardzo super w naszym wykonaniu, ale wg mnie źle nie ma, a rozliczać będziemy dopiero w połowie sezonu. Dajmy czas zawodnikom. Dawno było wiadome, że żadne Messi i Ronalda do nas nie przejdą, więc kogo wy oczekujecie? Eto' o nie jest taki słaby, jeszcze może się jego doświadczenie przydać w lidze mistrzów. Lepszy Eto'o niż Boriello, którego nazwisko zaczęło od wczoraj się przewijać :lol:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:09

Szczerze mówiąc trochę nie rozumiem tego mega pesymizmu związanego z mercato. Ok może nasze ruchy nie powalają, ale jeżeli sprowadzimy jakiegoś sensownego gracza do gry za napastnikami albo jako cofnięty napastnik ( mam na myśli Pastore, Joveticia) to jednak zaliczymy progres przy założeniu, że zatrzymamy naszych piłkarzy.

Evra, Romulo, Pererya, Morata,Coman to jednak jakiś progres w stosunku do tego kogo zastępują.

Wisienką na torcie byłby zawodnik ofensywny byle nia jakiś Lavezzi (chyba że za drobne ale to nie realne ) czy Candreva.

Przecież skład
Buffon-Lichsteiner-Chellini-Bonucci-Evra-Pogba-Pirlo-Vidal-*Pastore/Jovetic-Tevez-Llorente
+ ławka : Storari, Caceres, Barzargli, Ogbonna, Asamoah, Pereyra,Coman, Morata, Eto, Giovinco

naprawdę wygląda najlepiej w Serie A i ma szansę na 1/4 LM.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2014, 16:12 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:12

Gotti pisze:Evra był wypalony i po fatalnym sezonie było oczywiste, że tacy piłkarze muszą odejść, ale znajduje się Juventus jak niegdyś Milan i ściąga takich emerytów, a kibice tu na forum jeszcze się z tego cieszą.
Niesłychane jak zmieniła się mentalność kibiców Juve przez ostatnie 10 lat, przynajmniej tych polskich.
Zmienia się mentalność, bo zmieniają się realia. Z całym szacunkiem ale w ciągu tych 10 lat wydarzyło się tak wiele, tak wiele złego dla Juve i calcio, że nie sposób wciąż żyć tym co było dekadę temu.

Bo dekadę temu to Juventus był na miejscu Manchesteru United jeśli chodzi o kontrakty sponsorskie. Pod tym względem "Bianconeri" bili wszystkich na głowę.
Basiek pisze: nie dostajemy takich funduszy od sponsorów i za prawa telewizyjne.
No z tym się akurat nie zgodzę.
Gotti pisze:Isla w Udine też grał dobrze, a ten Romulo to nawet nie wiem kto to jest. Albo wypadłem z obiegu, albo po prostu kolejny ligowy przecinak.
Wypadłeś z obiegu.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2014, 16:21 przez Don Paolo, łącznie zmieniany 2 razy.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:13

Mati1990 pisze:Lepszy Eto'o niż Boriello, którego nazwisko zaczęło od wczoraj się przewijać :lol:

Czekamy na wejście Aliny :lol:

Mnie zadowala to mercato, chociaż wolałbym zamiast Moraty Lukaku. Niech przyjdzie jeszcze ten Shaqiri i Eto za darmochę i mamy dobrą ekipę na nowy sezon.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:43

[quote="Virgil"]Szczerze mówiąc trochę nie rozumiem tego mega pesymizmu związanego z mercato. Ok może nasze ruchy nie powalają, ale jeżeli sprowadzimy jakiegoś sensownego gracza do gry za napastnikami albo jako cofnięty napastnik ( mam na myśli Pastore, Joveticia) to jednak zaliczymy progres przy założeniu, że zatrzymamy naszych piłkarzy.

Evra, Romulo, Pererya, Morata,Coman to jednak jakiś progres w stosunku do tego kogo zastępują.

Wisienką na torcie byłby zawodnik ofensywny byle nia jakiś Lavezzi (chyba że za drobne ale to nie realne ) czy Candreva.

