Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:55

rad pisze:Obawiam się powrotu Capello. Ale to byłoby chyba mniejsze zło, niż Allegri, lub Mancini... Co za wiadomość na koniec dnia. Rozsypała mi się wizja Juve na przyszły sezon.
Mnie się rozsypała wizja Juve na kilka lat...

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:56

Ein pisze:Pumex czyli jeszcze poziom niżej niż Pan Zambro ? :P
Oj Ein, Ein :* Kseruj dowód, nakładaj szorty, będziesz trenował :)
mrozzi pisze:
pumex pisze:Nie potrafię zrozumieć, jak w ogóle ktoś poważny w klubie hegemona Serie A marzącego o Champions League możne rozpatrywać kandydaturę Allegriego
Stary, sytuacja uległa diametralnej zmianie i w kolejnym sezonie trzeba się bać o grę w LM za rok. Wcale nie przesadzam.
Ja wiem, że nie przesadzasz, dlatego właśnie się dziwię, jak zarząd klubu, który jeszcze wczoraj miał wielkie ambicje, dziś rozważa zatrudnienie któregoś z tych kartofli? Zarząd, który na własne oczy zobaczył, czym różni się zespół funkcjonujący pod przewodnictwem dobrego trenera od zespołu kierowanego przez byle wafla bez charyzmy :doh:

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:58

Najgorsze jest to, że biorąc tych bezjajników jak Allegri, czy Mancini narażamy się nie tylko na to, że kolejny sezon będzie w tyłek + konflikty na linii trener piłkarze (Pirlo - Allegri/Apacz - Mancini) to przy założeniu, że to będą tymczasowcy znowu będzie problem z budowaniem składu/spójną wizja gry, kiedy któryś z nich wyleci po nieudanym sezonie, co niebezpiecznie przypomina to, co działo się za Del Neriego/Ferrary...

Naprawdę rozumiem Conte, ponieważ na zaciskaniu pasa nie da się budować składu walczącego w LM, ale na litość... zrezygnuj na koniec sezonu, ale nie kiedy ludzi trzeba ponownie zmotywować, by im się zachciało czwarty raz walczyć w Serie A, a część po kiepskim mundialu zachęcić do dania z siebie wszystkiego... Z tego względu zachował się jak idiota...

Cóż, do końca tygodnia pewnie przeczytam, że przyjdzie maksio a Vidal pójdzie do MU, żeby hajs w naszym budżecie się zgadzał, a miast Iturbe przyjdzie I...barbo :angry:

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2014, 23:59

Zycie leci dalej. NIe to nie ale nie w takim momencie. Nie mial jaj powiedziec przed 40 tysiacami ludzi na ostatnim meczu którzy bardziej sie skupili na pokazywaniu uwielbienia dla jego osoby niz na samym meczu. Moze i Marotta z Agnellim obiecali mu cos innego ale nie wierze w to ze obiecali mu nawet jednego z dwójki Cuadrado/Sanchez. wiadomo z viola nie ma gadki, ale czego oczekiwac od klubu który po dziesiątkach lat nagle wrócił do Europy i preży muskuły na majstra a końćzy sie LE, co do Sancheza może i mogło wyjsc inaczej ale po prostu nie było szans na wyciagniecie go przed MŚ a kretynizmem ze strony FCB byłoby przyjecie nawet 30 mln euro nie licząc na to ze wypali i po mistrzostwach pójdzie za więcej. Całe Włochy ciułaja euro. A jak widze transfery Interu, prawie kazdy to wypożyczenie z opcja przymusowego wykupu po dwóch latach, Roma wszystkich za darmo to faktycznie piłka włoska niedługo będzie na poziomie ligi portugalskiej ale czy to jest wina zezowatego czy bucowatego prezydenta?
Dużą cześć transferów pod niego już praktycznie zaklepana a tu taki numer za pięć dwunasta. i nie chce mi sie słuchać Moggiego i innych asów że Juve to dom Antonio,zawsze na pierwszym miejscu,wszystko tylko dla Juve.
Zrozumiał ze nie bedzie po jego mysli tydzien temu? Dwa? Immobile pogoniony inni zaklepani okres przygotowawczy zaczęty a HRABIA wysiada.
Zegnam czule i Dziekuje za wszystko ale nie chce tego pana kojarzyc juz z ukochanym klubem.
Jednym pozytywnym newsem dzisiejszego dnia jest wypowiedz Gigiego. Bo to dzięki niemu i tym zapomnianym Camoranesim, Trezeguet, Del Piero, Nedved itp itd jestesmy tu gdzie jestesmy bo kto wie czy sir Conte spojrzalby na nas gdyby nie to ze oni zostali. Oni nie opuscili zatopionego okrętu, on opuszcza fajna drużyne z fajnymi widokami na przyszłość..
jakos to bedzie panowie byleby nie Allegri/Macini
AMEN

