Nowy Trener?
- LordJuve
- Juventino
Bardzo rozsądne słowa. Allegri to osoba, która przychodzi do środowiska, w którym nie jest dobrze kojarzona. Będzie miał problemy z piłkarzami (Piro na 100%, reszta to niewiadoma, chociaż takim szacunkiem jak Conte z pewnością nie będzie darzony w szatni), z kibicami...chyba tylko zarząd (a raczej Zezowaty) jest przekonany o słuszności tego wyboru...jeden (dwóch) przeciwko wszystkim?jakku1 pisze:@dr.DeV
W mojej opinii dla tej druzyny lepiej by bylo gdyby w szatni byl ktos, kto zna realia, kto pracowal z tymi pilkarzami, do kogo nie maja uprzedzen. A Allegri kojarzy sie w naszym srodowisku fatalnie. Oddanie paleczki Alessio i Carrerze to byloby mniejsze ryzyko niz oddanie tej druzyny Allegriemu. Podobny manewr zastosowala Barcelona po odejsciu Guardioli. Powierzyli druzyne asystentowi Pepa - Tito, ktory poradzil sobie bardzo dobrze. Dlatego ja bym po prostu zaryzykowal z Alessio/Carrera, jednoczesnie szykujac grunt pod jakies znane nazwisko za rok i odmladzajac druzyne.
P.S. To juz pewne, ze Allegri. Konferencja o 15.
- Robaku
- Juventino
Jeśli kiedyś Buffon będzie chciał zostać trenerem powinien prowadzić nas. Po tym co mówi, pisze, wiem, ze to odpowiedni kandydat. Mozę Gigi pogra jeszcze te dwa lata do wypełnienia kontraktu Maksia i wtedy obejmie nas i będzie innym trenerem niz Antek.
- LordJuve
- Juventino
Wiesz, na chwilę obecną bliżej do transferu Vidala czy Pogby niż Włocha, tak więc nie byłbym taki pewien odejścia Andrei.Gotti pisze:Przecież to chyba jedyny pozytyw przyjścia Allegriego, bo może dzięki niemu klub pozbędzie się starego i blokującego miejsce w klubie Pirlo.Dokładnie! Pirlo z pewnością nie będzie zadowolony, a przecież ma on poważanie wśród zawodników.
Poza tym, pozostaje kwestia morale, kondycji psychologicznej - jeśli ktoś taki jak Andrea Pirlo jest negatywnie nastawiony do nowego trenera, to jak będą na to reagować pozostali zawodnicy?
A Tevez i jego temperament? Wydaje mi się, że ciepła klucha Allegri nie poradzi sobie z taką osobowością, o Pogbę też można mieć obawy, w końcu wypiął się kiedyś na samego Fergusona, tak więc swoją wartość zna.
- Robaku
- Juventino
otóz to ten sam Pogba czasem nie stawiał sie na treningi u Antka na początku. Raczej tylko temperament Conte pozwolił Pogbie nie odlecieć. Pirlo, Tevez, Pogba, Arturo to też silna osobowośc, Lichy potrafił się kłocić z Conte, a do tego jesli dodzie Evra to mamy mieszankę wybuchową. Do tego Gigi, który jest postacią wiodącą. Teraz będzie dużo zależało od takich zawodników jak Barza, Kielon czy Gigi to oni muszą ład i porządek zachować w szatni to na ich barkach spoczywa też dobra atmosfera, motywacja , Allegro ciepłe kluchy sam sobie nie poradzi.
- LordJuve
- Juventino
Pogba, Tevez, Vidal, Lichy, Pirlo - prawie połowa wyjściowej 11 może sprawiać kłopoty nowemu trenerowi...brawo Szalonooki!Robaku pisze:otóz to ten sam Pogba czasem nie stawiał sie na treningi u Antka na początku. Raczej tylko temperament Conte pozwolił Pogbie nie odlecieć. Pirlo, Tevez, Pogba, Arturo to też silna osobowośc, Lichy potrafił się kłocić z Conte, a do tego jesli dodzie Evra to mamy mieszankę wybuchową. Do tego Gigi, który jest postacią wiodącą. Teraz będzie dużo zależało od takich zawodników jak Barza, Kielon czy Gigi to oni muszą ład i porządek zachować w szatni to na ich barkach spoczywa też dobra atmosfera, motywacja , Allegro ciepłe kluchy sam sobie nie poradzi.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Macie bardzo złe zdanie o zawodnikach Juve. Uważacie że Tevez, Pogba Vidal itd to idioci, kretyni i chamy? To są zawodowcy, podpisali kontrakty z Juventusem, fakt może być im przykro z powodu odejścia Conte, ale będą grali na maksa.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Patrząc przez ten pryzmat to rzeczywiście masz rację. Carrera/Alessio mógłby ciągnąć rozwiązania taktyczne Conte dokładając swoje pomysły. Rzeczywiście mogłoby to fajnie wyglądać. A i przecież gdy prowadzili Juve pod nieobecność Conte to fajnie to wychodziło przecież no i mieli wpływ na piłkarzy potrafili ich zmotywować i wywrzeć wpływ. Masz racje.jakku1 pisze:@dr.DeV
W mojej opinii dla tej druzyny lepiej by bylo gdyby w szatni byl ktos, kto zna realia, kto pracowal z tymi pilkarzami, do kogo nie maja uprzedzen. A Allegri kojarzy sie w naszym srodowisku fatalnie. Oddanie paleczki Alessio i Carrerze to byloby mniejsze ryzyko niz oddanie tej druzyny Allegriemu. Podobny manewr zastosowala Barcelona po odejsciu Guardioli. Powierzyli druzyne asystentowi Pepa - Tito, ktory poradzil sobie bardzo dobrze. Dlatego ja bym po prostu zaryzykowal z Alessio/Carrera, jednoczesnie szykujac grunt pod jakies znane nazwisko za rok i odmladzajac druzyne.
P.S. To juz pewne, ze Allegri. Konferencja o 15.
Teraz gdy już przesądzone jest przyjście Allegrego właśnie nasi zawodnicy, którzy byli ostoją drużyny w poprzednich trzech sezonach powinni wziąć na swoje barki ciężar dowodzenia. Bo powiedzmy sobie szczerze Allegri to pionek. Boje się, że będzie tak miękki, że zawodnicy tacy jak Pogba, Tevez będą ustawiać go jak chcą. Do tego te plotki o Bario :roll:

