Mercato (Lato 2015)
- Osgiliath
- Juventino
Carlos Blanco Morenoozi(Forza_Juve) pisze:jak sie nazywa ten mlodzian z Barcy??
13 mln?? Lotito chce 35gucio_juve pisze:Bez znaczenia. Pozyskanie Candrevy za więcej niż 13 milionów € byłoby transferową porażką, niezależnie od tego gdzie będziemy go wystawiać i jaką taktyką grać.Osgiliath pisze:a gdybyśmy grali tak 4-3-3? Przeca jest tylko Coman i ...Pepe. Oczywiście cholera wie, co tam Beppe i Max kombinują terazVirgil pisze:Co niektórzy mają z tym Candrevą przecież on grając na trequartiście to będzie po prostu piękna katastrofa, równie dobrze można tam Marchisio wrzucić, co swego czasu już było próbowane.

http://www.football-italia.net/52309/la ... reva-price
Widzę, że dla całej Italii Juve się zrobił klubem - dojną krową, od którego każdy cfaniaczek by chciał jak najwięcej wytargać. Niby standard, bo realia Serie A są jakie są, no ale błagam...
PS. Sry, że tak post pod postem, da się to połączyć?
/Zawsze można jeden usunąć, a drugi edytować ;-) @Hoffman
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2014, 19:01 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
No to jest właśnie coś, co wykracza poza granice mojego rozumowania. Kogo Marotta kupił/sprowadził zza granicy? Vidala, Teveza, Pogbę, Llorente, Barzagliego, Caceresa, Krasicia i Elię (darmowe wypożyczenia oraz trampkarzy pomijam) - dwaj ostatni nie zachwycili, Caceres moim zdaniem na zero, cała reszta to duże albo bardzo duże pozytywy. A kogo ciekawego udało mu się przez cztery lata pozyskać w Italii? Pirlo na znakomitych warunkach, Bonucciego i Asamoah na raczej normalnych i całą masę bardziej lub mniej przepłaconych parodystów albo w najlepszym razie ligowych rzemieślników, na czele z Martinezem co do którego nie mam nawet pewności, czy jeszcze żyje. Nawet jeżeli przez nieuwagę kogoś pominąłem, to nie zmienia to faktu że ogólnie rzecz biorąc transfery spoza Włoch wychodzą nam ostatnimi czasu dużo lepiej. A facet, zdaje się, dalej klapki na oczy, jedno oko na Udine, drugie na południe i jazda.AdiJuve pisze: Nasze transfery z zagranicy w ostatnim czasie były w większości udane
- Morgesztern
- Juventino
"Sky Sports informuje o możliwej wymianie, do której ma dojść pomiędzy Fiorentiną a Juventusem Turyn. Na Stadio Artemio Franchi miałby się przenieść Mauricio Isla, w drugą stronę zaś powędrowałby Stefan Savić. Na chwilę obecną trwają negocjacje w sprawie kwoty dopłaty Juventusu."
Co wy na to?
Co wy na to?
- Smolwin
- Juventino
jakku1 co tak cicho? Już dość długo (stanowczo za długo ;p) nie uraczyłeś nas żadnymi ciekawymi plotkami na temat potencjalnych wzmocnień.
Czyżby prócz starań o Argentyńczyka z Udinese nic godnego uwagi się nie działo?
Czyżby prócz starań o Argentyńczyka z Udinese nic godnego uwagi się nie działo?
Chcemy Nastasica !!!!Morgesztern pisze:"Sky Sports informuje o możliwej wymianie, do której ma dojść pomiędzy Fiorentiną a Juventusem Turyn. Na Stadio Artemio Franchi miałby się przenieść Mauricio Isla, w drugą stronę zaś powędrowałby Stefan Savić. Na chwilę obecną trwają negocjacje w sprawie kwoty dopłaty Juventusu."
Co wy na to?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- naros
- Juventino
Di Marzio podaję że początkowo Udine chciał 20 mln za Pereyre ale my włączamy w transakcje Sorensena i kogoś z trójki młodzików tj. Romagna, Donis i Vitale. W poniedziałek ma sie wszystko wyjaśnić ale nieoficjalnie można uznać że Pereyra już jest nasz.
Nie jestem przekonany co do tego piłkarza ale zobaczymy.
Druga informacja mówi o Moracie który już dziś ma się zjawić w Turynie. Jutro do południa przejdzie testy medyczne a potem podpiszę kontrakt i zostanie oficjalnie zaprezentowany.
Źródło: http://gianlucadimarzio.com/

Nie jestem przekonany co do tego piłkarza ale zobaczymy.
Druga informacja mówi o Moracie który już dziś ma się zjawić w Turynie. Jutro do południa przejdzie testy medyczne a potem podpiszę kontrakt i zostanie oficjalnie zaprezentowany.
Źródło: http://gianlucadimarzio.com/