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:00

alessandro1977 pisze:
rad pisze:Obawiam się powrotu Capello. Ale to byłoby chyba mniejsze zło, niż Allegri, lub Mancini... Co za wiadomość na koniec dnia. Rozsypała mi się wizja Juve na przyszły sezon.
Mnie się rozsypała wizja Juve na kilka lat...
W zasadzie - to masz racje.
Czuje się zdradzony, oszukany i okłamany jak przez najbliższą mi osobę, tym odejściem Conte.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:02

Jak to łatwo się krytykuje innych, nie znając wszystkich okoliczności...tak,tak! Ci, którzy teraz dużo szczekają, powinni jutro rano dokładnie przejżeć się w lustrze!

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:06

ciekawe jak takie rzucenie ręcznika ma się do tego co było w książce COnte, może jakieś cytaty:)?

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:08

Obrazek

Tyle mam do dodania jesli chodzi o Maksia

:lol:

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:13

Swoją drogą, pamięta ktoś jakiś inny przypadek trenera, który odchodzi drugiego dnia preseasonu? Bo ja nie przypominam sobie, żeby ktoś wcześniej zachował się w taki sposób. Najlepsze jest to, że pewnie podobnie jak w przypadku rozstania z Del Piero, nigby nie dowiemy się, o co naprawdę poszło i jaki był powód rezygnacji.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:17

Skoro klub szuka oszczędności, to może niech zatrudnią zwykłego, prostego wf'istę, w sumie ten sam poziom co proponowani panowie na stanowisko po Conte, ale ile taniej! No bez jaj, chcemy się znów bić o środek tabeli?!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:17

Gianni Balzarini - dziennikarz/kibic będący bardzo blisko naszego zespołu podał informację, że trenerem zostanie Allegri..

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:19

Piwo przestało mi smakowac
Ide spac
Od poniedziałku można sie spodziewać newsów ze zamiast Moraty możliwy jest powrót bomardiera Matreigo, wszak to pupil Allegriego
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2014, 00:22 przez kawek, łącznie zmieniany 1 raz.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:19

Można wywnioskować, że zarząd przeczuwał pismo nosem, że rozbrat ze szkoleniowcem jest bliski. Spotkania z trenerem na temat kontraktu, organizowane w lipcu? :? Mam nadzieje, że zarząd nie pójdzie po najmniejszej linii oporu tj. nie zatrudni byłego szkoleniowca Lazio czy innego ligowego średniaka. Już wolałbym widzieć tam Massimo. Najbliższe dni zapowiadają się wyjątkowo paskudnie

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:20

Conte to poważny człowiek. Myślę, że musiał mieć konkretny powód, by odejść już drugiego dnia pre-seasonu. Po trzech latach darcia ryja na ławce trenerskiej na tych grajków by dawali z siebie maksimum w każdym meczu nie posądzałbym go o dezercję. Najpewniej zarząd puścił z dymem jego graczy: Vidala i/lub Pogbę. Pamiętacie jak Agnelli mówił o DP w jego ostatnim sezonie? To samo powiedział o Pogbie, że nie będzie go trzymać wiecznie i sprzeda jak nada się okazja. Więc myślę, że pójdzie właśnie Pogba, najsensowniejszy jego kierunek to Real Madryt. Vidal do ManU. I jeśli z tych dwóch grajków nie wyciągniemy co najmniej €100M to mamy frajerów w zarządzie a Juve czekają kolejne suche lata. Szkoda mi Buffona. Facet zasługuje by podnieść puchar LM, a w tym klubie już prawdopodobnie tego nie uświadczy.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2014, 00:21

mrozzi pisze:Gianni Balzarini - dziennikarz/kibic będący bardzo blisko naszego zespołu podał informację, że trenerem zostanie Allegri..
bez jaj. a może jednak StraMOUcioni?
pozostaje tylko zawołać : kosy na sztorc, zabrać taczki i cysternę gnojówki i ruszyć na siedzibę zarządu. w ciągu kilku dni rozwalą wszystko co budowaliśmy przez ostatnie 3 lata :angry: znieczulanie przed sezonem czas zacząć :(

Zablokowany