Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:23

Allegri...?? ten minimalizm Juventusu pokazuje jeden z powódów decyzji Conte.
Poza tym coś czuję, że za jakiś czas (może rok dwa) Conte podobnie jak DD stwierdzi, że opuszczenie Juventusu było jego najgorszą decyzją....

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:23

mrozzi pisze:Gianni Balzarini - dziennikarz/kibic będący bardzo blisko naszego zespołu podał informację, że trenerem zostanie Allegri..
No chyba sie zrzygam. :angry:

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:24

mrozzi pisze:Gianni Balzarini - dziennikarz/kibic będący bardzo blisko naszego zespołu podał informację, że trenerem zostanie Allegri..
Przenajświętsza Brigido Matko Obłąkanych!
Oj jak dobrze, że już jutro wyjeżdżam na urlop i nie będę miał warunków i czasu, by to śledzić. Może jak wrócę, przeczytam coś sensowniejszego.Oby...

Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:24

Nie wyobrażam sobie, że jutro pod siedzibą klubu może być spokojnie. Ludzie we Włoszech też czytają te doniesienia o Allegrim, mam szczerą nadzieję, że ich nie zignorują.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:25

Czego tak naprawdę oczekuje zarząd? Zysków czy pucharów? Wygląda, że to pierwsze. Nie liczy się dla nich klub, a pieniądz, który zarobią na sprzedazy zawodników tudzież oszczędzaniu na rynku transferowym. Przecież oni dobrze wiedzą, że Allegri to słaby trener nadający się do prowadzenia drużyny z środka tabeli. Jedyne czego będzie mi brakować, to charyzmy Conte. On był dla piłkarzy jak ojciec, którego każdy słuchał i robił to, o co go poprosił. Maxi będzie co najwyżej dobrym wujaszkiem, który pozwoli swoim podopiecznym na wszystko.
Jedyny plus, a raczej plusik tej całej sytuacji, to być może lepsze Mercato w naszym wykonaniu. Nie oszukujmy się, Conte był bardzo, ale to bardzo wybredny w stosunku do piłkarzy, których proponował mu Marotta. Mimo, że nie każdy z nich był leszczem, to wielu z nich nie pasowało Conte, bo tak.

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:27

Czy w takich okolicznościach kibic robiący sobie przerwę w kibicowaniu drużynie na czas zatrudnienia nowego "trenera" jest w jakiś sposób usprawiedliwiony? Czy będę odsyłany na realmadrid.pl? :whistle:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 00:28 przez juverm, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:28

Przecież kibice we Włoszech nigdy go nie zaakceptują. Widać co sie dzieje u Nas. Ja osobiscie też go nie chce widziec.
W ogole jestesmy z niczym i smieje sie z nas cala europa..
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 00:29 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:28

bendzamin pisze:
LordJuve pisze:Hm, a które, wielkie kluby przynoszą zyski? Możesz mi nieco wyjaśnić jak ta kwestia wygląda w topowych drużynach?
Nie wymienię Ci dokładnie, bo nie czytałem sprawozdań finansowych innych wielkich klubów, ale podejrzewam, że żaden albo prawie żaden z nich nie przynosi regularnych zysków. Pragnę zwrócić jednak Twoją uwagę na fakt, że to Ty napisałeś, że "klub przynosi zyski", nie ja. Z tego, co przedstawiłem w drugiej części swojej wypowiedzi na ten temat wywnioskować można, że obecni właściciele klubu pragną w ciągu kilku lat doprowadzić do sytuacji, w której będzie on utrzymywał się sam, wychodził co roku na "0" lub jego okolice. Podejrzewam, że niewielu właścicieli innych topowych klubów ma podobne ambicje i tym różnimy się od reszty stawki, nierzadko finansowanej petrodolarami lub brudną ruską forsą. Im szybciej sobie to wszyscy uświadomimy, tym zdrowiej dla nas i naszych serduszek.
Skoro zyski wśród największych klubów piłkarskich to rzadkość, to może czas odrzucić to mrzonki o powracaniu na szczyt?! Wydaje się, że budowa klubu, o którym marzy zarząd jest zadaniem karkołomnym.

