Mercato (Lato 2015)
- PrzemasJuve
- Juventino
ja bym się zapytał..co z Martinezem!?Push3k pisze:Mam pytanie, a co z Zieglerem? On trenuje w Vivono czy jest po za drużyną? On w ogóle się obecnie do czegoś nadaje?
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- jakku1
- Juventino
Bo to jest wina Conte. Tylko i wylacznie jego. Juz w maju chcial odejsc, wtedy tez wiedzial, ze klub mu nie kupi Iturbe? Tak swoja droga, to ten transfer upadl wczoraj wieczorem, a Conte zlozyl rezygnacje wiele godzin wczesniej. I to jest bardzo mozliwe, ze glownie z powodu rezygnacji Conte, dalismy sobie na wstrzymanie w ostatniej chwili z Iturbe, co wykorzystala Roma.zoff pisze:Zwalajcie winę dalej na Conte. Antonio powiedział jasno, że potrzebuje wzmocnień. Grupa się wypala, potrzeba świeżej krwi. Powtórzę raz jeszcze - Beppe przez dwa miesiące nie zrobił nic.
Abstrahujac juz od tego, ze podobno nie poszlo jednak o zadne transfery o czym mowil na konferencji Marotta, to do chwili obecnej juz prawie zaklepalismy 4 graczy. Oprocz Comana i Sturaro, takze Evre i Morate. Iturbe mial byc tym 5. Nie bedzie Iturbe, bedzie ktos inny. Nie wiem czy jakikolwiek klub we Wloszech zrobil do tej pory wiecej konkretnych transferow. Kogo kupil Milan? Alexa i Meneza? Kogo kupil Inter? Vidica i M'Vile? Kogo kupilo Napoli? Koulibaliego? Fiorentina? Roma dopiero ostatnio zaklepala Iturbe.
Zwalanie winy na jakies mityczne mercato, ktore rzekomo Marotcie nie wyszlo, to jest niestety proba wybielania Conte na sile. Marotta nie zawalil zadnego mercato, jak do tej pory nasze ruchy sa znosne, jest jeszcze kupa czasu na wzmocnienie druzyny. Najpierw wszyscy byli przekonani, ze to Vidal odchodzi, albo razem w pakiecie z Pogba i dlatego Conte zrezygnowal. Okazalo sie, ze jednak Vidal zostaje, to teraz trzeba powiedziec, ze to wszystko przez to, ze nie bylo odpowiednich wzmocnien. Ech, to jest robienie na sile z Marotty kozla ofiarnego, niestety wbrew logice i faktom.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wybacz, ale takie transfery to nie są na poziomie topowych klubów ligi tureckiej. Poza tym - spośród 5 nazwisk o których tutaj wspominasz tylko dwóch jest naszych, z czego Sturaro wypożyczony.jakku1 pisze: Oprocz Comana i Sturaro, takze Evre i Morate. Iturbe mial byc tym 5.
jakku1 pisze:
Nie bedzie Iturbe, bedzie ktos inny. Nie wiem czy jakikolwiek klub we Wloszech zrobil do tej pory wiecej konkretnych transferow. Kogo kupil Milan? Alexa i Meneza? Kogo kupil Inter? Vidica i M'Vile? Kogo kupilo Napoli? Koulibaliego? Fiorentina? Roma dopiero ostatnio zaklepala Iturbe.
Jest to dla mnie żaden argument.
W maju tego roku Conte dostał zapewnienie, że Juventus to klub z aspiracjami chcący się rozwijać. Na tym samym zależało samemu, ciągle młodemu, trenerowi. Trzeba zrozumieć, że jeśli w pożegnalibyśmy się z LM w tym sezonie również zbyt szybko 100% problemu poleci na głowę Conte. A jeśli nie udałoby się obronić Scudetto - co jest możliwe z kadrą, która się po prostu wypala - to Conte wyleciałby z klubu w niesławie.jakku1 pisze: Zwalanie winy na jakies mityczne mercato, ktore rzekomo Marotcie nie wyszlo, to jest niestety proba wybielania Conte na sile. Marotta nie zawalil zadnego mercato, jak do tej pory nasze ruchy sa znosne, jest jeszcze kupa czasu na wzmocnienie druzyny. Najpierw wszyscy byli przekonani, ze to Vidal odchodzi, albo razem w pakiecie z Pogba i dlatego Conte zrezygnowal. Okazalo sie, ze jednak Vidal zostaje, to teraz trzeba powiedziec, ze to wszystko przez to, ze nie bylo odpowiednich wzmocnien. Ech, to jest robienie na sile z Marotty kozla ofiarnego, niestety wbrew logice i faktom.