Przecież skład
Buffon-Lichsteiner-Chellini-Bonucci-Evra-Pogba-Pirlo-Vidal-*Pastore/Jovetic-Tevez-Llorente
+ ławka : Storari, Caceres, Barzargli, Ogbonna, Asamoah, Pereyra,Coman, Morata, Eto, Giovinco

naprawdę wygląda najlepiej w Serie A i ma szansę na 1/4 LM.[/quote]

Jeszcze Markiz.

Tak jak mówiłem wcześnie. Pierwszą 11 mieliśmy na prawdę dobrą. Brakowało nam silnej ławki rezerwowej. To co cechuje najlepszych. Teraz bardzo dobrze zaczynamy o to dbać. Idąc krok dalej w następne mercato już nie będziemy mieli mega szrotu na ławce. Jeżeli będziemy sprzedawać to gości, za których będziemy mogli wziąć po kilka milionów.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:45

Basiek pisze:Nie, nie będziesz :wink: Trzeba przede wszystkim podkreślić, że był to dobry sezon klubu z Verony, a nie samego zawodnika. Przyznam szczerze, że zarówno Pereyra, jak i Romulo nie wyróżnili się w żadnym spotkaniu swoich drużyn, które miałem okazję oglądać w ubiegłym sezonie(a kilka ich było). Powiem więcej, Romulo jest po prostu przeciętny. Nie bez powodu Prandelli nie zabrał go na Mundial, decydując się na Abate bez formy, czy De Sciglio, świeżo po kontuzji. Brazylijczyk z włoskim paszportem skorzystał na dobrym sezonie w wykonaniu Hellasu, ale nawet na jego tle nie wyglądał jakoś specjalnie dobrze. Isla w Udine był postacią wiodącą, jednym z kluczowych zawodników. Romulo nie mieścił się w Violi, a w Hellasie nie wyróżniał. Chyba już wolę, żebyśmy zostawili Mauricio.
W tym miejscu powinna pojawić się duuuża emotikonka FACEPALM

Z tego co pamiętam to Romulo znalazł się nawet w jedenastce rundy jesiennej rozgrywek włoskiej Serie A. Nie wnikam już wg kogo, czy był to Goal.com czy inny portal. Tak czy siak argumenty za takim, a nie innym wyborem przemawiały.

Wszyscy spuszczali się nad Jorginho, ale prawda jest taka, że Jorginho połowę, jeśli nie większość wszystkich bramek jakie strzelił zdobył z jedenastu metrów.

A Romulo wszystko co strzelał to z akcji. Zanotował mnóstwo asyst. Inicjował ciekawe kontrataki. Notował dużo odbiorów. On w statystykach na koniec sezonu wyglądał lepiej niż ten wasz cały Iturbe. Sami sprawdźcie. Koleś nawet dośrodkować z rzutu rożnego fajnie potrafił.

Aha i jeszcze jedno. Romulo nie pojechał na mundial dlatego, że był słabszy od Abate czy De Sciglio. Romulo nie pojechał z powodów zdrowotnych. Poza tym nawet jakby pojechał to jako zapchajdziura. Coś jak Giaccherini, którego Prandelli rzucał raz na skrzydło, raz na wahadło.

Tak jeszcze na koniec - wielu z was narzekało, że kibice Realu śmieją się z Juventusu, że ten sprowadził Moratę. A co powiecie na to, że fani Manchesteru United na devilpage rozpaczają za Evrą, a kibice Fiorentiny na tym ich polskim forum jęczą, że Viola za bezcen opchnęła Romulo :?:

//

Romulo w kompilacjach:

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2014, 17:04 przez Don Paolo, łącznie zmieniany 2 razy.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:47

Co do Pereyry to Sorensen odmówił pójścia do Udine, ale i tak Argentyńczyk niebawem w Juve, w sumie ma to być koszt 16mln;/
Kurde zostawmy to Udine w spokoju bo rżną na kasę Juve jak nikt inny;/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 16:55

Don Paolo, nie musisz mnie przekonywać, że Romulo poprzedni sezon miał dobry, ani wyjaśniać mi dlaczego nie pojechał na Mundial, bo ja o tym doskonale wiem :) Mnie po prostu chodzi o jedno - o ile nie mam prawa wytykać młodemu piłkarzowi, że jest raptem po jednym dobrym sezonie, o tyle jak najbardziej mam prawo do podejrzeń wobec zawodnika mającego pierwszy dobry sezon we w miarę mocniej lidze dopiero w wieku 27 lat. Jedynie o to mi chodzi przy próbie określenia jego możliwości, bo w to, że ma dużą szansę radzić sobie w Juve lepiej niż Isla, wierzę jak najbardziej.

