Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 12:53

jakku1 pisze:
Robaku pisze:Tuttosport podaje, ze Sampa sonduje mozliwosc pozyskania GIo. Juve jest nawet nastawiony na wypozyczenie, ale zastrzegajac, iz nie bedzie płaciło ani euro na jego wynagrodzenie, jesli Juve jednak daje pozytywną odpowiedz co do mozliwosci pozyskania Gio to znaczy, ze szykuja sie dalsze ruchy w ataku, nie wierze, ze zostaniemy z trzema napadziorami na trzech frontach. to były strzal w kolano Maxa i Beppe.
Nie sadze, ze chcemy odstrzelic Giovinco, bo on podobno ma odgyrwac w taktyce Allegriego powazna role, ale teraz przyszlo mi do glowy, ze skoro tak koniecznie rozgladalismy sie za lewnonoznym skrzydlowym (Iturbe, Berardi, Shaqiri, etc) to moze po prostu wrocilismy do naszego pomyslu sprzed rozpoczecia mercato - Gabbiadini.
a czy jest jeszcze mozliwosc sproawdzenia go do Turynu w to okienko, czy klamka juz zapadła i najwczesniej widzimy sie za rok?
Wypozyczenie Gio w tym momencie, rok do konca kontraktu to głupota, chyba ze przedluzymy kontrakt i go wypozyczymy, wedlug mnie jesli w tym roku sie Gio nie odrodzi to juz w ogole z nim nie bedzie szalu.
A jednak Liverpool wział juz kogos to Loic Remy

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:00

jakku1 pisze:Przod podobno na treningach wygladal nastepujaco: Giovinco, Tevez, Llorente. Problem jednak polega na tym, ze na chwile obecna mamy zdecydowanie zbyt malo opcji jesli chodzi o tych dwoch ofensywnych pomocnikow. Jest Giovinco, jest niby Tevez, ktory moze pewnie takze grac na szpicy, ale brakuje kogos jeszcze. Nie wiem na ile transfer Pastore jest realny, ale faktem jest, ze przydalby sie nam ktos taki. Przydalby sie rowniez szybki prawoskrzydlowy, dobrze czujacy sie w ataku pozycyjnym i PRZEDE WSZYSTKIM w kontrataku, ale wydaje mi sie, ze to juz byloby za duzo szczescia jak na jedno mercato.

Dotychczasowe ruchy jak najbardziej pozytywne. Coman, Sturaro, Evra, Morata, Pereyra. Trzeba jeszcze wzmocnic obrone (prawy obronca, a jesli odejdzie Ogbonna to takze ktos do srodka), sprzedac kilku pilkarzy i czekac na te wisienke na torcie, bo poki co to zarobilismy sporo ponad 30 baniek, a wydalismy stosunkowo niewiele.
Jak by jeszcze przyszli Pastore/Shaqiri ( jak ten prawy ofensywny w choince ) oraz Nastasić był bym ukontentowany. 8) Ale zapewne żaden z nich nie przyjdzie :doh:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:02

Robaku pisze: a czy jest jeszcze mozliwosc sproawdzenia go do Turynu w to okienko, czy klamka juz zapadła i najwczesniej widzimy sie za rok?
Wypozyczenie Gio w tym momencie, rok do konca kontraktu to głupota, chyba ze przedluzymy kontrakt i go wypozyczymy, wedlug mnie jesli w tym roku sie Gio nie odrodzi to juz w ogole z nim nie bedzie szalu.
A jednak Liverpool wział juz kogos to Loic Remy
Jest taka mozliwosc. Z Sampa dogadac sie mozemy zawsze ;).