Okazało się jednak, że majowe słowa były bez pokrycia. Do dzisiaj w Juve nie ma zawodnika, który byłby w stanie odmienić oblicze tej drużyny lub można by ustawić grę pod 4-3-3.
Allegri to zupełnie inny gość niż Conte. Max będzie siedział cicho. Dostanie swoich pachołków, nie będzie marudził jak Antonio. Nie wiem jak przyjmie Go grupa. Mam co do tego spore obawy.
- przemal
- Juventino
No cóż, przeszło tornado, zamiast oczekiwanych oficjalnych potwierdzeń 3 transferów mamy na ławce Allegriego zamiast Conte. W sumie ochłonąłem trochę po tym wszystkim na tyle, że jestem w stanie spojrzeć na zaistniałą sytuację bardziej optymistycznie niż 'cofamy się tam, gdzie byliśmy przed przyjściem Conte'. Nie będę już się rozpisywał o samym odejściu Antonio, każdy się domyśla co czuje zespół i jakie mieliśmy możliwości zatrudnienia nowego trenera gdy odszedł w takim momencie.
Mamy na pokładzie Allegriego, nie ma sensu już gdybać nad alternatywami, dziwi mnie natomiast, że dostał dwuletni kontrakt. Wiadomo, że jak mu nie pójdzie, to zostanie zwolniony, ale w przypadku nie najgorszego sezonu nie będzie raczej mowy o sprowadzeniu kogoś nowego. Conte też miał kontrakt ważny przez rok, więc tak czy siak byśmy szukali nowego coacha na od sezonu 15/16. Allegri otrzymał jak dla mnie spory kredyt zaufania i nie wygląda na to, że zarząd traktuje go jako rozwiązanie tymczasowe.
Kolejna kwestia - formacja na przyszły sezon. Allegri w poprzednich klubach grał najczęściej 4-3-1-2, chociaż Milan w sezonie 2012/13 najczęściej był ustawiony z trójką w ataku (Sharaawy, Balo i Boateng). Biorąc pod uwagę, że w tym momencie nie mamy żadnego skrzydłowego do pierwszego składu, (niby jest Tevez, aczkolwiek nie wiem, czy prezentowałby równie dobrą grę jak w ustawieniu z dwójką napastników), sam Max nie ma pewnie za dużo do gadania w temacie transferów, a dobrych skrzydłowych za 'Marottową' cenę jak na lekarstwo, można właściwie odrzucić 4-3-3. Wątpię też, żeby Allegri przejął 3-5-2 po Conte jako główną taktykę, więc według mnie będziemy najczęściej widywać 4-3-1-2.
Lecąc dalej - transfery. Zgodnie z doniesieniami mediów można przypuszczać, że transfery Evry i Moraty zostaną jednak zrealizowane, więc przynajmniej część ze straconego na negocjacje czasu nie poszła na marne. Co do Comana - może grać też jako ofensywny pomocnik, mam nadzieję, że kilka spotkań w tym sezonie zagra, bo szkoda jednak go wypożyczać po tym, jak był przymierzany do pierwszej kadry. Dalej jednak brakuje nam ofensywnego pomocnika do pierwszego składu. W prasie już pojawiły się nazwiska Pastore i Candrevy, z obu nazwisk byłbym w miarę zadowolony, aczkolwiek ani jeden, ani drugi nie wniesie nas raczej na wyższy poziom, ani też sami nie dobiją do poziomu Reusa czy Di Marii, w co powinniśmy mierzyć w dłuższej perspektywie. Jeżeli serio chcemy sportowo iść do przodu, to należy ich traktować jako załatanie pozycji na ten sezon. Ta '1ka' jest kluczowa, najważniejsza, newralgiczna (wstaw wszystkie inne synonimy) w 4-3-1-2, Milan za czasów świetności miał tam Kakę, u nas na początku tysiąclecia grał tam Zidane, przykładów jest mnóstwo.
Brakuje też lewego obrońcy na ławkę (Darmian?), Asa mi zupełnie tam nie pasuje, ma zdecydowanie większy potencjał grając bliżej bramki przeciwnika, widzę go bardziej jako zmiennika Vidala/Pogby. Co do nich - muszą zostać, no muszą i koniec. Tylko astronomicznie przepłacona kwota zmieniłaby moje zdanie, oby podobnie było z naszym zarządem.