Wiem, że nie cytowałeś bezpośrednio mnie, ale na wszelki wypadek odpowiedziałem :wink:

Czekam na kogoś do ofensywy, kto będzie dawał nadzieję, że pociągnie zespół w razie problemów. Bez takiego wzmocnienia nie będę potrafił pozytywnie ocenić tegorocznego mercato.

Obrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 17:09

@pumex - to nie było tylko do Ciebie, to było do wszystkich 8)

Błagam, obejrzyjcie co wyczyniał Romulo w lidze brazylijskiej:

:shock:

//

Tutaj jeszcze Romulo w barwach Violki:

//

...i jeszcze jedna kompilka:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 17:55

Don Paolo pisze:
A Romulo wszystko co strzelał to z akcji. Zanotował mnóstwo asyst. Inicjował ciekawe kontrataki. Notował dużo odbiorów. On w statystykach na koniec sezonu wyglądał lepiej niż ten wasz cały Iturbe.
Nie przekonasz ich bo problem polega na tym, że on nazywa się Romulo a więc nazwisko nie zwala z nóg...
Przypomina mnie to nieco sytuację z Gackiem bo każdy jęczał kiedy do nas przychodził na co Conte odpowiedział, że problem polega na tym, że on nazywa się Giaccherini a nie Giaccherino...potem Gacek stał się naszym ulubieńcem z wielkim sercem do walki mimo, że był niskiego wzrostu...prawda taka, że teraz wielu z z nas dałoby się pokroić za to aby Gacek znowu był z nami...
Co tam taki dżakjerino jak mawiali...z 5 metrów przeciwko Juve na bramkę nie trafił...z jakiejś Ceseny....a jak było potem to nie muszę przypominać...

Obrazek
Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 18:47

Bez przesady ;) Gacek był dobrym rezerwowym ale nic ponadto. Praktycznie nie odczuliśmy jego straty.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 19:17

alessandro1977 pisze: Nie przekonasz ich bo problem polega na tym, że on nazywa się Romulo a więc nazwisko nie zwala z nóg...
Jest jeszcze jeden problem- demony przeszłości. Almiron z Jorgem Martinezem też byli po "naprawdę dobrych sezonach" kiedy trafiali za niemałe pieniądze do Juventusu więc pewnie tutaj leży powszechna nieufność. No tylko waga ich transferu była kompletnie inna, oni mieli wskoczyć na wyższy poziom i stać się decydującymi graczami, tak jak to zrobił Vidal. Od Romulo nikt tego nie wymaga, on ma po prostu grać to co grał w Hellasie- pracowity, dojrzały futbol. Być Davidem Westem, a nie Shaqiem.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 19:33

blackadder pisze:Od Adidasa będziemy dostawać więcej niż Bayern, czy City od Nike. Od Jeepa dostajemy 10mln mniej niż Real od Bwin. Od UEFA za występy, biorąc pod uwagę ostatnie 2 sezony nie wiem czy nie zgarnęliśmy najwięcej ze wszystkich. Stadion generuje dochody a najwyższa pensja, Teveza, jest chyba ze 3 razy mniejsza niż Rooneya czy Ibry.
Ładnie to wyliczyłeś, ale jednak jakimś "cudem" Real rocznie zgarnia 520 milionów a Juve połowę mniej. A mowię o najlepszym sezonie 12/13, bo zeszły ponoć sporo gorszy. Tamten sezon nie uwzględnia też nowego kosmicznego kontraktu TV dla Premierleague.

Mehehehe pisze:Czekamy na wejście Aliny :lol:
Borriello pokaże u Allegriego na co go stać. Jestem za.

Zablokowany