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- rad
- Juventino
Jak czytam takie rzeczy, to przestaję się dziwić skąpstwu Marotty. Juve jest traktowany jak dojna krowa, a tutaj trzeba rozsądnie inwestować. Za Iturbe 30, za tego 20 mln...naros pisze:Di Marzio podaję że początkowo Udine chciał 20 mln za Pereyre
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Trzeba wychylić się poza Włochy:)rad pisze:Jak czytam takie rzeczy, to przestaję się dziwić skąpstwu Marotty. Juve jest traktowany jak dojna krowa, a tutaj trzeba rozsądnie inwestować. Za Iturbe 30, za tego 20 mln...naros pisze:Di Marzio podaję że początkowo Udine chciał 20 mln za Pereyre
Tam jest mnóstwo ciekawych graczy do wyciągnięcia, ale nasi wolą słabszych ale znających ligę za gruby szmal, szczerze to mam już dosyć tych interesów z Udine bo tak ich finansujemy, a w ostatnich kilku latach to nie żaden z 5 ich najlepszych graczy ostatnich lat do nas nie przyszedł;/
- Spadino
- Juventino
A co z Darmianem/Mustafim? Nie podobają się Maxowi?
Niemiec z Sampy moim zdaniem jest bardziej perspektywiczny niż przereklamowany Astori, a i Darmian byłby ciekawszym wzmocnieniem.
Tak btw, to Matteo jest bardziej środkowym obrońcą, a na boku grał z konieczności, czy jak?
E: whoscored podaje, że Włoch (Darmian) w tym sezonie częściej grał bliżej bocznej linii, także nie było pytania.
Niemiec z Sampy moim zdaniem jest bardziej perspektywiczny niż przereklamowany Astori, a i Darmian byłby ciekawszym wzmocnieniem.
Tak btw, to Matteo jest bardziej środkowym obrońcą, a na boku grał z konieczności, czy jak?
E: whoscored podaje, że Włoch (Darmian) w tym sezonie częściej grał bliżej bocznej linii, także nie było pytania.

JUVE PER SEMPRE!
- jakku1
- Juventino
Wybaczcie, ale mam ostatnio STRASZNIE duzo pracy. Wracam do domu pozno, ciezko o chociazby 20 minut czasu, zeby przejrzec wloskie strony, fora, etc. Mrozzi, Pumi, Bendzamin i inni na pewno jednak beda was informowac na biezaco.
Sam nie wiem co sie ostatnio dzialo. W zwiazku z czym, moglby ktos napisac na szybko w punktach jak wyglada teraz nasze mercato?:prochno:
Sam nie wiem co sie ostatnio dzialo. W zwiazku z czym, moglby ktos napisac na szybko w punktach jak wyglada teraz nasze mercato?:prochno:
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- sebastian10
- Juventino
Carlos Blanco Moreno(18),Kingsley Coman(18),Álvaro Morata(21),Roberto Pereyra(23) tak to wygląda czyli odmłodzenie mi sie to podoba Conte mniej sie podobało bo chciał wygrywać w Lm a tu trzeba troche poczekać na owoce maja młokosów ale to dobra droga .
lepsza to niz Osvaldo Peluso czy takie wynalazki .
Xherdan Shaqiri to powinna byc wisienka na torcie dla kibiców
- Robaku
- Juventino
ok odmładzanie składu, ale trzeba powiedziec jedno. czekamy az młodzi dorosną, ale zeby nie było tak, że sprzedamy ich jak będą u szczytu formy i wieku, bo wtedy nic nigdy nie osiagniemy. tak jak obecnie z Vidalem, chłopak jest w swietnym wieku, ale ma jeszcze troche rozowju przed soba jesli go sprzedamy zarobimy, ale w taki sposob to my niczego nie wygramy bo sie okaze ze za 2 lata sprzedamy POgbę, a za 5 Berardiego, w momencie kiedy oni wlasnie moga dac nam sukcesy w Europie.sebastian10 pisze:Carlos Blanco Moreno(18),Kingsley Coman(18),Álvaro Morata(21),Roberto Pereyra(23) tak to wygląda czyli odmłodzenie mi sie to podoba Conte mniej sie podobało bo chciał wygrywać w Lm a tu trzeba troche poczekać na owoce maja młokosów ale to dobra droga .
Co do ruchów transferowych:
To tak jak jest na głownej Fabio out i w zasadzie zostali nam tylko do sprzedazy Motta i DeCeglie, ew. Marrone.
Perreyra nasz, ale nie wiem na jakich zasadach - niezle bybylo jakby udalo sie opchnac tam Sorensena.