Późno już w sumie, ale cholera, ciężko mi przestać o tym myśleć, za dużo zamieszania z tym Conte, musiałem coś skrobnąć.
Mamy na pokładzie Allegriego, nie ma sensu już gdybać nad alternatywami, dziwi mnie natomiast, że dostał dwuletni kontrakt. Wiadomo, że jak mu nie pójdzie, to zostanie zwolniony, ale w przypadku nie najgorszego sezonu nie będzie raczej mowy o sprowadzeniu kogoś nowego. Conte też miał kontrakt ważny przez rok, więc tak czy siak byśmy szukali nowego coacha na od sezonu 15/16. Allegri otrzymał jak dla mnie spory kredyt zaufania i nie wygląda na to, że zarząd traktuje go jako rozwiązanie tymczasowe.
Kolejna kwestia - formacja na przyszły sezon. Allegri w poprzednich klubach grał najczęściej 4-3-1-2, chociaż Milan w sezonie 2012/13 najczęściej był ustawiony z trójką w ataku (Sharaawy, Balo i Boateng). Biorąc pod uwagę, że w tym momencie nie mamy żadnego skrzydłowego do pierwszego składu, (niby jest Tevez, aczkolwiek nie wiem, czy prezentowałby równie dobrą grę jak w ustawieniu z dwójką napastników), sam Max nie ma pewnie za dużo do gadania w temacie transferów, a dobrych skrzydłowych za 'Marottową' cenę jak na lekarstwo, można właściwie odrzucić 4-3-3. Wątpię też, żeby Allegri przejął 3-5-2 po Conte jako główną taktykę, więc według mnie będziemy najczęściej widywać 4-3-1-2.
Lecąc dalej - transfery. Zgodnie z doniesieniami mediów można przypuszczać, że transfery Evry i Moraty zostaną jednak zrealizowane, więc przynajmniej część ze straconego na negocjacje czasu nie poszła na marne. Co do Comana - może grać też jako ofensywny pomocnik, mam nadzieję, że kilka spotkań w tym sezonie zagra, bo szkoda jednak go wypożyczać po tym, jak był przymierzany do pierwszej kadry. Dalej jednak brakuje nam ofensywnego pomocnika do pierwszego składu. W prasie już pojawiły się nazwiska Pastore i Candrevy, z obu nazwisk byłbym w miarę zadowolony, aczkolwiek ani jeden, ani drugi nie wniesie nas raczej na wyższy poziom, ani też sami nie dobiją do poziomu Reusa czy Di Marii, w co powinniśmy mierzyć w dłuższej perspektywie. Jeżeli serio chcemy sportowo iść do przodu, to należy ich traktować jako załatanie pozycji na ten sezon. Ta '1ka' jest kluczowa, najważniejsza, newralgiczna (wstaw wszystkie inne synonimy) w 4-3-1-2, Milan za czasów świetności miał tam Kakę, u nas na początku tysiąclecia grał tam Zidane, przykładów jest mnóstwo.
Brakuje też lewego obrońcy na ławkę (Darmian?), Asa mi zupełnie tam nie pasuje, ma zdecydowanie większy potencjał grając bliżej bramki przeciwnika, widzę go bardziej jako zmiennika Vidala/Pogby. Co do nich - muszą zostać, no muszą i koniec. Tylko astronomicznie przepłacona kwota zmieniłaby moje zdanie, oby podobnie było z naszym zarządem.
Późno już w sumie, ale cholera, ciężko mi przestać o tym myśleć, za dużo zamieszania z tym Conte, musiałem coś skrobnąć.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Ty oczywiście wiesz za ile był Sanchez. Czy Barcelona na 100% była chętna sprzedać go przed mistrzostwami.Adrian27th pisze:Haha, i teraz sprzedamy, bedzie kasa na wszystkie zachcianki Conte, a go nie bedzie... Cudo.Robaku pisze:Chelsea chce Pogbe. Oferta 75 baniek.
http://www.tuttosport.com/calcio/calcio ... 75+milioni!
31 mil za Iturbe to troche przegiecie. Moze wypali,moze nie ale 31?
Alexis byl przed MŚ dostepny za 28 ale Marotta liczył na... nie wiem sam na co

Jak nie wiesz, to nie kompromituj się kolejnym wyssany z palca postem. Jeden wielki stek bzdur w twoich postach, nic wspólnego z rzeczywistością, a zwłaszcza z faktami. Co wymyślisz, to musi się zaraz znaleźć na forum.. coś tam mi się wydawało, nie wiem co i nie wiem kiedy to nastąpiło, ani nawet czy na pewno, ale napiszę o tym jako o pewniku.sebatiaen pisze:Tego nie wiem ale pamiętam że 3 lata temu Elkann dał pieniądze ale część w formie kredytu i tam chyba było to wyróżnione, że spłata do jakiegoś roku.
