Nowy Trener?
- pumex
- Juventino
Najśmieszniej się zrobi, jak zakontraktujemy tego mediolańskiego kartofla, a do wzięcia za dwa tygodnie będzie Blanc :lol:mrozzi pisze:Co się Conte tyczy - doszło rzekomo do kontaktów między jego środowiskiem a PSG..

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby oceniać czyjaś pracę, jak ta osoba na dobra sprawę jeszcze nie zaczęła?
Dajcie mu czas, jeżeli nie wypali to będzie czas na hejty, ale jeżeli mu się powiedzie to nie wiem jak będziecie potem mogli o nim pisać czy myśleć.
Ja tam poczekam co się wydarzy a na oceny przyjdzie czas.
Dajcie mu czas, jeżeli nie wypali to będzie czas na hejty, ale jeżeli mu się powiedzie to nie wiem jak będziecie potem mogli o nim pisać czy myśleć.
Ja tam poczekam co się wydarzy a na oceny przyjdzie czas.
- Zabek
- Juventino
to ja sie pytam kto tam rządzi zezol czy Agnelli..Adrian27th pisze:Z tego co czytam Agnelli jest przeciwny zatrudnieniu Allegriego.pumex pisze:Wstyd, straszny wstyd. I frustracja spowodowana świadomością, że jakakolwiek nadzieja na dalszy rozwój znikła.
Pamiętacie, jak fajnie kibice reagowali na Ancelottiego w Juve? Liczę, że 'uwielbienie' dla Allegriego będzie pięciokrotnie wyższe!
Moze nas uratuje..
- Gotti
- Juventino
Jak zatrudnią Allegriego to będzie to po prostu kpina z kibiców, klubu i wszystkiego co znam.
Trener bez jaj, bez sukcesów, bez charyzmy. Drugi Ranieri, z tym, że Siwy jednak gwarantował jakiś poziom, który trzymał w większości klubów.
Może być też tak, że Allegri u nas wypali i zdobędziemy LM.
a później się obudzę
Trener bez jaj, bez sukcesów, bez charyzmy. Drugi Ranieri, z tym, że Siwy jednak gwarantował jakiś poziom, który trzymał w większości klubów.
Może być też tak, że Allegri u nas wypali i zdobędziemy LM.
a później się obudzę
Andrea ratuj....Adrian27th pisze:Z tego co czytam Agnelli jest przeciwny zatrudnieniu Allegriego.pumex pisze:Wstyd, straszny wstyd. I frustracja spowodowana świadomością, że jakakolwiek nadzieja na dalszy rozwój znikła.
Pamiętacie, jak fajnie kibice reagowali na Ancelottiego w Juve? Liczę, że 'uwielbienie' dla Allegriego będzie pięciokrotnie wyższe!
Moze nas uratuje..
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Dybala 4ever
- Juventino
Nosz do ciężkiej cholery. Skoro go nie chce to niech stawia vetoAdrian27th pisze:
Z tego co czytam Agnelli jest przeciwny zatrudnieniu Allegriego.
Moze nas uratuje..