1. Pereyra niemal done deal, 1m wypozyczenie, 11m za rok za transfer (opcjonalnie, pewnie w razie gdybysmy zrezygnowali jakas kara jest przewidziana). Sorensen chyba idzie w druga strone za 3.5m euro.
2. LGDS donosi, ze mamy juz porozumienie z agentem Rabiota - jego mama. Pilkarz sie przeniesie do nas za darmo, za rok. Niemniej, to tylko LGDS, wiec pewnie oszukuja :prochno:.
3. PSG potrzebuje kogos sprzedac, zeby dokonac kolejnych transferow i podobno wsrod pilkarzy do ostrzalu sa Lavezzi i Pastore. Wiadomo, ze szansa na sprowadzenie ktoregos z nich jest marna, niemniej byly pilkarz Palermo moze pojsc za wzglednie niewielkie pieniadze (20m?).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:15

Evra, Morata, Coman, Perreyra może jeszcze ktoś z trójki Lavezzi, Pastore i Balotelli. Roma: Iturbe i Shaqiri. Jakoś te nasze transfery mnie nie przekonują, za to Roma potężnie by się wzmocniła, jeśli do Iturbe dołączyłby faktycznie Shaqiri. Jeśli tych graczy nie finansują Benatią albo znajdą dla niego jakiegoś dobrego następcę, to będą mieć mega pakę i a w dodatku bardzo dodatku dobrego trenera. W perspektywie Romy w LM to dobrze, ale w perspektywie Serie A przy braku Conte i być może Vidala, w kolejnym sezonie raczej nie odskoczymy Romie na 17 punktów.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:24

kolejne dzisiejsze newsy podobno po Gio startuje tez Bergamo, a Juve minutoruje Bonaventure :), Ogbonna ma być częścią naszej oferty za Candreve.

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:26

Według mnie muszą sprzedać Benatię, bo nie mają takich finansów. Gdzieś kiedyś na stronie Romy widziałem wpis, że Amerykańce zamierzają dać 35mln na transfery, a oni tyle już wydali. dodatkowo Szwajcar = 20mln, więc jak przyjdzie Shaqiri to na 100% będzie finansowany z Benatii. Jeszcze będą musieli kupić jakiegoś następce obrońcy.

Znalazłem info na stronie Romy(tej polskiej), że zarówno City jak i Chelsea rezygnują z Benatii. Tak więc chyba Shaq nie pójdzie tam.

Jakiś napalony kibic chce sprzedać Ljajica i za hajs z niego kupić Szwajcara, Vlaara i jeszcze jakieś uzupełnienie składu :D Ja tego nie skomentuje :lol:

Robaku, nie wiem jakie oni mają umiejętności negocjacyjne, ale według mnie Ljajic nie pokryje kosztu Shaqa, jak Bayern załowa za niego >20mln
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2014, 13:32 przez Tobor, łącznie zmieniany 2 razy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:28

Tobor pisze:Według mnie muszą sprzedać Benatię, bo nie mają takich finansów. Gdzieś kiedyś na stronie Romy widziałem wpis, że Amerykańce zamierzają dać 35mln na transfery, a oni tyle już wydali. dodatkowo Szwajcar = 20mln, więc jak przyjdzie Shaqiri to na 100% będzie finansowany z Benatii. Jeszcze będą musieli kupić jakiegoś następce obrońcy.
niekoniecznie moze odejdzie Pjanic, bo takie opcje tez były brane pod uwagę.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:33

Po co Romie dwoch lewonoznych prawoskrzydlowych?

Oni juz nie kupia Shaqiriego. Poszukaja teraz kogos do ataku na szpice, albo na obrone. Zreszta, kolejne ich ruchy sa uzaleznione od tego jak, gdzie, kiedy i za ile sprzedadza Ljajicia.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:44

Agresti pisze, że Evra zjawi się w Turynie 31 lipca, gdy wróci z urlopu razem z Pogbą. Dodatkowo napisał, że zarząd spotkał się z Lichtsteinerem w sprawie przedłużenia kontraktu i zdania obu stron wcale nie są tak odległe jak wcześniej sugerowano.