Nie pamiętam dokładnie.

Astarot pisze:MishaAveJuve pisze:Kupno Iturbe za 31 baniek to super deal ze strony Romy, widać że chłopak ma talent, potencjał, ma 21 lat, a już jest wyróżniającym się piłkarzem. To samo było mówione o Sanchezie, że Barca jest głupia że tyle buli za Chilijczyka a teraz sprzedaje go z dużą górką. Za młodych, zdolnych trzeba płacić. JA nie wiem ale jak czytam to forum to jakbym rozmawiał z jakims ubogim krewnym, kibice przynajmniej z tego forum wydają się być strasznie zakompleksieni. Smieją się z innych klubów jak to dużo wydają jak to dużo płacą, albo narzekają że my to nie PSG. Co z tego że nie PSG? inne klubu wydają, płacą ale mają sukcesy, a my tak: wychowankowie? prócz Marchisio to tułający się po serie B,C piłkarze - wieczne talenty. Z Palladino na czele. Pieniądze są ale zarząd jest skąpy. Nie mogę słuchać tych bzdur o biednym Juve, skąd Wy to w ogóle bierzecie, skąd macie takie info, no skąd? od jakiegos pana zambrotty czy innego mietka czy adiego ? )wymienieni całkiem przypadkowo - przepraszam) no skąd, z oświadczeń MArotty? Skąd wy wiecie wile jest na klubowym koncie ? ktos pracuje w finansach turyńskiego klubu? stek bzdur okroszony zakompleksieniem.
Ja Wam podaję konkrety - kim są właściciele klubu, co robią, co osiągają a Wy zaślepieni jak ortodoksyjny muzułmanin powtarzacie te same bzdury nie opierając się na niczym. na przekonaniu, że tak na pewno jest.
MishaAveJuve jesteś idelanym przykładem tzw. "trolla", który nie ma zielonego pojęcia o niczym ale wydaje mu się ,że wszystkie rozumy pozjadał.
Juventus F.C. jest spółką akcyjną notowaną na giełdzie (societa per azioni)- jak sama nazwa wskazuje kapitał zakładowy podzielony jest na akcje posiadane przez akcjonariuszy (większościowym akcjonariuszem jest oczywiście Exor) którzy woleliby ,żeby Spółka przynosiła zysk a nie ciągłe straty. - część danych podał powyżej AdiJuve
Jak finansowo wypadamy na tle konkurencji zagranicznej i krajowej możesz zobaczyć m.in na stronie Deloitte i wielu innych - polecam m.in. blog "The Swiss Rumble" (rzetelne dane jedynie do roku 2012). Oczywiście lepiej być intelektualnym impertynentem i zamiast zdobyć się na próbę poszukania jakichkolwiek informacji w sieci, lepiej wypisywać bzdety ,że: "nas stać", "Marotta to żyd, powinni go wychrzanić", "to przez Marottę odszedł Conte", "Conte pokazał jaja- nie pozwolił się oszukiwać, przecież stać nas na Messiego, Cristiano DI Marię" itp. itd............... myślenie boli
Jeden z pierwszych i nielicznych postów okraszonych zdrowym rozsądkiem, w dodatku odnoszący się do jednego z moich "ulubionych" userów, kolejnego któremu wydaję się, że dużo wie i ma gotowe recepty, wymyślone na kanapie przy piwie i czipsach.
Misha brylował w najazdach na Marottą jak przyszedł Conte. Potem były sukcesy to nie pisał za dużo, ale od dwóch dni znowu reaktywacja. Kolejny którego nie ma sensu zbytnio cytować, bo cała jego twórczość to stek bzdur, wytwór wyobraźni ( w cytacie można podać link do profilu
Push3k pisze:Skąd te kwoty i takie przypuszczenia? Podobno zarobiliśmy na dotychczasowych transferach. Rozumiem, że dlatego mamy jeszcze zarobić na sprzedawaniu najważniejszego piłkarza i to obniżając cenę za niego? Co tam Exor kasy ma więcej niż Perez, ale sępią, że hej albo jeszcze każą sępić zarządowi. A może to nie właściciel tylko zarząd sam z siebie? Kasa przecież do klubu wpływa z różnych kierunków. Czuję się jakby Secco, Gigli i inni wrócił.sebatiaen pisze:Raimondi ze sportmediaset daje info że Vidal jest bardzo blisko United.
kwota - 40mln euro.
