Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:31

Piszę posta na wypadek jakby Allegri został trenerem Juve i wypalił. Każdy będzie zawiedziony ale jeszcze nie jesteśmy poniżej 10 miejsca w lidze w środku sezonu, więc nie można już go tak krytycznie oceniać. Jak za jakiś czas będzie dobrze to będę wracał do tego posta :D

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:34

Dydux666 pisze:Piszę posta na wypadek jakby Allegri został trenerem Juve i wypalił. Każdy będzie zawiedziony ale jeszcze nie jesteśmy poniżej 10 miejsca w lidze w środku sezonu, więc nie można już go tak krytycznie oceniać. Jak za jakiś czas będzie dobrze to będę wracał do tego posta :D
Nie no jasne... Teraz jesteśmy wściekli i stąd te posty, ale trzeba będzie spiąć poślady i życzyć Allegriemu sukcesów. Po prostu liczyliśmy na dalszy progres, a trzeba będzie bardzo się napocić, żeby chociaż utrzymać poziom.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:35

Dydux666 pisze:Piszę posta na wypadek jakby Allegri został trenerem Juve i wypalił. Każdy będzie zawiedziony ale jeszcze nie jesteśmy poniżej 10 miejsca w lidze w środku sezonu, więc nie można już go tak krytycznie oceniać. Jak za jakiś czas będzie dobrze to będę wracał do tego posta :D
Allegri w Milanie był mega wkurzający, Milan wygrał swego czasu przez
-Ibre długa piła do niego i gol
-Karne

Milan grał padake, a on wyrzucił ze składu najlepszego rozgrywającego na świecie.
Jak sobie przypomnę te bekowe zmiany Milanu :prochno:

Mam nadzieję, że ktoś ma jednak mózg w zarządzie...
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 11:35 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:35

A jak będzie dno i wodorosty to też wrócisz do tego posta?

Tu nie chodzi o to czy się sprawdzi czy nie. Sęk w tym, że Allegri pluł jadem w Juve na każdym kroku, a teraz ma rządzić na naszej ławie jako trener? To nie policzek wymierzony kibicom. To NOKAUT i zdeptanie.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:39

No, ale ten gol Muntariego...

Przynajmniej uniezależnimy się od Pirlo :evil:. Może nasz nowy geniusz wymyśli jakieś 4-2-3-1 czy coś???

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:41

Jeżeli zostalbym trenerem Juve i zachciałbym messiego, c. ronaldo i xaviego, po czym tupne nóżka ze odchodze, również zostałbym wymieniony w panteonie trenerów z wizja i charakterem, pumex?

Ja do allegriego podchodzenia bez większych emocji, wciąż rozpamietuje jak nas zrobił na szaro conte. Scudetto i ćwierćfinał LM, tego oczekiwalem przed tym sezonem i sukcesem allegriego będzie taki wyczyn.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:42

Najgorsze jest termin jaki wybrał Conte na zakończenie współpracy z Juve... Jednym słowem zostaliśmy przez niego udupieni. Gdyby odszedł 2tyg temu to zapewne nie byłoby aż tak wielkiego żalu, bo Prandelli zasiadałby na ławie...

Allegri w Juve? Ttochę się boje o mistrza, a LM to już w ogóle zagadka. Choć z Conte szału nie było w tych rozgrywkach - delikatnie mówiąc

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:45

Co do Conte zobaczymy co nim kierowało, bo jeżeli się okaże,ze nikt nie odejdzie a przyjdzie ze 2-3 dobrych graczy to ja decyzji Antka nie zrozumiem. Chyba,ze będzie sprzedaż kogoś, no ale niektórych ofert się nie odrzuca.

jack1610

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:45

Ponoć kontrakt podpisany... Rewelacyjnie zaczyna się ten dzień, nowy trener - nowe wizje, szkoda że czarne.

"dumny po zwycięstwie, wierny po porażce"
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:47

Wracam ze zlotu, 1 cios. Musiałem się przespać z tematem, żeby cokolwiek sensownego napisać. Wstaję rano a Allegri już popisuje kontrakt. Drugi cios, który mnie znokautował. Bez koloryzowania przyznaję, że wydarzenia z ostatnich 12 godz. dobiły do rangi naszej degradacji. Po prostu nie wierzę... :(
fazzi pisze:Największy żal mam do conte nie o samo odejście, tylko o moment w którym podjął decyzje.
O to w tym wszystkim właśnie chodzi, to jest całe sedno sprawy. Nikt by nie miał żalu jeżeli odszedłby po sezonie jak deklarował, a teraz? Przecież on na zapluł w twarz tą decyzją. Okres przygotowawczy rozpoczęty, transfery dopinane pod niego (z Moratą za 18 baniek na czele) a ona zabiera dupe w kupe i zwiewa? W dodatku tłumacząc, że nie jest to impulsywna decyzja tylko przemyślana od jakiego czasu. Co za nieprofesjonalne zachowanie! Na rynku bieda z trenerami a co go to obchodzi? Juventino z kwi i kości a zostawia nas od tak sobie. Chyba już wszystkie rozumy pozjadał i myśli, że pół Świata się zaraz do niego odezwie.
Nie mogę mu tego wybaczyć, nie potrafię. Zostaną po nim tylko rekordy, reszty jego pracy nie chcę nawet pamiętać, dla mnie on się rozmył. Mourinho jak odchodził to inter wiedział rok z góry a i tak stoczyli klub na dno.
klapan pisze:Na co dzień się tu nie wypowiadam, ale od wczoraj ciśnie mi się na usta jedno podstawowe pytanie - czy na włoskich forach "zanosi się" na akcję podobną do tego, co zgotowali w Mediolanie kibice Interu przy transferze Guarina? Czy nikt raczej nie ma zamiaru fatygować się pod siedzibę?
Kilka osób pyta o to samo. Czego oczekujecie do ludzi, którzy palą hasz na CS i od roku nie potrafią zrobić oprawy? Ostatni ich protest to chyba po degradacji. Zresztą z drugiej strony może nie chcą robić większego gnoju bo i tak już pól Świata piłkarskiego z nas leje.