Na chwile patrząc porównując nasze transfery z Romą jest:

Młody, zdolny, perspektywiczny - Iturbe-Morata
Doświadczony na bok obrony - Cole-Evra
Młody do pomocy - Ucan-Coman(bardziej młody)/Pereyra(bardziej doświadczony)
Roma uzupełnia skład Keitą, my jak będziemy sprowadzać to kogoś młodszego (może Pastore/Lavezzi).

W dodatku wyprzedaliśmy wypalonych graczy: Peluso, Quaga i Mirko, za których dostaliśmy lepszą kasę niż za wyprzedaże Romy.
Na razie twierdzenie, że Roma odjeżdża w transferach to nieporozumienie.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 13:49

Tobor pisze:W dodatku wyprzedaliśmy wypalonych graczy: Peluso, Quaga i Mirko, za których dostaliśmy lepszą kasę niż za wyprzedaże Romy.
Na razie twierdzenie, że Roma odjeżdża w transferach to nieporozumienie.
Akurat Peluso nie był wypalony. Był po prostu cienki :prochno: A co do Romy, to dziwne były by ściągnięcie przez nich Shaqiriego, przecież Iturbe to ta sama pozycja chyba i podobna charakterystyka.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 14:24

Wątpię czy Roma może sobie pozwolić na Szwajcara bez sprzedaż,im potrzebny jeszcze obrońca i środkowy napastnik, bo z Destro i Tottim to im sukcesów nie wróże, jeden średni i łamliwy, drugi kogoś kopnie,opluje to dostanie zawieszenie no i swoje lata ma. Już są pod kreską 30mln na transfery. Dostają jakieś grosze za koszulki, nie mają swojego stadionu, a jak wiadomo Uefa już powoli zaczyna działać i karcić kluby za nieprzestrzegania FFP. O ile wiadomo,że niektóre kluby są nie do ruszenia, o tyle taką Romę na pokaz mogliby w razie złamania przepisów wykluczyć z LM. A dofinansowywanie klubu z kieszeni właścicieli nie przejdzie bo tak ani PSG ani City by kar nie dostało:)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 15:26

fazzi pisze:Akurat Peluso nie był wypalony.
Czepiasz się Peluso, a tak naprawdę to on dostawał więcej szans od Padoina. Zastanawiam się gdzie znajdzie się miejsce dla Asy w tym wszystkim? Lewa obrona? :?
Boncol pisze:Padoin to chociaż zostawiał serce na boisku.
Biegał jak głupi od rywala do rywala, bo nie potrafił im odebrać piłki, którą zderzało mu się stracić
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2014, 15:31 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 15:29

Peluso nie jest i nie był wypalony. On po prostu zawsze był za słaby nawet na szeroką kadrę Juve. Padoin to chociaż zostawiał serce na boisku.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 15:40

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... pekulacje/
Pośmiejcie się wg niektórych Vidal powinien kończyć urlop i na skrzydłach lecieć do United:D

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2014, 15:41

Pomijając fakt, że Morata kompletnie nie przemawia do mnie swoimi umiejętnościami (w tej chwili jest gorszy niż Llorente, za 2 lata może, ale nie musi, być lepszy), to warunki, na jakich do nas przyszedł, są upokarzające dla drużyny, która 3 razy z rzędu zdobyła Mistrzostwo Włoch. Co my jesteśmy jakimś zespołem do ogrywania ogrywania młodzików?! Jeśli jakimś cudem wypali, w pierwszym sezonie zdobędzie ok. 10 goli, a w drugim już ok. 20, to sprzedamy Realowi za ok. 30 mln naszego podstawowego, 23-letniego napastnika, nawet gdyby jakaś Chelsea czy City oferowały nam za niego 50 mln. Z takimi układami to co najwyżej Fiorentina lub Udinese, bo to byłby wstyd nawet dla Milanu czy Napoli. Jest coś chyba takiego jak prestiż i honor klubu...

Zablokowany