Mamy za to kupić Romulo, Astoriego i Abate hehe.
Zobaczymy czy to prawda ale dla mnie to to jest jakiś cyrk
Jak to skąd? Chłopak sobie wymyślił i koniecznie musiał się z tym podzielić światem. Kolejny raz.
jakku1 pisze:Bo to jest wina Conte. Tylko i wylacznie jego. Juz w maju chcial odejsc, wtedy tez wiedzial, ze klub mu nie kupi Iturbe? Tak swoja droga, to ten transfer upadl wczoraj wieczorem, a Conte zlozyl rezygnacje wiele godzin wczesniej. I to jest bardzo mozliwe, ze glownie z powodu rezygnacji Conte, dalismy sobie na wstrzymanie w ostatniej chwili z Iturbe, co wykorzystala Roma.zoff pisze:Zwalajcie winę dalej na Conte. Antonio powiedział jasno, że potrzebuje wzmocnień. Grupa się wypala, potrzeba świeżej krwi. Powtórzę raz jeszcze - Beppe przez dwa miesiące nie zrobił nic.
Abstrahujac juz od tego, ze podobno nie poszlo jednak o zadne transfery o czym mowil na konferencji Marotta, to do chwili obecnej juz prawie zaklepalismy 4 graczy. Oprocz Comana i Sturaro, takze Evre i Morate. Iturbe mial byc tym 5. Nie bedzie Iturbe, bedzie ktos inny. Nie wiem czy jakikolwiek klub we Wloszech zrobil do tej pory wiecej konkretnych transferow. Kogo kupil Milan? Alexa i Meneza? Kogo kupil Inter? Vidica i M'Vile? Kogo kupilo Napoli? Koulibaliego? Fiorentina? Roma dopiero ostatnio zaklepala Iturbe.
Zwalanie winy na jakies mityczne mercato, ktore rzekomo Marotcie nie wyszlo, to jest niestety proba wybielania Conte na sile. Marotta nie zawalil zadnego mercato, jak do tej pory nasze ruchy sa znosne, jest jeszcze kupa czasu na wzmocnienie druzyny. Najpierw wszyscy byli przekonani, ze to Vidal odchodzi, albo razem w pakiecie z Pogba i dlatego Conte zrezygnowal. Okazalo sie, ze jednak Vidal zostaje, to teraz trzeba powiedziec, ze to wszystko przez to, ze nie bylo odpowiednich wzmocnien. Ech, to jest robienie na sile z Marotty kozla ofiarnego, niestety wbrew logice i faktom.
No i znowu jakiś głos rozsądku. Marotta od początku pobytu w tym klubie ma złą prasę, więc teraz zaczyna się szukanie na siłe jego uchybień. Bo przeca geniusz-supamegahiper juventino-fino alla fine-nieomylny mesjasz Conte jest czysty.
Z góry uprzedzę, że Marotta nigdy nie był, nie jest i raczej nie będzie moim ulubionym DS-em. Ale na razie ma kredyt zaufania po ostatnich trzech mercatach, a i w tym wydaję się, że kroił na miarę obecnych możliwości Juve ( młodzi Morata, Iturbe odpuszczony po rezygnacji Conte, Evra jako opcja tymczasowa, niezłe sprzedaże, od dłuższego czasu inwestycje w młodych, co już przynosi pewne benefity ). Dlatego mając tak skąpe informacje, podawane przez media które będą wykorzystywały ten okres do pisania co im ślina na język przyniesie, a 90% to będą totalne idiotyzmy, radziłbym wstrzymać się z sianiem paniki i wysnuwaniem daleko idących wniosków, a zwłaszcza z takimi kategorycznymi ocenami pracy tego, czy tamtego.
I tak ogólnie jeszcze do Pumexa. Chłopie, ktoś ci się na konto włamał? Taki rozsądny user, a tak histeryzuje. Dajcie sobie chłopy na wstrzymanie.
Lorda nawet nie będę cytował, bo jak w przypadku jednego z kolegów wymienionych wyżej, wystarczy wejść w profil i przeczytać posty z dwóch ostatnich dni. Ubaw po pachy gwarantowany.
- stf
- Juventino
Ależ bzdura!!! No, chyba, że zaczniemy wierzyć, że nasz mesjasz Conte cofnął się w rozwoju do poziomu kilkuletniego dziecka...Krystek pisze:Sky podało informacje, że powodem dymisji Conte był upadek transferu Iturbe.