- Arbuzini
- Juventino
Żeby sarkazm zadziałał musi mieć jeszcze sens. Conte bardzo się zmienił od momentu podjęcia pracy w Juventusie. Wiele mu zawdzięczamy, dokręcał śrubę Marottcie aż miło za co jestem mu wdzięczny, ale teraz zachował się nieodpowiedzialnie. Nie pierwszy raz z resztą, ale wcześniej nie wiązało się to z tak poważnymi dla klubu konsekwencjami.Lucas87 pisze:Za często płakał na meczach.Arbuzini pisze:Conte ostatnio chyba ma jakieś problemy natury emocjonalnej i nie piszę tego żeby go obrazić.
- wojczech7
- Juventino
Powiedziałbym, że na Maksa...19 pisze:Macie bardzo złe zdanie o zawodnikach Juve. Uważacie że Tevez, Pogba Vidal itd to idioci, kretyni i chamy? To są zawodowcy, podpisali kontrakty z Juventusem, fakt może być im przykro z powodu odejścia Conte, ale będą grali na maksa.

Ludzie, kurde, zluzujcie porty. Ja rozumiem złość i rozczarowanie, ale wieszczenie przed sezonem, że na bank zajmiemy 7 miejsce i wszyscy lepsi zawodnicy spierniczą z klubu czym prędzej to lekka przesada. Poczekajmy na tego typu osądy.
Witaj Max, życzę Ci, abyś zamknął usta hejterom

Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 12:53 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Czyli obaj współpracownicy Conte odchodzą?
Naprawdę boję się o naszych wybuchowych chłopaków. Mam nadzieję, że liderzy zespołu ogarną sytuację, bo sam Max nie da rady. Mam nadzieję, że w wywiadach za pół roku będą mówić o mentalności zwycięzców cały czas.
Naprawdę boję się o naszych wybuchowych chłopaków. Mam nadzieję, że liderzy zespołu ogarną sytuację, bo sam Max nie da rady. Mam nadzieję, że w wywiadach za pół roku będą mówić o mentalności zwycięzców cały czas.
- Lucas87
- Juventino
Ale najlepsze jest to, iż nie był to sarkazm, lecz głos bezradności.Arbuzini pisze:Żeby sarkazm zadziałał musi mieć jeszcze sens.Lucas87 pisze:Za często płakał na meczach.Arbuzini pisze:Conte ostatnio chyba ma jakieś problemy natury emocjonalnej i nie piszę tego żeby go obrazić.
Tylko co to da? W wywiadach, czy na konferencjach to nawet Smuda może mówić, że ma mentalność zwycięzcy, tak jak dawniej niejaki Endżel - wmawiający każdemu, że jedziemy do Azji po złoto, a w rzeczywistości myślący o swojej książce, oraz o kontrakcie reklamowym. O poważnych wzmocnieniach możemy zapomnieć, przy podejściu tego zarządu i przy tym trenerze. Sukcesem będzie zatrzymanie Pogby lub Vidala.Mehehehe pisze:Mam nadzieję, że w wywiadach za pół roku będą mówić o mentalności zwycięzców cały czas.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 13:05 przez Lucas87, łącznie zmieniany 2 razy.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ludzie, którzy starają się bronic Maxa są dla mnie niezrozumiali. Każdy z nas toczył regularną bekę z jego upadku. Juventus wraz z podpisaniem kontraktu z tym gościem przestaje być klubem transparentnym. Jestem pewny, że jest to trener zbyt słabego kalibru, żeby był w stanie pociągnąć na wyżyny umiejętności zespół złożony z takich osobistości jak Buffon, Pirlo, Tevez czy Lichy. Szkoda, że Pirlo jednak podpisał ten kontrakt. Piłkarz z jego dorobkiem w wieku 35 lat nie powinien robić rzeczy na które nie ma ochoty.
Będę bronił Conte w maju powiedział jasno czego oczekuje. Marotta mydlił mu oczy. Beppe przez dwa miesiące nie zrobił nic. Bo 33 letni Evra i jakiś frajer o imieniu Alvaro to jest nic jak na klub taki jak Juventus. Allegri będzie siedział cicho. Dostanie Astoriego, Cossu, Abate i za dwa lata będziemy w takiej dupie jak po Zaccheronim.
Jeśli Juventus nie zajmie miejsca na podium w tym sezonie oczekuję, że Beppe Marotta wypieprzy z Juventusu.
Będę bronił Conte w maju powiedział jasno czego oczekuje. Marotta mydlił mu oczy. Beppe przez dwa miesiące nie zrobił nic. Bo 33 letni Evra i jakiś frajer o imieniu Alvaro to jest nic jak na klub taki jak Juventus. Allegri będzie siedział cicho. Dostanie Astoriego, Cossu, Abate i za dwa lata będziemy w takiej dupie jak po Zaccheronim.
Jeśli Juventus nie zajmie miejsca na podium w tym sezonie oczekuję, że Beppe Marotta wypieprzy z Juventusu.