Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:20

pan Zambrotta pisze:Ej ej ej, ja zadalem pytanie pierwszy. Skąd to przekonanie ze Deschamps by wypalił i zajalby lepsze miejsca niż 2 i 3 ? Czemu tak wychwalasz DD?
Ponieważ miał koncepcję :wink: Dlaczego zrezygnował? Miał swój plan, który każdy poważny trener mieć powinien. Wiedział jakich potrzebuje zawodników i umiał się o nich upomnieć. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć, zwyczajnie widziałem u niego jakiś plan działania, wolę zbudowania czegoś, a nie trwania na stołku. Był trenerem młodym, ale już dał się poznać jako szkoleniowiec z potencjałem, którego drużyny (Monaco, Juventus) potrafiły połączyć grę skuteczną z ładną dla oka. Co nam przyszło po wymianie go na Ranieriego i jego trzecim i drugim miejscu? W dłuższej perspektywie nic, bo wiadomo było, że to człowiek looser - ani nic nie wygrał, ani za bardzo nic nie zbudował. Zresztą, chyba teraźniejszość dobrze obrazuje skalę umiejętności trenerskich jednego i drugiego. Siwego z uśmiechem na ustach wywalili z Monaco, jak również w poprzednich klubów, a Deschamps pnie się w górę i buduje swoją markę.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:22

Kimi pisze:
AdiJuve pisze:A czy w tym momencie jest jakaś inna opcja na szybko do wyboru?
Kpisz waćpan?

Jestem w stanie wskazać dwóch trenerów lepszych od wymienianej czwórki kandydatów, których Juventus już w zasadzie ma.
No zapodaj dwóch trenerów lepszych an chwile obecną z doświadczeniem w LM i na włoskim podwórku, którzy z dobrą drużyną potrafili zdobyć scudetto?

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:24

Największą bolączką przyszłego trenera, niezależnie kto to, będzie Tevez. Jeżeli ten poczuje się minimalnie gorzej niż za czasów Conte to zobaczycie jak łatwo Argentyńczyk będzie mógł nam zdemolować szatnię, która pewnie już jest w opłakanym stanie.

Marotta wracaj do Sampdorii, tam można bawić się w bycie prowincjonalnym chłamem kupującym Padoinów.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:25

AdiJuve pisze:
Kimi pisze:
AdiJuve pisze:A czy w tym momencie jest jakaś inna opcja na szybko do wyboru?
Kpisz waćpan?

Jestem w stanie wskazać dwóch trenerów lepszych od wymienianej czwórki kandydatów, których Juventus już w zasadzie ma.
No zapodaj dwóch trenerów lepszych an chwile obecną z doświadczeniem w LM i na włoskim podwórku, którzy z dobrą drużyną potrafili zdobyć scudetto?
Już mi dopowiadasz słowa, których nigdy nie napisałem? Goń się w takim razie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:25

Panowie, ale skończcie deliberowac. Nowym trenerem Maksiu. DonióSł Agresti. A Montero prowadzi na tt kampanie "noAllegri".
ładnie tak mozna zepsuc coś w 24 h. rozumiem zepsuć małzeństwo, związek, popsuc sobie relacje w pracy w tak krótkim czasie, ale zeby rozpieprzyc w drobny pył całe przedsiębiorstwo.
Brawo Beppe i Agnelli macie nowy rekord

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:26

@Pumex - jesteś jednym z bardziej "doświadczonych" użytkowników forum, a panikujesz chyba najbardziej ze wszystkich. Przede wszystkim skąd bierzesz czas na przesiadywanie ciągłe na forum? :wink:

Zaskoczę Was - kiedy szukaliśmy trenera przed Conte (zdaje się, że jeszcze przed Del Nerim, nie pamiętam), myślałem sobie - ten Allegri z Cagliari nie byłby złym wyborem. Radzi sobie całkiem fajnie z przeciętnym zespołem, jest młody, może by się spawdził. Jak przechodził do Milanu przyklasnąłem Gallianiemu. Co było potem, nie muszę chyba przypominać...

Wszyscy tutaj oceniają go przez pryzmat bramki Muntariego, której nie uznanie było notabene skandaliczne.

Obstawiam, że podpisze kontrakt na rok i tylko w przypadku b. dobrego wyniku go przedłuży. Kandydatura tymczasowa, stosunkowo bezpieczna, bo zna włoskie podwórko i nie wypadł jeszcze z obiegu. Dużym atutem dla zarządu jest pewnie fakt, że się na takie warunki godzi. Obstawiam, że Mancini i Spaletti nie chcieliby tego słuchać.

Tych, którzy chcą Montellę - zejdźcie na Ziemię. Piszecie tutaj, że odejście trenera w takim momencie to dramat i co, oczekujecie że Della Valle strzeli sobie w kolano?

Trzymam tylko kciuki, żeby nas Król Artur nie opuścił, bo wtedy to nawet zatrudnienie Heynckesa by mnie nie ucieszyło.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:27

Pozamiatane. Allegri w Juventusie, 2-letni kontrakt, 2,6 bańki za sezon. Dzisiaj po południu oficjalny komunikat.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Allegro? Serio?
Oby Vidal został...
Obrazek

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Allegri bardzo blisko. Niebawem ma się pojawić oficjalne potwierdzenie - dostanie 2-letnią umowę ( :płaczę: ), 2 mln rocznie ( :płaczę: ).

Boże.. To jest koniec.. :płaczę:

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:28

No i podzielili całe środowisko Juve. A zwolenników MA jest tylko kilku...Ale na najważniejszych stanowiskach w Juve. Koszmar.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:30

Arbuzini pisze:
kuba2424 pisze:Rozumiem, że nie masz nic przeciwko jak ktoś się nie wywiązuje z obietnic!
Skoro mowa o obietnicach to oczywiście cały czas pamiętamy, że Conte miał z Juventusem ważny kontrakt?
A czy wiesz co on miał w tym kontrakcie zapisane? Co mu naobiecywali? Skoro ktoś się nie wywiązuje ze swojej części, kontrakt można unieważnić.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 13:49 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 10:31

Jak można taki zespół rozpieprzyć dosłownie w moment?
przeklinać się chce.
Czyli zarząd poprostu chciał wziąść leszcza który się nie będzie stawiał i itp.
I tak będą zadowoleni jak skończymy sezon na 3 miejscu.
Zobaczymy czy Pogba odejdzie, wydaje mi się że tam Marotta strasznie miesza.

Kogut87

Juventino
Juventino

Co ten Agnelli odwala?! TO jakiś koszmar, jak zły sen. Scudetto można dopisać dla Romy.... A my? Hmm z tym gościem 4 miejsce max

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Już można znaleźć przecieki, że głównym zwolennikiem zatrudnienia Allegriego, podobnie jak w przypadku Del Neriego, był Marotta.

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Trzeba było nie sępić na Sancheza przed MŚ :P

Zablokowany