Krótko na temat transferów. Jeżeli zamiast Iturbe mamy pozyskać Pastore to nie będzie tak źle. Potencjał ma ogromny. Lavezzi'ego też chętnie bym widział w Turynie, mniej Candreve - on już swój czas u nas miał, a teraz jak wyłożymy te 20 baniek za niego to za 1-2 sezony będzie warty tyle co teraz Quaglia albo Vucinic...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Strasznie szkoda mi Iturbe i to za 22mln. Wydaje mi sie ze w romie bedzie przekotem 

- pumex
- Juventino
Myślę, że wina leży zarówno po stronie Marotty jak i Conte, jednak dużo bardziej winnym całej sytuacji jest ten pierwszy. Dlaczego? Bo tak jak zoff napisał, przez 2 miesiące zrobił niewiele, a dopinanie transferu Iturbe przez ponad miesiąc to porażka.zoff pisze:Zwalajcie winę dalej na Conte. Antonio powiedział jasno, że potrzebuje wzmocnień. Grupa się wypala, potrzeba świeżej krwi. Powtórzę raz jeszcze - Beppe przez dwa miesiące nie zrobił nic.
Myślę, że jesteśmy skazani na bardzo kiepskie mercato. 23mln za Candrevę to nic innego jak utopienie kasy. Zawodnik to może i fajny, ale jednak lekko prowincjonalny, pewnego poziomu nigdy nie przeskoczy, gdyż jest bez większych perspektyw rozwojowych, więc kasa w niego zainwestowana nie ma szans się zwrócić. Właśnie takie transfery powodują, że po roku ponowne wydanie grubszej kasy przychodzi trudniej.
Niemal 30-letni Lavezzi z aktualną pensją na poziomie 4,5 mln euro rocznie to też pomysł rodem z koszmaru - transfer na wyniszczenie budżetu.
O Astorim nie ma nawet co wspominać, bo to najbardziej przereklamowany włoski obrońca ostatniego dziesięciolecia. Defensor o wiele, wiele słabszy niż choćby Ogbonna. Dziennikarze mu wyliczyli, że podczas ostatnich 2 sezonów miał najwięcej w lidze kluczowych błędów w obronie, więc powodzenia, Max&Beppe

PS. Jestem jak najbardziej w stanie uwierzyć w doniesienia Sky o tym, że to transfer Iturbe przelał czarę goryczy.

- jakku1
- Juventino
@Zoff
Rozumiem, ze dla Ciebie mercato dla wszystkich druzyn swiata trwa do konca sierpnia, zas dla Juventusu do 15 lipca, tak?
. Nikt jeszcze nie zrobil zadnych powaznych wzmocnien, bo jest jeszcze duzo czasu. Ale dla Marotty kryteria sa inne, Marotta musi wszystkie transfery wykonac przez pierwsze tygodnie okienka.
Rozumiem, ze dla Ciebie mercato dla wszystkich druzyn swiata trwa do konca sierpnia, zas dla Juventusu do 15 lipca, tak?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Cokolwiek nie byłoby powodem to Antek zachować się jak się zachował nie powinien...
Zapomniał chyba, że gdyby nie Juve to nadal byłby nikim w świecie trenerskim tylko walczył o ogony w jakimś prowincjonalnym klubie...
Wprosił się do Juve sam ( sam to przyznał w książce ), przekonał Agnellego aby to jemu dał szansę...Juve mu zaufało i stało za nim murem nawet w trakcie zawieszenia kiedy to pobierał normalną pensję i nikomu nie przyszło nawet na myśl aby go wywalić...a mieli podstawy bo klub, który tyle ucierpiał z powodu korupcji ( pomijam już fakt czy coś było na rzeczy czy też nie ) znowu został splamiony przez Conte mimo, że potencjalne jego grzechy dotyczyły innego okresu...wiadomo jednak jak to było odbierane przez całe środowisko, które miało kolejną pożywkę...nieustanne konflikty Conte - albo z sędziami, albo innymi trenerami a nawet z Prandellim...rozgwiazdorzył się facet i sodówka uderzyła mu do głowy i w żadnym wypadku nie może mianować siebie Juventinim...czy pomyśleliście czy Del Piero tak zachowałby się ? A może Buffon ? Alex dostał nieźle po tyłku od zarządu ale zachował się z klasą i z szacunkiem do kibiców...ale o czym my tutaj mówimy - Alex to klasa sama w sobie na boisku i poza nim...Antkowi daleko do niego, daleko do statusu Juventino...swoim zachowaniem spalił za sobą wszystkie mosty, olał zarząd, który dał mu szansę na nazwisko ( jeszcze to strawię ), opluł zawodników ( tego nie rozumiem ) i zdeptał kibiców, którzy ślepo byli w niego zapatrzeni ( to już skandal )...