- ZaperJuve
- Juventino
Nie rozumiem czemu nie możemy te pół roku posiedzieć na ławce trenerskiej np. z Allesio. Chłop zna realia, schematy z ubiegłego sezonu pamięta, może coś nowego wprowadzi? Na pewno jeżeli chodzi o pójście na dno byłby wolniejszy niż Masimiliano. Przynajmniej nie ma na pieńku z innymi graczami, to już wielki plus tego.
- pumex
- Juventino
Przecież pisałem, że głównym zwolennikiem Allegrego jest Marotta. Tuż po zakończeniu minionego sezonu, gdy nie wiadomo było czy Conte zostanie, pojawiały się plotki z wiarygodnych źródeł, że Agnelli ma ambicję sprowadzić kogoś spoza Włoch. Kogoś, kto podobnie jak Conte będzie miał szansę coś zbudować i byłby niezły z marketingowego punktu widzenia. Marotta zaś mocno nalegał na kontakt z Allegrim.Adrian27th pisze:Z tego co czytam Agnelli jest przeciwny zatrudnieniu Allegriego.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Niestety juz nasz prezydencina miekką paua doszedł do porozumienia. ;]Wednesday morning Allegri held successful talks with Bianconeri president Andrea Agnelli where the pair agreed on a two-year deal worth €2 million a season plus bonuses.
Blanc wylatuje, Conte w PSG.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- LordJuve
- Juventino
Koleś, jesteś żałosny. Odwołujesz się, w dziecinny sposób, do największego błazna i chama JP, po to, by wytykać prostactwo innym userom.Marat87 pisze:
<litezambrotta mode on> Nie tłumacz tego takim prostakom jak Misha czy Lordzik. Oni wiedzą swoje. W biedronce kupują VIP- bo są tańsze, ale na JP dyktują Agnellim i Elkanowi jak mają wydawać ogromne sumy <litezambrotta mode off>
Pan Zambrotta dojeżdża Cię z wazelinką, czy bez?
Dobrze, że wspominasz vipy, zapewne miałeś okazję kupować, skoro wiesz, że są tańsze...
- *Birdman*
- Juventino
In Agnelli WE trustAdrian27th pisze:Z tego co czytam Agnelli jest przeciwny zatrudnieniu Allegriego.pumex pisze:Wstyd, straszny wstyd. I frustracja spowodowana świadomością, że jakakolwiek nadzieja na dalszy rozwój znikła.
Moze nas uratuje..
- wojczech7
- Juventino
Może i dalej ma, tylko Antek zrobił go w uja rezygnując w momencie, kiedy sensownych alternatyw z zagranicy brak.pumex pisze:Tuż po zakończeniu minionego sezonu, gdy nie wiadomo było czy Conte zostanie, pojawiały się plotki z wiarygodnych źródeł, że Agnelli ma ambicję sprowadzić kogoś spoza Włoch.
Nie oceniam, poczekam co się wydarzy. Życzę sobie i Wam, żebyście mogli wszystkie bluzgi pod kątem Maksia ładnie odszczekać...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Alfa i Omega
- Juventino
No dobra - jaki plan miał DD? Mogę nie pamiętać, miałem wtedy 13 lat. O ile kojarzę, to po prostu upchał zawodników, jakich miał do dyspozycji i grał.pumex pisze:Ponieważ miał koncepcjępan Zambrotta pisze:Ej ej ej, ja zadalem pytanie pierwszy. Skąd to przekonanie ze Deschamps by wypalił i zajalby lepsze miejsca niż 2 i 3 ? Czemu tak wychwalasz DD?Dlaczego zrezygnował? Miał swój plan, który każdy poważny trener mieć powinien. Wiedział jakich potrzebuje zawodników i umiał się o nich upomnieć. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć, zwyczajnie widziałem u niego jakiś plan działania, wolę zbudowania czegoś, a nie trwania na stołku. Był trenerem młodym, ale już dał się poznać jako szkoleniowiec z potencjałem, którego drużyny (Monaco, Juventus) potrafiły połączyć grę skuteczną z ładną dla oka. Co nam przyszło po wymianie go na Ranieriego i jego trzecim i drugim miejscu? W dłuższej perspektywie nic, bo wiadomo było, że to człowiek looser - ani nic nie wygrał, ani za bardzo nic nie zbudował. Zresztą, chyba teraźniejszość dobrze obrazuje skalę umiejętności trenerskich jednego i drugiego. Siwego z uśmiechem na ustach wywalili z Monaco, jak również w poprzednich klubów, a Deschamps pnie się w górę i buduje swoją markę.
Piłkarze jakich chciał, byli wówczas takimi, którzy zagrzali by miejsce w każdej drużynie, z Chelsea i Realem włącznie. Nazywanie tego koncepcją jest przyklaskiwaniem ekspertom z FM. Nawet Secco nie chciał się podejmować negocjacji z Gerrardami.
Jego Juventus grał skutecznie i ładnie dla oka? Bez przesady. Ja pamiętam raczej dużo przebłysków indywidualnych i częste męczenie buły i wpadki z drugoligowcami (wiadomo, momentami trudno utrzymać motywację, jeśli gra się z Arezzo czy Brescią, ale tych momentów było sporo i nic nie pozwala sądzić, że w I lidze byłoby z tym lepiej).
Jak już wspominałem, mogę nie pamiętać, mogę nie kojarzyć, ale byłbym wdzięczny za argumentację nieco głębiej idącą niż ogólniki łatwe do obalenia nawet innymi ogólnikami.
A obrażanie Ranieriego to chyba po prostu jakieś modne jest. Nie wiem, nie rozumiem, nie znam się.
No takoż jest.pan Zambrotta pisze:@pumi, sorry ale ubzdurales sobie cos i traktujesz to jak argumenty. DD miał zachcianki i wolał odejść, a później tego żałował widząc ze gnije w ligue 1, a siwy gra z juve w LM. Jedynym trofeum w karierze DD jest liga z marsylia gdzie nie było żadnych silnych zespołów. Mówienie ze DD miał wizje, ambicje i warsztat dzięki któremu Juve by zdobyło ligę być jac Inter Mourinho to jakieś mrzonki i wróżenie z fusow kawy inki
.
Claro, que siwojczech7 pisze: Tych, którzy chcą Montellę - zejdźcie na Ziemię. Piszecie tutaj, że odejście trenera w takim momencie to dramat i co, oczekujecie że Della Valle strzeli sobie w kolano?

Jest jakaś szansa, że kibice zblokują Allegriego? "Tłumie, bądź dziki!/ Tłumie! Ty masz RACJĘ!!!"
Innego komentarza nie mam. Trudno jest w tych czasach kibicować włoskim drużynom. Bardzo trudno.