Allegri? No nie moge, nie kupuję tego, sorry. Czas się leczyć z Juventusu, ja już za dużo złego przeżyłem. Kolejne nerwy będą ciężkie do zaakceptowania.
Wszystkie transfery w dup# a roma nam sprząta Iturbe :ok:

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:50

pan Zambrotta pisze:Jeżeli zostalbym trenerem Juve i zachciałbym messiego, c. ronaldo i xaviego, po czym tupne nóżka ze odchodze, również zostałbym wymieniony w panteonie trenerów z wizja i charakterem, pumex?
Widzisz Misiu, błąd Twojego rozumowania polega na tym, że Conte nie chciał żadnego piłkarza z absolutnego topu, a już z pewnością nie tych, których wymieniłeś.

Nie twórzcie fałszywych analogii! Conte oczekiwał zawodników bardzo dobrych, a nie megagwiazd, które chodzą po 50+ mln. Jeżeli wydatek 30 - 40 mln na piłkarza, to za wiele dla hegemona Serie A, to rzeczywiście mamy powody do obaw.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:50

yanquez pisze:Może nasz nowy geniusz wymyśli jakieś 4-2-3-1 czy coś???
W Milanie zdarzało mu się grać zarówno 4-2-3-1, jak i 4-3-3, a nawet trójką obrońców. Trzeba jednak przede wszystkim pamiętać, że to tylko numerki, a jak brakuje pomysłu na grę to żadne ustawienie nie pomoże.

Di Marzio jest kolejnym, który potwierdza, że umowa z Allegrim została już podpisana. No nic, trzeba trzymać kciuki, żebyśmy przeszli przez ten sezon jak najłagodniej, bo tu się może rozwalić o wiele więcej rzeczy, niż niektórym się wydaje.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:51

Dragon pisze: Allegri? No nie moge, nie kupuję tego, sorry. Czas się leczyć z Juventusu, ja już za dużo złe przeżyłem. Kolejne nerwy będą ciężkie do zaakceptowania.
Wszystkie transfery w dup# a roma nam sprząta Iturbe :ok:
Ja się tylko pytam - ile jeszcze takich akcji? :( Calciopoli, kupa o aferze, teraz to.. Ten klub jest chyba skazany na takie sytuacje, nie może być długo spokojniej. Jakaś klątwa leśnego ludka.

Dziad podpisał. To nie będzie mój trener. Ja go nie zaakceptuję.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:51

Kubba pisze:Najgorsze jest termin jaki wybrał Conte na zakończenie współpracy z Juve... Jednym słowem zostaliśmy przez niego udupieni. Gdyby odszedł 2tyg temu to zapewne nie byłoby aż tak wielkiego żalu, bo Prandelli zasiadałby na ławie...
Dokladnie tak.

A on nagle pierwszego dnia zgrupowania stwierdzil, ze sie wypalil i nie ma motywacji aby trenowac te druzyne. Marotta, Agnelli i cala druzyna byli zaskoczeni ta decyzja. Zarzad dowiedzial sie o tym wczoraj po poludniu. Gdyby zrobil to w maju, w czerwcu, jeszcze nawet 2 tygodnie temu, to bylaby szansa zatrudnic jakiegos normalnego trenera, ktory dawalby gwarancje na dobre wystepy w LM i CL. Teraz, mielismy wybor bardzo ograniczony. Co lepsze, cala nasza strategia na mercato wziela w leb, bo Morata i Iturbe byli negocjowani pod Conte. Hiszpanska prasa wczoraj wrecz pisala, ze transfer Moraty stanal pod znakiem zapytania, poniewaz Juventus zmienia trenera. Dzisiaj wyglada na to, ze jednak chlopaka wezmiemy, ale przeciez jasne jest, ze to byl pilkarz, ktorego chcial trener.

Zarzad musial szybko zatrudni kogos, padlo na Allegriego i moim zdaniem to jest kolejny strzal w stope. Nie mozna bylo dac popracowac Alessio i Carrerze? Trzeba bylo brac parodyste Allegriego z lapanki? To nie jest czlowiek, ktory zjedna sobie sympatie szatni, to nie jest czlowiek, ktorego zaakceptuja kibice Juve, to nie jest czlowiek, ktory poprowadzi nas do sukcesow. Jego zatrudnienie ma bardzo duzo minusow, a prawie zadnych plusow.

Aha i jeszcze jedno, nie ma najmniejszych dowdow, ze rezygnacja Conte miala cos wspolnego z transferami. Nie lansujcie takiej tezy na sile. On chcial juz odejsc w maju.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 11:57 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 11:52

Mrozzi już uspokój się, nie przystoii jednemu z liderów juvepoland tak panikowac:)

Zablokowany