W związku z powyższym - proszę Was, nie szukajcie na siłę winy zarządu bo faktem jest, że Antek stroił fochy od dłuższego czasu...zawsze wszyscy są winni tylko nie Conte...przypuszczam, że zrobił coś impulsywnie i teraz tego żałuje bo zachował się jak kretyn zostawiając wszystkich na lodzie...LM zawalił mając słabiutka grupę, LE zawalił ze słabsza kadrowo Benfica a PW całkowicie olał...dzięki mu za to, że postawił mój ukochany klub na nogi, dzięki mu za to, że przywrócił mi wiarę...za to co zrobił jednak, nie stracił do końca mojego szacunku co prawda ale nie chcę go więcej widzieć w Juve w jakiejkolwiek roli - on na to nie zasłużył...
Kiedy ochłonąłem, takie przemyślenia mnie naszły...
Zapomniał chyba, że gdyby nie Juve to nadal byłby nikim w świecie trenerskim tylko walczył o ogony w jakimś prowincjonalnym klubie...
Wprosił się do Juve sam ( sam to przyznał w książce ), przekonał Agnellego aby to jemu dał szansę...Juve mu zaufało i stało za nim murem nawet w trakcie zawieszenia kiedy to pobierał normalną pensję i nikomu nie przyszło nawet na myśl aby go wywalić...a mieli podstawy bo klub, który tyle ucierpiał z powodu korupcji ( pomijam już fakt czy coś było na rzeczy czy też nie ) znowu został splamiony przez Conte mimo, że potencjalne jego grzechy dotyczyły innego okresu...wiadomo jednak jak to było odbierane przez całe środowisko, które miało kolejną pożywkę...nieustanne konflikty Conte - albo z sędziami, albo innymi trenerami a nawet z Prandellim...rozgwiazdorzył się facet i sodówka uderzyła mu do głowy i w żadnym wypadku nie może mianować siebie Juventinim...czy pomyśleliście czy Del Piero tak zachowałby się ? A może Buffon ? Alex dostał nieźle po tyłku od zarządu ale zachował się z klasą i z szacunkiem do kibiców...ale o czym my tutaj mówimy - Alex to klasa sama w sobie na boisku i poza nim...Antkowi daleko do niego, daleko do statusu Juventino...swoim zachowaniem spalił za sobą wszystkie mosty, olał zarząd, który dał mu szansę na nazwisko ( jeszcze to strawię ), opluł zawodników ( tego nie rozumiem ) i zdeptał kibiców, którzy ślepo byli w niego zapatrzeni ( to już skandal )...
W związku z powyższym - proszę Was, nie szukajcie na siłę winy zarządu bo faktem jest, że Antek stroił fochy od dłuższego czasu...zawsze wszyscy są winni tylko nie Conte...przypuszczam, że zrobił coś impulsywnie i teraz tego żałuje bo zachował się jak kretyn zostawiając wszystkich na lodzie...LM zawalił mając słabiutka grupę, LE zawalił ze słabsza kadrowo Benfica a PW całkowicie olał...dzięki mu za to, że postawił mój ukochany klub na nogi, dzięki mu za to, że przywrócił mi wiarę...za to co zrobił jednak, nie stracił do końca mojego szacunku co prawda ale nie chcę go więcej widzieć w Juve w jakiejkolwiek roli - on na to nie zasłużył...
Kiedy ochłonąłem, takie przemyślenia mnie naszły...

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
@alessandro1977. Amen. W pelni sie z Toba zgadzam. Jestem pesymistycznie nastawiony do przyszlego sezonu i perspektywa grania znow bez skrzydel (4312) mnie dobija
Dzieki Conte ominal nas Prandelli. Jaka to ironia losu, ze wyciagnal nas z bagna, a teraz sprobowal nas do niego znow wepchnac.