Ja nie napisałem, że klub przynosi zyski. Pomyliłeś mój post z wpisem innego usera.

Albo Juventus ma być dającym zyski przedsiębiorstwem, albo ktoś przeinwestuje i zaczniemy realnie walczyć o najwyższe cele.

Odejście Conte i nazwiska nowych trenerów jasno wskazują, że zarząd mydli kibicom oczy, a sukcesy sportowe, czyli to, na co liczą kibice, są tylko dodatkiem dla ekonomicznej bazy.

smigi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:31

ja wysiadam przeżyłem serie b,ale Allegri jako trener ?serce nie wytrzyma ,jeszcze jutro brakuje wiadomości o planowanych sprzedażach,wtedy to już pełnia szczęścia...

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:32

Brak mi słów. To jest nic innego jak chamstwo. Od roku denerwuje mnie Conte i jego egocentryzm. Co sezon musimy go błagać o pozostanie z nami jakby był nie wiadomo kim. To bardzo dobry trener, ale on chyba nie rozumie, że nie jest najważniejszy i nigdy nie dostanie tego co chce. To takie rozpieszczone dziecko. Myślę, że to też brak doświadczenia. Nikt nie da mu teraz tyle swobody co miał w JUve.

Możemy się domyślać, o co poszło ale tak czy inaczej, nawet jak zarząd dał ciała to Conte nie miał prawa tak postąpić. Jeśli to był pierwszy lepszy menedżer to bym zrozumiał, ale nie Conte który tyle razy deklarował swoje przywiązanie do Juve i sam był tak uwielbiany przez kibiców. Myślałem, że ten klub coś dla niego znaczy, ale potraktował nas jak szmaty. Zrobił z nas frajerów. Nie ma żadnego dobrego aktywnego menedzera na rynku a przyjście Allegriego czy tam Manciniego zniszczy ten klub. Już nie wspomnę o transferach na które Marotta i spółka pracowali kilkanaście dni, a teraz wszystko jest zawieszone przez Conte...

Ja rozumiem, że się mógł zdenerwować, ale to jest na prawdę chamstwo. Tak nie robi Juventini swojemu klubowi. Brak szacunku dla pracy zarządu, dla kibiców i klubu.

Co dalej? Myślę, że Evra i Iturbe wybiorą inny kierunek niż praca z Allegrim, a Morata będzie chętny ale nie wiadomo czy go będziemy chcieli. Obawiam się, że co najmniej jeden z dwójki Vidal-Pogba odejdzie. Płakać nie będę. Hajs wielki no i mamy Marchisio, który im szczególnie nie ustęopuje.

Martwi tylko brak zawodników do ściągnięcia.

Plusy rezygnacji?
- Koniec pierdzielenia się z pępkiem świata w postaci Conte
- Być może odwilż transferowy. Mam nadzieję, że przyszły menedżer zrozumie, że potrzebujemy skrzydłowych.

Teraz zarząd stoi przed baaardz baaaardzo ważnym zadaniem. Nabliższe 48 godzin to okres w którym muszą udowodnić, że nie jesteśmy klubem popierdółką. Przede wszystkim musimy ściągnąć dobrego menedżera oraz musimy domknąć transfery. Tym pokazalibyśmy, że mierzymy wysoko niezależnie czy mamy Conte czy nie. Takie działania mogłyby przekonać naszych zawodników do pozostania.

Następca?
Jedna wielka niewiadoma. Jeśli zatrudnimy Manciniego lub Allegriego nawet tymczasowo to jestem pewien, że popadniemy w przeciętność.
Jasne, że widzę Del Piero na naszej ławce przez długie lata, ale to nie jego czas jeszcze. Ani umiejętności, ani chęci do kończenia kariery nie ma.