- jakku1
- Juventino
Dule z juventuz.com zrobil male podsumowanie o jakich nazwiskach dzisiaj napisaly gazety, laczac je z Juve. Wyglada to tak:
CdS: Pastore, Jovetic, Savic, Ibarbo, Lamela, Lucas, Nastasic
TS: Lamela, Sneijder, Pastore, Ancelotti chce Pirlo
CdS: Astori, Ljajic, Jovetic
La Stampa: Lamela, Ljajic, Astori, Abate
-----------------------------------------------------
Ja bym postawil na deal z PSG - Pastore + przy okazji Rabiot. Reszte druzyny bym skompletowal pozyskujac przede wszystkim zawodnikow mlodych i perspektywicznych. Nie widze innego wyjscia, bo po ewentualnie nieudanym sezonie zostaniemy z kadra bardzo stara i bardzo wypalona. Conte cos gwarantowal, Allegri nie gwarantuje niczego.
CdS: Pastore, Jovetic, Savic, Ibarbo, Lamela, Lucas, Nastasic
TS: Lamela, Sneijder, Pastore, Ancelotti chce Pirlo
CdS: Astori, Ljajic, Jovetic
La Stampa: Lamela, Ljajic, Astori, Abate
-----------------------------------------------------
Ja bym postawil na deal z PSG - Pastore + przy okazji Rabiot. Reszte druzyny bym skompletowal pozyskujac przede wszystkim zawodnikow mlodych i perspektywicznych. Nie widze innego wyjscia, bo po ewentualnie nieudanym sezonie zostaniemy z kadra bardzo stara i bardzo wypalona. Conte cos gwarantowal, Allegri nie gwarantuje niczego.

- Gotti
- Juventino
Puszczenie Iturbe do Romy za 22mln pokazuję jakim cieciem jest Marotta. Gdyby nie Conte to w tym klubie nie było by takiego Teveza czy Llorente, bo Marotta woli Matrich itd.
Ogólnie Conte dobrze zrobił, bo widać, że miał ambicje na LM, a zarząd jest niestety bez ambicji. Nie wierzę, że Juventus nie jest w stanie wydać 100 mln podczas jednego mercato na 3 graczy i w końcu z dobrego poziomu wskoczyć na ten najwyższy. Marotta niestety chce utrzymać to co jest. Taki Candreva jest dobry, ale w Serie A. To nie jest piłkarz, który zmieni poziom.
Conte odszedł, bo zwyczajnie nie chciał kolejnej wtopy w LM, która jest nieunikniona.
Ogólnie skład nie jest przewietrzony. Od 3 lat gramy tym samym składem i teraz też nie zanosi się na zmiany.
Barzagli się już starzeje i będzie tylko gorszy.
Buffon już u schyłku kariery.
Blokujący miejsce słabiutki Pirlo.
Wypalający się Lichtsteiner itd.
Jak granie tym samym składem kilka lat się kończy najlepiej wie Inter.
Ogólnie Conte dobrze zrobił, bo widać, że miał ambicje na LM, a zarząd jest niestety bez ambicji. Nie wierzę, że Juventus nie jest w stanie wydać 100 mln podczas jednego mercato na 3 graczy i w końcu z dobrego poziomu wskoczyć na ten najwyższy. Marotta niestety chce utrzymać to co jest. Taki Candreva jest dobry, ale w Serie A. To nie jest piłkarz, który zmieni poziom.
Conte odszedł, bo zwyczajnie nie chciał kolejnej wtopy w LM, która jest nieunikniona.
Ogólnie skład nie jest przewietrzony. Od 3 lat gramy tym samym składem i teraz też nie zanosi się na zmiany.
- Zizou_1989
- Juventino
wtopa ?? wtope to zrobił Conte nie wychodząc z grupy LM, miał skład na conajmniej 1/4 LM. Jak miał zadłużyć klub a potem znowu nie wyjść z grupy to niech spada do szejków.Gotti pisze:Puszczenie Iturbe do Romy za 22mln pokazuję jakim cieciem jest Marotta. Gdyby nie Conte to w tym klubie nie było by takiego Teveza czy Llorente, bo Marotta woli Matrich itd.
- deszczowy
- Juventino
Już? Wypłakałeś się? Ty wypad na forum Realu. Tam będziesz miał wszystko: transfery, LM, ogarniętego dyrektora sportowego i włoskiego trenera. Rzygać się chce od takich łzawych wynurzeń.Gotti pisze:Puszczenie Iturbe do Romy za 22mln pokazuję jakim cieciem jest Marotta. Gdyby nie Conte to w tym klubie nie było by takiego Teveza czy Llorente, bo Marotta woli Matrich itd.
Deal ze ściągnięciem Pastore byłby całkiem w pytkę.