Jak Conte obejmie kadrę to tracę resztki szacunku do niego. Będzie na równi z Zaccheronim dla mnie. Tak na prawdę to my go wypromowaliśmy, a nie odwrotnie. Gdyby nie nasze zaufanie to nadal by się męczył w jakiejś Pescarze.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:36

Di Marzio - Jutro Allegri ma byc w Vinovo...

Mam nadzieje, ze mu kibice zyc nie dadzą. Przeciez to jest skandal. Ręce opadają.

EDIT:

Nie. To sie nie dzieje naprawdę. ALLEGRI - GOL DI MUNTARI. Ja <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> co za żałosć.

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:44

Calciobar pisze:Di Marzio: Następcą Conte będzie Max Allegri, który podpisze umowę z Juventusem w tym tygodniu.
Jeśli okaze sie to prawdą to kadra zarządzająca okaże się tylko bandą wafli i utwierdzę się w przekonaniu, że Agnellego z Giannim łączy tylko nazwisko.

Jeszcze apropo Conte...
Obrazek
...Sprzedam książkę "Głowa, serce i nogi". Dobre science fiction, koleś przez bite 250 stron truje o zasadach jakimi kieruje się w życiu i miłości do Juve a koniec końców olewa wszystkich ciepłym moczem :prochno:

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:45

LordJuve pisze:Skoro zyski wśród największych klubów piłkarskich to rzadkość, to może czas odrzucić to mrzonki o powracaniu na szczyt?! Wydaje się, że budowa klubu, o którym marzy zarząd jest zadaniem karkołomnym.
(...)
Odejście Conte i nazwiska nowych trenerów jasno wskazują, że zarząd mydli kibicom oczy, a sukcesy sportowe, czyli to, na co liczą kibice, są tylko dodatkiem dla ekonomicznej bazy.
No właśnie o to mi chodzi. Być może odejście Conte i zatrudnienie "idioty, którego łatwo zadowolić, który niewiele chce, niewiele mówi i będzie przyjmował decyzje zarządu" otworzy wielu (w tym i mnie) oczy.
LordJuve pisze: Ja nie napisałem, że klub przynosi zyski. Pomyliłeś mój post z wpisem innego usera.
Jasne, przepraszam.

Di Marzio: Jutro Allegri pojawi się w Vinovo i od razu rozpocznie pracę z drużyną.
Obrazek

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:45

Jesli Conte odszedl, bo dostal oferte od jakiegos klubu - przeboleje. Co prawda, przestanie byc w moim mniemaniu legenda klubu, a zacznie byc najemnikiem, ale przeboleje.
Jesli odszedl, bo dostal oferte od repry - mimo wszystko - szacun. Bo bylo nie bylo, ojczyzna jest najwazniejsza.
Jesli odszedl bo mu chcieli sprzedac/sprzedali Vidala lub nie chcieli sprowadzic Moraty/Alexisa to... :angry: stanie sie dla mnie chyba najglupszym trenerem stulecia. To znaczy wiecie, w teorii ma to sens. Wkurzyl sie chlopak, bo mu naobiecywali gruszek na wierzbie, a on chce sukcesy, ale w praktyce? Gdzie ambicja? Gdzie teksty o ukochanym klubie? Czy jest facetem w srednim wieku, czy strzelajaca fochy pipka? Twardzielem z jajami potrafiacym ustawic Buffona, Pirlo i Pogbe, czy fochujaca sie nastolatka ? :doh:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:58

Nie ważne co z Conte pal go licho, odszedł to odszedł ale jak zarząd mógł zatrudnić Allegriego ??
Przecież to jest skandal
SKANDAL !

Ten człowiek nie powinien się zbliżać w pobliże Turynu.

Bez kity wolę każdego tylko nie jego

Zablokowany